The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.04.2022, 09:53
Socios to w większości zwykli kibice, którzy na co dzień wspierają klub poprzez kupno biletów, karnetów, pamiątek, żarcia w cateringu w dniu meczu (i na tym się kończy relacja kibice - klub w przypadku 99% klubów w Polsce). Natomiast w przypadku Wisły, wspominani Socios (zwykli kibice) dodatkowo przekazują coś w rodzaju darowizny dla klubu. To jest jedyny taki przypadek w Polsce. A kwoty tych darowizn są na prawdę duże (i często pokrywają koszty różnych projektów, ostatnim z nich jest choćby nowy sklep klubowy).

Do do reszty.. tak czytam, i wnioskuje, że w zasadzie niewiele się może zmienić w kwestii finansowej po spadku do 1 ligi, a jednak Błaszczykowski robił porównanie do budżetu Miedzi Legnica przy ewentualnym spadku Wisły do 1 ligi. Podał tylko przykład Widzewa, że ma największy budżet (wiadomo - sprzedają najwięcej karnetów w Polsce, mają "bezkolizyjny" stadion, z którego użytkowanie im się opłaca, jakieś dotacje z miasta).A mimo to, Widzew od kilku lat ma problem z powrotem do Ekstraklasy. Bo łatwiej się utrzymać w Ekstraklasie niż z powrotem do niej awansować.

A ta Akademia to byłby najmniejszy problem po kataklizmie jakim byłby spadek Wisły. Ta instytucja od wielu lat nic Wiśle nie przynosi.. to jest przyszłościowy projekt, którym dużo łatwiej jest zarządzać będąc w Ekstraklasie. Po spadku Wisły wszystko się zmieni, również struktura Akademii.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 14.04.2022 o godz. 10:08.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.04.2022, 10:11
Zauważ tylko, że nigdzie nie napisałem, że bezproblemowo wrócimy do ekstraklapy.
Jedna sprawa to mieć pieniądze a druga to mądrze je wydawać.
My mamy aktualnie budżet bodajże nr 6 czy 7 w lidze a z niej polecimy.
Bez właściwego ustawienia spraw sportowych, przede wszystkim w zakresie jakość/cena nie ma mowy o łatwym powrocie.
A Widzew to zupełnie inna historia. Oni bodajże zaczynają od 4 ligi.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 14.04.2022, 10:15
Ja już wcześniej napisałem, że Wisła przy tym budzecie, wsparciu sponsorskim, zapleczu kibicowskim, wsparciu Socios, przy rekordowych w historii klubu zyskach ze sprzedaży biletów/karnetów/skyboxów/strefy VIP/sklepu klubowego (to są słowa np. Jażdzyńskiego, który dumnie publikował dane że słupkami procentowymi) NIE MA prawa spaść z Ekstraklasy. To jest irracjonalne! Baa.. starczyłoby to na walkę o coś dużo więcej. Gdyby tylko to wszystko szło w parze z dobrym zarządzaniem i miliony złotych nie zostałoby spalonych w piecu.

Dlatego broń nas panie Boże od 1. ligi, przy obecnym zarządzaniu klubem..
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 14.04.2022, 11:17
Czyli inaczej mówiąc, po spadku wszyscy aktywiści Świętego i Socios zaśpiewają: ,,nic się nie stało".

Po trzech latach rozważać temat spadku to kompromitacja, ale widać wyraźnie jak wszystko w ostatnich latach upadło - oczekiwania względem Wisły, poziom sportowy i akceptacja tego wszystkiego co ma miejsce od 2016 r.

Niby tak pięknie w Excelu, a rzeczywistość jest zupełnie inna.

Ale główny cel został osiągnięty - Święty okazał się stabilizatorem braku zmian, braku rozliczenia przeszłości. Stąd wszyscy są zadowoleni.
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 14.04.2022, 11:30
Jeśli spadniemy, to powrót do Ekstraklasy nie będzie taki hop siup. Po pierwsze raczej pion sportowy, który odpowiada za spadek będzie odpowiadał za powrót do ligi. Po drugie jazda po wiochach, gdzie każdy będzie się spinał na grę z Wisłą.

Oczywiście będziemy głównym faworytem do awansu, ale ja bym bardzo ostrożnie do tego podchodził bo wg mnie to może potrwać dłużej niż jeden sezon.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 14.04.2022, 11:49
maciekkk napisał(a):Wyświetl post

Oczywiście będziemy głównym faworytem do awansu, ale ja bym bardzo ostrożnie do tego podchodził bo wg mnie to może potrwać dłużej niż jeden sezon.
Jak już.tak sobie dywagujemy - to albo wracamy rok po roku albo może być ciężko.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 14.04.2022, 12:53
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Zauważ tylko, że nigdzie nie napisałem, że bezproblemowo wrócimy do ekstraklapy.
Jedna sprawa to mieć pieniądze a druga to mądrze je wydawać.
My mamy aktualnie budżet bodajże nr 6 czy 7 w lidze a z niej polecimy.
Bez właściwego ustawienia spraw sportowych, przede wszystkim w zakresie jakość/cena nie ma mowy o łatwym powrocie.
A Widzew to zupełnie inna historia. Oni bodajże zaczynają od 4 ligi.
Moim zdaniem ten bałagan jest nieprzypadkowy i tak po prostu w klubie ma być. Ewentualny spadek spowoduje ograniczenie pewnych możliwości...
Wydaje mi się, że mimo wszystko jakoś zdołamy się utrzymać, ale nawet jeśli tak się stanie to uważam, że ogólny obraz funkcjonowania Wisły jest w znacznej mierze smutny i bez sensu. Może obecność Wujka coś tu zmieni na lepsze, a może nie i całe towarzystwo w tym składzie będzie dalej się bawić w podobny sposób.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 14.04.2022, 14:35
Pare dni temu w ktoryms temacie meczowym pisalem, ze klub zaczyna wdrazac plan "1 liga" to serek mnie obsztorcowales, ze nic takiego nie ma miejsca.
Minelo pare dni i klub o tym otwarcie mowi prognozujac przewidywany budzet.

To jak to jest? Moze Socios nie maja biezacej wiedzy ? Czy tak zaprzeczales dla samego zaprzeczania?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 14.04.2022, 14:39
Dodam wiecej, przed sezonem tez to juz musieli planowac, bo Balazinski wtedy tez mowil o naszych ewentualnych mozliwosciach finansowych w razie spadku
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 14.04.2022, 14:44
Tak, ale teraz sa podjete konkretne dzialania, ktore maja klub do 1 ligi przygotowac - rozmowy ze sponsorami, pracownikami klubu, czescia zawodnikow etc.

Klub tez jest aktywniejszy wsrod agentow jesli chodzi o transfery out.

Jedyne co cieszy, to ze ktos tam delikatnie przejrzal na oczy i mialem telefon w stylu "no dobra, to powiedz co jest chujowe i co Ty bys zrobil" wiec mam nadzieje, ze skonczona z postawa oblezonej twierdzy i moze zacznie sie sluchac troche srodowiska i tych ktorym dobro klubu lezy na sercu.

A do tej pory to wygladalo tak, ze "mysmy kase wylozyli i my wiedza najlepiej" albo "jak se wylozysz 5 baniek to se bedziesz mogl rzadzic".

I zwroccie uwage, ze zmienil sie tez klimat w samej druzynie. NIe wiem na ile to efekt Brzeczka, a na ile pewne rzeczy zaczely sie w klubie inaczej odbywac, ale atmosfera w szatni jest duzo lepsza niz np 2 miesiace temu.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 14.04.2022, 15:01
Skoro do konca sezonu pozostalo nam szesc kolejek, a nam wciaz realnie grozi spadek to chyba dobrze, ze badaja grunt przed ewentualnym faktem dokonanym. Nie oznacza to jednak, ze ze spadkiem sa pogodzeni czy wdrazaja jakis plan "1liga". Bez przesady.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 14.04.2022, 15:06
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Pare dni temu w ktoryms temacie meczowym pisalem, ze klub zaczyna wdrazac plan "1 liga" to serek mnie obsztorcowales, ze nic takiego nie ma miejsca.
Minelo pare dni i klub o tym otwarcie mowi prognozujac przewidywany budzet.

To jak to jest? Moze Socios nie maja biezacej wiedzy ? Czy tak zaprzeczales dla samego zaprzeczania?
Czy Ty jesteś poważny? Napisałeś, że w klubie pogodzono się ze spadkiem - nic takiego miejsca nie ma i nie miało. Klub bierze pod uwagę różne scenariusze, co nie znaczy, że wywieszono białą flagę...
Odpowiedz cytując
Uchodzca
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 14.04.2022, 15:53
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Czy Ty jesteś poważny? Napisałeś, że w klubie pogodzono się ze spadkiem - nic takiego miejsca nie ma i nie miało. Klub bierze pod uwagę różne scenariusze, co nie znaczy, że wywieszono białą flagę...

Pan Szanowny Prezes to potrafi zepsuc nawet Swiateczny nastroj!! A dopiero nieomylny i pewno na czco (czytaj bez lekow) koalik nam zasugerowal, ze se zaspiewamy; "Nic sie nie stalo"...

Jak tak mozna? Panie Prezes
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.04.2022, 17:52
Boże, jak czytam tego całego Koalika z tym jego całym ciemnym zapleczem to zaczynam chłopu po prostu współczuć. No bo wszyscy wszędzie źli, jedni gorsi od następnych, kompromitacja, tragedia, katastrofa, dyletanctwo, kumoterstwo, amatorka, kupa gówna i rozkładu.

Ja wiem, że ten sezon jest tragiczny. Widać, że trio podjęło szereg bezapelacyjnie złych decyzji pod względem sportowym, za to bardzo dobrze prowadzą klub organizacyjnie / marketingowo / finansowo. Do przewidzenia było, że będą uczyć się na żywym organiźmie i popełniać błędy. Mam nadzieję, że nie skończy się ta nauka dla nas spadkiem. Tak czy siak - lepsza 1 liga niż 4. Widać, że wkładają w klub serce (wystarczy poczytać i posłuchać naszych włodarzy) i wyłożyli własne pieniądze by nas uratować. U mnie jak i każdego rozsądnego Wiślaka mają wotum zaufania za to jacy są i co zrobili. A jeśli przez swoje błędy spuszczą nas do 1 ligi to trudno. Mam nadzieję, że jednak się uratujemy.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 14.04.2022, 19:42
Tak nam dopomóż Bóg czy w kogokolwiek ktokolwiek sobie wierzy czy nie wierzy. Amen.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.04.2022, 20:18
Jeśli się uratujemy, w co wierzę, to mam nadzieję, że trio nauczy się w końcu, że sukces finansowy bierze się przede wszystkim z sukcesu sportowego (wspartego mądrym zarządzaniem finansowym).
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.04.2022, 20:20
Trzeba wierzyć do końca. Za Brzęczka jest lepsza gra i jest szansa na lepsze wyniki.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 14.04.2022, 20:30
jak nas Trio spusci z Ekstraklasy to dawanie tym nieudacznikom chocby zlotowki to nawet nie wiem jak to nazwac trzeba bedzie

powinni byc wtedy wykleci na wieki
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 14.04.2022, 21:19
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jeśli się uratujemy, w co wierzę, to mam nadzieję, że trio nauczy się w końcu, że sukces finansowy bierze się przede wszystkim z sukcesu sportowego (wspartego mądrym zarządzaniem finansowym).
Dokładnie...

Zatem trzeba najpierw stworzyć warunki do maksymalnego możliwego wykorzystanie potencjału sportowego drużyny i poszczególnych zawodników. Osiągnąć wynik ponad stan lub być na drodze do niego i wtedy wymieniać najsłabsze elementy układanki na lepsze w granicach możliwości budżetowych. Mieć jakiś cel sportowy, dążąc do którego się rozwijamy. To jest tak oczywiste, że w głowie się nie mieści pominięcie tego przez władze. Jak można mówić o "zaniedbaniu pionu sportowego" w klubie piłkarskim. To tak jakby w fabryce butów ktoś zaniedbał dział podeszwy i dziwił się że są problemy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.04.2022, 06:40
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie...

Zatem trzeba najpierw stworzyć warunki do maksymalnego możliwego wykorzystanie potencjału sportowego drużyny i poszczególnych zawodników. Osiągnąć wynik ponad stan lub być na drodze do niego i wtedy wymieniać najsłabsze elementy układanki na lepsze w granicach możliwości budżetowych. Mieć jakiś cel sportowy, dążąc do którego się rozwijamy. To jest tak oczywiste, że w głowie się nie mieści pominięcie tego przez władze. Jak można mówić o "zaniedbaniu pionu sportowego" w klubie piłkarskim. To tak jakby w fabryce butów ktoś zaniedbał dział podeszwy i dziwił się że są problemy.
W naszym klubie macie nietrafione decyzję, a nie zaniedbany dział sportowy.

Zaniedbany to byśmy mieli gdyby budżet płacowy był na poziomie klubów 1 ligowych, a wymagalibysmy gry o puchary.

Decyzja o powierzeniu władzy Guli i Pasiecznemu to też był element "inwestycji" w dział sportowy. Przecież wszyscy wtedy mlaskalismy i przyklaskiwalismy tym decyzjom.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.04.2022, 07:30
Karherop napisał(a):Wyświetl post
W naszym klubie macie nietrafione decyzję, a nie zaniedbany dział sportowy.

Zaniedbany to byśmy mieli gdyby budżet płacowy był na poziomie klubów 1 ligowych, a wymagalibysmy gry o puchary.

Decyzja o powierzeniu władzy Guli i Pasiecznemu to też był element "inwestycji" w dział sportowy. Przecież wszyscy wtedy mlaskalismy i przyklaskiwalismy tym decyzjom.
Określenie tego co się dzieje "Zaniedbaniem pionu sportowego" to nie mój pomysł tylko Bałazińskiego.

Moje zdanie od dawna jest proste. Tłumaczenie żenującej postawy na boisku brakiem kasy czy umiejętności to farmazony. Udowodniła to Olimpia Grudziądz ostatnio i wiele innych drużyn wcześniej.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.04.2022, 07:54
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Określenie tego co się dzieje "Zaniedbaniem pionu sportowego" to nie mój pomysł tylko Bałazińskiego.

Moje zdanie od dawna jest proste. Tłumaczenie żenującej postawy na boisku brakiem kasy czy umiejętności to farmazony. Udowodniła to Olimpia Grudziądz ostatnio i wiele innych drużyn wcześniej.
Drozd tu masz absolutną rację. Naszym głównym problemem jest minimalizm i brak celów sportowych nakreślanych przez zarząd. Gdyby w tym sezonie był cel np TOP 5 to łysego bajeranta można by było spokojnie pogonić w listopadzie. A tak to brednie o długofalowości i zwycięstwo raz w miesiącu ...

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 15.04.2022, 08:04
[QUOTE=Karherop;1581445]W naszym klubie macie nietrafione decyzję, a nie zaniedbany dział sportowy.

Decyzja o powierzeniu władzy Guli i Pasiecznemu to też był element "inwestycji" w dział sportowy. Przecież wszyscy wtedy mlaskalismy i przyklaskiwalismy tym decyzjom.[/QUOTE]

pisz za siebie
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 15.04.2022, 08:07
To jest grafika dumnie opublikowana przez Tomasza Jażdzynskiego, a wiecie czego dotyczy? Kwot pieniędzy przekazywanych Wiśle od sponsorów.. i co z niej wynika? Pieniędzy jest coraz więcej, a drużyna osiąga coraz gorsze wyniki. Bo pieniądze są, ale są źle inwestowane, a klub pod kątem sportowym jest źle zarządzany.

A to tylko wpływy od sponsorów. Bo Jażdzyński z Królewskim dumnie informowali, że Wisła uzyskuje rekordowe dochody z biletów, karnetów, skyboxów, sklepu klubowego (że nigdy wcześniej Wisła nie zarabiała tak dużych pieniędzy). Do tego ogromne wsparcie od Socios Wisła, niespotykane w żadnym innym polskim klubie. Przy okazji wpadły pieniądze z transferów.

I co, Radomiak, Płock, Piast, Górnik, Jagiellonia, Warta, Stal, Śląsk, Zagłębie, Łęczna stoją finansowo lepiej w tych dziedzinach jak sponsoring, zyski z biletów, karnetów, dnia meczowego, sklepu klubowego, że o wielomilionowym wsparciu od Socios nie wspomnę? No, nie żartujmy..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 15.04.2022 o godz. 08:12.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 15.04.2022, 08:22
ogólnie w dupe można już sobie wsadzić usprawiedliwianie wyników , transferów i ogólnie całej degrengolady "nie maniem kasy"
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 15.04.2022, 08:34
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
ogólnie w dupe można już sobie wsadzić usprawiedliwianie wyników , transferów i ogólnie całej degrengolady "nie maniem kasy"
Arkadiusz ma rację. Wydajemy kasę na miernoty zamiast dwa trzy dobre, drogie transfery zawodników, którzy pociągnęliby grę drużyny. Manu Fernandez czy teraz Gio robią różnicę. Niestety też byłem zadowolony z transferów Skvarki Klimenta czy Hugiego a już najbardziej z Młyńskiego. Jak się skończyło widzimy niestety
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Uchodzca
Socios Wisła Kraków

Stary 15.04.2022, 10:05
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Arkadiusz ma rację. Wydajemy kasę na miernoty zamiast dwa trzy dobre, drogie transfery zawodników, którzy pociągnęliby grę drużyny. Manu Fernandez czy teraz Gio robią różnicę. Niestety też byłem zadowolony z transferów Skvarki Klimenta czy Hugiego a już najbardziej z Młyńskiego. Jak się skończyło widzimy niestety

Nie wiem czy to miernoty bo z meczu na mecz pod batuta Wuja wychodzi, ze jednak potrafia grac. Trza ich tylko troche podstroic i nawet z Mlynskiego bedzie puzon czy inne skrzypki wiadace na swoich pozycjach!

Progres formy jest zayebisty alibo wiekszy! Nawet "szczylac" umimy. Nie bede sie bawil w matematyka bo to moja pieta achillesowa. Ale kalkulatorem se wyliczylem, ze w dwoch osttanich meczach mamy srednia zdobytych goliu 3 (slowie; TRZY) na mecz przy poprzedniej sredniej AZ 0.96 bramki na jedno spotkanie!...a te dwa mecze to nie byly z jakimis ogorami...

I kto tu ma mowic jeszcze o jakiejs wizji spadku!?

Od grudnia twierdze (i nie wycofuje sie z tych slow) ze w finalnej tabeli pod nami bedzie co najmniej cztery z zespolow; Mielec, Warta, Lubin, Slask, BBN, Leczna..........jeszcze (na dzien dzisiejszy) dla pewnosci dorzuce do worka; parchy i Jage (aby mnie potem nie wymiano

PS. Wszystkich czarnowidzow aby ukrocic ich bezkarne 3.14erdolenie o spadku wyzywam "na pojedynek"! Z kazdym kto przewiduje spadek wchodze w uklad; po utrzymaniu Wisly wplacacie jakas kwote na Socios. Ja w razie (co jest niemozliwee spadku deklaruje wplate podbnej kwoty na takie samo konto

Koalik do ciebie najbardziej pije w tym momencie! Wyjdz z nory i przyjmij wyzwanie!!
Ostatnio edytowane przez Uchodzca : 15.04.2022 o godz. 10:09.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 15.04.2022, 10:14
Uchodźca personalnie piłem do Skvarki Klimenta i Hugiego. Pierwszy w meczu z Górnikiem najsłabszy na boisku, drugi ledwie złapał się na ławę, trzeci coś próbuje ale dalej to cień zawodnika. Uważam tak jak TY , że nie spadniemy i będzie to minimum 13 pozycja.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Uchodzca
Socios Wisła Kraków

Stary 15.04.2022, 10:21
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Uchodźca personalnie piłem do Skvarki Klimenta i Hugiego. Pierwszy w meczu z Górnikiem najsłabszy na boisku, drugi ledwie złapał się na ławę, trzeci coś próbuje ale dalej to cień zawodnika. Uważam tak jak TY , że nie spadniemy i będzie to minimum 13 pozycja.

Dlatego odnioslem sie tylko do Mlynskiego *wmienionego w Twojej plejadzie gwiazd. Nie z kadej maki chleb bedzie ale jego nazwisko jakos w to powiedzenie sie wpisuje...Byc moze Wuja go jeszcze "wymle" czy "wymieli" i bedzie z niego przedniej jakosci chleb.....O tych dwoch czecho-slowakach i Icku Hugim sie nie wypowiadam.....ale tez ich nie skreslam....moze i oni pozytywnie odpala.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.04.2022, 10:27
Tylko żeby z utrzymania nie robić propagandy sukcesu i w kolejnym sezonie znów ustawiać sobie PRLowskie cele. Czy się stoi czy się leży 50 000 się należy.

Winni muszą zostać wskazanie, bo za minimalizm i rodzinną atmosferę zamiast trenowania nie odpowiadał Pasieczny, tylko jeden i drugi Błaszczykowski. WYPADAŁOBY ŻEBY WRESZCIE PRZYZNALI ŻE SIĘ POMYLILI.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów