The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.02.2022, 20:10
Cytuj cytuj. Jedyne co pisałem, że to dobry trener, którego możemy mieć niejako po znajomości. Jest wielu lepszych nawet w ekstraklasie, ale niestety mają ważne kontrakty w innych klubach. Nigdy nie byłem fanem opcji zagranicznej, bo to z reguły mniejszy lub większy kot w worku, z reguły za większe pieniądze. Patrząc na polski rynek trenerski to Brzęczek jest prawdopodobnie zaraz po Nawałce najbardziej ekskluzywnym nazwiskiem na bezrobociu. W kadrze wynikowo nie zawiódł (chociaż styl pozostawiał wiele do zyczenia), w Płocku zrobił wynik ponad stan. Stosunkowo niestary trener z dobrym warsztatem i dużym jak na polskie warunki doświadczeniem. Z minusów to zachowawczy styl gry i nieradzenie sobie z mediami (chociaż wątpię, aby w Wiśle poczuł choćby ćwierć presji tego co w kadrze). Nie jest to żadna laurka, po prostu patrzę na fakty, a Ty podchodzisz intuicyjno-emocjonalnie. Ok twoje prawo, ale przyjmij do wiadomości, że nie każdy musi podzielać Twoje zdanie.

Oczywiście, że wolałbym Papszuna, Skorzę, Fornalika czy Magierę ale to jest dla nas sci-fi. Ciekawym ruchem mógłby być Ojrzyński, na pewno taki wybór byłby Drozd aproved.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 08.02.2022 o godz. 20:39.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 08.02.2022, 20:55
Tylko ze z Brzeczkiem jest taki problem, że mając w kadrze naprawdę niezłych piłkarzy grali taka pyte że aż się nie chciało na to patrzyć. Ok napewno rola selekcjonera go przerosła bo moim zdaniem sobie nie poradził. W Płocku zrobił wynik ponad stan ok, ale poza tym bez osiągnięć. I sprawa kluczowa i moim zdaniem mocno toksyczna- koneksje rodzinne. A Kuba nie ma jajec żeby „jakby co” tak jak nie miał jajec aby publicznie w wywiadzie przyznać: tak wyjebalem Hyballe za co stanowski mu cisnoł. Moim zdaniem temat Brzeczka w Wiśle lepiej jakby nie istniał dla dobra klubu i nas kibiców.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 08.02.2022, 21:42
Gula powinien dostać bilet w jedną strone do trenczyna
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 09.02.2022, 09:08
A czego wy oczekujecie od trenera kadry, który widzi piłkarzy pare razy w roku na tydzień. Każdy uczy sie innego stylu w swoich zespołach itp. Wyniki kadry to większość motywacja zawodników, umiejętności wyniesione z klubu i jedynie co trener może zrobić to przeczytać przeciwnika.

Rozliczajmy trenerów z pracy w klubach bo w reprezentacji takiej jak nasza każdy da dupy. Każdy....
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 09.02.2022, 09:50
No nie wiem może inteligencji, jakiegoś pomysłu sporo trenerów daje radę Brzeczkowi nie szło bo miał ujowych graczy, czy sam jest ujowy
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.02.2022, 12:48
Ale jak Brzęczkowi nie szło?Przecież to byłe jedne z lepszych eliminacji.Traciliśmy bardzo mało bramek .styl był jaki był ,z takiego znany jest Brzęczek.Po nim przyszedł kolejny zagraniczny czarodziej i zjebał na całej linii a bramki naszym pakowało nawet San Marino.
Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 09.02.2022, 12:55
też uważam, że Brzęczek wyniki miał bardzo dobre. Tylko oczy krwawiły od oglądania. No i Lewy płakał, że dostaje mało podań w pole karne
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.02.2022, 12:57
Hermond napisał(a):Wyświetl post
też uważam, że Brzęczek wyniki miał bardzo dobre. Tylko oczy krwawiły od oglądania. No i Lewy płakał, że dostaje mało podań w pole karne
Tylko ani Wisły, ani Reprezentacji Polski nie stać na piękną grę. Nie ten materiał ludzki.
Pragmatyzm Brzęczka to dla nas zaleta.

Zabawne jak ten temat naturalnie wyewoluował w "Kto za Adriana Gulę?".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.02.2022 o godz. 13:30.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 09.02.2022, 13:20
No tak tylko że my Brzęczka mogliśmy już mieć po zwolnieniu Hyballi a jednak wybrano inaczej i pewnie to rozwiązanie będzie forsowane.Gdzies w pazdzierniku pisałem że trzeba się będzie nad Gulą zastanowić jak po 20 kolejce będziemy w strefie spadkowej .Na razie jesteśmy nad kreską choć brak jakiejkolwiek poprawy w grze po zimowym obozie martwi.Poczekam jednak jeszcze na to co wydarzy się w lutym.Główny problem po przerwie zimowej to według mnie sprzedaż Aschrafa...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.02.2022, 13:27
krysztal napisał(a):Wyświetl post
No tak tylko że my Brzęczka mogliśmy już mieć po zwolnieniu Hyballi a jednak wybrano inaczej i pewnie to rozwiązanie będzie forsowane.Gdzies w pazdzierniku pisałem że trzeba się będzie nad Gulą zastanowić jak po 20 kolejce będziemy w strefie spadkowej .Na razie jesteśmy nad kreską choć brak jakiejkolwiek poprawy w grze po zimowym obozie martwi.Poczekam jednak jeszcze na to co wydarzy się w lutym.Główny problem po przerwie zimowej to według mnie sprzedaż Aschrafa...
Sprzedaż Aschrafa i Yeboaha gdybyśmy sprowadzili jakichś średnio-ekstraklasowych kopaczy na ich miejsce i dołożyli jakiegoś napastnika i drugiego skrzydłowego - nie byłaby takim problemem. Gdyby to zrobiono z głową.

Ja nie wiem co oni myśleli ściągając Ondraszka, 21 i 19-latka.

Jest też druga strona medalu - brak jakiejkolwiek poprawy gry. I nie chodzi tylko o Raków, ale też sparingi.
No i chyba źle wyglądamy fizycznie...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 09.02.2022, 13:49
Sprzedaży Aschrafa nikt nie planował więc cięzko tak od razu mieć gotowego piłkarza przynajmniej na podobnym poziomie.Jeśli chodzi o sparingi to nie przywiązuję do nich wielkiej wagi bo pamiętam jak rok temu Żylina nas zgwałciła przed startem ligi a potem te pierwsze mecze za Hyballi po przerwie wyglądały naprawdę fajnie.Wstrzymał bym się jednak jeszcze z kamienowaniem przynajmniej do zakończenia meczu z łęczną
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 09.02.2022, 14:19
Te dwa najbliższe mecze nic nie zmienią w kontekście mojej oceny Guli. Jak je wygra - dobrze, to minimum, którego możemy od niego wymagać. Jak je przegra, to potwierdzi moją niską ocenę swoich umiejętności.

Jeśli jednak je wygra, to dopiero kolejne mecze, a głównie te ze średniakami ligi jak np. Śląsk, żabole, Jaga pokażą czy ten chłop po tych wszystkich miesiącach rokuje cokolwiek na przyszłość, czy nie.

A jak nie wygra obu tych najbliższych meczów, to mam nadzieję, że będziemy mieli tego pana z głowy i jego decyzje już nie będą dotyczyć naszej drużyny.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.02.2022, 15:18
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Te dwa najbliższe mecze nic nie zmienią w kontekście mojej oceny Guli. Jak je wygra - dobrze, to minimum, którego możemy od niego wymagać. Jak je przegra, to potwierdzi moją niską ocenę swoich umiejętności.
Jak je przegra, to chyba trzeba będzie go wyrzucić i ratować ligę. Jak je wygra, to raczej podsumuje się go po sezonie.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 09.02.2022, 15:54
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Ale jak Brzęczkowi nie szło?Przecież to byłe jedne z lepszych eliminacji.Traciliśmy bardzo mało bramek .styl był jaki był ,z takiego znany jest Brzęczek.Po nim przyszedł kolejny zagraniczny czarodziej i zjebał na całej linii a bramki naszym pakowało nawet San Marino.
Właśnie raz ze nie szło a dwa mając do wyboru zawodników których Wisła przez najbliższe dluuuggiieee lata mieć nie będzie, zabił zupełnie, ba zajebał chęć oglądania reprezentacji. Jest cieniasem i tyle w dodatku tak dobrym ze nie potrafi znaleźć zatrudnienia. I proszę bez tekstów ze odrzucił kilka ofert No do mnie przed chwila dzwonili z googla ale tez odrzuciłem ich ofertę. Sorry ale będąc selekcjonerem ponad 2lata i nic nie osiągnąć
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 09.02.2022, 16:20
czaro napisał(a):Wyświetl post
Jak je przegra, to chyba trzeba będzie go wyrzucić i ratować ligę. Jak je wygra, to raczej podsumuje się go po sezonie.
Tak, na pewno jeśli je wygra, to kupi sobie spokój. Może nawet do końca sezonu. Chodziło mi o to, że nawet jak wygra te mecze, to żebym mógł zmienić opinię na jego temat, to będę musiał zobaczyć jak gra i ugrywa coś ze średniakami ligi. Żeby było jasne - nie oczekuję samych zwycięstw kolejnych (po Łęcznej i BBT). Oczekuję dobrej postawy, ambitnej gry i pomysłów na tę drużynę w meczu z pozostałymi drużynami ligi.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 09.02.2022, 16:41
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Tak, na pewno jeśli je wygra, to kupi sobie spokój. Może nawet do końca sezonu. Chodziło mi o to, że nawet jak wygra te mecze, to żebym mógł zmienić opinię na jego temat, to będę musiał zobaczyć jak gra i ugrywa coś ze średniakami ligi. Żeby było jasne - nie oczekuję samych zwycięstw kolejnych (po Łęcznej i BBT). Oczekuję dobrej postawy, ambitnej gry i pomysłów na tę drużynę w meczu z pozostałymi drużynami ligi.
No tak, tak, mam podobne zdanie. Pozdrawiam.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 09.02.2022, 20:06
PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
Właśnie raz ze nie szło a dwa mając do wyboru zawodników których Wisła przez najbliższe dluuuggiieee lata mieć nie będzie, zabił zupełnie, ba zajebał chęć oglądania reprezentacji. Jest cieniasem i tyle w dodatku tak dobrym ze nie potrafi znaleźć zatrudnienia. I proszę bez tekstów ze odrzucił kilka ofert No do mnie przed chwila dzwonili z googla ale tez odrzuciłem ich ofertę. Sorry ale będąc selekcjonerem ponad 2lata i nic nie osiągnąć
Chcesz powiedzieć że miał do dyspozycji kogoś więcej niż Sousa?Jak Portugalczyk był selekcjonerem to oglądałeś z zapartym tchem?Szło mu dobrze a jego pracę ocenia sie przez pryzmat fochów Lewandowskiego. Nic nie osiągnął?A awans w cuglach na ME to kto zrobił?Nie jest to mój wymarzony trener ale robienie z niego jakiejś niedorajdy to kpina.Jego Bilans w reprezentacji to 24 mecze 12 zwycięstw 5 remisów i 7 porażek bramki 36-20 procentowo zbliżony do Nawałki Souse bije na głowe
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.02.2022, 22:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tylko ani Wisły, ani Reprezentacji Polski nie stać na piękną grę. Nie ten materiał ludzki.
Pragmatyzm Brzęczka to dla nas zaleta.

Zabawne jak ten temat naturalnie wyewoluował w "Kto za Adriana Gulę?".
Bo w tym momencie o Guli mozna pisac tylko zle.

Nic go broni - wyniki, taktyka, indywidualny wklad w rozwoj zawodnikow. NIC null.

Czy widziecie tu takie posty jak:

"Geniusz trenerski trenera Guli"

"Gula rozpracował rywali"

"Gula rozjechał przeciwnika taktycznie"

"Który to raz zaskoczyliśmy ustawieniem przeciwnika"

"Gula wproadził zespół na wyższy poziom taktyczny"

"Wisła dzięki Guli jest groźna ze SFG"

"Gula odkrył nieoszlifowany diament"

itp

Nic
Odpowiedz cytując
DemekMaciek
Member

Od: 02.2013

Stary 09.02.2022, 23:11
Ciekawe co by było, gdybyśmy przegrali przed świętami z Bruk Betem. Byłoby więcej czasu, aby Gulę zwolnić i na spokojnie ściągnąć "strazaka".
"Proszę Państwa, niesamowita sytuacja! Właśnie dostajemy informację - gol na 2-2 dla Odense i to oznacza, że jeśli tam się nic nie zmieni, ze Wisła będzie grać wiosną w europejskich pucharach!"
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 09.02.2022, 23:16
Ciągłe rozważanie w kontekście Wisły niejakiego wujka należy uznać za jawną prowokacje.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.02.2022, 23:47
Ciekawe, że im więcej mija czasu od porażki wuja jako selekcjonera w oczach praktycznie całej futbolowej Polski, tym mniej pamiętamy jego wady, a w obliczu braku efektów pracy Guli zaczynamy w Brzęczku widzieć jakieś zalety.

Nie tędy droga.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 10.02.2022, 00:06
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, że im więcej mija czasu od porażki wuja jako selekcjonera w oczach praktycznie całej futbolowej Polski, tym mniej pamiętamy jego wady, a w obliczu braku efektów pracy Guli zaczynamy w Brzęczku widzieć jakieś zalety.

Nie tędy droga.
O tym, że na Brzęczku się skończy pisałem dawno temu i potem mile się zaskoczyłem, gdy za Skowronka przyszedł Hyballa, a potem Gula. Obawiam się jednak, że nie mamy dużego wyboru, bo my najprawdopodobniej będziemy potrzebować strażaka, kogoś sprawdzonego. Teraz pytanie, czy Brzęczek będzie chciał strażakować, bo chyba liczy jeszcze na lepsze oferty (jakiś czas temu mówiło się o Legii) i nie chce mieć na koncie spadku. Bo my tu możemy wybrzydzać, a wcale nie jest powiedziane, czy ktoś będzie chciał przyjść.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 10.02.2022, 09:14
Powtarzam.Brzęczka można było spokojnie wziąć po zwolnieniu Hyballi .Nie wierzę że odmówił by Kubie gdyby tylko był taki temat.Ja tylko przypominam że w obliczu tego czego dokonał jago zagraniczny następca jego pracy nie można oceniać jednoznacznie negatywnie.Styl gry był siermiężny ale wyniki całkiem dobre.Zazwyczaj jak przegrywał to nieznacznie-chyba tylko z Włochami różnicą dwóch bramek.Myślę że projekt Gula będzie forsowany nawet jeśli dalej będziemy balansować tuż nad kreską
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 10.02.2022, 09:21
Miedzy innymi Włosi w drugim garniturze wyjaśnili Brzeczka z jego warsztatem. I co za różnica czy przegrywał nieznacznie czy znacznie jak nie dało się tego oglądać
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.02.2022, 09:23
Nie wiem po co te dywagacje. Gula zostanie wyjebany tylko jeżeli pojawi się realne widmo spadku. W tym momencie cały czas jesteśmy nad kreską i dwa najbliższe mecze mogą nas umocnić na tej pozycji.
Trio nie poświęci Guli, bo byłoby to jednoznaczne z ośmieszeniem całej koncepcji i tak kulejącej "krakowskiej piłki".
A jeśli chodzi o Brzęczka. Przy pierwszej sensownej okazji należy go zatrudnić, potem czym prędzej wyjebać i skończyć ten temat raz na zawsze.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 11.02.2022, 08:31
PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
Miedzy innymi Włosi w drugim garniturze wyjaśnili Brzeczka z jego warsztatem. I co za różnica czy przegrywał nieznacznie czy znacznie jak nie dało się tego oglądać
No więc pytam czy za Sousy grali z polotem?Przecież to było takie męczenie buły że zęby bolały.Teraz to samo będzie przy Czesiu a wyniki Brzęczek miał niezłe
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 11.02.2022, 08:38
mamy od niedawna temayt o reprze , wiec skupmy się tutaj , na analizie warsztatu taktycznego i metodologii treningowej fachowca z Żyliny !
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.02.2022, 08:42
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
mamy od niedawna temat o reprze , wiec skupmy się tutaj , na analizie warsztatu taktycznego i metodologii treningowej fachowca z Żyliny !
Jakby było nad czym się skupiać, to pewnie byłoby to robione.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 11.02.2022 o godz. 14:40.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 11.02.2022, 08:47
ty to masz wogle przerypane , bo przez ten czechosłowacki eksperyment nick masz spalony na forum na kilka lat conajmniej
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.02.2022, 14:33
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
mamy od niedawna temayt o reprze , wiec skupmy się tutaj , na analizie warsztatu taktycznego i metodologii treningowej fachowca z Żyliny !
....a, czego?!
Może jeszcze wpływ fazy Wenus na formę Sadloka?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów