The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2022, 08:23
Na wstępie: Kolejny raz sporo zmian w naszej drużynie, mało czasu, mało sparingów i od razu sprawdzian z mocnym, opartym na sprawdzonych już zawodnikach Rakowem. Szybka weryfikacja z wysokiego "C". Nasze miejsce w szeregu pokażą 2 najbliższe mecze...

Ja mam tylko nadzieję, że Sadlok wyszedł w 11 dlatego, że Frydrych nie był gotowy na 100%, Szota ma kartki, a Uryga jeszcze nie wrócił. Jeśli było inaczej to mam nadzieję, że teraz Maciuś już będzie do końca swoich dni w Wiśle stoperem numer 5. Oby.

Mam również nadzieję, że Kliment na dłużej usiądzie na ławce - paralityk jakich mało. Wcale nie mówię o tym jednym meczu. Jednak obawiam się, że Gula go będzie dalej forował, bo to był jego pomysł, lub dał zielone światło na niego. Oby wreszcie przejrzał na oczy.
Zdenek bez formy, a i tak będzie o niebo lepszy, czas będzie grał na korzyść Ondraska - musi grać kosztem Klimenta.
Najgorsze jednak to, że musimy liczyć, że Luis Fernandez da radę i choć jest wielką niewiadomą to trzeba wierzyć, że odpali na poważnie. Czy to na 9, czy na 10
Po pierwszej połowie nie licząc, że byłem zły na zmarnowaną setkę Klimenta oraz, że więcej z gry zdecydowanie miał Raków, to byłem pozytywnie nastawiony, bo stosunkowo fajnie zagęszczaliśmy i tak na prawdę patrząc na całą drużynę jak broniła - było OK. Nawet przeszła mi myśl, że Gula zrozumiał i ustawił zespół kompaktowo. Przyszedł moment geniuszu Macieja i wszystko jak krew w piach. Totalny idiota leci w plecy napastnika, który jest osamotniony tyłem do bramki - totalny idiotyzm.

Fazlagic powinien mieć asystę dla Rakowa, całe szczęście dla niego facet przestrzelił, jednak ogólnie wydaje mi się, że zagrał całkiem OK i zdecydowanie trzeba na niego stawiać obok Plewki.
Nieźle pokazał się Savic, powinien mieć bardzo fajną asystę, ale nasz asior mu ją zabrał. Myślę, że najlepiej faktycznie wygląda jak gra tak jak wczoraj jako taki fałszywy skrzydłowy.
Cisse może być tym skrzydłowym, który wchodząc na 30 minut zrobi wiatr, póki co tak bym go sprawdzał.
Czemu nie grał PIOTRUŚ lub Hugi tylko fatalny Młyński Starzyński jest naszym najbardziej dynamicznym skrzydłowym, a Hugi jedynym który umie wrzucić celnie. Tymczasem wychodzi Młynski, który ani nie ma sprintu, ani wrzutki. Obym się mylił i Młyna odpali. Ale czarno to widzę.

Mój skład na następny mecz:
Biegański - Szot, Frydrych, Colley, Hanousek/Ring (?) - Plewka, Fazlagic - Savic, Fernandez/Skvarka(?), Hugi/Starzyński(?) - Ondrasek/Fernandez(?)
3 niewiadome:
Hanousek, Ring - nie mam pojęcia, który lepszy kwestia pewnie żeby Ring zagrał w podstawie i docenimy Hanouska
Jeśli na 10 Fernandez to na szpicy Zdenek, wtedy wg mnie brak miejsca w 11 dla Skvarki.
Jeśli na 9 Fernandez to Skvarka na 10.
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 07.02.2022, 08:27
Cisse wszedł na boisko i nie potrafił dogonić Wdowiaka który grał od początku i biegł z piłką. A przecież Cisse to jest skrzydłowy, powinien mieć turbo. Na czym on ma bazować?
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 07.02.2022, 09:44
Meczu niestety nie oglądałem, ale widzę, że nadal gramy typowy Gulaball.
Powiedzmy sobie, jesteśmy bardzo słabi, ale czy nie można byłoby spróbować z tym powalczyć i wystawić Hugiego, który jako jedyny potrafi wrzucić z rożnego czy wolnego i poprostu postawić na prymitywizm? Może by kogoś trafił w głowę? A tak nawet nie mamy pół argumentu w ofensywie.

Za panowania Guli przyszło 14 nowych zawodników!
Nie wliczałem: Aschrafa, Urygi i Sobola, którzy zostali podpisani wcześniej. Klub postawił wszystko na Gule, zobaczymy czy niezbyt ryzykownie.

Ja tam nie widzę u Guli nic ciekawego, widziałem za to u Hyballi, widziałem przez chwilę u Skowronka, widziałem u Stolarczyka.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.02.2022, 09:45
robert777 napisał(a):Wyświetl post
Cisse wszedł na boisko i nie potrafił dogonić Wdowiaka który grał od początku i biegł z piłką. A przecież Cisse to jest skrzydłowy, powinien mieć turbo. Na czym on ma bazować?
Może oskarżyć przeciwników o rasizm.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 07.02.2022, 10:24
fansorina napisał(a):Wyświetl post
Meczu niestety nie oglądałem, ale widzę, że nadal gramy typowy Gulaball.
Powiedzmy sobie, jesteśmy bardzo słabi, ale czy nie można byłoby spróbować z tym powalczyć i wystawić Hugiego, który jako jedyny potrafi wrzucić z rożnego czy wolnego i poprostu postawić na prymitywizm? Może by kogoś trafił w głowę? A tak nawet nie mamy pół argumentu w ofensywie.

Za panowania Guli przyszło 14 nowych zawodników!
Nie wliczałem: Aschrafa, Urygi i Sobola, którzy zostali podpisani wcześniej. Klub postawił wszystko na Gule, zobaczymy czy niezbyt ryzykownie.

Ja tam nie widzę u Guli nic ciekawego, widziałem za to u Hyballi, widziałem przez chwilę u Skowronka, widziałem u Stolarczyka.
Hugi wszedł na boisko. Oddał jeden niecelny ale dobry strzał. Poza tym nie było Go iwdać.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.02.2022, 10:45
Sadlok to przede wszystkim zrobił stempel w polu karnym (pewnie niechcący) oprócz tego pchnięcia (raczej chcący).
Gdyby chodziło o samo to pchnięcie to pewnie uszłoby mu płazem.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.02.2022, 10:54
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Sadlok to przede wszystkim zrobił stempel w polu karnym (pewnie niechcący) oprócz tego pchnięcia (raczej chcący).
Gdyby chodziło o samo to pchnięcie to pewnie uszłoby mu płazem.
Sadlok to przede wszystkim zachował się jak IDIOTA, mając gościa tyłem do bramki, bez możliwości swobodnego obrócenia się, dał pretekst do odgwizdania karnego. Nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby w erze VARu odpierrdalać taki cyrk.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.02.2022, 11:26
W głowie to on już ma ciepłą posadkę w Wieczystej, gdzie za piłkę plażową będzie dostawać kasę zbliżoną do tej, którą ma w Wiśle.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
adfurle
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 07.02.2022, 11:41
Druga linia u nas praktycznie nie istnieje. Na jesieni było żałośnie pod tym względem, a teraz to już będzie tragedia.
Słabość Klimenta jest oczywista, ale to w pomocy jest pies pogrzebany. Tam nie ma nikogo sensownego. Liczenie na młodego Fazlagicia jest niepoważne. Gość może by kiedyś odpalił, ale nie w takim dziadowskim otoczeniu jakim są inni
"pomocnicy" Wisły.
Ostatnio edytowane przez adfurle : 07.02.2022 o godz. 11:45.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.02.2022, 12:00
Nie druga linia tylko skrzydła i atak. Ofensywny zawodnik musi dać sobie radę z jednym przeciwnikiem, jeżeli już nie minąć to wymusić podejście drugiego do asekuracji. To powoduje, że szyki obronne są zaburzone i można szybkim rozegraniem stworzyć sytuację. Ale jeżeli Młyński dostaje pilkę ma przed sobą bocznego obrońcę i nawet nie próbuje dryblingu tylko od razu oddaje do tyłu to nie ma o czym gadać. I to jest nasz problem. Gra na alibi, bez ryzyka tam gdzie to ryzyko jest najmniejsze. Piłka wraca do tyłu i ryzykować muszą obrońcy albo defensywni pomocnicy, a to potencjalnie dużo większe zagrożenie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.02.2022, 12:02
Ligę uratuje nam Błaszczykowski.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.02.2022, 12:03
Obie powyższe odpowiedzi są prawidłowe.
Zarówno środek pomocy jak i skrzydła o ataku nie wspominając są słabiutkie. De facto nie mamy tam nikogo, kto zrobiłby różnicę. Z Rakowem nie było nawet jak beknąć, ze Stalą i Łęczną musimy liczyć na jakieś farty, typowe dla ekstraklapy.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.02.2022, 12:38
Proponuje wbić sobie do głów, że Sadlok zagrał bo nie było MF, SS i AU.
W kolejnym meczu wróci do jedynie słusznej pozycji - siedzącej.

Natomiast uparte stawianie na Klimenta i Skvarkę potrafi zdemotywować największych zwolenników "dawania czasu na budowę". W tym mnie. Dość kuerrva..
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 07.02.2022, 12:51
Do kretyńskiego błędu Sadloka jakoś to wyglądało, do tego momentu Raków nic nie pokazał (śmiesznie się słuchało stronniczych komentarzy w c+, wg których Raków miał mieć gigantyczną przewagę - ja tego nie widziałem...), a nasza gra też nie wyglądała najgorzej (graliśmy na b. trudnym terenie, a gra w defensywie była całkiem ok.). Sadlok dał pretekst do karnego i miałem wrażenie, że sędzia tylko na to czekał (miało się wrażenie, że komentatorzy c+ odetchnęli z ulgą, bo ich wcześniejsze tezy znalazły potwierdzenie). Raków do prezentu od Sadloka grał totalną padakę, mieli tylko jeden groźny - niecelny strzał na bramkę, te pozostałe to bardzie podania do naszego bramkarza.
Gula trzyma Klimenta, bo wierzy, że się odblokuje i wg mnie ten gość jest faktycznie strasznie spięty - przydałby się jakiś czeski psycholog... niestety my naszymi komentarzami mu w tym odblokowaniu nie pomagamy...
Wg mnie szkoda tego meczu, bo gdyby nie prezent od nas wynik byłby otwarty, po stracie bramki oni mogli się ustawić bez ryzyka, a my musieliśmy się odkryć i dlatego taki efekt końcowy...

Z innej pary kaloszy, rozumiem, że takie przepisy itd, ale gwizdanie takich karnych, za lekkie, przypadkowe depnięcie rywala w walce o piłkę niczym się nie różni od kontaktu z rywalem z lekką symulką, gdzie sędzia interpretuje, że kontakt nie spowodował upadku, a symulant dostaje żółtą kartkę. Przy takich przepisach musimy na przyszłość szukać napastników z jak najdłuższymi płetwami, w każdym meczu karny dla nas murowany...
Odpowiedz cytując
TroniC
Junior Member

Od: 12.2019

Stary 07.02.2022, 12:53
czaro napisał(a):Wyświetl post
Ligę uratuje nam Błaszczykowski.
Ja myślę że Kubę to zobaczymy raczej jeszcze tylko raz - w meczu pożegnalnym. I dobrze - niech się skupi na ogarnianiu drużyny od strony marynarki i krawata. Tam może dużo zdziałać swoim nazwiskiem, marką, kontaktami.
Sadlok swoją obecnością na boisku otwiera mi scyzoryk w kieszeni. Nie mam pojęcia jak gość się potrafi wciąż prześlizgiwać do składu meczowego. W umowie to ma? Ciekawe co myślą sobie o trenerze inni zawodnicy siedzący na ławce. Patrzą na jego babole i zerową reakcje trenera. Na pewno Jest to dla nich budujące i motywujące.
Kliment, Kliment, Kliment... Przestałem liczyć że Janek się obudzi. Albo chłop po prostu się nie nadaje. Sam mówi że stara się wypełniać założenia Guli, ale jest to ciężkie. Jedyny plus: znaczy że Gula jakieś założenia ma... Nie mamy aktualnie żadnego ataku. Zdenek widać że bardzo będzie chciał cos udowodnić, ale to nie może być nasz podstawowy snajper.
Ogólnie złe to wygląda. Będzie nerwowo. Chyba że któryś nowy nabytek odpali, a najlepiej ze dwa nabytki. A i to może być za mało. Nic nie funkcjonuje. Nie wierze ze nie ma pomysłu na grę - zapewne jest, tylko wykonać nie ma komu. To tez świadczy o trenerze - skoro nie idzie, to trzeba działać najlepiej jak się da, z tym co się ma. Może czas zmienić założenia taktyczne?
Na koniec: Biegański ratuje nas przed konkretnymi w.......ami. Martwi mnie że zapewne w letnim okienku go pożegnamy - i wtedy będzie tragedia.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.02.2022, 12:59
TroniC napisał(a):Wyświetl post
Na koniec: Biegański ratuje nas przed konkretnymi w.......ami. Martwi mnie że zapewne w letnim okienku go pożegnamy - i wtedy będzie tragedia.
Uważasz, że Broda nie poradzi sobie w pierwszej lidze? Ja jestem o to spokojny. Wachowiak, Sobol, ogrywają się w pierwszej a Szywacz, Duda, Hoyo i Chmiel w drugiej.
Broda - Szot, Szota, Hoyo, Wachowiak - Starzyński, Duda, Szywacz, Chmiel - Sobol, Chełmecki.

Sami młodzi, zdolni Polacy. To będzie żarło.
Odpowiedz cytując
TroniC
Junior Member

Od: 12.2019

Stary 07.02.2022, 13:07
Obyś miał rację. Nie mam czasu śledzić postępów naszych narybków na wypożyczeniach. "Młodzi, zdolni Polacy" - jestem na tak.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 07.02.2022, 13:10
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie druga linia tylko skrzydła i atak. Ofensywny zawodnik musi dać sobie radę z jednym przeciwnikiem, jeżeli już nie minąć to wymusić podejście drugiego do asekuracji. To powoduje, że szyki obronne są zaburzone i można szybkim rozegraniem stworzyć sytuację. Ale jeżeli Młyński dostaje pilkę ma przed sobą bocznego obrońcę i nawet nie próbuje dryblingu tylko od razu oddaje do tyłu to nie ma o czym gadać. I to jest nasz problem. Gra na alibi, bez ryzyka tam gdzie to ryzyko jest najmniejsze. Piłka wraca do tyłu i ryzykować muszą obrońcy albo defensywni pomocnicy, a to potencjalnie dużo większe zagrożenie.
Tu nie ma co się rozdrabniać - u nas problem jest na co najmniej 8 pozycjach. Biegański ok i środek obrony w pełnym składzie może jakoś będzie wyglądał. Boki obrony i cała reszta w przód nadaje się do wymiany. Nie ma tam jednego rozsądnego zawodnika (przynajmniej w tak "funkcjonującej" drużynie). A to, że nie ma drużyny i charakteru to kolejny potężny problem.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.02.2022, 13:12
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Obie powyższe odpowiedzi są prawidłowe.
Zarówno środek pomocy jak i skrzydła o ataku nie wspominając są słabiutkie. De facto nie mamy tam nikogo, kto zrobiłby różnicę. Z Rakowem nie było nawet jak beknąć, ze Stalą i Łęczną musimy liczyć na jakieś farty, typowe dla ekstraklapy.
Niezwykłe jest to, że udało nam się je jeszcze osłabić (środek pomocy i skrzydła), mimo iż w klubie była świadomość, że to je trzeba przede wszystkim wzmocnić.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.02.2022, 13:15
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Niezwykłe jest to, że udało nam się je jeszcze osłabić (środek pomocy i skrzydła), mimo iż w klubie była świadomość, że to je trzeba przede wszystkim wzmocnić.
To jest prawdziwy hit. Ale bądź spokojny - czekamy na okazje transferowe.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.02.2022, 13:43
Przyznaje, od 0:1 oglądałem resztę meczu jednym okiem
Teraz przeglądam statystyki, wg xG powinniśmy przegrać 4 bramkami , dopuściliśmy do 20 strzałów z pola karnego !
A Raków gral bez Iviego i Cebuli czyli w zasadzie bez połowy ofensywy
Dramat kvrwa
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 07.02.2022, 14:18
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Przyznaje, od 0:1 oglądałem resztę meczu jednym okiem
Teraz przeglądam statystyki, wg xG powinniśmy przegrać 4 bramkami , dopuściliśmy do 20 strzałów z pola karnego !
A Raków gral bez Iviego i Cebuli czyli w zasadzie bez połowy ofensywy
Dramat kvrwa
Dodam więcej, za cieniasów, mega cieniasów ma nas Raków wystawiając skład bez Lopeza i bez dwójki nowych Rumunów. Gra Kun, zawodnik o którym nawet nie myśleliśmy a wczoraj wsadzał co chwila Szota na karuzelę. Taki Sturgeon wyciągnięty nie wiadomo skąd robi więcej niż nasze Skvarki Savicie i Młyńskie do kupy razem. w ataku drewniany Gutkovskis w polu karnym robił co chciał aż zmusił PANA KAPITANA do faulu. Zapytam - skąd Raków wyciąga wynalazki które grają a nasze wynalazki nie grają?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 07.02.2022, 14:31
Papszun wiedział co robi, wystarczyło oglądnąć sparing w Turcji i wiedział, że na Maćka można liczyć, a strzelić i tak nie strzelimy.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.02.2022, 16:16
TroniC napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę że Kubę to zobaczymy raczej jeszcze tylko raz - w meczu pożegnalnym.
Ja żartowałem, bo co nam zostało. Obyś miał rację.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.02.2022, 18:14
Ten cały Gutkovskis to jest niezłej maści parodysta, nie ma się czym Raków chwalić w przodach. To już klient wydaje się lepszą 9tką - przynajmniej wie, że pod bramką trzeba oddać strzał.

U nich przede wszystkim świetnie gra pomoc. Gdyby mieli w ataku klasowego napadziora to by nas piątką pogonili przecież jak się temu Gutkovskisowi piłka plątała między nogami to śmiech na sali. Jak mógł strzelać to przyjmował, potem 30 lat szukał luki do oddania strzału i czekał aż nasza spóźniona obrona sobie wróci. I tak ze dwa - trzy razy, moim zdaniem tylko jemu zawdzięczamy tak niski wymiar kary. Jakby go Sadlok nie zdeptał i przewrócił to on by wtedy też nic z tej sytuacji nie zrobił i nie byłoby karnego

Paradoksalnie dzięki temu asowi mogliśmy z wyjazdu wywieźć całkiem przyzwoity wynik.

A gra. TFU. TRAGEDIA.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.02.2022 o godz. 18:19.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 07.02.2022, 21:10
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Sadlok to przede wszystkim zachował się jak IDIOTA, mając gościa tyłem do bramki, bez możliwości swobodnego obrócenia się, dał pretekst do odgwizdania karnego. Nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby w erze VARu odpierrdalać taki cyrk.
Jezu gościa ? to był Gutkovskis, na wymiane za Klimenta byłby lament
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 07.02.2022, 21:31
Sadlok to mi się już zawsze będzie kojarzył, jak w pierwszym meczu po przyjściu Frydrycha, będąc oczywiście kapitanem, stawał w murze i zasłanial ręką głowę (stojąc w murze) Frydrych jak to zobaczył to mu oczy prawie wylecialy ze zdziwienia co on robi
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 07.02.2022, 21:42
skupiamy sie na rzucie karnym , a to co zrobil przy drugim golu , to dopiero był kabaret
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.02.2022, 21:52
Już śmiga po tt bodajże 6 screenów z tego meczu obrazujące, że 90% groźnych sytuacji dla Rakowa to zasluga jednego pana.

Na miejscu Colleya bym się załamał mając takiego partnera w obronie

Nie wiem co tam wymyśli Gula w kolejnym meczu, ale pan Maciej Sadlok nie ma prawa wyjść na boisko.

@s1meone
Kliment robi wszystko żeby przyćmić wyczyny Sikorskiego sprzed 9 lat.
Jeden mecz - 22 straty, 0 odbiorów,. Nie ma pytań.

Napastnik Rakowa jest drewniany, ale zamieniłbym naszych 3 napastników na jednego z Rakowa
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 07.02.2022, 21:56
Już był jeden napastnik z Rakowa u Nas. Wystarczy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów