|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Niekoniecznie, Mysle że Hanousek, Skvarka. Kliment może zostać jak zaczniemy coś grać, a do tego wystarczy chwycić się za jaja.
Ja bym wziął Dariusza Marca. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Młyński będzie zachwycony
![]() Tak na marginesie: czy ktokolwiek wierzy w to, że to Pasieczny będzie wybierał trenera? ![]() ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Młyński po tym co ostatnio prezentuje to ma g.... do gadania. Zresztą tak jak reszta powinna mieć g... do gadania. Kto by nie przyszedł mają słuchać i wykonywać, za to dostają wypłatę.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Szkoda go, biorąc pod uwagę człowieka i szkoda, że mu w Wiśle nie wyszło. Bo zapowiadało się to na fajny projekt.
Niestety totalnie nie wyszło i nie szkoda go w tym momencie, biorąc pod uwagę to, że musimy ratować ligę. Dlaczego nie wyszło? Wisła leżała mentalnie i dużą odpowiedzialność za to ponosi trener, ale trochę też zarząd. Bo trenerowi należało pomóc, skoro drużyna potrzebowała podbudowy psychicznej. Bo nad trenerem nie powinien w szatni wisieć współwłaściciel. Bo trener potrzebował określonych zawodników, aby swoja wizję zrealizować. Dostał jednego - Aschrafa. Ale znów - trener powinien sam reagować, a najlepiej samemu tych zawodników mentalnie budować. To jego sztab nie poradził sobie też najlepiej z przygotowaniem fizycznym. I wreszcie to trener powinien był dostosować taktykę do składu, a nie oczekiwać, że Patryk Plewka po covidzie będzie drugim Lampardem. Tak że bez większego żalu. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Dla mnie najwiekszym grzechem jest to, ze po ogarnieciu, ze ma nieudacznikow - nie umial sie nic skorygowac. Moim zdaniem ten projekt (nie trener) to zdecydowaniej najgorszy z wszystkich ktore mielismy od odejscie Cupiala. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Naprawde az taki mocny fanklub Guli na tym forum?.
Absolutnie mi tego szamana nie szkoda. Od samego poczatku byl weryfikowany negatywnie przez ekstraklase brak elastycznosci, nepotyzm (Kliment, Skvarka), zaden z zawodnikow sie pod nim nie rozwinal, bral jakiejkolwiek taktyki/pomyslu na gre, fatalne przygotowanie fizyczne (w poprzedniej rundzie odcinalo nas kolo 65 minuty), braral schematow ofensywnych, brak schematow SFG, nieumiejetnosc ustawienia graczy na boisku, strata szatni, brak cech wolicjonalnych do tego zawodu. Nie no kuzwa swietny trener. Chetnie odeskortuje na granice. Zbohom Adrain. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Skoro nawet Skowronek że słabsza kadra wykręcił 1.33 pkt na mecz przy 1.00 Guli to może po prostu przestanmy widzieć w nim cudotwórcę któremu przypadkowo nie wyszło? Sam jest sobie winien. Gorszy skład miał Hyballa i wykręcał lepsze wyniki. A też nie miał Aschrafa. Tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Chyba był, masz nawet filmy z tej obecności. No i być w szatni to trochę skrót myślowy.
Ale nie ma sensu się o to spierać, bo napisałem: bez żalu. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A ja powiem, że żegnam z żalem, jako człowieka. Jako trenera już nie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
On tu nie powinien był trafić. Ew. powinny za jego przyjściem przyjść konkretne transfery.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Mamy 13 miejsce, za nami Warta, Górnik Ł, Zagłębie, Legia, Bruk-Bet. Jeśli Jaga dziś nie wygra to jest w zasięgu 3 punktów. Na razie wystarczy wygrać z Łęczną u siebie za tydzień. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Ja tam za wszystko obwiniam zarzad i nikogo wiecej. Im sie zachcialo dlugofalowego projektu, krakowskiej pilki, Guli. Wszystko fajnie, tylko nie wzieli pod uwage, ze nas na realizowanie takiego planu jeszcze nie stac. Najlepszym tego dowodem sa transfery z klubu dwoch najlepszych grajkow.
Decyzja o zwolnieniu w tym akurat momencie jest absolutnie kuriozalna. Gosc dostaje caly okres przygotowawczy, kupuja Fazlagicia za ciezkie jak na nas pieniadze, ponoc specjalnie pod wizje planu, bla, bla, bla, pozbywajac sie dwoch innych. Dwa mecze, nara, zegnamy Adrianie. Fazlagic zostanie, cholera wie czy bedzie pasowal do wizji kolejnych trenerow. Pisze kolejnych, bo zapewne za rok juz bedzie inny i bedziemy przerabiac to samo jesli w koncu zamiast oslabiac kadre nie zaczniemy jej wzmacniac. Naszym planem powinien byc na ta chwile spokojny, ligowy byt, a nie jakies marzenia. Ktos wyzej pisal, chyba wolfy, Gula nie powinien zostac w ogole naszym trenerem z wizja jakiejs krakowskiej pilki, dlugoletnich planow etc Nie jestesmy jeszcze w odpowiedniej do tego sytuacji. Czy ktos za to beknie? Pewnie nikt. ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Pretensje można mieć rzeczywiście o to ,że sprzedali najlepszych piłkarzy , co było wg mnie największą głupotą w kontekście utrzymania. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Pomijam czy mial sukcesy czy nie, ale on nigdzie wczesniej nie pracowal w klubie z podobna sytuacja jak nasza. Trenczyn to jego autorski projekt gdzie zaczynal od 2 ligi i sobie spokojnie wszystko ukladal. Zilina to top druzyna ze Slowacji, Pilzno top druzyna z Czech.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
bede polemizowal z argumentem że Gula bylby dobyr gdyby mu kupic pilkarzy lepszych a skoro mu nie kupilismy pilkarzy , to zle ze go wzielisimy
nie zle ze go wzielismy , bo chlop nie ma cech mentalnych potrzebnych trenerowi jak wiemy bycie trenerem to nie tylko ogarnianie taktyki , ale tez przede wszystklim zarzadzanie ludzmi skoro nie potrafil tchnac ducha walki w szrot skad zalozenie np wolfiego (jako pewnik!) ze pilkarze techniczni (w uproszczeniu "dobrzy" ) , to sami z siebie beda zapieprzać ? ja tu widze raczej casus Kazia Moskala , który nie oszukujmy sie kariery juz powaznej nie zrobi (nawet "wizje" maja podobną) a z którego różne Małeckie robią sobie przydupasa ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Gula beknął za nieswoje błędy (w większości) a tutaj radość i poklepywanie po plecach przez niektórych
Oczywiście popełniał idiotyczne błędy i padł ofiarą własnych wyborów ale na pewno nie jest głównym odpowiedzialnym tego całego burdelu. Był trenerem nie na ten moment, nie dostał odpowiedniego materiału ludzkiego do tego co miał grać. Ale przecież, to nie on był architektem naszego pomysłu na grę tylko miał go wdrożyć w życie. Trio wymyśliło sobie nierealną bajeczkę o wielkiej Wiśle grającej krakowską piłkę i zapomniało, że do tego trzeba piłkarzy, a nie ich imitacje i parodystów Gula zrobił okres przygotowawczy, dostał "transfery" pod siebie, przepracował dwa mecze i został wyjebany, bo Trio obsrało zbroje. I to mimo tego, że na tygodniu w przypadku zwolnienia Guli z ust włodarzy padało stanowcze "nie". Stajemy się klubem memem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie jestem w stanie wytłumaczyć, czemu dziaduja. Hanousek, Skvarka, Kliment na papierze mieli wszystko aby zadomowić się w tej lidze. Uryga - to się samo komentuje Hugi - ile on to miał? 8 bramek i 8 asyst w lidze austriackiej? Po fakcie łatwo powiedzieć że błędem było jego zatrudnienie. Takich głosów przy jego zatrudnieniu było mniej niż 5%. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sprzedaż Yeboaha i Aschrafa czyli naszych dwóch najlepszych graczy i kto przyszedł na zastępstwo? - Fazlagić - młody gość, który ma być do oszlifowania - Cisse - nawet nie wiem jak opisać ten transfer. Do tego dostaliśmy garść pierrdolenia z ust Pasiecznego, że nie będzie skrzydłowego, bo nie możemy blokować naszych młodych talentów Przecież ten pomysł nie miał prawa wypalić w takiej formie. Do zimy sytuacja była chuujowa ale w miarę stabilna, aż tu nagle dwa słabe mecze (i nic szokującego się w nich nie wydarzyło), a trio wyjebało trenera na lata . Przecież to się samo komentuje |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Czyżbyśmy chociaż fizycznie, szybkościowo, dynamicznie, wytrzymałościowo (o "taktycznie" z litości nie wspomnę) zdominowali całą ligę? Podejrzewam, że gdybyśmy choć biegali jak teraz sąsiadka, ze Stalą nie byłoby wstydu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nc sie nei wydarzylo? Przez dwa mecze zrobilismy jedna sytuacje. To bylo juz zalamanie. Dotyk Guli. nastepowal powolny regres kazdego zawodnika.
Na poczatku wydawalo sie, ze za dobry na Wisle. A na koncu juz zenada. Bez punktow bez pomyslu. Co do argumentu, ze jakby mial lepszych pilkarzy.... Po pierwsze to mial lepszych ale wstawiaj tych samych. Koronnym przykladem byl Skvarka. Bez prob zmian jakis. No i kazdy trener jakby mial lepszych pilkarzy mialby lepsze wyniki. Jasne kupny gosci za pare mln E i bedzie lepiej? No niekoniecznie bo Skvarka bedzie grak ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
W teorii sie zgadzało. Uryga Frydych i Mahdiui byc moze udźwignęliby stworzenie druzyny. NIestety nie bylo dla nich zastępstwa.
Uryga nie grąl przed kontuzja, Araba sprzedalismy Frydrych grał na DM albo pauzował za czerwone. Alternatywy nie było nie tyle w zawodnikach, ktorzy nie sa tak słabi jak grają, ale w szkielecie drużyny. 4 czy 5 okno gdzie wymienia sie po 5-15 zawodników zbiera żniwo. Tu widziałbym głowny bład. Jestem pewny ze do Pogoni czy Rakowa Hugi wszedł by jak JCS. Jeśli natomiast drużyny nie ma, panuje wyjebka, trener nad tym nie panuje, to każdy nowo sprowadzony bedzie przepadał ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przecież preferowany przez trio i Gulę styl gry zakłada przede wszystkim dominacje techniczną i "taktyczną". Ja nie twierdzę, że Gula wszystko zrobił dobrze ale jak chcesz zapierrdalania to na pewno nie jest to trener pod to skrojony. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To samo wrzucilem do wtaku statystyka aby nie ucieklo
Male podsumowanie trenerow w Wisle. Ile meczy bilans serie (tylko mecze ligowe) ![]() Tylko Carillo ma wiecej wygranych niz przegranych Hyballa w 19 meczach potrafil miec serie 7 meczy bez zwyciestwa Carillo mial najwyzsza srednai co chyab dosc zaskakujace A tu srednia ruchoma pkt z 5 meczy (tylko liga) ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Wyliczenia.. chociaż według mnie Adrian Gula miał do dyspozycji najsłabszą kadrę spośród wszystkich w/w wymienionych trenerów (pod względem sportowym, charakteru i waleczności piłkarzy), a nieliczni, którzy napierdaIaIiby się na noże za Wisłę są odsunięci od gry - Kuba Błaszczykowski i Alan Uryga.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 14.02.2022 o godz. 09:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sam ich dobieral w duzej czesci.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz mi teraz brakuje, piłkarzy z jajami, którzy będą gryźć trawę, choć sportowo nie dają radę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za Stolarczyka - Wasilewski, Peszko, Błaszczykowski, Brożek, Ondrasek, Lis... to byli piłkarze, którzy na prawdę walczyli za Wisłę, której nie traktowali jak tylko miejsce pracy.
Mi właśnie brakuje tego charakteru w Wisle, pazura, zaciętości... Uryga i Kuba nie grają. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|