|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
Jeszcze co do bezpośrednich meczów. Z Łęczna z Termalica z Legią i z Zagłębiem mamy lepszy bilans. Że Śląskiem i Stała gorszy. Z Jaga i warta jeszcze gramy. Natomiast gdyby się zdarzyło że my Termalica i Zagłębie kończymy z tą samą ilością punktów to w malej tabeli wygrywa Zagłębie przed nami a trzecia jest termalica |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
A tak bardziej ogólnie to zostały 3 mecze więc możemy zdobyć: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 lub 9 punktów. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No i statystycznie to statystyka się nie sprawdza w bukmacherce. Bo wtedy by każdy wygrywał, wystarczyłoby się oprzeć na statystykach. W związku z tym zapewne wg tych założeń Mogiela zdobycze punktowe nasze, Zagłębia itp bedą inne niż założenia.
I pozostaje tylko pytanie, w którą stronę to pójdzie, czy my akurat wygramy 2 razy? A może Zagłębie wygra mecz teraz? ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakby się statystyka nie sprawdzała to by bukmacherzy bankrutowali.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Statystycznie to skończyło się patrzenie na rywali do spadku, od następnego meczu trzeba zacząć zapierdalać i punktować za pełną pulę.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Tylko, że bukmacher ma tak kursy ustawione, że słabiej płaci za niespodziankę niż potrąca za spodziewany wynik. Po prostu wyjściowy kurs przy braku faworyta jest zawsze niższy niż wskazuje rachunek prawdopodobieństwa i tu sama matematyka robi robotę.
Na 10 spotkań może z 6-7 się sprawdzi, reszta to niespodzianki, a wszystko tak przeliczone, żeby być na plusie. Uważam, że mamy większe szanse na utrzymanie niż ZL ale boje się BBT, bo oni są w gazie i świetnie punktują w tym roku. Żeby się nie okazało, że polecimy razem z Miedziowymi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
będzie tak :
wygramy z jagiellonią co wprowadzi nas w euforie i przedluzy nadzieje , potem w....... od radomiaka , i panowie statystycy z Pepe na czele wyjmą kalkulatory ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rywale nie zdobędą za Wisłę 3 punktów, żeby przeskoczyć Zagłębie. Co zrobią rywale, powinno być na drugim planie. Piłkarze Wisły W KOŃCU muszą wziąć sprawy w swoje nogi, tak aby móc powiedzieć po końcowych 3 spotkaniach, że zrobili wszystko, co mogli, żeby się utrzymać.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie zmienia to faktu że tak czy siak trzeba patrzeć na rywali bo nawet 9 punktów może nie dać utrzymania. Jak widzisz nasi piłkarze nie wygrywają zbyt często więc tym bardziej trzeba liczyć na niemoc innych, bez tego się nie obejdzie. Potrzebne są obie rzeczy, punkty Wisły, brak punktów rywali do spadku
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardziej chodzi mi w mojej wypowiedzi o to, że czas zacząć patrzeć się na siebie samych i skończyć z kalkulowaniem co będzie, jak drużyna X zremisuje, a Y nie wygra. Przede wszystkim pełna pula z naszej strony, następnie patrzenie na to, co zrobią rywale, nie na odwrót.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]()
Z drugiej strony do przegonienia Zagłębia potrzebujemy 2 punkty. Tyle, że nas BBT goni.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 03.05.2022 o godz. 12:51.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czemu cytujesz coś czego nie napisałem? To że coś jest mało prawdopodobne nie oznacza że jest niemożliwe. Mój post odnosił się do tego że Wisła nie musi spoglądać na nikogo. Raz że właśnie potrzebujemy chociaż jednego potknięcia Zagłębia lub dwóch innej drużyny wyżej a dwa że to przy założeniu że wygrywamy wszystko do końca. W przypadku Wisły która wygrała raz w tym roku raczej potkniec rywali będzie potrzeba więcej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
To jest bardzo optymistyczny scenariusz.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Nie rozumiem dlaczego nikt nie bierze pod uwage Slaska do spadku
oni maja tylko 3 punkty, a graja z Pogonia, Stala Mielec i Gornikiem Zabrze. Wcale nie jest powiedziane ze te mecze wygraja ;-) A wyobrazam sobie, ze Zaglebie, ktore z meczu na mecz gra lepiej jakos wyszarpie ze dwa zwyciestwa. My tak samo. A Slask na przyklad dwa zremisuje i z Pogonia przegra. Niemozliwe? Mozliwe A juz najbardziej bym sobie marzyl, zeby polecialo i Zaglebie i Slask a sloniki i my sie utrzymali ;-) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
to jeszcze żydy niech spadną , jak już sie bawimy w pobożne życzenia
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Nieeee, zydy musza byc w tej lidze, zeby co roku nie bylo watpliwosci, ze to Wisla rzadzi w Krakowie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co więcej wszyscy zakładają, że Zagłębie to raczej nie poszaleje z punktami. Tj. być może zremisuje w Radomiu ale Raków i Lech to raczej nie dadzą im nic ugrać. Można również brać pod uwagę Jagiellonię z 35 punktami ale to raczej mało prawdopodobne.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 03.05.2022 o godz. 22:21.
![]()
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
My tak patrzymy na naszych sąsiadów od +/- 10 kolejek tylko szkopol w tym że zapominamy patrzeć na siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
I od +/- 10 kolejek dostajemy pomoc na wyciągnięcie dłoni od innych klubów, ale nie potrafimy z tego skorzystać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I myślę, że ktoś przed nami da nam jeszcze prezent albo dwa, tyle, że my musimy coś wygrać, najlepiej dwa razy, a to są dla nas raczej niedostępne rejestry kunsztu piłkarskiego i profesjonalizmu.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Temat powinien zmienić nazwę na "walka innych drużyn o utrzymanie Wisły"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
W tym temacie najwięcej jest obecnie wejść, więc publikuję jeszcze tutaj skrót z derbów mojego autorstwa.
https://youtu.be/IxiaqwwLaeo |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem, co to ma wspólnego z walką o utrzymanie.
Chyba że to komentarz do polityki personalnej właścicieli w kontekście walki o utrzymanie. W końcu prezes wspomniał, że jesteśmy gotowi na spadek, a trener, że jest gotowy na kontynuację pracy w przypadku spadku, zanim na dobre zaczęła się walka o utrzymanie. Tak morale się nie buduje. Być może na starcie 1. ligi prezes ogłosi, że jest gotów na brak awansu, a Królewski potem powie, że to było optimum. Trochę mu zazdroszczę. Mieć na tyle dobry biznes i fajne życie, pewnie też odpowiednią psychikę, żeby na móc sobie pozwolić na luzie i na od....... być właścicielem klubu w ekstraklasie. Ja bardziej przejmowałem się losami swoich klubów w football managerze. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Słuchajcie Zagłębie chyba wygra mecz. Oznacza to ze nie utrzymamy sie trzema remisami.
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jest plus tego wyniku. Nasi jutro nie grać na remis. TYLKO ZWYCIĘSTWO!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|