|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja rozumiem, że należy docenić postęp w grze, ale to nie początek sezonu, żeby patrzyć z nadzieją na przyszłość, tylko końcówka. 8 meczów i KAŻDY po kolei jest meczem o utrzymanie. Czy lepsza gra pozwoli na wygrywanie i zdobycie co najmniej 15 punktów?
Żeby była jasność, to nie wina Brzęczka, że jesteśmy tu gdzie jesteśmy. Po prostu o wiele za późno z tego Gulowego marazmu się obudziliśmy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Jak to wykorzystać? Nie trzeba być Kloppem, żeby nakazać kilka razy go przycisnąć, bo jeśli nawet w 99% wygra pojedynek z presującym go rywalem to raz przynajmniej będzie można mu piłkę odebrać. Co było wczoraj widać. Colley musi przyjąć do wiadomości, że w polskiej lidze gra się siłowo i szybko. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Różnica jakości w tym meczu była aż nadto widoczna. Niestety, nie dało się jej zniwelować ambicją i zapieprzaniem, bo tych zasadniczo wczoraj nie było. Być może to kwestia taktyki, bo przez 3/4 meczu miałem wrażenie, że oni w ogóle nie mają w planie czegoś choćby zbliżonego do tego, co pokazali z Lechem. Tak jakby plan na ten mecz z góry przewidywał, że 75 minut na stojąco, a potem, jeśli jeszcze będzie po co, to ruszamy na hura na zmęczonego przeciwnika. Tyle że wtedy już było za późno.
Jakby ktoś z gry założył, że to nie jest ten mecz, w którym mamy szanse zdobyć punkty, więc trzeba go odhaczyć i do domu, szykować się do tych naprawdę ważnych. W trakcie całego meczu ani przez chwilę nie miałem wrażenia, że możemy tu coś ugrać. Nawet po mocno przypadkowej bramce na 1:1. Raczej wprost przeciwnie - wrażenie było takie, że gdyby Pogoń chciała, to mogłaby przycisnąć jeszcze bardziej. To nawet nie był klasyczny autobus, bo broniliśmy biernie i na stojąco, bez koncentracji i waląc niewymuszony błąd za błędem. Przy autobusie nie zdarzają się takie sytuacje, że pół pola karnego jest puste i przeciwnik swobodnie tam klepie dwóch na jednego (na co czekał Fazglagić przy pierwszej bramce?!) albo że w polu karnym jest jeden na jednego czy czasem wręcz przewaga przeciwników. Nie wiem o co chodziło w tym meczu. Nie rozumiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ale co my się tam znamy. Ekspert wolfy twierdzi, że to brak jaj i histeria. Przecież to był dobry mecz, i w ogóle gigantyczna zmiana od czasów Guli. Szkoda tylko, że wyniki nadal tak samo chu.jowe. Dobrze, że Śląsk nie patrzył jaki ma Płock bilans u siebie, bo by wyjechali z 4 jak my ze Szczecina. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie widzisz różnicy między grą za Guli i Brzęczka bo się nie znasz, patrzysz na wyniki z czołówką i "jest to samo" (nie jest nawet nie patrząc na klasę rywala, stwarzamy sytuacje i strzelamy bramki, ale co tam). I tak się z głupimi dyskutuje... Nie ważne co gra rywal, czy się przegrywa ze Stalą albo Lubinem, czy z Pogonią - "nie ma poprawy". Remis z Lechią czy Lechem czy remis z Łęczną - "nie ma poprawy, tracimy punkty". Masz rację, nie ma poprawy gry - podyskutuj sobie o tym z KOALIKIEM, Twój poziom. On Ci wyjaśni dlaczego trzeba zwolnić teraz Brzęczka i przywrócić Skarksów do władzy, Ty jemu że trzeba było Pogoń zabiegać - świetnie się dogadacie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.03.2022 o godz. 05:17.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Poprwa gry to jest w Warcie Poznań a u nas już nie bede pisał tego 10 raz w tym temacie.. Nie wiem czemu robisz z Brzęczka na siłe Mourinho.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No bo tak - o czym jest dyskusja w kontekście Wisły od początku rundy? Że zawalono przygotowania, co zostało pośrednio potwierdzone przez sztab. Zresztą - widać to też w meczach, gdzie od 60 minuty zaczynamy gasnąć. Jakie pojawiają się głosy po meczu z Pogonią? Że nie było zapieprzania, za mało biegali. Nie tak jak w meczu z Lechem, w którym to krytykowano Brzęczka że zmienił lepszych piłkarzy na gorszych i przez to zremisowaliśmy. Zmienił ich bo po 70 minutach umierali na boisku. Tak więc - według tego forum szokujące jest to że źle przygotowana do sezonu drużyna, bez ławki rezerwowych nie zabiegała świetnie przygotowanej drużyny (która ma lepszą ławkę niż ta pierwsza podstawowy skład). Co więcej, według Was zaskakujące jest to że po kilku dniach przerwy mieliśmy mniej pary niż w poprzednim meczu... Nie wiem, może za dużo wymagam. Może faktycznie wierzysz że gdybyśmy zagrali jak Gula z Lechem nie wyłapalibyśmy tym razem dwucyfrówki. Na czym tą wiarę opierasz, nie wiem, na pewno nie na przebiegu meczu w którym Pogoń bez trudu wychodziła spod naszego pressingu. Bo tak, na początku meczu próbowaliśmy na nich siąść i kończyło się to zabójczymi kontrami. Akurat Pogoń okazała się dla nas wyjątkowo ciężkim rywalem, ponieważ wywierała na nas presję przez cały mecz i czekała aż pękniemy. Skrzydła, środek, ataki pozycyjne, kontry. Inaczej niż Lechia która po pierwszym golu uznała że już po meczu (trudno się im dziwić, dotąd nie strzelaliśmy bramek) albo Lech który jest bardzo nierówny i ma długie przestoje (ale jak mu zażre to potrafi szybko zezłomować rywala jak Pogoń czy Jagiellonię w tym sezonie). Ale może mi wyjaśnisz jak niby mieliśmy stłamsić i zabiegać Pogoń? Załóżmy że mecz trwa jednak 90 minut a nam przy dużej intensywności w 60-tej odcina prąd. Na czym miało polegać to zapieprzanie na tle grającej u siebie, wybieganej i - po prostu - bardzo mocnej Pogoni? Jakby nas zlekceważyli, albo mieli słabszy dzień - OK. Niemniej w piątek wyglądali bardzo dobrze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.03.2022 o godz. 05:26.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Dlatego moim zdaniem mecz w Szczecinie został złożony na ołtarzu przygotowań do kolejnych. Z takim Górnikiem, Płockiem, Radomiakiem. Gdzie o wygraną powinno być dużo łatwiej niż w Szczecinie. Moim zdaniem to jest najgorszy moment na załamywanie rąk. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Chcesz dyskutować ze mną, dyskutuj z tym, co ja napisałem, a nie z tym, co napisali inni. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Próbowaliśmy się odgryzać, strzeliliśmy pięknego gola - na więcej nas nie stać. Pogoń nie rzuciła nam koła ratunkowego jak Lechia, tylko kowadło - i poszliśmy na dno. Po walce, ale gdzie my a gdzie oni... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W końcu ja w swojej wypowiedzi zarzuciłem, że autobusu nie potrafiliśmy porządnie postawić, a Ty z tego wykoncypowałeś, że moim zdaniem mieliśmy stłamsić i zabiegać Pogoń oraz grać jak z Lechem za Gduli... Cytat:
Naprawdę, to idiotyczne, żebym się teraz miał tłumaczyć z tego, czego nie napisałem, bo - nie pierwszy już raz na tym forum - za cholerę nie przyznasz, że się rąbnąłeś i pomyliłeś posty, na które odpowiadałeś albo coś nie doczytałeś. |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Tylko dla ludzi o mocnych nerwach: https://www.youtube.com/watch?v=k2oaI2x9xMQ
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
MaLk napisał(a):
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
No i gdzie tam wypatrzyłeś coś takiego:
wolfy napisał(a):
wolfy napisał(a):
Oczywiście, że napisałem o braku ambicji i zapieprzania (ale w obronie), nota bene uzupełniając to spekulacją, że takie były założenia taktyczne na ten mecz. Nigdy nie zarzucałem chłopakom, że nie zagrali otwartego meczu albo nie poszli na wymianę ciosów z Pogonią. Dorabiasz sobie coś, czego nie napisałem i z tym dyskutujesz. Powodzenia! |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
[wideo] - LIVE - dyskusja o sytuacji Wisły po meczu z Pogonią (gościem Franz Smuda), od godz. 13:00:
https://www.youtube.com/watch?v=uT6f7dl9K8U |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Rozpierdalasz to forum |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja nie wiem czy to prawda , ale ktoś napisał ,że z Pogonią ciężko się było ruszać bo sztab trenerski zaaplikował jakieś mega ciężkie treningi , które mają zaowocować lepszą kondycją i wydolnością w późniejszym czasie.
Biorąc pod uwagę ,że po meczu z Pogonią jest 2 tygodnie przerwy , to nie dało się tego zrobić właśnie po a nie przed meczem z Pogonią ? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() To były raczej jakieś domysły, a nie sprawdzona informacja. |
|
|

|
||||||