|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Punktowo jest chyba gorzej niż za Guli , tak samo tracimy kuriozalne bramki jak traciliśmy , proste błędy i straty przy wyprowadzeniu piłki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Pan trener hahaha
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
wolfy powiedz nam co dziś znowu poszło nie tak ?
![]() Przecież gra znów była porywająca , a nasz geniusz trenerski po prostu dziś zaskoczyłby ustawieniem samego Guardiole ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Po co mam tracić czas na kretynów którzy przyczynę widzą zawsze w kolejnych trenerach? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Też mnie naszły przemyślenia ile Gula wyciągnąłby z tej rundy + mecz w PP....
Brzęczka natomiast mi trochę szkoda, widać że wziął sobie na serio prowadzenie tej drużyny, a że przyszło mu pracować ze zlepkiem przypadkowych grajków? IMHO i tak dobrze sobie radzi a kiedyś w końcu może wyczerpie limit pecha. Oby nie było za późno ![]() :
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jestem realistą. Pamiętam z jakiego pułapu zaczynał Brzęczek. Kiedy pisałem że idziemy na spadek Ty o ile pamiętam rżnąłeś głupa więc nie ....... mi teraz o wrażeniach artystycznych. Remis z Piastem dla tej zbieraniny to dobry wynik. Mecz był dobry jak na nasze możliwości. Nie wiem na co liczyłeś i mam to w gdzieś - jeżeli spadniemy z ligi to wiadomo przez kogo. Punkty trzeba było zbierać z ligowym planktonem. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Ja nie wiem czy nie mielismy kogo wpuścić w 2 połowie gdy drużyna oddychała rękawami ? Fornalik zrobil 6 zmian , my jedna i drugąw 92 minucie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gdybyśmy nadal grali jak za Guli - nie byłoby szans. Ponieważ jednak tworzymy okazje i strzelamy gole - wciąż są nadzieje na utrzymanie. Od zera celnych strzałów ze Stalą do punktów i goli z Lechią, Lechem i Piastem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.04.2022 o godz. 19:55.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Od razu wszystko... na początek chociaż raz by się przydało.
Ale żeby była jasność - główny problem nie leży w trenerze, tylko tym, jak ten zespół jest zbudowany. To nie trener sprawił, że w kadrze nie mamy napastnika. Cytat:
Choć oczywiście nie miałbym nic przeciwko temu, żebyś dyskutował z tym, co piszę, a nie z tym, co Ci się wydaje, że gdzieś kiedyś napisałem ja czy tam ktoś inny, kto z Tobą dyskutował, a ja poparłem go w czymś innym czy cuś Cytat:
Tak czy inaczej, ile razy by nie brandzlować się tym, że gra wygrała lepiej, nie zmienia to w niczym naszej sytuacji w tabeli. Jak już wspomniałem, za to nie dają punktów, jakby nie zaklinać rzeczywistości. A my potrzebujemy punktów, nieważne czy zdobytych z ligowym planktonem, czy z pretendentami do tytułu/pucharów. Jakoś tak jest ułożona ta liga, że tyle samo punktów dają za zwycięstwo z jednymi i drugimi - choć wiem, że to skrajnie niesprawiedliwe ![]() |
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
2 kolejki temu się smialem ze ten trener nie wygra zadnego meczu do konca sezonu , teraz mysle ze to moze byc prawda
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 03.04.2022 o godz. 22:33.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Śmieszny to jesteś jedynie ty, głąbie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Komu i za co wbijasz szpilę? Ludziom, którzy swoje ciężko zarobione pieniądze wydają na wsparcie klubu, który kochają (którego też podobno jesteś kibicem)? Możesz im wszystkim buty czyścić internetowy mądralo, robią dla Wisły co mogą, Ty jedynie wylewasz swoje żale w sieci.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 04.04.2022 o godz. 00:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ojojoj , uzekla mnie twoja historia ....uderz w stoł
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Chyba tylko ktoś głupi mógłby mieć pretensje po tym meczu do Brzeczka.
2 słupki i 2 poprzeczki - ja takiego meczu nie pamiętam. Jedyny błąd widzę w trzymaniu Elvisa po 70 minucie. Akurat z perspektywy trybun siedziałem idealnie za nim wiedz widziałem co wyczynia. Grając w 10 w końcówce meczu z Piastem niż można nic ugrać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez Jagul : 04.04.2022 o godz. 06:51.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jak można się czepiać Brzęczka? To, że nie wygraliśmy tego meczu to zasługa naszych kopaczy, bramkarza Piasta i poniekąd pecha.
Co do wuja jestem pewien, że jakby miał okres przygotowawczy to inaczej byśmy wyglądali. W naszym przypadku kto by nie przyszedł to z marszu musiałby punktować, co jest mega trudnym zadaniem jak nasza druzyna jest rozbita mentalnie. Potrzebujemy wygranej a najlepiej dwóch żeby zaczęli wierzyć w siebie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Na prawdę zobaczcie sobie z jakiego pułapu zaczynał Brzęczek, przejął zespół który w meczu jak miał 1 sytuacje bramkową to było dobrze. Trener to nasz najmniejszy problem, a tak na prawdę żaden. I co najśmieszniejsze jest to jeden z bardziej ogarniętych trenerów w ostatnich sezonach w Wiśle.
To co się teraz dzieje na boisku, "niefartowne" remisy, siły do 60-70 minuty, brak jakiejkolwiek ławki rezerwowych co było widać we wczorajszym meczu, za to wszystko w 100% i jedynie, wyłącznie odpowiada zarząd Wisły. Bronią nam ligi piłkarze, którzy ledwo co podpisali z nami umowy, Manu, Ondrasek, Colley, Fazlagić, Fernandez, Cisse. A strefę spadkową zagwarantował nam zaciąg słowacki + nasze wonderboye juniorskie. Prowadzenie kadry to jest oczywisty skandal, degrengolada, zwolnienie Pasiecznego to tylko i wyłącznie dupochron dla obecnie panujących. Powtórzę jeszcze raz, to w jaki sposób zarząd poprowadził tę kadrę jest SKANDALEM.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 04.04.2022 o godz. 09:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Fakty są takie, że Brzęczek wczoraj pokazał, co myśli o jakości naszej ławki. My nie mamy ławki rezerwowych. Bardziej przydatny jest piłkarz snujący się po boisku ale potrafiący piłkę przyjąć i odegrać, niż taki np. Starzyński, który takich cudów nie potrafi. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadzam się, przykro było patrzyć jak w drugiej połowie Manu odcięło prąd. Z drugiej strony wszyscy wiemy, jak skończyło się wpuszczenie Starzyńskiego w meczu z Lechem. Brzęczek też to dobrze zapamiętał. Niestety jedyny sensowny zmiennik na skrzydło - Cisse - nabawił się urazu na kadrze. Oby wrócił do 18-stki na Górnika.
Cytat:
Brzęczek to dobry trener, ale ma sporego pecha u nas póki co. Mecze z Piastem i Lechem były do wygrania na spokojnie. Jeśli dojdzie do spadku, to w 100% ponosi odpowiedzialność Trio + Prezes - za ten i za poprzedni sezon. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Niesamowite że najemnik, który jest w klubie od miesiąc walczy za drużynę z taką energia. Bardziej niż 3/4 naszej kadry. Osobiście mam nadzieję że bez względu na rozstrzygnięcia tego sezonu to Brzeczka zobaczymy na ławce trenerskiej na seozn 22/23. Bez względu czy to w esa czy w 1 lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
A przykład Poletanovica pokazuje, w jakim miejscu jesteśmy. Zawodnik odpalony z Rakowa nakrywa czapką Kuveljica, Plewkę, Fazlagicia i Zukowa razem wziętych. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A to że Raków idzie jeszcze bardziej do przodu i wymienia ogniwa nie dziwi. Tam wiedzą że taka szansa na mistrzostwo może już się nigdy nie powtórzyć. Za Poletanivicia trafiło do nich 3 ośrodkowych pomocników w tym oknie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
A może to jest właśnie klucz w kolejnych transferach? Pójdźmy logiką warszawską, która nikogo nowego nie wynajduje, tylko podbiera z pozostałych klubów.
Może zamiast ściągać szrot/odpad zza granicy trzeba przeanalizować zawodników z czołówki ESY, którzy są jak Poletanović i stylem gry wpasują się w skład. Nie chce mi się wierzyć, że zawodnik z ławki z Pogoni, Rakowa, Lechii, Piasta czy Amiki nie przyjdzie tutaj grać za niższy kontrakt byle by tylko zostać w lidze za sowitą wypłatą. 90% zawodników wolało by tu zostać a niżeli odchodzić w kolejnym oknie gdzieś na Słowację czy Rumunie gdzie zarobią mniejszą kasę niż u nas. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Warunek podstawowy- utrzymanie w ekstraklasie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Podziwiam wolfiego, że prowadzi dość długi dialog z pokemonami czy też trollami, którzy nie widzą poprawy w grze.
Tak jak było wspominane - brak strzałów za Guli - już nie mówimy o sytuacjach... W meczu z Piastem stworzylismy tyle okazji co za Guli w 5 lub 10 meczach... Niestety brakło ewidentnie szczęścia, walczymy dalej, stwarzamy sytuacje, gra jest o niebo lepsza, niestety brak ławki i asior na środku typu Fazlagic utrudniają sprawę, ale jedziemy i wierzymy. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|