The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Uchodzca
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.03.2022, 14:57
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Mam tylko jedno pytanie:

Ludzie, którzy pi....rd.......ą o "łamaniu praw człowieka, zwalczaniu opozycji, prześladowaniu przeciwników politycznych, izolowaniu Polski" to zwykli idioci, którzy nie mają pojęcia, co się za tymi słowami kryje

W punkt!!
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 29.03.2022, 19:21
Doszliście już do prawdy, kto jest ojcem dziecka Marty? Bo sama nie wiedziała.

https://www.google.com/amp/s/gwiazdy...53153a%3famp=1

Sekta smoleńska - największe kłamstwo w IV RP - w Kaczej RP.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 29.03.2022 o godz. 19:27.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 29.03.2022, 22:32
KOALIK napisał(a):Wyświetl post

10 znaków
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.03.2022, 05:49
KOALIK napisał(a):Wyświetl post

Znalezieniem ojca zajmuje się niezależna komisja z ramienia Orgio Iuris
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 30.03.2022, 11:19
Były minister obrony narodowej Antoni Macierewicz oświadczył, że na pokładzie samolotu przewożącego 10 kwietnia 2010 roku prezydenta Lecha Kaczyńskiego oraz blisko setkę polskich obywateli doszło do eksplozji termobarycznej. Zapowiedział też publikację raportu na ten temat w okolicach 12. rocznicy tragedii smoleńskiej.

„Raport pokazuje prawdę jak doszło do dramatu smoleńskiego i pokazuje, że były to działania przygotowane, zaplanowane i realizowane z olbrzymią konsekwencją rosyjskich służb specjalnych od momentu przeniesienia remontu samolotu do firmy Aviakor” – powiedział na antenie Polskiego Radia 24 Antoni Macierewicz i oświadczył: „To była eksplozja termobaryczna, analizy materiałów wybuchowych znalezionych na szczątkach samolotu to potwierdzają

Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 30.03.2022, 11:36
Od pierwszego dnia najazdu ruskich na Ukraine miałem obawę, że pis prędzej czy później wykorzysta to do odgrzania kotleta pt. zamach 2010. Brutalnie to zabrzmi, ale termin im się idealnie zgrał - przed 12 rocznica. Lech Kaczyński wielki wódz, wizjoner który musiał zginać z rąk putina za wystąpienie z 2008 r. Naprawdę każdy, kto w najmniejszym stopniu lobbuje całą historię chociażby stwierdzeniem "a kto wie, może" jest idiotą i powinno się mu odebrać prawo do głosowania.

Oczywiście, jeżeli Macierewicz przedstawi prawdziwe dowody, a nie będzie bawił się parówkami - odszczekam.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 30.03.2022, 16:40
azor napisał(a):Wyświetl post

Oczywiście, jeżeli Macierewicz przedstawi prawdziwe dowody, a nie będzie bawił się parówkami - odszczekam.
Nie martw się , nie będziesz musiał nic odszczekiwać
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 30.03.2022, 18:50
no ale to jak, to prawda nie jest już blisko?
Odpowiedz cytując
Uchodzca
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2022, 10:49

Naprawdę każdy, kto w najmniejszym stopniu lobbuje całą historię chociażby stwierdzeniem "a kto wie, może" jest idiotą i powinno się mu odebrać prawo do głosowania.

Powaznie? Obecnie nie wykluczam opcji "zamach"! A Ty jakie masz podstawy aby odbierac mnie prawo wyborcze?

Zadam pytanie retoryczne;

Co sie stalo, ze lemingi nagle przestaly jak pelikany lykac narracje ruska?

Dlaczego "prawda" podawana obecnie przez strone ruska ad wojny nie jest taka sama prawda jak; "prawda" objawiona w raporcie Anediny i powielona przez ekspertow millerowych?

Z czterech opcji:

a). ruskie zawsze klamali, klamia i beda klamac.

b). ruskie klamali (Smolensk) a teraz podaja prawde.

c). ruskie ad Smolenska pisali prawde, teraz klamia.

d). ruskie zawsze podaja prawde

Zdecydowanie dla mnie najbardziej wiarygodnie brzmi puntk a!

PS. Nie twierdze, ze byl to zamach ale nie moge tego wylkuczyc!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.03.2022, 13:13
Cytat:
Od pierwszego dnia najazdu ruskich na Ukraine miałem obawę, że pis prędzej czy później wykorzysta to do odgrzania kotleta pt. zamach 2010. Brutalnie to zabrzmi, ale termin im się idealnie zgrał - przed 12 rocznica. Lech Kaczyński wielki wódz, wizjoner który musiał zginać z rąk putina za wystąpienie z 2008 r. Naprawdę każdy, kto w najmniejszym stopniu lobbuje całą historię chociażby stwierdzeniem "a kto wie, może" jest idiotą i powinno się mu odebrać prawo do głosowania.

Czyli jesteś idiotą skoro dopuszczasz myśl, że Macierewicz może mieć dowody i jesteś gotów odszczekać swoje bycie idiotą :O
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 31.03.2022, 13:18
Uchodzca napisał(a):Wyświetl post
Powaznie? Obecnie nie wykluczam opcji "zamach"! A Ty jakie masz podstawy aby odbierac mnie prawo wyborcze?

Zadam pytanie retoryczne;

Co sie stalo, ze lemingi nagle przestaly jak pelikany lykac narracje ruska?

Dlaczego "prawda" podawana obecnie przez strone ruska ad wojny nie jest taka sama prawda jak; "prawda" objawiona w raporcie Anediny i powielona przez ekspertow millerowych?

Z czterech opcji:

a). ruskie zawsze klamali, klamia i beda klamac.

b). ruskie klamali (Smolensk) a teraz podaja prawde.

c). ruskie ad Smolenska pisali prawde, teraz klamia.

d). ruskie zawsze podaja prawde

Zdecydowanie dla mnie najbardziej wiarygodnie brzmi puntk a!

PS. Nie twierdze, ze byl to zamach ale nie moge tego wylkuczyc!

dobrze, zakładając że ruskie kłamią w tej kwestii - czy naprawdę Lech był aż tak istotną personą, że trzeba było ją usunąć?

Jaroo1 napisał(a):
Czyli jesteś idiotą skoro dopuszczasz myśl, że Macierewicz może mieć dowody i jesteś gotów odszczekać swoje bycie idiotą :O

Ironia - znane Ci to pojęcie?
Odpowiedz cytując
Uchodzca
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2022, 13:49
[QUOTE=azor;1580727]dobrze, zakładając że ruskie kłamią w tej kwestii - czy naprawdę Lech był aż tak istotną personą, że trzeba było ją usunąć?

Hmm. Trudno mnie oceniac "istote" Kaczynskiego Lecha dla Putina ale smiem twierdzic (UWAGA!! to moje subiektywne odczucie), ze byl dla "cara" bardziej niewygodny niz niejaki Nawalny, ktory sie "przez pomylke" czegos nalykal a (oczywista, oczywistosc) otocznie putina nie maczalo palcow we tem plynie
Odpowiedz cytując
Uchodzca
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2022, 13:58
Do Azora

I co najwazniejsze! Nie wszedlem tutaj aby rozwiazywac zagadke smolenka i wskazywac winnych. Moje pytanie brzmilo;

"Jakim prawem pozbawiasz mnie praw wyborczych"?

Po Twoich wpisach wnioskuje, ze jestes zwolennikiem opozycjii(?) Podkresle, ze ja rowniez stoje po przeciwnej stroie jak PiS!

Podono tak mocno stoicie na strazy demokracji ale jak ktos juz zagra na nute nie przez Was pisana to od razu; debil i zakazac mu udzialu w wyborach. Jak to sie kolokwialnie gada; "Geby pelne frazesow2
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 31.03.2022, 14:10
No właśnie chciałbym usłyszeć od kogokolwiek rzeczową odpowiedź na pytanie: w jakiż to znaczący sposób Lech Kaczyński był niewygodny dla putina? Mit budowany od 12 lat tworzy z niego wielkiego wodza, a umówmy się - na arenie międzynarodowej był nikim

Jakim prawem....nie jestem pewien co do zdolności percepcji i rozsądnego postrzegania świata osób, które wierzą w teorie spiskowe

Nie, nie jestem zwolennikiem opozycji odbijając piłeczkę - po szybkości szufladkowania jednak wydaje mi się, że kibicujesz pisowi
Odpowiedz cytując
Uchodzca
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2022, 14:21

Jakim prawem....nie jestem pewien co do zdolności percepcji i rozsądnego postrzegania świata osób, które wierzą w teorie spiskowe

Gdzie widzisz u mnie teorie spiskowa! Napisalem nie wierze w zamach ale (biorac pod uwage obecna sytuacje i zdolnosci putina) go nie wykluczam!

Jezeli chcesz mnie podniesc zdonosc percepcji, prosze daj mi jeden (slownie; chociaz JEDEN) dowod, ze nie bylo zamachu (a zamilkne jako grob

Nie, nie jestem zwolennikiem opozycji odbijając piłeczkę - po szybkości szufladkowania jednak wydaje mi się, że kibicujesz pisowi

Nie cierpie PiSu ale im kibicuje i dobrze zycze w jednej kwestii; wyczyszczenia polskich sadow z potomkow stalinowacow, ktorzy zapuscili korzenie w naszym wymiarze sprawiedliwosci Ale podejrzwam, ze pis to faktycznie miekkie faje i obowiazuje ich "uklad kanciastostolowy".....i raczej nikle me nadzieje patrzac zwlaszcza na poczynania zyda dudusia......Niestety ale to co wyprawiaja niektorzy liderzy mojego "faworyta" politycznego ze wstudu nakazuje mnie ukrycie swych orientacji partyjnych
Odpowiedz cytując
Uchodzca
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2022, 14:22
[QUOTE=azor;1580730]

Gdzie widzisz u mnie teorie spiskowa! Napisalem nie wierze w zamach ale (biorac pod uwage obecna sytuacje i zdolnosci putina) go nie wykluczam!

Jezeli chcesz mnie podniesc zdonosc percepcji, prosze daj mi jeden (slownie; chociaz JEDEN) dowod, ze nie bylo zamachu (a zamilkne jako grob)
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 31.03.2022, 14:47
Cytat:
Daj spokój, przecież azor i AS82 to jest sekta smoleńska...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 31.03.2022, 18:58
Nie cierpie PiSu ale im kibicuje i dobrze zycze w jednej kwestii; wyczyszczenia polskich sadow z potomkow stalinowacow,
No to niezle zaczeli, prokuratora Stanu Wojennego zrobili sedzia Trybunalu Konstytucyjnego
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 31.03.2022, 19:09
Nie cierpie PiSu ale im kibicuje i dobrze zycze w jednej kwestii; wyczyszczenia polskich sadow z potomkow stalinowacow, ktorzy zapuscili korzenie w naszym wymiarze sprawiedliwosci Ale podejrzwam, ze pis to faktycznie miekkie faje i obowiazuje ich "uklad kanciastostolowy".....i raczej nikle me nadzieje patrzac zwlaszcza na poczynania zyda dudusia......Niestety ale to co wyprawiaja niektorzy liderzy mojego "faworyta" politycznego ze wstudu nakazuje mnie ukrycie swych orientacji partyjnych
Że co robią? Sądy czyszczą owszem pod swoje rozdanie natomiast stawianie pisu w jednym zdaniu z jakąkolwiek formą antyrosyjskości jest co najmniej naiwne

Co do poglądów i upodobań partyjnych każdy ma swoje - nie mi oceniać

Uchodzca napisał(a):

Jezeli chcesz mnie podniesc zdonosc percepcji, prosze daj mi jeden (slownie; chociaz JEDEN) dowod, ze nie bylo zamachu (a zamilkne jako grob)
No to w takim razie nie ograniam Twojego sposobu myślenia. Nie wierzysz, ale nie wykluczasz - czyli zakładasz że mógł być, tak?

Twoje oczekiwania odnośnie dowodu jest bezsensu, ale skoro chcesz - nikt nie udowodnił putinowi, że zlecił zamach na LK. Pytanie z dupy, dowód z dupy.

Żebyśmy się dobrze zrozumieli - ja nie twierdze, że ruskie nie zatajają prawdy o tym co się tam wydarzyło. Nie twierdzę również, że nie utrudniają kwestii wyjaśnienia, nie utrudniają śledztwa, komisja to żart etc.
To wszystko się zgadza. To, że PO s.......iło wtedy sprawę z oddaniem wraku, kwalifikacją lotu i komisji oraz wszystkich następstw tym spowodowanym - to też prawda. Dzięki temu ruskie mogą sobie rozgrywać to do dziś tak jak im się to podoba. Natomiast biorąc pod uwagę chociażby sam zapis z czarnej skrzynki (tak wiem wiem, był edytowany i skrócony ) to bliżej mi do tego, że to był błąd ludzki, czy to po naszej stronie, czy po stronie jakiegoś "najebanego Maszy" niż do tego, że był wybuch, który rozsadził wszystkie berlinki, a te które przeżyły były dobijane na ziemi.

Jaroo1 napisał(a):
Daj spokój, przecież azor i AS82 to jest sekta smoleńska...
jak coś, to antysmoleńska
Odpowiedz cytując
Uchodzca
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2022, 20:44

Twoje oczekiwania odnośnie dowodu jest bezsensu, ale skoro chcesz - nikt nie udowodnił putinowi, że zlecił zamach na LK. Pytanie z dupy, dowód z dupy.

Żebyśmy się dobrze zrozumieli - ja nie twierdze, że ruskie nie zatajają prawdy o tym co się tam wydarzyło. Nie twierdzę również, że nie utrudniają kwestii wyjaśnienia, nie utrudniają śledztwa, komisja to żart etc.
To wszystko się zgadza. To, że PO s.......iło wtedy sprawę z oddaniem wraku, kwalifikacją lotu i komisji oraz wszystkich następstw tym spowodowanym - to też prawda. Dzięki temu ruskie mogą sobie rozgrywać to do dziś tak jak im się to podoba. Natomiast biorąc pod uwagę chociażby sam zapis z czarnej skrzynki (tak wiem wiem, był edytowany i skrócony ) to bliżej mi do tego, że to był błąd ludzki, czy to po naszej stronie, czy po stronie jakiegoś "najebanego Maszy" niż do tego, że był wybuch, który rozsadził wszystkie berlinki, a te które przeżyły były dobijane na ziemi.

A slysales o niewierzacych 9w Boga) a w ostatniejchwili jednak sie nawracaja....Nie zeby wierzyli ale tak dla swietego spokoju bo byc moze cos ich czeka po smierci

Czyli sam sie juz placzesz bo piszesz blizej mi......do bledu ludzkiego niz do wybuchu.....

A ja czepilem sie tylko jednego;

"Naprawdę każdy, kto w najmniejszym stopniu lobbuje całą historię chociażby stwierdzeniem "a kto wie, może" jest idiotą i powinno się mu odebrać prawo do głosowania."

Czyli jezeli nie udowodniono putinowi czy komukolwiek innemu zamachu to dowod, ze zamachu nie bylo.

Mnie nie chodzi o poszlaki a rzeczywisty dowod! Masz taki, zeby mnie praw wyborczych pozbawic?

PS. Dyskusja w tym watku nie jest o sadach i pogladach (preferencjach) politycznych!
Ale Asowi podpowiem, ze dzialajac w stanie wojennym w partyzantce mialem (informacje od kumpli z calej Polski) wiele sygnalow o pomagajacych nam prokuratorach. Nie wolno wszyskich prorokow z tego okresu wrzucac do jednego wora.....ale to nie watek w tym temacie. Wiec przemilczmy.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 31.03.2022, 21:25
A

PS. Dyskusja w tym watku nie jest o sadach i pogladach (preferencjach) politycznych!
Ale Asowi podpowiem, ze dzialajac w stanie wojennym w partyzantce mialem (informacje od kumpli z calej Polski) wiele sygnalow o pomagajacych nam prokuratorach. Nie wolno wszyskich prorokow z tego okresu wrzucac do jednego wora.....ale to nie watek w tym temacie. Wiec przemilczmy.
W sumie wpisujesz się doskonale w to co robi PIS. Komunista z PISu jest dobry bo jest swój , każdy inny komunista który nie jest z PISu jest z reguły zły.
Odpowiedz cytując
Uchodzca
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2022, 22:08
AS82 napisał(a):Wyświetl post
W sumie wpisujesz się doskonale w to co robi PIS. Komunista z PISu jest dobry bo jest swój , każdy inny komunista który nie jest z PISu jest z reguły zły.

Nie pisalem o komunistach bo dla mnie dobry komunista to martwy komunista. Pamietaj, ze w PRL aby wykonywac niektore zawody trzeba bylo posiadac oprocz kwalifikacji wyuczonych specjalna "przepustke". Taka czerwona ksiazeczke czlonka odpowiedniej partii!...

A wracajc do meritum tematu, podobno ty masz niezbite dowody, ze katastrofa nie byla wynikiem zamachu.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 01.04.2022, 00:11
Nie pisalem o komunistach bo dla mnie dobry komunista to martwy komunista. Pamietaj, ze w PRL aby wykonywac niektore zawody trzeba bylo posiadac oprocz kwalifikacji wyuczonych specjalna "przepustke". Taka czerwona ksiazeczke czlonka odpowiedniej partii!...

A wracajc do meritum tematu, podobno ty masz niezbite dowody, ze katastrofa nie byla wynikiem zamachu.
Jeśli ci chodzi o członkostwo w PZPR , to chyba dalej można znaleźć w necie listę wszystkich posłów , działaczy itp. z ramienia PISu , którzy właśnie w PZPR byli , lub wspierali tamten ustrój.

Drugi raz piszę w tym wątku,że nie jest moim ani nikogo innego udowadnianie ,że zamachu nie było , trzeba udowodnić ,że zamach był. Tak to ja ci nie jestem w stanie udowodnić ,że nie istnieją krasnoludki albo ,że kosmici nie są zieloni.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 01.04.2022, 08:13
A slysales o niewierzacych 9w Boga) a w ostatniejchwili jednak sie nawracaja....Nie zeby wierzyli ale tak dla swietego spokoju bo byc moze cos ich czeka po smierci

Ale co to ma do rzeczy?

Uchodzca napisał(a):
Czyli sam sie juz placzesz bo piszesz blizej mi......do bledu ludzkiego niz do wybuchu.....

Dobrze, to prościej:

Na to, że był to błąd ludzki są chociaż szczątkowe dowody.
Na to, że był to zamach są tylko bajki z mchu i paproci.

Uchodzca napisał(a):
A ja czepilem sie tylko jednego;

"Naprawdę każdy, kto w najmniejszym stopniu lobbuje całą historię chociażby stwierdzeniem "a kto wie, może" jest idiotą i powinno się mu odebrać prawo do głosowania."

Czyli jezeli nie udowodniono putinowi czy komukolwiek innemu zamachu to dowod, ze zamachu nie bylo.

Mnie nie chodzi o poszlaki a rzeczywisty dowod! Masz taki, zeby mnie praw wyborczych pozbawic?
Nie ma żadnych podstaw do tego, poza populizmem, żeby zakładać że zamach był.

A jeżeli nie ma ku temu żadnych podstaw to nic innego jak kolejna teoria spiskowa. Taka sama jak ta, że Bush wysadził WTC, że światem rządzą wolnomularze, że ziemia jest płaska, że istnieje tajny plan syjonistów, że Obama to reptilianin itd. Jeżeli ktoś w tak owe wierzy, to lepiej nie dawać mu możliwości do podejmowania decyzji mających wpływ na innych - jak np prawo głosowania.
Odpowiedz cytując
Uchodzca
Socios Wisła Kraków

Stary 01.04.2022, 08:26
Ale co to ma do rzeczy?

Dobrze, to prościej:

Na to, że był to błąd ludzki są chociaż szczątkowe dowody.
Na to, że był to zamach są tylko bajki z mchu i paproci.

Nie ma żadnych podstaw do tego, poza populizmem, żeby zakładać że zamach był.
Dobra, wrzuc te "szczatkowe" dowody....

Bo wg mnie i mojej skromnej wiedzy (szczegolnie ad mechaniki) bardziej mchem i paprocia smierdza pokretne tezy z raportu ruskiego, powielonego przez millera niz teorie "fakty" zwiazane z teoria zamachu!

Szcegolnie swiadek koronny "panceran brzoza"

Tylko nie nawizauj czasami znowu do Obamy ewentualnie do Flat Earth Army.
Odpowiedz cytując
Uchodzca
Socios Wisła Kraków

Stary 01.04.2022, 08:30
AS82 napisał(a):Wyświetl post
J Tak to ja ci nie jestem w stanie udowodnić ,że nie istnieją krasnoludki albo ,że kosmici nie są zieloni.

No widzisz Super argument. A kto tobie udowdnil, ze niepozrna brzoza spwowdowala katasrofe......Krotka pilka: W takim razie co ciebie przekoanlo, ze to nie zamach?
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 01.04.2022, 09:26
Dobra, wrzuc te "szczatkowe" dowody....

Bo wg mnie i mojej skromnej wiedzy (szczegolnie ad mechaniki) bardziej mchem i paprocia smierdza pokretne tezy z raportu ruskiego, powielonego przez millera niz teorie "fakty" zwiazane z teoria zamachu!

Szcegolnie swiadek koronny "panceran brzoza"

Tylko nie nawizauj czasami znowu do Obamy ewentualnie do Flat Earth Army.
Zdajesz sobie sprawę, że ta rozmowa nie ma sensu? Bo do mnie przemawia to co mówi Margański czy Lasek, dla Ciebie to zapewne ruscy klakierzy chcący zataić prawdę.

A jakie są fakty związane z zamachem?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.04.2022, 10:22
https://cdtracker.co.pl/artykul/leon...e-smolenskiej/

Wiadomo, że to był na 100% wypadek i na 100% żadna z tych smierci nie ma związku z tym wypadkiem. Po prostu ludzie zawsze popełniają samobójstwa lub mają nieszczęśliwe wypadki.

Śmierć Petelickiego czy Leppera też nie ma żadnego związku ani ze Smoleńskiem, ani z rządami PO, ani ze służbami, po prostu te 10 lat temu była moda na samobójstwa, a teraz już nie ma mody więc nikt ze znanych osób polityki się nie zabija.

PS Mnie tylko dziwi jak można być takim debilem, który nie ma żadnej wiedzy na żaden temat, opiera się jedynie na słowie czyimś i jest święcie przekonany, że zna jakąś cudowną prawdę nie dopuszczając do siebie żadnych innych wersji, chociażby opartej na poszlakach itp., których to poszlak i wersji jest wiele, ale nie, są tacy z sekty smoleńskiej PiSowskiej i POwskiej, którzy znają jedną, świętą, najprawdziwszą prawdę i nie ma dyskusji, bo oni wiedzą jak było.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 01.04.2022 o godz. 10:25.
drozd:
Odpowiedz cytując
Uchodzca
Socios Wisła Kraków

Stary 01.04.2022, 10:35
Zdajesz sobie sprawę, że ta rozmowa nie ma sensu? Bo do mnie przemawia to co mówi Margański czy Lasek, dla Ciebie to zapewne ruscy klakierzy chcący zataić prawdę.

Prosze mnie dac DOWODY z wypowiedzi Laska i Marganskiego, ktore wykluczaja zamach. Nie dowodu, sie troche rozpedzilem! Jeden dowod!!

Masz tutaj ilka kluczowych fragmentow z raportu Millera (bo chyba tak sie go nazywa), ktore (niestety) budza we mnie wiele sklonnosci ku "teoria spiskowym":

***Podczas lotu wpływ na załogę miały również: brak jednorodnej informacji o pogodzie w Smoleńsku i zaskoczenie rzeczywistą pogodą....

Pytanie; czy w XXI wieku nie jest sie w stanie przeiwdziec pogody na kilka godzin do przodu? Czy mgla pojawiajaca sie tak "nagle" nic nie dziwi?

***Nikt nie zareagował na niewłaściwe położenie samolotu względem ścieżki i osi pasa..Kierownik strefy lądowania przekazywał załodze informacje o prawidłowym położeniu "na kursie" i "na ścieżce", co mogło upewniać załogę o poprawnym wykonywaniu podejścia i nie stanowiło ostrzeżenia o konieczności natychmiastowego odejścia na drugi krąg...

Pytanie: Czy to "naprowadzanie" nie bylo swiadome tzw "prowadzenie slpego przez mgle"?

***Według dokumentu, kierownik lotów Paweł Plusnin "nie był w stanie kompleksowo, krytycznie i decyzyjnie ocenić sytuacji", a jego rolę stopniowo przejmował płk Nikołaj Krasnokutski, który "czynnie ingerował w proces kierowania lotami". Narastająca atmosfera wysokiego napięcia emocjonalnego oraz niski poziom asertywności wobec przełożonych nie pozwoliły Plusninowi na niezależne podejmowanie decyzji, a - zdaniem raportu - w panujących warunkach "mógł wystąpić do przełożonych z inicjatywą zamknięcia lotniska po drugim nieudanym podejściu samolotu Ił-76".

Pytanie; Czy faktycznie NIE WYSTAPIL? A moze wystapil ale nakazano mu kontynuowac "misje"?

***Wynika z niego również, że to "strona rosyjska stwierdziła, że wariant osobnych wizyt premiera i prezydenta RP byłby najbardziej korzystny". 6 kwietnia funkcjonariusze BOR, którzy mieli dokonać rekonesansu lotniska, nie zostali na nie wpuszczeni przez ochronę. Ambasada RP w Moskwie nie została jednak powiadomiona o tym zamiarze i nie mogła wystąpić do strony rosyjskiej o zgodę na wejście.

Pytanie:.Tutaj chyba nie ma o co pytac. Funcjonariusze odpowiedzialni za ochrone i bezpieczenstwo lotu nie znaja stanu lotniska!!

Na koniec "pancerna brzoza"......nawet nie komentuje!. ..

Nie twierdze, ze doszlo do zamachu ale tak se tylko gdybam.............Bo trudno mnie doszukac sie racjonalnego wytlumaczenia ......no chyba, ze ruska brzoza to klasyka sily i mocy radzieckich produktow; "gniotsa, nie lamniotsa"

PS. Jaroo 1 przypomnial o serii "samobojstw" .....ja bron Boze nie wiaze ich ze Smolenskiem
Odpowiedz cytując
Uchodzca
Socios Wisła Kraków

Stary 01.04.2022, 10:45
Mea culpa

Prostuje;

Masz powyzej kilka kluczowych fragmentow z raportu Millera (bo chyba tak sie go nazywa), ktore (niestety) budza we mnie wiele sklonnosci ku "teoriom spiskowym"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów