|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Madrych (dzik, Karherop, Drozd) to milo poczytac
Podziwiam dzika za cierpliwosc do odpowiadania A poza tym zgadzam sie w pelnej rozciaglosci. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Młody Kaput się czegoś bał? Presji? Jeszcze powiedz, że presji wyniku ![]() Legia i Lech dowodzą tego że TO NIE UMIEJĘTNOŚCI DECYDUJĄ O WYNIKU, A POZIOM ICH WYKORZYSTANIA. Ani umiejętności piłkarzy Lecha nie wzrosły od zeszłego roku, ani Legii nie spadły tak, żeby mogło to wytłumaczyć ich zeszłoroczne i aktualne miejsce w tabeli. Przykład Hyballi dowiódł, że gra zespołu, czyli "żeby się dało na to patrzeć" może się zmienić diametralnie w trzy dni. Czyli to nie kwestia, nowych, lepszych, umiejętności, tylko lepszego wykorzystania tych istniejących. Tutaj kulejemy od dawna. Teraz to mnie załatwiłeś. Żeby porównywać piłkarza który za mecz dostaje pieniądze, do kibica który za mecz płaci. Bez owijania w bawełnę. Piłkarz ma psi obowiązek czuć mus tak przed meczem z Legią jak przed meczem z Łęczną bo dostaje za swoją prace wypłatę. I jeżeli tego nie czuje to winny jest szef, nie trener, tylko zarząd bo trener ma tylko powiedzieć co pracownik ma robić, a żeby mu się chciało to nie broszka trenera. Trener może tylko podzielic się swoimi obserwacjami. A kibic? On czuje mus przed legią, bo liczy, że piłkarze tez poczują mus i wreszcie zapłaci za widowisko, a nie udawanie. Gdyby kibic był pewien, że na Łęcznej piłkarze też czuja mus to by poszedł i na łęczną. Dowód? Kup z ulicy bilet na jakiś mecz w Anglii...Ależ ja się zgadzam, że problemem jest brak umiejętności.Tylko ze nie chodzi tu o umiejętność podania czy strzału. Tu problemem jest brak bardziej podstawowej umiejętności. Umiejętności pokazania koncentracji, determinacji, odpowiedzialności i ambicji w każdym meczu w którym piłkarz dostaje szanse gry. To najważniejsza umiejętność, bo bez niej inne umiejętności przestają mieć znaczenie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Więc o naszych wkładach można powiedzieć :
zdolny mądry ale leń |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podobniez rywalizujemy ze Stala Mielec i Radomakiem o Lukasika. Ma rozwiazac kontrakt z Turkami.
To by tlumaczylo czemu specjalnie nam sie nie spieszylo z Norwegiem. Uwazam, ze skoro nie ma info o jego kupnie to bedzie info o Lukasiku. A Norwega wezmiemy latem za duzo mniejsze pieniadze, jak bedzie mial pol roku do konca kontraktu. Wskoczy w miejsce Zhukova. I wtedy nasza srodkowa formacja bedzie sie prezentowac tak: Plewka, Fazlagic, Lukasik, Norweg, Kuveljic o ile nikt nie odejdzie (zycze Plewce dobrego transferu ) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jagul,
ja nie mam czasu na taka cierpliwosc jak dziki, na tak idiotyczne dyskusje, z kims tak ograniczonym jak Ty. Dyskusja ma sens, kiedy dyskutant przyjmuje do wiadomosci argumenty. Ty masz chelm jak to napisal dziki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Pozdrawiam serdecznie! ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Kompromitujesz się każdą kolejną wypowiedzią, która jest typowym laniem wody. Naprawdę nie masz nic do dodania odnośnie tematu jaki ma ten wątek, to zamknij w końcu swoją mordę. Poszukaj sobie dyskutantów na poziomie - KOALIK ostatnio jest jakby aktywniejszy. A jeśli chodzi o moje wymiany zdań z dzikim do tej pory nikt nikogo nie zabił i nie zanosi się na to. Pozdrawiam Cię i życzę powodzenia w szukaniu kolegów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
No spoko, ale Ty też bądź miły dla Skarabeusza.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uuuuu, widze, ze zylka peka
Odpowiedz dzikiego to minimum 20 minut klepania w klawiature. Mi napisanie tego posta zajelo 2 minuty. Czujesz roznice? Kompromicie ? ![]() Chetnie bym merytorycznie dyskutowal. Mozna z Karheropem, mozna z dzikim, mozna z Czerepachem. Z pustym dzbanem dyskusja jest kompletnie bezsensowna, bo dzban tylko krzyczy u nie rozumie zadnego argumentu Lukasika zdementowal Pasieczny. Z kolei norewscy dziennikarze podaja, ze od dluzszego czasu w temacie Norwega jest cisza, pomimo, ze roznice nie sa zbyt wielkie. Czyzby Wisla miala na oku kogos jeszcze? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Biorąc pod uwagę, że ostatnio często mi odpisujesz to zaraz dobijesz do tych 20 minut. Rozumiem, że Ty musisz na raty, bo umysł na dojeżdża ale zaliczę Ci to z czystej życzliwości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Online |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To bylby rekord transferowy w ostatnich latach. Raczej nas nie stac na takie wydatki, ale dzial sportowy szaleje po bandzie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wpadło 4 banki z akcji, planowane 6 za Yebo. A tu wyskoczył Aschraf i kolejne kilka. Nie ma co robić z kapustą
.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzialem Rasaka w dwoch czy trzech meczach (raczej malo ogladam lige poza Wisla).
Mnie on nie zachwyca. Nie za takie pieniadze. Na pewno da sie znalezc w tej kasie kozaka za granica. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Rasak to raczej piłkarz szukany na siłę. Rozumiem że.jest ciśnienie na Polaka, mieliśmy na oku fajnego grajka (Kaputa), ale myślę że kibice wybacza kolejnego obcokrajowca, o ile podniesie znacząco poziom zespołu.
I pewnie Rasak nie byłby zły gdyby tu trafił z ale jakim kosztem go ściągniemy? 700 tys euro? Przecież Płock go za frytki nie puści. To tak jakby dziś ktoś za Plewke zaproponował 500 tys złotych. Przecież w klubie to by śmiali się z tej oferty 3 dni. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No... dodaj bo masz czego dodawac.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coś za dużo mowy o kimś do środka, nie wiem czy to nie śmierdzi odejściem Żukowa, jak wspominano na początku okienka.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Cóż, każdej głupoty się można po nich spodziewać.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
Wrzucam wywiad Pasiecznego na Newonce dla tych którzy nie mają subskrypcji.
Cytat:
Ostatnio edytowane przez majkelson777 : 03.02.2022 o godz. 08:38.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2020
Offline |
|
|
Moim zdaniem brakuje drużynie takiego szymkowiaka w środku pola. Ale na polskim rynku nie ma już tego typu grajków a zagranicą trzeba sporo zapłacić.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Gościa pokroju Szymkowiaka w srodku pola nie było od momentu jego odejścia w grudniu 2004. A potem trochę tych środkowych się przewinęło. Za Cupiala to namiastkę dawał Gargula, Melikson, Stillic czy Wolski, ale to było zawodnicy zupełnie innego typu. Obawiam się że możemy się takiego zawodnika nigdy nie doczekać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
ciekaw jestem po co sięgamy po tego LO z Turcji ?
a) Ring okazał się za słaby b) Hanousek na pewno nie zostanie pozyskany i pójdzie już teraz w odstawkę c) Hanousek zostanie przesunięty na lewa pomoc po co nam 3 równie przeciętnych LO ? i jeszcze Sadlok od biedy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Melikson to byl naprawde As,gosc brał piłke i robił nam akcje .Jeden sam.Stilic tez byl ok ,goscia nie ma 90 minut ale daje jedno podanie i robi akcje z golem. a dzis ktokolwiek kto bylby namiastką Szymkowiaka to zostal by od nas wyciagniety w ciagu 5 minut.Nie ma szans na takiego zawodnika w Wisle. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ja to na świecie nie widzę takiego piłkarza obecnie, poza gasnącym już Messim, a wy piszecie o kimś takim z punktu widzenia ekstraklasy
Mam wrażenie, że czas wielkich playmakerów w stylu Iniesty, Zidane, Pirlo, itd przeminął, obecni pomocnicy zbyt mocno muszą skupiać się na defensywie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fazlagic taki będzie, ale krótko...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Aha Drozd, dzięki za rozszyfrowywanie tego grajka. Już wiemy wszyscy czego się po nim spodziewać. Ludzie walnijcie się w te infantylne dekle albo zacznijcie kibicować Manchester City, bo przypominam, że jesteście fanami niedoszłego bankruta
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widziałem kilka jego zagrań z pierwszej piłki w sparingu z Karabachem, które zdradzają jego potencjał. Nie dlatego, że były udane, tylko dlatego, że w ogóle przyszły mu do głowy.
A co do bankruta. Zawdzięczamy tą sytuację bandzie złodziei którzy szczycili się, że w przeciwieństwie do pogardzanych "pikników" są z klubem na dobre i na złe. Ale jak faktycznie było źle to klub uratowały "pikniki" i piknikom w tym mnie zależy żeby było dobre, a nie złe. Dlatego trzeba skończyć pieprzyć o bankrucie tylko tworzyć atmosferę postępu, rozwoju, budowania potęgi Wisły. Bo jesteśmy największym polskim klubem, a nie żadnym "niedoszłym bankrutem". Per aspera ad astra. Właśnie zaczynamy się wznosić... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisla juz nie jest bankrutem. Mogla jednym suptem z transferow splacic caly dlug i byc na zero. Jako jeden z chyba 3 klubow w eklapie.
Wiec skonczmy tworzyc ideologie. O ile do tej pory, do czasu tych transferow, mozna bylo mowic, ze jest biednie, ze zaciskamy pasa, bo splacamy, to obecnie zarzad ma pokazne srodki finansowe na wzmacnianie druzyny. I to ejst ten moment, w ktorym my kibice musimy sie przestawic z trybu "wiele wybaczamy, bo bylo ciezko i wychodzimy z problemow" na " skonczylo sie usprawiedliwianie, kazdy kolejny transfer musi byc jakosciowy i wnosic do zespolu wartosc dodana". Innymi slowy, jesli ktorys z tych transferow, ktory zostal przeprowadzony bedzie szrotem, to nalezy to glosno mowic. Moze Ring jest jeszcze w klasyfikacji "bylo ciezko, sciagamy kogo sie da" bo podpisany byl jeszcze w grudniu, a wtedy realny byl tylko transfer Yawa, o tyle reszta transferow to juz sytuacja, kiedy bylo wiadomo, ze do klubu wpadnie okolo 16 mln zlotych plus kasa z akcji. Wiec grubo ponad 20 mln. Ja wiem, ze tyle potrafi kosztowac jeden super zawodnik, ale mi narazie wystarczy, ze bedziemy sprowadzac na prawde przyzwoitych graczy majacych jakas jedna mocna strone - czyli np podania otwierajace, szybkosc i zajebista centra, zabojcze wykonczenie, etc. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|