The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2022, 09:06
Pogoń grała pod presją z Lechem i skończyło się 0-3. Oby dziś było podobnie. Wie ktoś czy Poletanović zagra?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 18.03.2022, 09:37
Po niezłym meczu i rozbudzonych nadziejach przewiduję kubeł zimnej wody...
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 18.03.2022, 09:57
IMHO ostatni nasz mecz w tym roku bez dużej presji - wiadomo, że Pogoń jest obecnie DUŻO lepszą drużyną, więc każdy punkt dla nas bezcenny. Potem już w każdym kolejnym walka o życie.

A jak się gra na luzie to czasem zaczyna wychodzić
Wierzę, że będzie na co popatrzeć.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.03.2022, 13:24
Nie podzielam hurraoptymizmu ale już sam fakt, że możemy patrzeć na mecz z jakimkolwiek ligowym rywalem inaczej niż jak na wyrok pokazuje że są zmiany na lepsze.
Mamy w ogóle podstawy do optymizmu. Stwarzamy sytuacje. Strzelamy bramki! Za Guli już się odzwyczaiłem, jego ofensywna piłka w poprzek boiska zabijała we mnie chęć oglądania meczu...
Będzie trudno, Pogoń walczy o mistrzostwo ale przynajmniej nie czuję się jak idiota wierząc w to że sprawimy niespodziankę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.03.2022, 13:27
Nikt nie jest hurraoptymistą, ale mam nadzieję, że będzie można patrzeć na ten mecz bez znieczulania i bez kaca po nim.
Nawet jeśli przegramy, a zaprezentujemy poprawną grę (vide: mój post z meczowego z Amiką, który wyszydziłeś) będzie można z optymizmem czekać na mecze kwietniowe.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.03.2022, 21:20
1 połowa przepaść. Nieudolny autobus. Nie wiemy co się dzieje na boisku. Kręcą naszymi bocznymi obrońcami jak dziećmi.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 18.03.2022, 21:21
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście życzę Wiśle jak najlepiej ,ale zastanawiam się , kto tym razem coś s.......i i znów nam wbije nóż w plecy ?
To było pewne Dziś Colley
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.03.2022, 21:27
ciacho napisał(a):Wyświetl post
1 połowa przepaść. Nieudolny autobus. Nie wiemy co się dzieje na boisku. Kręcą naszymi bocznymi obrońcami jak dziećmi.
Jedyne w czym Pogoń lepsza to w doskoku i symulce. Nie wiem gdzie tu widzisz przepaść?

Jesteśmy trochę mułowaci, możliwe, że dostali w dupę i to jest powód.

Mam przeczucie że jakieś punkty będą...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 18.03.2022, 21:30
Ten Colley jakoś podejrzanie za dobrze do tej pory wyglądal.
Odpowiedz cytując
Gubernator
Member

Od: 08.2015

Stary 18.03.2022, 21:31
Nie wiem jak inni ale ja na pewno widzę jakieś plusy. No ale jakieś plusy mogą niestety nie wystarczyć na pogoń. Na pewno gramy lepiej jak jeszcze kilka tygodni temu.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.03.2022, 22:06
spokonie- przeciez tyle kolejek do konca , bez problemu sie utrzymamy
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 18.03.2022, 22:15
Gruszkowski... kompromitujący występ. Czy da się zagrać gorzej? Myślę, że Konrad w którymś kolejnym meczu nam udowodni, że się da.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 18.03.2022, 22:24
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jedyne w czym Pogoń lepsza to w doskoku i symulce. Nie wiem gdzie tu widzisz przepaść?

Jesteśmy trochę mułowaci, możliwe, że dostali w dupę i to jest powód.

Mam przeczucie że jakieś punkty będą...
Jak tam? 2 połowa też wyrównana?

Lecimy z ligi i nie mam co do tego żadnych wątpliwości. I nie.. nie chodzi o dzisiejszy wynik.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 18.03.2022, 22:28
Bardzo słaby mecz Hanouska i Gruszkowskiego. Koszmarny wręcz Colleya. Poletanović Savić Fernandez przebłyski , ale to za mało. Szkoda, że nie u3maliśmy 1-1 do przerwy. Pogoń o klasę lepsza chociaż gdyby Elvis na 3-2 strzelił końcówka byłaby ciekawa.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.03.2022, 22:29
Pogoń to nie nasz poziom. Mogliśmy się postawić Legii, Lechii i Lechowi bo są w kryzysie ale portowcy to był poziom wyżej.
Miejmy nadzieję że po przerwie na reprezentację będziemy lepiej punktować.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 18.03.2022, 22:30
No, to przygotowania do walki o utrzymanie mamy za sobą. Marzec mija, pograliśmy już z drużynami, które regularnie punktują. Teraz najważniejsze mecze ze średniakami gdzie każdy może wygrać z każdym. 2 następne mecze u siebie musimy wygrać. Jeśli tego nie zrobimy to żegnaj ekstraklaso.
Porazka zasłużona z pogonią może nam nawet pomóc. Po meczu z Lechem pomyśleli, że jak z Lechem prawie wygrali to już z każdym wygrają...a tu chuja...

Muszą zapierdalać i stwarzać sytuacje.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.03.2022, 22:31
Przegralismy z jedna z dwoch najlepszych druzyn w tej lidze. Na razie Pogon to my mozemy podziwiac. Ale nawet w takim meczu mielismy dobre momenty. Po przerwie na reprezentacje i ze slabszymi przeciwnikami bedzie lepiej.

Szkoda drugiego samoboja, bo to byl ten moment, w ktorym wszystko siadlo.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Niestety zasłużona przegrana. Graliśmy z drużyną, która z ławki wpuszczała na boisko graczy, od których u nas zaczynałoby się ustalanie składu.

Środek obrony dziś na duży minus, baaaardzo słaby mecz zagrał niestety Gruszkowski, jego technika przyjęcia piłki to jest jakiś jebany kryminał, ma po prostu ogromne braki, z tego też powodu skończy prędzej czy później w Puszczy albo Garbarni.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Serio jest ktoś, kto uważa, że od meczu z Piastem zacznie się.seria wygranych?
Jeżeli tak, to napiszcie mi proszę jakieś argumenty za takim scenariuszem.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 18.03.2022, 22:34
Różnica umiejętności była GIGANTYCZNA. Tu nie było co zbierać.

Fakt, że ktoś taki jak Gruszkowski jest w kadrze, to dyskwalifikuje nasz klub z tej ligi. Nie wiem, może Młyńskiego trzeba przekwalifikować na prawego obrońcę?
Przecież nie może być tak, że mamy 2 prawych obrońców (Grucha i Szot) i żaden z nich nie jest w stanie przyjąć prostej piłki!
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 18.03.2022, 22:36
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Jak tam? 2 połowa też wyrównana?

Lecimy z ligi i nie mam co do tego żadnych wątpliwości. I nie.. nie chodzi o dzisiejszy wynik.
Ta... jakby od wyniku tego meczu cokolwiek zależało. Lecimy jak nic .

W drugiej połowie próbowaliśmy wyrównać i nadzialiśmy się na kontrę. Byliśmy dużo mniej dynamiczni, ale zaczynamy rozgrywać w tempie czasem z pierwszej, przy słabszej organizacji przeciwnika to da efekty.

Ten tydzień jeszcze w dupę, w kolejnym szybkość i spokojnie walniemy Piasta...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 18.03.2022, 22:38
sandomingo napisał(a):
Jeżeli tak, to napiszcie mi proszę jakieś argumenty za takim scenariuszem.
to nie wiesz, że szykowanych jest już 5 nowych transferów?

Argument jest tak naprawdę jeden: to piłka nożna, wszystko się może zdarzyć. Niestety, innych nie widzę, ale ja już zrozumiałem że spadniemy jakiś miesiąc temu. Po prostu zasłużyliśmy, nie ma co się oszukiwać.
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 18.03.2022, 22:38
Pogoń pokazała nam i całej lidze co to znaczy aktywny pressing, odpowiednio zgrany doskok do przeciwnika po stracie piłki, ten słynny gegenpressing który chcieliśmy grać rok temu. Przecież my długimi momentami nie byliśmy w stanie wyjść z własnej strefy pola karnego bo nie potrafiliśmy przytrzymać piłki, przenieść ciężar do przodu. Pogoń świetnie zbierała drugie piłki i genialnie utrzymywała się przy niej głównie wykorzystując skrzydła. Dla mnie dopełnieniem zabawy Pogoni w drugiej połowie był ten centrostrzał w 90 minucie, który zahaczył o słupek bramki Biegańskiego. Ciężki mecz do oglądania bo Wisła nie miała prawie nic do powiedzenia poza momentem nadziei kiedy wyrównaliśmy i przez parę minut był remis. Też niestety ta stracona bramka z Lechem w 97 minucie mogła mieć jakiś negatywny wpływ na wiarę, gdzieś podciąć morale ale to już historia. Teraz 2 tygodnie i trzeba je w 100 % wykorzystać, podładować baterie i troszkę podciągnąć wytrzymałość, zresetować głowy a potem już 8 meczów finałowych już do końca o wszystko.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 18.03.2022 o godz. 22:43.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 18.03.2022, 22:41
Jak będziemy rozdawać takie prezenty to spie.r.dolimy się z tej ligi już za chwilę.
Zatrważająca liczba kompromitujących błędów indywidualnych, mamy w drużynie ludzi, których umiejętności stricte piłkarskie są obrazą dla tego sportu.

Jutro Śląsk wygra w Płocku i jesteśmy w głębokiej czarnej dupie. A zostaniemy w niej do końca bez 6 punktów z Piastem i Zabrzem. Ale nie jestem sobie w stanie wyobrazić nas wygrywających kolejne mecze, bo ku.rwa jak?
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.03.2022, 22:50
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Jak będziemy rozdawać takie prezenty to spie.r.dolimy się z tej ligi już za chwilę.
Zatrważająca liczba kompromitujących błędów indywidualnych, mamy w drużynie ludzi, których umiejętności stricte piłkarskie są obrazą dla tego sportu.

Jutro Śląsk wygra w Płocku i jesteśmy w głębokiej czarnej dupie. A zostaniemy w niej do końca bez 6 punktów z Piastem i Zabrzem. Ale nie jestem sobie w stanie wyobrazić nas wygrywających kolejne mecze, bo ku.rwa jak?
Człowieku - Pogoń to aktualnie topowa drużyna, do tego w formie (w odróżnieniu od Lechii i Lecha). Jakie prezenty?! Ograli nas bo są po prostu zdecydowanie lepsi.

Jeżeli nie jesteś sobie w stanie wyobrazić wygranej z Piastem to znaczy że chyba nie bardzo ogarniasz ligę. Z następnych ośmiu meczów wszystkie są do wygrania - żadna z drużyn nie jest na poziomie Pogoni. Nie będą to spacerki ale jest to wykonalne.

Nie wiem czy się utrzymamy - ale są na to jak najbardziej szanse. Drużyna wygląda coraz lepiej, również fizycznie.

Nasza obecna pozycja to wina chorej polityki trio. Liga wystawiła nam rachunek za lekceważenie jej przez dyletantów którzy rządzą tym klubem - Balaziński tłumaczył że im się wydawało że wystarczy kilku doświadczonych plus dużo juniorów żeby się utrzymać i kaska z PJS wpadnie. Idioci.

Niemniej - szansa na utrzymanie jest. Nasi rywale też zmierzą się z czubem tabeli. Patrząc na grę - jest o wiele lepiej. Przydałby się jeszcze fart.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 18.03.2022, 22:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nasza obecna pozycja to wina chorej polityki trio. Liga wystawiła nam rachunek za lekceważenie jej przez dyletantów którzy rządzą tym klubem - Balaziński tłumaczył że im się wydawało że wystarczy kilku doświadczonych plus dużo juniorów żeby się utrzymać i kaska z PJS wpadnie. Idioci.
Gdzie był taki wywiad z Bałazińskim?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.03.2022, 22:58
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Gdzie był taki wywiad z Bałazińskim?
Tydzień temu na C+.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.03.2022 o godz. 23:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.03.2022, 23:02
Ewentualny spadek idzie w 100% na konto Trio, chyba nikt nie ma co do tego wątpliwości.

Katastrofalny ciąg błędnych decyzji personalnych, finansowych, strukturalnych. Mimo wszystko bez nich bylibyśmy teraz gdzieś w IV lub III lidze.

Na nowego właściciela się raczej nie zanosi, więc może spadek będzie przykrą, ale jednak konieczną lekcją dla Trio.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.03.2022, 23:05
luke1906 napisał(a):Wyświetl post

Jutro Śląsk wygra w Płocku i jesteśmy w głębokiej czarnej dupie.
Raczej nie wygra. Plock jest w grazie. Ale i tak o utrzymanie powalczymy raczej z Zaglebiem.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
I to jest w tym wszystkim najsmutniejsze. Pewnie gdyby Brzeczek przyszedl w przerwie zimowej, to dzisiaj z wiekszym spokojem patrzylibysmy na to lanie.

Z Piastem zagramy u siebie. Mamy do tego czasu dwa tygodnie - kilku zawodnikow poprawi sprawnosc (Manu), kilku doleczy male urazy (jesli sa). A sam Piast gra w kratke, no i juz raczej o nic. Na pewno wieksze szanse na zwyciestwo niz w oddalonym o 600 km Szczecinie, z druzyna walczaca o mistrzostwo.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.03.2022, 23:34
mnie zasmucił najbardziej fakt, że grajaca o utrzymanie druzyna wybiega 112 km. To parodia, a nie walka. Gdyby przegrali po 120-125 km, to bym sie pochylił nad gra. Gdyby mieli nastepny mecz za 3 dni.... Ale 112 km przed 2 tygodniową przerwą na reprę wskazuje na totalne wyjebanie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów