The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.04.2022, 14:42
Cytat:
WKS modelowy przykład jepanego nowotworu za państwowe pieniędze. 6 tysięcy ludzi na meczu, na co komu piłka we Wrocławiu? Wstyd.

Samorządowe!!! To spora różnica!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 24.04.2022, 16:21
Lech i Raków dziś prawie się nacięły myśląc, że wygrają na stojąco. BBT i Górnik Łęczna jeszcze walczą.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.04.2022, 17:14
Elendil napisał(a):Wyświetl post
może za wcześnie były BBT i Łęczna skreślane. A może to tylko jednorazowy wyskok. 4 strzały, 4 gole...

Tak czy inaczej, my nie dość, że musimy gonić innych, to jeszcze uważać, żeby inni nas nie przegonili.
Łęcznej zostały jeszcze tylko 3 mecze, bo mecz z 31 kolejki już przegrali. BBT ma jeszcze 3 mecze + Pogoń w ostatniej kolejce. Jak wygra następne trzy to ma szansę. W 32 Łęczna gra z BBT i to może być mecz, który obie drużyny pogrąży.

aNouc napisał(a):Wyświetl post
Kolejka idealnie pod Wisłę się ułożyła, a do pełni szczęścia brakuje tylko jutrzejszej przegranej Stali, co jest w 99% pewne.

Wisło, masz otwarte drzwi i nikt w nich nie stoi.
Dokładnie. Z drużyn z miejsc 11-18 tylko jedna wygrała (BBT) i my jeszcze nie graliśmy. Pozostałe przegrały swoje mecze. "L" z Pogonią na razie remisuje.

Greg25 napisał(a):Wyświetl post
Samorządowe!!! To spora różnica!
Żadna różnica. Samorząd to niby skąd ma pieniądze?
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 24.04.2022 o godz. 17:18.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 24.04.2022, 22:28
jednakowoż BBT wygrywająca 4:0 we wroclawiu gdzie my sie nacielismy , to wyglada nieciekawie
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 24.04.2022, 23:19
Ta liga jest chora . Tydzien temu Sobota strzelil z 2 metrów w słupek w meczu z Rakowem co sprawiłoby ,że Sląsk wygrałby z kandydatem do tytułu na jego bosiku. W nastepnej kolejce ten Slask grajac u siebie dostaje od ostatniej druzyny 4-0...
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.04.2022, 00:14
Jak ktoś pisze,że liga jest chora to niech zainteresuje się np żużlem. Macedonia wygrywa z Włochami to dopiero jest chore , w meczu o najwyższą stawkę
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 25.04.2022, 08:02
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Ta liga jest chora . Tydzien temu Sobota strzelil z 2 metrów w słupek w meczu z Rakowem co sprawiłoby ,że Sląsk wygrałby z kandydatem do tytułu na jego bosiku. W nastepnej kolejce ten Slask grajac u siebie dostaje od ostatniej druzyny 4-0...
Raków w meczu z WKS i wczoraj z Łęczną grał kaszanę.na ich szczęście ani jedni ani drudzy tego nie wykorzystali. BBT podłapało Sląska i wybiło im korzystny wynik z głowy
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.04.2022, 09:56
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Lubisz wszystko, co nie zgadza się z Twoją tezą sprowadzić do absurdu. Dość.typowe

Nie, Śląsk nie będzie się bił o puchary. Ugrają 7 pkt w 3 najbliższych meczach i potem do końca pewnie jeszcze jakiś remis. I to wszystko.
Ugrali?W następnej kolejce grają w Białymstoku.Możliwe że w tym meczu poznamy kolejną drużynę która się obroni i drugą która leci z ligi.Szczerze to nie myślałem że tyle drużyn włączy się do "walki o spadek"W Śląsku robi się naprawdę gorąco.Jeśli osuną się na miejsce spadkowe na reakcję może być już za póżno.Właśnie zamrożono piłkarzom pensje ...
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 25.04.2022, 10:13
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Ugrali?W następnej kolejce grają w Białymstoku.Możliwe że w tym meczu poznamy kolejną drużynę która się obroni i drugą która leci z ligi.Szczerze to nie myślałem że tyle drużyn włączy się do "walki o spadek"W Śląsku robi się naprawdę gorąco.Jeśli osuną się na miejsce spadkowe na reakcję może być już za póżno.Właśnie zamrożono piłkarzom pensje ...
wg pewnego fuksiarskiego portalu zamrozili im cale wynagrodzenia, nie tylko premie. tak by the way to ciekaw jestem prawnej konstrukcji takiego "zamrozenia".
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Stary 25.04.2022, 10:17
a gdyby bylo dzielenie pkt tak jak pare sezonow temu to by sie dopiero w tym sezonie jaja działy w obu grupach.
Fajnie by się oglądało ten sezon w takiej formule
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.04.2022, 11:26
Cytat:
Personalnie w skali ligi Wisła Kraków wygląda solidnie. Gorzej jest z doborem charakterologicznym i odpowiadającym wymaganiom trenerów na dany moment. Poniekąd na tym poległ Adrian Gula. Teraz z tym musi też mierzyć się Brzęczek, który przejął po nim zespół i stara się coś rzeźbić.

Citaiszwiliego stać na dobre dryblingi, niezły przegląd pola ma Luis Fernandez, który jeszcze kilka tygodni temu wyglądał jak półpiłkarz. Spore zamieszanie generuje Manu i przebłyski miewa Savić. Na innych pozycjach też nie jest tragicznie. Colley, który ostatnio wypadł z powodu kontuzji, pokazywał się z dobrej strony. Frydrych w poprzednim sezonie przez długi czas się wyróżniał i tak możemy wyliczać poszczególnych piłkarzy i dojść do wniosku, że w tej lidze znaleźlibyśmy wiele słabszych zespołów pod względem umiejętności poszczególnych piłkarzy.

Wisła Kraków powinna mierzyć zdecydowanie wyżej.

Blędy, błedami. Pech, pechem, ale Wisło Kraków, jeśli nas teraz czytasz i chcesz się utrzymać, wygraj dziś mecz z Płockiem, bo wasi rywale w walce o utrzymanie tak cieniują, że już bardziej nie da się do was wyciągać ręki.
Stanowski / Weszło
Ostatnio edytowane przez aNouc : 25.04.2022 o godz. 11:33.
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 25.04.2022, 12:29
A niejaki pepe72 trąbi o tym od kilku(nastu?) tygodni: mamy najłatwiejszy (teoretycznie) terminarz z wszystkich ekip tak zażarcie walczących o spadek. Temat statystyczny m.in. - matematyka nie boli aż tak bardzo
Oczywiście jak nie wygramy tych 2 czy 3 meczów to pewnie spadniemy, ale to nie jest tak, że jesteśmy już w I lidze ...
Zresztą, jeśli tego nie wykorzystamy to znaczy, że zasługujemy na odpoczynek od Ekstraklasy i tyle.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.04.2022, 13:56
tomytom napisał(a):
Zresztą, jeśli tego nie wykorzystamy to znaczy, że zasługujemy na odpoczynek od Ekstraklasy i tyle.
I dokładnie tak do tego podchodzę. Każdy z najbliższych meczów jest do wygrania, do tego rywale grają tak, jakby nam chcieli ułatwić utrzymanie, więc jeżeli tego nie wykorzystamy, to po prostu w 100% zasługujemy na spadek.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.04.2022, 16:40
tomytom napisał(a):Wyświetl post
A niejaki pepe72 trąbi o tym od kilku(nastu?) tygodni: mamy najłatwiejszy (teoretycznie) terminarz z wszystkich ekip tak zażarcie walczących o spadek. Temat statystyczny m.in. - matematyka nie boli aż tak bardzo
Oczywiście jak nie wygramy tych 2 czy 3 meczów to pewnie spadniemy, ale to nie jest tak, że jesteśmy już w I lidze ...
Od początku sezonu twierdzę, że 37 punktów powinno dawać utrzymanie.
A z tym terminarzem to mieliśmy cholernie ciężki marzec. Teraz ciężko mają pozostali.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.04.2022, 16:43
Cóż, wszystko zależy od gry naszych piłkarzy, ścisk w tabeli jest taki że dopiero Warta i Legia mogą się czuć w miarę bezpiecznie, przy założeniu że nie zaliczą jakiejś serii porażek. Pozytywne jest to na tle drużyn z którymi rywalizujemy wyglądamy bardzo dobrze. Byle tylko przekuć to na punkty.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 25.04.2022, 18:46
tomytom napisał(a):Wyświetl post
Kolega da radę to jakoś MATEMATYCZNIE potwierdzić?

Mam wrażenie, że niektórym tlen odcina ...
Taaaaa mi tlen odcina mamy cudowną drużynę która na bank w 4 mecze wygra więcej razy niż od października

Szykujcie się na walkę o utrzymanie w 1 lidze.
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.04.2022, 18:56
Juz tylko jakims cudem mozemy sie utrzymać.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Chyba walka o spadek
Pierwszoligowi piłkarze
Pierwszoligowy trener (8 pkt w 11 meczach, )
Prezes to chyba bardziej trzecioligowy...
Pressing tak nieskładny ostatni raz widziałem na orliku
Takie krycie i odpuszczanie w obronie to w bklasie się kończy zje.bka
Żal na to patrzeć
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Ajax napisał(a):Wyświetl post
Taaaaa mi tlen odcina mamy cudowną drużynę która na bank w 4 mecze wygra więcej razy niż od października

Szykujcie się na walkę o utrzymanie w 1 lidze.
Przynajmniej temat na przyszły sezon można zostawić i nawet nazwy nie trzeba zmieniać ktoś pomyślał przyszłościowo
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.04.2022, 18:57
A jednak...kolejny, bardzo poważny krok do 1 ligi. Z taką postawa nie zasługujemy na utrzymanie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 25.04.2022, 18:58
łatwy terminarz
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 25.04.2022, 19:01
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Przynajmniej temat na przyszły sezon można zostawić i nawet nazwy nie trzeba zmieniać ktoś pomyślał przyszłościowo
A widzisz sprytnie
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.04.2022, 19:04
Z taką obroną ,ło panie nie mamy czego szukać w Ekstraklapie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 25.04.2022, 20:07
Wiedziałem, że lecimy z ligi już od dłuższego czasu, ale trzeba przyznać chłopakom punkty za styl
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Stary 25.04.2022, 20:08
Ale mamy pecha w tym sezonie. Spadamy tego jestem pewien. Dlaczego?
Bo nie potrafimy wygrać decydujących meczów. Mamy do tego kurewskiego pecha. Przykre, ale prawdziwe.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.04.2022, 20:09
Jestem pesymistą.

Tym bardziej, że tu nie będzie refleksji i reformy, tylko oblężona twierdza, w ostateczności mieszanie herbaty, licząc, że się osłodzi.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

moje małe marzenie: spuścić z ligi zespoły od 13 w dół, do tego zespoły 10-12 grają baraże z 1-3 z 1 ligi. Ekstraklasa na 12 zespołów, bo więcej drużyn w Polsce na tym poziomie i tak nie mamy.

Jak dla mnie to równie dobrze maszyna losująca mogła by wybierać 3 spadkowiczów. Tu jest tyle koszmarnych drużyn, że oglądać się tego nie da.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Bo nie potrafimy wygrać decydujących meczów. Mamy do tego kurewskiego pecha. Przykre, ale prawdziwe.
Nie mamy pecha jesteśmy denni i nawet w 1 lidze będzie problem z utrzymaniem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.04.2022, 20:11
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
To nie był pech, tylko głupota.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 25.04.2022, 20:12
Ja myśle ,że już za tydzien ( mimo ze pewnie matematycznie będą szanse) żydy nas spuszczą do 1 ligi. Już się nie podniesiemy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów