The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2022, 10:33
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Tak wyglądają mecze drużyn "walczących o spadek". Nie tylko my mamy ciężki terminarz:
Kod:
#    Wisła        Górnik Ł      Legia       Bruk-Bet     Zagłębie      Warta       Śląsk   
23   Legia    w   Stal     d   Wisła    d   Craxa    w   Śląsk    w   Jaga     w   Zagłębie d
24   Lechia   w   WPłock   w   Śląsk    d   Warta    d   Piast    d   BBT      w   Legia    w
25   Lech     w   Legia    d   Górnik Ł w   Zagłębie d   BBT      w   Górnik Z d   Radomiak d
                  BBT      d   Legia    w  
26   Pogoń    w   Lechia   w   Raków    w   Górnik Z w   Warta    d   Zagłębie w   Wpłock   w
27   Piast    d   Pogoń    d   Lechia   d   Radomiak d   Jaga     w   Raków    d   Lech     d
28   Górnik Z d   Piast    w   Lech     w   Lechia   w   Stal     d   Craxa    d   Raków    w
29   Śląsk    w   Radomiak d   Piast    d   Raków    d   Craxa    w   Stal     w   Wisła    d
30   Wpłock   d   Raków    w   Pogoń    w   Śląsk    w   Górnik Z d   Lechia   w   BBT      d
31   Craxa    w   Lech     w   Stal     w   Wpłock   d   Lechia   d   Piast    d   Jaga     w
32   Jaga     d   BBT      d   Górnik Z d   Górnik Ł w   Radomiak w   Wpłock   w   Pogoń    d
33   Radomiak w   Górnik Z w   Jaga     w   Piast    d   Raków    d   Lech     d   Stal     w
34   Warta    d   Jaga     d   Craxa    d   Pogoń    w   Lech     w   Wisła    w   Górnik Z d
Ale tylko Wisła ze wszystkich tych potęg nie strzela bramek, nie ma ani pół napastnika i jest nieprzygotowana do sezonu.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.02.2022, 10:45
Zaraz ci przyjdą asy mówić, że jest przygotowana do sezonu, a to że Młyńskiemu odcina dopływ prądu po 30 minutach to czysty przypadek.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 23.02.2022 o godz. 11:28.
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 23.02.2022, 10:51
Tak wyglądają mecze drużyn "walczących o spadek". Nie tylko my mamy ciężki terminarz:
Kod:
#    Wisła        Górnik Ł      Legia       Bruk-Bet     Zagłębie      Warta       Śląsk   
23   Legia    w   Stal     d   Wisła    d   Craxa    w   Śląsk    w   Jaga     w   Zagłębie d
24   Lechia   w   WPłock   w   Śląsk    d   Warta    d   Piast    d   BBT      w   Legia    w
25   Lech     w   Legia    d   Górnik Ł w   Zagłębie d   BBT      w   Górnik Z d   Radomiak d
                  BBT      d   Legia    w  
26   Pogoń    w   Lechia   w   Raków    w   Górnik Z w   Warta    d   Zagłębie w   Wpłock   w
27   Piast    d   Pogoń    d   Lechia   d   Radomiak d   Jaga     w   Raków    d   Lech     d
28   Górnik Z d   Piast    w   Lech     w   Lechia   w   Stal     d   Craxa    d   Raków    w
29   Śląsk    w   Radomiak d   Piast    d   Raków    d   Craxa    w   Stal     w   Wisła    d
30   Wpłock   d   Raków    w   Pogoń    w   Śląsk    w   Górnik Z d   Lechia   w   BBT      d
31   Craxa    w   Lech     w   Stal     w   Wpłock   d   Lechia   d   Piast    d   Jaga     w
32   Jaga     d   BBT      d   Górnik Z d   Górnik Ł w   Radomiak w   Wpłock   w   Pogoń    d
33   Radomiak w   Górnik Z w   Jaga     w   Piast    d   Raków    d   Lech     d   Stal     w
34   Warta    d   Jaga     d   Craxa    d   Pogoń    w   Lech     w   Wisła    w   Górnik Z d
przecież Lecha mamy na R22
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.02.2022, 11:27
szym_ek napisał(a):Wyświetl post
przecież Lecha mamy na R22
Poprawiłem
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.02.2022, 11:29
Tylko albo aż z tych 12 spotkań trzeba wygrać 6. 22+18 pkt da utrzymanie.

Tylko kim? Tylko jak?

Musielibyśmy wygrać wszystkie spotkania u siebie, ewentualnie urwać analogiczna ilość punktów na wyjazdach, ile straciliśmy u siebie. Do tego z Legią i Śląskiem nie można przegrać.

Patrząc że jako jedyni nie strzeliliśmy jeszcze bramki wiosna, nawet u siebie to nie wiem czy to wykonalne.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 23.02.2022, 13:39
W 2019/20 też goniliśmy utrzymanie więc dlaczego miała by nam psychika paść w 2022?
Większość naszej obecnej kadry jest zupełnie inna, więc niespecjalnie jest sens powoływania się na to, jak wtedy goniliśMY utrzymanie. Kto został? Sadlok - król motywacji i tworzenia dobrej atmosfery w drużynie, obecnie odstawiany na ławkę, Plewka, Żukow, Kuveljić - żaden nie nadający się na lidera mentalnego, na dodatek obstawiający w sumie tę samą pozycję i Błaszczykowski, który praktycznie zakończył karierę i z gabinetów lekarskich raczej nikogo nie pociągnie do walki tak jak to robił na boisku. Czyli zupełnie inne osoby będą teraz walczyć, zupełnie inne charaktery i umiejętności. Poza Frydrychem i może Ondraskiem trudno zauważyć tam kogoś z "zaje*iście mocną psychiką".

Po drugie, wtedy goniliśmy utrzymanie od początku rundy, a potem "tylko" broniliśmy bezpiecznego miejsca. Teraz w pierwszej części rundy możemy akurat bezpieczne miejsce stracić, a gonić je w samej końcówce - zupełnie inna sytuacja. Wtedy nie wystarczy nawet punktować samemu, trzeba jeszcze liczyć na potknięcia innych, a każdy mecz o wszystko. Sporo okazji do tego, żeby wpaść w dołek psychiczny, zwłaszcza dla młodzieży lub tych piłkarzy, którzy już teraz okazują wszelkie objawy tego, że przestali wierzyć w swoje umiejętności (jak Kliment).

Swoją drogą, niezależnie od kadry, tradycyjnie od kilku sezonów wpadamy w długie serie porażek. To też jest problem niewiadomego pochodzenia.

Oczywiście nie planuję nikogo przekonywać, że ten czarny scenariusz się spełni. Jak każdy kibic będę wierzył do końca.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.02.2022, 13:42
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Zaraz ci przyjdą asy mówić, że jest przygotowana do sezonu, a to że Młyńskiemu odcina dopływ prądu po 30 minutach to czysty przypadek.
W meczu z Łęczną to miałem wrażenie, że jemu odcięło prąd wraz z pierwszym gwizdkiem sędziego. Różnica pomiędzy lewą a prawą stroną w dynamice, tempie rozgrywania akcji i kreowania sytuacji była kolosalna.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.02.2022, 13:45
Czy wiemy co się dzieje z kontraktami zawodników po ewentualnym spadku?
Odpowiedz cytując
Yggdrasil
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 23.02.2022, 13:46
To jest liga w której każdy może z każdym wygrać i przegrać. Równie dobrze w meczu z np Lechem czy Pogonią, tym razem Savić zmieści piłke przy słupku, a Hugi trafi 10 cm niżej pod poprzeczke i nagle sytuacja się odmieni.

Utrzymanie będzie spokojnie, a i w najbliższych meczach zapunktujemy
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 23.02.2022, 13:49
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Czy wiemy co się dzieje z kontraktami zawodników po ewentualnym spadku?
Klub ma prawo rozwiązać kontrakt bez porozumienia stron z każdym zawodnikiem po spadku , warunkiem jest wypłata wypowiedzenia w wysokości 1 miesięcznego wynagrodzenia.
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 23.02.2022, 13:49
ciastek88 napisał(a):Wyświetl post
Klub ma prawo rozwiązać kontrakt bez porozumienia stron z każdym zawodnikiem po spadku , warunkiem jest wypłata wypowiedzenia w wysokości 1 miesięcznego wynagrodzenia.
Czy to działa w drugą stronę? Czy wszystko jest w rękach klubu?
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Stary 23.02.2022, 13:56
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Czy to działa w drugą stronę? Czy wszystko jest w rękach klubu?
Do tego co napisałem wcześniej dodałbym , że warunkiem rozwiązania przez klub kontraktu jest jeszcze brak zaległości wobec piłkarza.

Czy działa to w druga stronę ? Nie jestem pewny , nie znalazłem takich informacji więc zakładam , że na 90 % nie. Poza tym nie sądzę żeby PZPN działał na szkodę klubów dając taką możliwość zawodnikom , którzy do spadku doprowadzili.

Poza tym wyobraźmy sobie , że mamy w kadrze zawodnika za którego możemy po spadku skasować np. 500 tys. EUR a ten rozwiązuje kontrakt w nagrodę , że spadł z ligi.

Generalnie większość klubów po spadku oczyszcza kadrę rozwiązują kontrakty , które są za wysokie na standardy 1 ligi a tych co ma szansę sprzedaje.
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
Odpowiedz cytując
Mistrzu_
Member

Od: 12.2002

Stary 23.02.2022, 13:58
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Według mnie Forbes jest dokładnie takim samym "gwarantem" bramek, jak Kliment i Ondrasek. Co pokazał, jak grał ostatnio? Przyjęcie tyłem do bramki, po czym albo się przewracał naciskany przez przeciwnika, albo złe podanie i strata. Wszyscy nasi napastnicy są siebie warci i żeby coś drgnęło w kwestii strzelania bramek, potrzebny jest nowy zawodnik na tą pozycję, który prezentuje wyższy poziom niż nasze obecne 9-tki (co raczej nie jest trudne). Zawodnik gotowy do gry od zaraz, a nie za 2 miesiące, jak zrzuci 7 kg nadwagi.
Zgadzam się, ale kogo teraz znajdą lepszego? Z Polski napewno nikogo, wiec znowu ściągną jakiegoś zagranicznego napastnika pokroju tych czterech co już mamy. Nie mówiąc ze będzie się jeszcze aklimatyzował. Kiedy nasza czwórka napastników (Kliment, Forbes, Ondrasek, Hiszpan) ostatnio strzeliła bramkę w meczu o punkty, w jakiejkolwiek lidze?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 23.02.2022, 14:04
Na tym etapie okienka, żeby znaleźć kogoś lepszego, niestety trzeba wyłożyć pieniądze.
Teraz Trio musi dokonać rachunku zysków i strat - czy lepiej teraz kupić napastnika z liczbami za powiedzmy kilkaset tysięcy euro (bliżej miliona) i mieć cień szansy na utrzymanie, czy liczyć na przełamanie Klimenta i prawie pewny spadek za 3 miesiące, co będzie się wiązało ze stratą kilku milionów złotych z tytułu praw TV (nie licząc innych strat związanych z degradacją).
Ostatnio edytowane przez Patryko : 23.02.2022 o godz. 14:07.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Stary 23.02.2022, 14:13
Na tym etapie okienka, żeby znaleźć kogoś lepszego, niestety trzeba wyłożyć pieniądze.
Teraz Trio musi dokonać rachunku zysków i strat - czy lepiej teraz kupić napastnika z liczbami za powiedzmy kilkaset tysięcy euro (bliżej miliona) i mieć cień szansy na utrzymanie, czy liczyć na przełamanie Klimenta i prawie pewny spadek za 3 miesiące, co będzie się wiązało ze stratą kilku milionów złotych z tytułu praw TV.
Według mnie ściągnięcie - w miarę solidnego na standardy Ekstraklasy napastnika - jest niemożliwe na tym etapie - z kilku powodów :

1. Nikt dobry tutaj nie przyjdzie skoro realnie grozi nam spadek.
2. Nie sądzę , aby wyłożyli kasę na duży transfer i wysoki kontrakt ( jeżeli przekonają finansowo do gry zawodnika przy groźbie spadku - wtedy muszą więcej niż zazwyczaj siana dorzucić ) . Co prawda po spadku można kontrakt rozwiązać ale w razie utrzymania będzie komin płacowy na ch... wie jak długo.
3. Skoro nie sprowadzili do tej pory napastnika to znaczy , że nie mają rozeznania na rynku i działając na hura bura przyjdzie Kliment ver. 2.

Pierwszą opcją w tym momencie jest powrót Forbsa i dojście do jako takiej dyspozycji w ciągu najbliższych tygodni. Druga opcja ta gorsza - przyjdzie kolejny ogór ze sraczką i połamaną nogą w 3 miejscach z kartą zawodnika w kieszeni.

TRIO sytuacją z Forbsem skompromitowało się potrójnie , raz , że nie ma nikogo w jego miejsce ( Ondraska nie liczę bo ten ma robić atmosferkę a nie bramki strzelać ) . Dwa - dopuścili do sytuacji gdzie zawodnik nie brał udziału w okresie przygotowawczym oraz w treningach . Trzy - dopuścili do tej samej sytuacji ponownie po kilku miesiącach.
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 23.02.2022 o godz. 14:17.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 23.02.2022, 14:23
Dopuścili, nie dopuścili - w kwestii przyznania wizy Trio zdaje się nie ma wiele do powiedzenia. Dla mnie temat Forbesa w Wiśle jest zamknięty - pożytek z niego taki sam, jak z Klimenta i Ondraska, czyli żaden, do tego stracił całe przygotowania i zanim będzie gotowy, to będziemy albo świętować utrzymanie, albo opłakiwać spadek. W lecie koniec kontraktu i nie wyobrażam sobie, żebyśmy się mieli na niego nabrać po raz kolejny.
Jeśli nasz dyrektor sportowy do spółki z Trio myślą, że lekiem na naszą tragiczną ofensywę jest przywrócenie Felicio do pierwszej drużyny, to naprawdę mają chyba ochotę na ostrą jazdę bez trzymanki.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 23.02.2022 o godz. 14:27.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Stary 23.02.2022, 14:27
Dopuścili, nie dopuścili - w kwestii przyznania wizy Trio zdaje się nie ma wiele do powiedzenia. Dla mnie temat Forbesa w Wiśle jest zamknięty - pożytek z niego taki sam, jak z Klimenta i Ondraska, czyli żaden, do tego stracił całe przygotowania i zanim będzie gotowy, to będziemy albo świętować utrzymanie albo opłakiwać spadek. W lecie koniec kontraktu i nie wyobrażam sobie, żebyśmy się mieli na niego nabrać po raz kolejny.
Jeśli nasz dyrektor sportowy do spółki z Trio myślą, że lekiem na naszą tragiczną ofensywę jest przywrócenie Felicio do pierwszej drużyny, to naprawdę mają chyba ochotę na ostrą jazdę bez trzymanki.
Trio nie ma wiele do powiedzenia w kwestii wizy ale ma pełne prawo do wymagania od swojego zawodnika , któremu płacą co miesiąc , aby wykonywał swoje obowiązki - trenować i wziąć udział w okresie przygotowawczym. Najwidoczniej postanowili ze swojego prawa nie korzystać.

Czy Forbes byłby naszym ratunkiem w obecnej sytuacji ? Nie wiem , pewnie nie ale zwiększyłby pole manewru Brzęczkowi . Zresztą jeżeli trener przekazał info , że chce rozmawiać z Forbes nt. powrotu do treningu znaczy , że też zdążył zauważyć , że nie dysponuje nawet imitacją napastnika obecnie.

Skoro obecnie obowiązuje hasło "wszystkie ręce na pokład ", kibiców również do czego Brzeczek apelował to dlaczego ma ono nie obowiązywać naszego zawodnika ?
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 23.02.2022 o godz. 14:30.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 23.02.2022, 14:28
W okienku zimowym główną szansą na znalezienie dobrego napastnika był Turgeman-bis, czyli wypożyczenie dobrego piłkarza z dobrego klubu, który nie ma miejsca w składzie. Problem polega na tym, że okienko się kończy, ligi już grają i większość tego typu piłkarzy już dawno gdzieś odeszła albo zdecydowała się zostać w klubie. Zostają odpady.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 23.02.2022, 14:32
W poniedziałek Jerzy Brzęczek powiedział, że we wtorek będzie rozmawiał z Brown Forbesem.

Stracił przygotowanie i został odsunięty od gry w Wiśle przez idiotyczną politykę klubu.. facet po raz kolejny od blisko miesiąca czeka na wizę.. a jednocześnie jest piłkarzem Wisły, która mu płaci pensje.

No dobra, niech se czeka, ale przez ten okres powinien normalnie trenować z Wisłą, która jest w najgorszym położeniu od sezonu 1995/1996 i wolę Forbesa niż Klienenta, który nie jest jakimś dobrym napastnikiem, ale Forbes chociaż potrafił dać Wiśle wygraną w meczu z Legią, urwać punkty z Cracovią, i coś tam strzelił, i jest dużo bardziej ogarnięty od Klimenta.

Przecież Forbes nie siedzi dzień w dzień w urzędzie, tylko już dawno złożył wniosek (a raczej ma od tego ludzi) i normalnie funkcjonuje.. jak otrzyma telefon z urzędu, że został wizę, to wówczas może przestać grać w Wiśle (telefon zajmuje 5 minut), a do momentu otrzymania wizy powinien normalnie grac w Wiśle.

A szopka będzie jeszcze większa, gdy się okaże, że gówno z tej wizy wyjdzie i ostatecznie Forbes nie odejdzie do Chin.

W sumie już teraz, od kilku tygodni trwa szopka.. znów z wizą.. i znów dotycząca tego samego piłkarza - Forbesa.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 23.02.2022, 14:36
MaLk napisał(a):Wyświetl post
W okienku zimowym główną szansą na znalezienie dobrego napastnika był Turgeman-bis, czyli wypożyczenie dobrego piłkarza z dobrego klubu, który nie ma miejsca w składzie. Problem polega na tym, że okienko się kończy, ligi już grają i większość tego typu piłkarzy już dawno gdzieś odeszła albo zdecydowała się zostać w klubie. Zostają odpady.
Konkluzja ? Tylko jedna. Całkowicie spartaczone okienko transferowe. Dawno nie mieliśmy tak fatalnego (o ile kiedykolwiek mieliśmy). Scouting prawie jak za Smudy i Rumuna ze schodów.
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Stary 23.02.2022, 14:40
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Konkluzja ? Tylko jedna. Całkowicie spartaczone okienko transferowe. Dawno nie mieliśmy tak fatalnego (o ile kiedykolwiek mieliśmy). Scouting prawie jak za Smudy i Rumuna ze schodów.

Po prostu Pasieczny zamiast wnieść nową jakość wpisał się idealnie w standardy działania TRIO + dodał od siebie autorskie rozwiązania
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 23.02.2022, 14:45
Trio sobie założyło, że przytuli dobre pieniądze za Forbesa, i teraz byłoby na jakiś transfer, a tu klops.. pieniędzy wciąż nie ma, a jednocześnie Forbes został odsuniety od gry w Wiśle, któremu trio płaci pensje.

Biznes życia!

Tak się nie dba o interesy firmy, która walczy o przetrwanie.

Jerzy Brzęczek zauważył, że coś tutaj jest nie tak i dlatego powiedział, że będzie rozmawiał z Forbesem we wtorek.

I nawet gdyby np. za tydzień Forbes odszedł, to już się nie dowiemy, ile by miała punktów więcej Wisła, gdyby w ostatnich meczach (szalenie ważnych dla układu tabeli), zamiast Klimenta zagrał Forbes. Może tyle samo, a może więcej.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 23.02.2022 o godz. 14:49.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 23.02.2022, 15:00
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Na tę chwilę teza o spartaczonym okienku transferowym jest oczywista i chyba nie podlega dyskusji nawet u skrajnych zwolenników TRIO.

Oczywiście okienko jeszcze się nie skończyło i ciągle mają jakieś szanse je uratować, ale na tę chwilę sytuacja wygląda tak, że:
- sprzedani, za (bardzo) dobre pieniądze kluczowi gracze,
- brak zastąpienia tychże graczy gotowymi dać choć połowę utraconej jakości piłkarzami (przyszli dwaj gracze z perspektywą tak naprawdę na przyszły sezon),
- brak wzmocnień na innych, newralgicznych pozycjach,
- brak jakichkolwiek przecieków na temat tego, żebyśmy faktycznie mieli kogoś na oku i prowadzili zaawansowane rozmowy transferowe (zwykle takich przecieków jest mnóstwo), a nawet jeśli kogoś ściągniemy, to będzie musiał z marszu wejść do gry, bez okresu przygotowawczego,
- komedia z Brown-Forbsem (a nawet sequel zeszłorocznej komedii - jak to w przypadku sequeli, nawet nie śmieszy tak samo jak "jedynka"),
- bliżej nieokreślone przeznaczenie pieniędzy z transferów wychodzących, bo nie mamy ani sensownej reinwestycji w zastępców, ani spłaty długu (zarząd twierdził, że pieniądze nie pójdą na przyspieszoną spłatę).
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 23.02.2022, 15:42
myśle że mecz o utrzymanie rozegra się pojutrze
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 23.02.2022, 15:49
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Tylko albo aż z tych 12 spotkań trzeba wygrać 6. 22+18 pkt da utrzymanie.

Tylko kim? Tylko jak?

Musielibyśmy wygrać wszystkie spotkania u siebie, ewentualnie urwać analogiczna ilość punktów na wyjazdach, ile straciliśmy u siebie. Do tego z Legią i Śląskiem nie można przegrać.

Patrząc że jako jedyni nie strzeliliśmy jeszcze bramki wiosna, nawet u siebie to nie wiem czy to wykonalne.
Powinno wystarczyć 5. 37 punktów to była statystyczna granica utrzymania.
Jak na razie z drużynami z dołu mamy lepsze stosunki ... meczów bezpośrednich.
BBT - 3:0 - 2:2 (w Niecieczy)
Legia - 1:0 - (gramy w piątek)
Łęczna - 0:0 - 3:1 (wygraliśmy w Łęcznej)
Zagłębie - 3:0 - 1:2 (przegraliśmy w Lubinie)
Warta - (gramy w ostatniej kolejce) - 1:1 (w Grodzisku)

Dopiero ze Śląskiem i Jagą jest gorzej, z czego wpadki ze Śląskiem to raczej nie odrobimy
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.02.2022, 15:53
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ja bym mimo wszystko z tego nie kpił, ale się cieszył. Za bardzo nie obrazę się jeśli zajmiemy w lidze 15 miejsce i tylko bilansem bezpośrednim spotkań nie spadniemy.

Z Wartą mamy jeszcze możliwość wyjść na plus, z Legią wiadomo - w piątek się przekonamy
Wiem, ale mimo wszystko zabawne.
Ta przewaga w bezpośrednich meczach przełoży sie też na dobre miejsca w małych, 3-4 drużnowych, tabelach
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 23.02.2022, 15:58
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Raczej po 29 kolejce.
5 ostatnich meczów to jest:
Wpłock
Craxa
Jaga
Radomiak
Warta

Poza Wartą reszta powinna mieć wyjaśnioną sytuację. Oczywiście Craxa zagra jak o życie

Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 23.02.2022, 16:02
Doprawdy, nie rozumiem jak Wy to wyliczacie..ile potrzeba zdobyć punktów, wygrać meczów, po ilu kolejkach, w ilu procentach...

Bo skąd Wy wiecie jakie wyniki padną w kolejnych 12 kolejkach w meczach Jagielloni, Śląska, Warty, Zagłębia, Wisły, Górnika Łęczna, Legii i Termaliki?

Równie dobrze, o wszystkim zadecydować może ostatnia kolejka pod koniec maja.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 23.02.2022, 16:15
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
A przynajmniej będzie iskierką nadziei. Legia jest teraz naprawdę słaba i ma bardzo trudną końcówkę.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 23.02.2022, 16:20
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Doprawdy, nie rozumiem jak Wy to wyliczacie..ile potrzeba zdobyć punktów, wygrać meczów, po ilu kolejkach, w ilu procentach...

Bo skąd Wy wiecie jakie wyniki padną w kolejnych 12 kolejkach w meczach Jagielloni, Śląska, Warty, Zagłębia, Wisły, Górnika Łęczna, Legii i Termaliki?

Równie dobrze, o wszystkim zadecydować może ostatnia kolejka pod koniec maja.
Zakładając, że trzeba zdobyć 37 punktów, a mamy 22 to, w przypadku tragicznej passy trzeba będzie wygrać 5 ostatnich meczów.

Ale spoko, za kilka kolejek będzie można robić już szczegółowe symulacje "co jeśli".

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów