|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Gdzie jest lepiej? Że od grudnia strzeliliśmy jedna bramkę z dupy ? Która połowa sędziów by nie uznała? W tej zbieraninie nic nie funkcjonuje i niestety straciłem dzisiaj nadzieję że zacznie funkcjonować. Zostalo 11 kolejek i jakoś nie widzę że połowę z nich wygramy gdzie z Stała,Leczna,Legia zdobyliśmy łącznie 1 pkt w Gdańsku nie wygraliśmy od ilu 10 lat ? Lech przyjedzie do nas i co xapomni jak się gra ? Z 3 wbije minimum. W Szczecinie Juan Carlos nam pewnie z 2 załaduje... dajcie spokój ludzie.. miejmy nadzieję że na 1 ligę to jakoś będzie wyglądało i wrócimy po 1 sezonie chociaż szczerze w to wątpię. . .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Paradoksalnie im większa stabilizacja i "profesjonalizm" w zarządzie klubu tym gorzej to wygląda sportowo i w sytuacji w tabeli.
Dziś uwierzyłem, że możemy spaść... W sumie nieważne czy Legia mocna, czy słaba jak ta z tego sezonu, ciężko było dzisiaj oczekiwać zwycięstwa bo my u siebie nie umiemy już wygrywać, to tym bardziej nie ma co liczyć realnie na punkty na wyjeździe (coś fuksem może kiedyś wpadnie). Ale gdy ogląda się tak słabą Legie i się widzi na jej tle jeszcze słabszą i bardziej nieudolną Wisłę to jednak jakiś moralniak jest. Mamy problem bo nie wygrywamy w kolejnym meczu o 6 pkt. I jakkolwiek by to nie brzmiało to dziś Wisła mogła się przybliżyć kosztem Legii do utrzymania... Ale skoro nie wygrywamy z najbardziej tragicznymi zespołami w ekstraklasie to ciężko wymagać, że zaczniemy seryjnie (bo niedługo tylko to nas uratuje) punktować z górą tabeli. Legia i Wisła powinny honorowo wycofać się z rozgrywek i już się zapisać do I ligi, bo to co robią kopacze z tych dwóch zasłużónych zespołów to jest ....a wstyd. Jeszcze może niech z Termalicą się dogadają i zakończyć te wyścig paralityków o spadek w naszym ekstraklasowym ....idołku Bardzo ciężko od kilku lat ogląda się mecze Wisły. Każdy mecz to męczarnia. Piłkę ogląda się po to aby widzieć jak strzelają bramki. U nas na mecz jest 0-1-2 strzały, czyli to jest jakieś 45 minut czekania, na to żebyw ogóle piłka trafiła celnie w pole bramkowe... ....a, czekać 45 minut żeby zobaczyć strzał a tak to oglądać bieganinę 11 chłopa bez ładu i składu? Dramat. Jeszcze jak gramy z kimś ogarniętym, kto nam spuści w......., strzela bramki, to chociaż można na coś popatrzeć. Ale jaktrafiamy na takie same łamagi, jak np Legia to te mecze sa tak kurewsko antysportowe, że czacha dymi. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Najlepszy Ondrasek !!
Manekin który ani razu nie trafił w światło bramki Ani PRZED ani w trakcie meczu ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Chyba najbardziej przykro było wczoraj patrząc na Starzyńskiego... Jeszcze ze 3 sezony minie zanim coś z niego będzie... o ile w ogóle, bo jak przybierze na masie to straci szybkość, która i tak jest mizerna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Na razie Starzynski sie cofnal i gra gorzej niz gral.
Frydrychowi to data waznosci sie skonczyla. Pierwsza bramka jego, druga bramka zameszany(winny Bieganski). 3 czerwona kartka w sezonie. Teraz dostanie 3-4 mecze. Teraz to wg mnie na 60-70% lecimy. Najblizsze 3 mecze 0 pkt zapewne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Trudno słuchać tego bredzenia o spadku na 11 kolejek do końca, najlepiej w ogóle się położyć i leżeć tak jak od początku sezonu i tłumaczyć się, że spadliśmy bo Yeboacha i Ashrafa sprzedali. Jeżeli spadniemy to właśnie w wyniku takiego durnego biadolenia. Było szydercze pytanie po ostatnim meczu z "najsłabszym w lidze Górnikiem" kto będzie strzelał. I szybko jest odpowiedź Gruszkowski. Zamknęło? Tylko wyśmiewany Savic musiał szarpnąć, emeryt Ondrasek powalczyć, a prawy obrońca znaleźć się po lewej stronie bramki przeciwnika wierząc, że dwaj poprzedni zrobią to co zrobili. Tak się strzela bramki, zespołowo. No ale wieczne płaczki orzekną że fuks , kabaretWreszcie widać chęci, walkę, na legii mieliśmy przewagę w posiadaniu piłki. Jest oczywiście dużo nieporadności, ale w porównaniu do Mielca to jest przepaść. Jaki jest kurs na to że Wisła nie spadnie? Bo mam zamiar postawić i zarobić na karnet ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Większość buków aktualizuje po danej kolejce, w STS już po 2.0
![]()
AVE WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Rzeczywiscie - ogladalem to widowisko wczoraj - masakra z dwoch stron. Legia strasznie cienka - my rowniez. Chos na boisku - nawet Kosa sie smial ze Mladenowivc czy jak mu tam podaje do nas jakby gral w Wisle. Masakra - kiedys to taka Wisle czy taka Legie to powieziono by 6:0 |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Po takiej akcji jestem spokojny o utrzymanie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czy ja napisałem, że to była akcja marzenie? Za akcie marzenie przyznają dwa gole? Natomiast była to akcja bez wątpienia zespołowa, wymagająca walki i wiary od każdego z uczestników, a tego nie było od pół roku.
Dlatego działa na mnie uspokajająco w kwestii utrzymania. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
I akurat tu się z tobą zgadzam.Nie rozumiem tego biadolenia jak jeszcze 1/3 sezonu przed nami.Niby gramy najblizsze kolejki z czołówką ale kto nam zabroni powalczyć.Poprawę w grze widać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Mimo porażki było kilka pozytywów. W miarę przyzwoicie zagrała II-linia, zaskoczył mnie in + Savic, zapieprzał aż miło. Janek Kliment się przełamał i wypracowała bramkę... dla rywala... Mimo braku sytuacji i choćby strzałów na bramkę wg mnie pozytywnie Ondraszek, zapieprzał aż miło, a dla malkontentów, którzy twierdzą, że gramy bez jaj - my mamy przecież Jądraszka!
Tak na poważnie, moim zdaniem będzie lepiej, już widać poprawę, jak jeszcze dojdzie ktoś sensowny z przodu, wróci Alan, Jurek poprawi parametry fizyczne drużyny, to myślę, że nasza gra jeszcze zaskoczy... ps. Kliment i Skwarka do rezerw!!! (o k.... przecież nie mamy...) |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Kliment i Skvarka zrzutka na Rajanera i niech wracają skąd przyszli. Obaj to ananasy klasy Frederiksena.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie ma żadnej poprawy w grze. Legia i Łęczna są podobnie gówniane do nas, dlatego wygląda to delikatnie lepiej, niż z Rakowem czy Stalą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Twoim zdaniem żeby coś się poprawiło to trzeba wydać miliony na transfery, dlatego nic dziwnego że udajesz niewidomego... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Wydano miliony zł (500t euro) na Fazlagica i co z tego? Problem w tym, że dużą większość z kasy, którą mamy wywalamy w błoto.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak co z tego? Dobry grajek. Ashraf też był słaby dla forumowych ekspertów, a jak karnego zrobił to już szrot totalny. Na Fazlagicu zarobimy grubą kasę i dzięki niemu zdobędziemy potrzebne punkty tylko całość musi zacząć trybić. Myślę że wygrana w pucharze doda nam pewności i pojedziemy do Gdańska w bojowych nastrojach.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Bynajmniej. Trzeba sprowadzać piłkarzy, a nie szrot. Przez ostatnie 3 lata kilka razy się to udało. I nie były to transfery gotówkowe. To znaczy, że można. W końcu jednak połączenie transferowego dyletanctwa, chorej wizji sportowej, szrotowatej młodzieży i złej oceny sytuacji doprowadziło do najgorszego. Jestem przekonany, że nasi działacze i trenerzy w korytarzach i na boiskach w Myślenicach ciągle szukają tej ukrytej jakości, o której wspominają przy każdej okazji.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 26.02.2022 o godz. 22:29.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005