The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.02.2022, 11:11
Nieważne czy ktoś przychodzi na pół roku czy na 5 lat. Zależy jakie ten ktoś ma ambicje i podejście do pracy. Jakie ma podejcie Cisse widzieliśmy.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.02.2022, 12:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Co ty .......isz? Ty widziałeś jak Cisse się starał z Rakowem? Nie chciało mu się nawet pobiec za przeciwnikiem.
Za to Baku wygrywał Warcie mecze.

Realia są takie że w klubie budują kadrę w sposób najgorszy w Ekstraklasie - wypisz, wymaluj Korona Kielce na ostatniej prostej do spadku, tylko za większą kasę.
Sam .......isz.Jak mam szukać analogii to właśnie między Baku a Cisse a nie Cisse i tym Kolumbijczykiem.Baku też trafił do Warty na wypożyczenie na pół roku co zaowocowało transferem do Turcji.Też nie łapał się w Holstein Kiel ba on nawet nie łapał się na początku w Warcie.Niemiecki zespół wypożyczył go tylko i wyłącznie żeby go wypromować i sprzedać.Jeśli faktycznie mamy procent od transferu Cisse to dobry ruch tym bardziej że część jego pensji pokrywa Vfb.Czy mu się będzie chciało?No to już inna sprawa.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.02.2022, 14:18
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Sam .......isz.Jak mam szukać analogii to właśnie między Baku a Cisse a nie Cisse i tym Kolumbijczykiem.Baku też trafił do Warty na wypożyczenie na pół roku co zaowocowało transferem do Turcji.Też nie łapał się w Holstein Kiel ba on nawet nie łapał się na początku w Warcie.Niemiecki zespół wypożyczył go tylko i wyłącznie żeby go wypromować i sprzedać.Jeśli faktycznie mamy procent od transferu Cisse to dobry ruch tym bardziej że część jego pensji pokrywa Vfb.Czy mu się będzie chciało?No to już inna sprawa.
Idąc Twoim tokiem rozumowania Brlek i Kuvejlić to tak samo dobre ruchy.
Nie ma znaczenia w jaki sposób, tylko kogo się sprowadza. Baku był siłą napędową zespołu walcząc o swoją karierę a Cisse chyba wydaje się że jest tu za karę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.02.2022, 14:23
Jest duża szansa, że ten Cisse to nieporozumienie, ale jak na razie oglądaliśmy go 10 minut tydzień temu. Może dajmy mu potwierdzić nasze przeczucia, zanim zaczniemy tu z nim jechać?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 12.02.2022, 14:25
Póki co niestety nie zobaczymy co Cisse potrafi, bo nasz geniusz taktyki woli trzymać na ławce 4 obrońców. W meczu, ....a, ze Stalą Mielec u siebie.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.02.2022, 14:32
d napisał(a):Wyświetl post
Póki co niestety nie zobaczymy co Cisse potrafi, bo nasz geniusz taktyki woli trzymać na ławce 4 obrońców. W meczu, ....a, ze Stalą Mielec u siebie.
U nas i tak tylko obrońcy strzelają, więc IMHO ruch dobry
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.02.2022, 14:37
Ale Sadlok na ławce. Duża odwaga trenera.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 12.02.2022, 14:55
On i tam jest w stanie sfaulować
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 12.02.2022, 17:11
Sprzedali najlepszych piłkarzy: Yeboaha , Aschraafa i Forbesa z tego wychodzi ,że założyli sobie pętle na szyje.
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 12.02.2022, 18:00
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Sprzedali najlepszych piłkarzy: Yeboaha , Aschraafa i Forbesa z tego wychodzi ,że założyli sobie pętle na szyje.
Ja bym sam sprzedał tych piłkarzy bo za pieniądze za które odeszli (nie wiem co z Forbesem czy w końcu odchodzi?) moim zdaniem nie było sensu ich zatrzymywać i rezygnować z możliwości spłacenia długów. Biorąc też pod uwagę to co dawali tej drużynie. Zgoda Aschraf fajnie potrafił utrzymać się w środku pola ale nie na jednym zawodniku można czy powinno się budować grę zespołu czy środek pola. Jeśli chodzi o Yeboaha miał w Ekstraklasie swoje 5 minut (parę fajnych bramek w tym szczególnie ta która podbiła internet ale gość poza tym, że potrafi zrobić coś niekonwencjonalnego, błyskotliwego od święta w ofensywie to wiele też w ofensywie potrafi zepsuć, zmarnować, jest trochę przy tym nonszalancki i z punktu widzenia taktyki słaby w defensywie tak więc ja byłem aż zwolennikiem żeby pozwolić mu odejść bez żadnego żalu. Bo te pieniądze po tych transferach dają pewne możliwości tylko teraz chodzi o to by je wykorzystać. Chciałbym zobaczyć transfer do środka pola i wydaje mi się, że dobrym pomysłem byłoby sięgnięcie do kieszeni i transfer tego Norwega (Krygarda?) - oczywiście tylko youtube ale widać, że gość ma parametry fizyczne i jest duża szansa, że w takiej fizycznej lidze jaką jest Ekstraklasa szybko by się odnalazł i dał nam też ten charakter, siłę których tej drużynie brakuje by mogła więcej zdziałać w tej lidze.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 12.02.2022, 18:04
Colin napisał(a):Wyświetl post
Ja bym sam sprzedał tych piłkarzy bo za pieniądze za które odeszli (nie wiem co z Forbesem czy w końcu odchodzi?) moim zdaniem nie było sensu ich zatrzymywać i rezygnować z możliwości spłacenia długów. Biorąc też pod uwagę to co dawali tej drużynie. Zgoda Aschraf fajnie potrafił utrzymać się w środku pola ale nie na jednym zawodniku można czy powinno się budować grę zespołu czy środek pola. Jeśli chodzi o Yeboaha miał w Ekstraklasie swoje 5 minut (parę fajnych bramek w tym szczególnie ta która podbiła internet ale gość poza tym, że potrafi zrobić coś niekonwencjonalnego, błyskotliwego od święta w ofensywie to wiele też w ofensywie potrafi zepsuć, zmarnować, jest trochę przy tym nonszalancki i z punktu widzenia taktyki słaby w defensywie tak więc ja byłem aż zwolennikiem żeby pozwolić mu odejść bez żadnego żalu. Bo te pieniądze po tych transferach dają pewne możliwości tylko teraz chodzi o to by je wykorzystać. Chciałbym zobaczyć transfer do środka pola i wydaje mi się, że dobrym pomysłem byłoby sięgnięcie do kieszeni i transfer tego Norwega (Krygarda?) - oczywiście tylko youtube ale widać, że gość ma parametry fizyczne i jest duża szansa, że w takiej fizycznej lidze jaką jest Ekstraklasa szybko by się odnalazł i dał nam też ten charakter, siłę których tej drużynie brakuje by mogła więcej zdziałać w tej lidze.
pytanie czy długi zostały spłacone ?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.02.2022, 18:05
I co po tych pieniądzach (wypłacanych do tego w ratach) jeśli spadniemy z ligi? Zyskamy wtedy finansowo czy stracimy?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 12.02.2022, 18:07
I co po tych pieniądzach (wypłacanych do tego w ratach) jeśli spadniemy z ligi? Zyskamy wtedy finansowo czy stracimy?
A jaką masz pewność że z nimi byśmy się utrzymali
nie dla nas jest porażki smak XDDDDDDDDDDDDD
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 12.02.2022, 18:09
Myślę, że Czerepach pyta o długi w kontekście tego, czy po spadku ogłaszamy bankructwo, czy nie.
Wiadomo, że na spadku stracimy ale kwestia długów też jest ważna: bo jeśli po spadku ugody nie będą realizowane, to od razu można pukać do Kwietnia w sprawie licencji Wieczystej.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.02.2022, 18:11
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
A jaką masz pewność że z nimi byśmy się utrzymali
Byłyby jakieś szanse.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Stary 12.02.2022, 18:13
No właśnie jak kolega obok zasugerował to z nimi w składzie też nie byłoby pewne czy się utrzymamy. Natomiast te pieniądze dają pewne możliwości i teraz ważne by z nich skorzystać, bo już nie trzeba tylko ściągać gracza za free tylko jak masz kogoś wyprofilowanego na oku, w dobrym wieku w zasięgu finansowym to możesz po niego sięgnąć. Dodatkowo jeśli (ODPUKAĆ) zdarzyłby się spadek to klub już nie jest nad przepaścią i nie będzie problemu by uzyskać licencję na grę w I lidze.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 12.02.2022 o godz. 18:15.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.02.2022, 18:15
No właśnie jak kolega obok zasugerował to z nimi w składzie też nie byłoby pewne czy się utrzymamy. Natomiast te pieniądze dają pewne możliwości i teraz ważne by z nich skorzystać, bo już nie trzeba tylko ściągać gracza za free tylko jak masz kogoś wyprofilowanego na oku, w dobrym wieku w zasięgu finansowym to możesz po niego sięgnąć.
Czy ty ogarniasz choć trochę realia tego klubu? Bo wydaje mi się że nie bardzo...
90% ściąganych przez nas piłkarzy to absolutny szrot. I co - nagle magicznie zaczną asy z rękawa wyciągać?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Mistrzu_
Member

Od: 12.2002

Stary 12.02.2022, 18:23
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że Czerepach pyta o długi w kontekście tego, czy po spadku ogłaszamy bankructwo, czy nie.
Wiadomo, że na spadku stracimy ale kwestia długów też jest ważna: bo jeśli po spadku ugody nie będą realizowane, to od razu można pukać do Kwietnia w sprawie licencji Wieczystej.
Jeśli spadniemy to od razu tracimy 30-35% budżetu z transmisji + raczej nie sprzedajemy takich piłkarzy jak Yeboah czy AEM za takie sumy (bo tacy do nas nie będą przychodzić) ... wesoło to nie będzie wyglądać. Już nie mówiąc ze nas nie będzie stać na pol tego składu (co akurat może nie być problemem).
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Stary 12.02.2022, 18:30
Czy ty ogarniasz choć trochę realia tego klubu? Bo wydaje mi się że nie bardzo...
90% ściąganych przez nas piłkarzy to absolutny szrot. I co - nagle magicznie zaczną asy z rękawa wyciągać?
Chodzi o to, że nasza sytuacja finansowa jest lepsza z okienka na okienko i to powoduje, że już nie musimy tylko ściągać darmowy "szrot" ale już troszkę bardziej profilować sobie graczy. Poza tym moim zdaniem nie mamy jeszcze finansów na to by móc przedłużać kontrakty swoich największych "gwiazd" - jeśli kogokolwiek można uznać za gwiazdę. Natomiast moim zdaniem by Wisła krok po kroku mogła się rozwijać musi być aktywna na rynku transferowym i przez pracę dyr. sportowego i skautów monitorować rynek i wykorzystywać okazje, wykorzystywać pieniądze z transferów z klubu i coraz bardziej profilować sobie nowych zawodników.

Poza tym w chwili obecnej ważne jest moim zdaniem przenieść trochę akcenty na defensywę, środek pola by zbalansować naszą grę wykorzystując pieniądze za Yebo i Aschrafa. Taki Krygaard mógłby być strzałem w dziesiątkę w dodatku biorąc po uwagę kontuzję Plewki.

Poza tym (pomijając grę całego zespołu) ja się cieszę z transferu Fazlagica bo gość ma potencjał, fajny wiek, myśli, potrafi rozegrać, zrobić coś nieprzewidywalnego w środku pola i moim zdaniem pierwsze mecze pokazały że nie będzie miał problemu odnaleźć się w naszej lidze.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 12.02.2022 o godz. 18:45.

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 12.02.2022, 18:33
Człowieku, nikt z polszy nie jest w stanie zatrzymać swoich najlepszych grajków. Realia są takie, że jesteśmy Wartą Poznań. Czy Warta oddałaby swoich 2 zawodników za 4mln ojro? Myśle, że dorzuciliby dwóch dowolnych w gratisie. REALIA

Nie plujmy na dobre decyzje, bo inne były złe, no ....a xD Można mieć pretensje, że nie połatali, a może i połatali, zobaczymy, co potrafi Hugi w końcu, Starzyński też zasługuje na więcej szans. Yeboah to dobry piłkarz w nogach, słaby w głowie, nie ma co dramatyzować. Aschraf coś tam pograł, coś tam nie pograł, hajs, który za niego dostaliśmy jest niedorzecznie duży. Moim zdaniem Enis ma większy potencjał, zobaczymy. Przekonamy się po zmianie trenera.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 12.02.2022 o godz. 18:38.
nie dla nas jest porażki smak XDDDDDDDDDDDDD
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 19.02.2022, 11:14
Kiedy zakończy się amatorka z Brown-Forbesem?
Kto na to pozwala?
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 19.02.2022, 14:18
fansorina napisał(a):Wyświetl post
Kiedy zakończy się amatorka z Brown-Forbesem?
Kto na to pozwala?
Najpóźniej w czerwcu, bo wtedy kończy mu się kontrakt. Także cierpliwości, to już niedługo.

No, chyba że go jednak przedłużą. Taka powtórka z Buchalika.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
ramzes190
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 20.02.2022, 12:19
A ktoś wie ile mniej więcej zapłaciliśmy już Urydze za nie zagranie żadnego meczu?
200-300k czy więcej?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.02.2022, 12:34
ramzes190 napisał(a):Wyświetl post
A ktoś wie ile mniej więcej zapłaciliśmy już Urydze za nie zagranie żadnego meczu?
200-300k czy więcej?
A co za różnica? Z Urygą mieliśmy po prostu PECHA, że połamał się na wakacjach. Wcześniej grał praktycznie od deski do deski w Płocku, akurat za niego bym zarządu ani nikogo z Wisły nie winił.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 20.02.2022, 12:40
Z Forbsem jest problem z uzyskaniem wizy. Zero winy klubu.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 20.02.2022, 13:01
to dlaczego nie trenuje ? dlaczego exposito dostał wizę w kilka dni ? rozumiem 1 raz sie moze zdazyc, ale to juz drugi raz !! nie ma ani kasy ani zawodnika, albo mamy zawodnika ale kompletnie bez formy
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Stary 20.02.2022, 13:38
A wiadomo wgl dokąd idzie Forbes? bo jeśli do Chin to chyba nie ma co porównywać do sytuacji z Exposito. Nie jest obywatelem UE i nie idzie do kraju UE.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 20.02.2022, 13:38
tak ten klub jest prowadzony wlasnie, ze popelniamy te same bledy w kolko
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Gubernator
Member

Od: 08.2015

Stary 20.02.2022, 13:48
Moim zdaniem nie powinniśmy nikogo kupować. Mamy mocny skład. Myślę że jeszcze kilka dni treningów i zaczniemy punktować. Jesteśmy mocarni.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 20.02.2022, 14:28
Gubernator napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem nie powinniśmy nikogo kupować. Mamy mocny skład. Myślę że jeszcze kilka dni treningów i zaczniemy punktować. Jesteśmy mocarni.
na razie jak Jaś Kapela
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów