The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.01.2022, 23:59
picasso napisał(a):Wyświetl post
po tym co ostatnio pokazał to lepiej, żeby jednak Biegański mial innego nauczyciela
To znaczy co pokazał? Nie słyszałeś nigdy, że można się uczyć na cudzych błędach? Bramkarz uczy się na treningach, mecz to tylko klasówka. A Kieszek przez lata bronił strzały, które Biegański zna tylko z ekranu telewizora...

A dlaczego broni Biegański? Nie zawsze, bo Kieszek załatwił nam awans w pucharze. Czy miałem przywidzenia?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.01.2022, 01:14
Nie pamiętam meczów w pucharze, ale skoro tak piszesz, to pewnie tak było. Tylko że Kieszek wystąpił tam jako rezerwowy. Dostał szansę pokazania się. W lidze bronił Biegański. To jest ta jakoś, za którą trzeba dużo płacić? Kiedy Kieszek bronił w lidze, był niepewny i wpadło mu parę baboli - parę, nie kilka, ale pamiętam je. Piszesz, że uczyć można się na błędach (czyli nie jakości a nie-jakości). Równie dobrze można było wziąć Cabaja, wyszłoby taniej, a ile więcej lekcji by z tego płynęło.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Yggdrasil
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 26.01.2022, 01:55
czaro napisał(a):Wyświetl post
Nie pamiętam meczów w pucharze, ale skoro tak piszesz, to pewnie tak było. Tylko że Kieszek wystąpił tam jako rezerwowy. Dostał szansę pokazania się. W lidze bronił Biegański. To jest ta jakoś, za którą trzeba dużo płacić? Kiedy Kieszek bronił w lidze, był niepewny i wpadło mu parę baboli - parę, nie kilka, ale pamiętam je. Piszesz, że uczyć można się na błędach (czyli nie jakości a nie-jakości). Równie dobrze można było wziąć Cabaja, wyszłoby taniej, a ile więcej lekcji by z tego płynęło.
To przypomina spór dla sportu, w którym zdajesz się Czaro bardziej dbać o zbicie argumentu oponenta efektownym chwytem retorycznym, trzymającym poprawność logiczną, ale nie zawierającym wartości w sensie opisu stanu faktycznego.

Przecież Kieszek nawet jeżeli popełnia błędy i babole, to nie popełniał ich zawsze. Nie wiem z czego one wynikają - z braku szybkości, refleksu, koncentracji.. kiedyś jednak jakąś ten bramkarz kariere miał, grał w lidze lepszej niż nasza i ktoś go na bramce wystawiał.

Pozwól że też posłużę się zagrywką - gdyby w Wiśle na pozycje bramkarza zakontraktowano Jurka Dudka i wystawiono by go w meczach ligowych (paru) w ktorych popełniłby babole i wielbłądy, to czy Biegański nie byłby z tego powodu w stanie od Dudka czegoś się jednak nauczyć?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.01.2022, 07:48
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Jagul.
Mysle, ze oceniac juz mozna od poprzedniego okienka. Wtedy klub dzialal juz w warunkach w miare stabilnych.
Ale pretensje o pozbywanie sie wczesniejszych cudow to lekko nie na miejscu.
Nie do końca się zrozumieliśmy. To, że aktualnie pozbywamy się różnych wynalazków to bardzo pozytywne zjawisko. Ja po prostu uważam, że można było zrobić więcej na etapie ich poszukiwania, żeby uniknąć takich sytuacji. Tyle i aż tyle. Argument o długach ma jakiś sens ale czyż nie powinno się dwa razy zastanowić przy zatrudnieniu danego grajka czy aby nie są to pieniądze wyrzucone w błoto? Czasem patrząc na to jacy zawodnicy do nas trafiali to mogło się wydawać, że nikt w ogóle nie weryfikuje tego kto do nas trafia. Ewentualnie, że odbywa się to na zasadzie: "a chuuj, może odpali"
Tyle i aż tyle. To, że pewien pułap finansowy nie mógł zostać przekroczony jest oczywiste ale nie upoważnia to też do ściągania coraz to większych nieudaczników.

To oczywiście tylko gdybanie ale tak ja napisałeś teraz już będzie można realnie rozliczać pewne działania klubu na rynku transferowym.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 26.01.2022, 08:01
Jagul,

ja nie mam pretensji o to, ze takie transfery byly. Moze dlatego, ze mam swiadomosc, ze 9 na 10 zawodnikow, z ktorymi kontaktowala sie Wisla reagowalo tak "Wisla? Eeee, dziekuje".

My jeszcze dzis mamy problem, zeby sciaganac sensownego Polaka. Kaput wolal isc do Slaska, z ktorego przychodza do nas mlodzicy (Gruszecki i Barton czy Bartyn rok temu). Dlatego owszem, tez bym chcial zeby przychodzili zawodnicy lepsi, ale przychodzi tacy, ktorzy tez byli na zakretach kariery, niechciani, nie mieli innych opcji.
Napisalem o poprzednim okienku, bo do tego czasu okazalo sie, ze trio ogarnelo sytuacje, splaca dlugi, placi na biezaco i dzieje sie to w dluzszym okresie niz pare miesiecy. Dlatego zyskali troche zaufania i mogli wybierac z wiekszej grupy zawodnikow.

I to nie jest zadne klakierstwo tylko realna ocena sytuacji.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 26.01.2022, 08:15
Yggdrasil napisał(a):Wyświetl post
Pozwól że też posłużę się zagrywką - gdyby w Wiśle na pozycje bramkarza zakontraktowano Jurka Dudka i wystawiono by go w meczach ligowych (paru) w ktorych popełniłby babole i wielbłądy, to czy Biegański nie byłby z tego powodu w stanie od Dudka czegoś się jednak nauczyć?
przepraszam, dzisiaj wyjatkowo wstałem wcześniej i jestem PRZED kawą , rozłożyłeś mnie na łopatki ta zagrywką , może mi teraz ją łopatologicznie wytłumaczyć jak debilowi (którym nie jestem ) ?
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 26.01.2022, 08:45
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Jagul,

ja nie mam pretensji o to, ze takie transfery byly. Moze dlatego, ze mam swiadomosc, ze 9 na 10 zawodnikow, z ktorymi kontaktowala sie Wisla reagowalo tak "Wisla? Eeee, dziekuje".

My jeszcze dzis mamy problem, zeby sciaganac sensownego Polaka. Kaput wolal isc do Slaska, z ktorego przychodza do nas mlodzicy (Gruszecki i Barton czy Bartyn rok temu). Dlatego owszem, tez bym chcial zeby przychodzili zawodnicy lepsi, ale przychodzi tacy, ktorzy tez byli na zakretach kariery, niechciani, nie mieli innych opcji.
Napisalem o poprzednim okienku, bo do tego czasu okazalo sie, ze trio ogarnelo sytuacje, splaca dlugi, placi na biezaco i dzieje sie to w dluzszym okresie niz pare miesiecy. Dlatego zyskali troche zaufania i mogli wybierac z wiekszej grupy zawodnikow.

I to nie jest zadne klakierstwo tylko realna ocena sytuacji.
Kaput będzie grał w Piaście, a nie w Śląsku.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Stary 26.01.2022, 08:49
Drozd napisał(a):Wyświetl post
To znaczy co pokazał? Nie słyszałeś nigdy, że można się uczyć na cudzych błędach? Bramkarz uczy się na treningach, mecz to tylko klasówka. A Kieszek przez lata bronił strzały, które Biegański zna tylko z ekranu telewizora...

A dlaczego broni Biegański? Nie zawsze, bo Kieszek załatwił nam awans w pucharze. Czy miałem przywidzenia?
A wcześniejsze awanse ze Stalą i Tychami załatwił Biegański, Kieszek to flop i trzeba to sobie jasno powiedzieć, no i z taką argumentacją to każdy nieudany transfer można wytłumaczyć.
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 26.01.2022, 09:46
Trzeba jasno powiedzieć, pomysł z Kieszkiem to niewypał i tyle. Wydawało się, że faktycznie wniesie spokój, a Biegański się przy nim rozwinie. I pewnie na treningach jest jakaś możliwość, że coś młody korzysta. Ale spokoju to Kieszek nie wniósł - wręcz przeciwnie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.01.2022, 09:50
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
przepraszam, dzisiaj wyjatkowo wstałem wcześniej i jestem PRZED kawą , rozłożyłeś mnie na łopatki ta zagrywką , może mi teraz ją łopatologicznie wytłumaczyć jak debilowi (którym nie jestem ) ?
To może ja spróbuje, z bronieniem jest jak z jazdą na rowerze. Biegański potrafi już nieźle pedałować, ale do niedawna pomykał na pelikanku. Od pół roku przesiadł się na wigry 3, którym jazda troszkę się różni. A są przecież jeszcze szosowce, górale, trekingi które Biegański zna tylko z telewizji i na żadnym z nich nie siedział. Dlatego każdy kto jeździł na tych rowerach, może chłopaka wiele nauczyć. Nawet jak teraz już nie jeździ. Nie muszę chyba pisać dlaczego.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.01.2022, 10:05
fansorina napisał(a):Wyświetl post
A wcześniejsze awanse ze Stalą i Tychami załatwił Biegański, Kieszek to flop i trzeba to sobie jasno powiedzieć, no i z taką argumentacją to każdy nieudany transfer można wytłumaczyć.
Możesz mieć swoje zdanie, a ja mam swoje. Nie chodzi o to żeby się licytować. Po Widzewie Gula wpuścił Kieszka na ligę, jakie były lamenty, biadolenia, a jaki efekt? Z Wartą dał szanse na remis w końcówce. Chłop zawalił 1 na 5 bramkę w Poznaniu, i wpuścił farfocla w Gliwicach. Przy czym błąd wynikał z nonszalancji dokładnie tak samo jak z Banikiem, a nie z braku umiejętności. To tyle jego ewidentnych błędów, no może jeszcze wolny z Lechią, ale przy tym wolnym był jakis kabaret i chłopu wyszedł strzał życia.

Nie zdziwiłbym się gdyby przedłużyli mu umowę, a w miejsce Rosy przyszedł Broda.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.01.2022, 10:17
Możesz mieć swoje zdanie, a ja mam swoje. Nie chodzi o to żeby się licytować. Po Widzewie Gula wpuścił Kieszka na ligę, jakie były lamenty, biadolenia, a jaki efekt? Z Wartą dał szanse na remis w końcówce. Chłop zawalił 1 na 5 bramkę w Poznaniu, i wpuścił farfocla w Gliwicach. Przy czym błąd wynikał z nonszalancji dokładnie tak samo jak z Banikiem, a nie z braku umiejętności. To tyle jego ewidentnych błędów, no może jeszcze wolny z Lechią, ale przy tym wolnym był jakis kabaret i chłopu wyszedł strzał życia.

Nie zdziwiłbym się gdyby przedłużyli mu umowę, a w miejsce Rosy przyszedł Broda.
Wszystko zależy od tego jak wyglądają treningi. Ja też uważam, że się od Kieszka Biegański może dużo nauczyć, bo ogólnie od każdego starszego bramkarza, który zagrał ileś tam lat w niezłych ligach, można się nauczyć – nawet jak jesteś.Wojtkiem Szczęsnym to sie mogłeś uczyć od Macieja rzemiosła.

Ale nie zdziwie się, jeśli w lato pożegnamy Kieszka, Rosa zostanie na trzeciego, a na zmiennika (w tym do pucharu) przyjdzie już Broda.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.01.2022, 10:18
"Doświadczony" bramkarz, który popełnia takie babole jakie popełniał u nas Kieszek (mam nadzieję, że więcej szans nie dostanie dlatego napisałem "popełniał"), powinien zacząć myśleć o przejściu na emeryturę.
Nie zdziwiłbym się gdyby takie błędy zdarzały się młodemu, ale młody ma szansę się czegoś nauczyć, ma szansę się rozwinąć. Kieszek już niczego się nie nauczy.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.01.2022, 10:36
FraMat napisał(a):Wyświetl post
"Doświadczony" bramkarz, który popełnia takie babole jakie popełniał u nas Kieszek (mam nadzieję, że więcej szans nie dostanie dlatego napisałem "popełniał"), powinien zacząć myśleć o przejściu na emeryturę.
Nie zdziwiłbym się gdyby takie błędy zdarzały się młodemu, ale młody ma szansę się czegoś nauczyć, ma szansę się rozwinąć. Kieszek już niczego się nie nauczy.
Takie błędy u młodego mogłyby posadzić go na ławce/de facto skończyć karierę w Wiśle. Nie piszemy tu o tym że mógł się lepiej ustawić, tylko o aktywnym sprokurowaniu gola w niegroźnych sytuacjach.
Kieszek prawdopodobnie jest już po drugiej stronie piłkarskiej kariery i takie akcje mogą mu się przydażać. Miał wprowadzać spokój z tyłu ale takie akcje rozbijają drużynę, bo nigdy nie wiadomo co bramkarz może odwalić.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Stary 26.01.2022, 10:41

Nie no bądźmy poważni Warta nie zrobiła nic by wypróbować Mieszka, oni nie istnieli z przodu, zresztą tak jak i my
Nie po to Broda gra na wypożyczeniu, żeby wracać na trzeciego u nas, albo Biegański latem odchodzi i wtedy Broda wchodzi na jedynkę, albo nie i jesienią Broda z Biegańskim walczą o plac, tak ja myślę.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.01.2022, 10:42
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Kieszek chciał iść na emeryturę przed tym sezonem, gdyby nie atrakcyjna oferta Wisły pewnie by tak było.

W klubie na pewno na jego błędy nie są ślepi i wątpliwe by przedłużali z nim kontrakt. Zresztą wraca Broda i z Biegańskim (o ile go nie sprzedadzą) będzie walczył o 1 skład.
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 26.01.2022, 10:49
Ondrasek FBF Kliment Fernandes - z 4 któryś musi odpalić, nie ma cudów, tego nawet Gula nie będzie w stanie spierydolić
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 26.01.2022, 10:59
No właśnie cudów nie ma więc na FBF i Klimenta nie licz.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 26.01.2022, 11:06
Na Zdenka też bym nie liczył więc cała nadzieja w Hiszpanie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.01.2022, 15:24
Póki nasi pomocnicy nie zaczną stwarzać przewagi, to jedyne magik ala Carlitos, Turgemana czy z dawnych lat Żurawski mogliby w pojedynkę coś stworzyć. Tyle że taki zawodnik trafia nam się raz na pare lat i każdy zespół o takich zawodników się bije a rynku.

Ani Kliment, Ondrasek ani Forbes nimi nie są. Moga działać w sprawnej maszynie, dobrych podaniach, fajnym rozegraniu ale u nas może i fajnie zaczynamy budować grę ale kończy się to na 30 metrze od bramki rywala.

Fernandez może mieć większe inklinacje do gry kombinacyjnej, ale po 45 min w sparingu to osobiście za nic nie potrafię go ocenić
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 26.01.2022, 16:03
Marcelo wolnym zawodnikiem po roku w rezerwach Lyonu. Pomarzyć zawsze można

Wracając na ziemię :
Kieszek by musiał chyba pójść na obiad w trakcie meczu, żeby Drozd przyznał się do błędu.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.01.2022, 18:27
Yggdrasil napisał(a):Wyświetl post
To przypomina spór dla sportu, w którym zdajesz się Czaro bardziej dbać o zbicie argumentu oponenta efektownym chwytem retorycznym, trzymającym poprawność logiczną, ale nie zawierającym wartości w sensie opisu stanu faktycznego.

Przecież Kieszek nawet jeżeli popełnia błędy i babole, to nie popełniał ich zawsze. Nie wiem z czego one wynikają - z braku szybkości, refleksu, koncentracji.. kiedyś jednak jakąś ten bramkarz kariere miał, grał w lidze lepszej niż nasza i ktoś go na bramce wystawiał.

No ok, ale nie do końca. Kieszka wzięliśmy nie jako trenera ani jako chodzący podręcznik dla Biegańskiego (chociaż to drugie mogło być/było/miało być/jest jego atutem), ale przede wszystkim jak piłkarza. Inaczej wzięlibyśmy kogoś fachowego, ale tańszego.
Kieszek pewnie spełniałby taką rolę, gdybyśmy stali lepiej finansowo i nie musieli się na niego szarpać, a Biegańskiego w pierwszym składzie od początku bylibyśmy pewni. Według plotek i wyobrażeń jednak się szarpnęliśmy, Kieszek przedstawiany też był jako gracz do pierwszej jedenastki (dlatego też do niej automatycznie po przyjściu wskoczył, dopiero później Biegański odzyskał miejsce).
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.01.2022, 18:28
Powrót Marcelo, byłby po powrocie Kuby jednym z największych wydarzeń w najnowszej historii Wisły.

Ale raczej nierealne, obecnym właścicielom klubu jest chyba nie po drodze z tym piłkarzem, tzn. zero kontaktu z Marcelo, żadnych rozmów itp, nawet gdy ostatnio wizytował Kraków (a robił to 2 razy w roku), to Królewski i reszta nie zaprosili go do siedziby Wisly, chocby na pogawędkę, zdjęcie, filmik, czy akcje marketingową.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 26.01.2022, 19:50
^^^ legenda moze byc tylko jedna
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.01.2022, 20:32
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Powrót Marcelo, byłby po powrocie Kuby jednym z największych wydarzeń w najnowszej historii Wisły.

Ale raczej nierealne, obecnym właścicielom klubu jest chyba nie po drodze z tym piłkarzem, tzn. zero kontaktu z Marcelo, żadnych rozmów itp, nawet gdy ostatnio wizytował Kraków (a robił to 2 razy w roku), to Królewski i reszta nie zaprosili go do siedziby Wisly, chocby na pogawędkę, zdjęcie, filmik, czy akcje marketingową.
Bzdura. Sam Marcelo niedawno przyznawał że ma kontakt z Kuba Błaszczykowskim.

Niemniej on nigdy do PL nie wróci. Są lepsze miejsce do życia.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 26.01.2022, 22:20
pawlozm napisał(a):Wyświetl post
Trzeba jasno powiedzieć, pomysł z Kieszkiem to niewypał i tyle. Wydawało się, że faktycznie wniesie spokój, a Biegański się przy nim rozwinie. I pewnie na treningach jest jakaś możliwość, że coś młody korzysta. Ale spokoju to Kieszek nie wniósł - wręcz przeciwnie.
Sorry ale bzdura.
Po odejściu Lisa najpierw grał Biegański, potem Kieszek, a potem na bazie rywalizacji trener może wstawiać losowo.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.01.2022, 22:47
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Sorry ale bzdura.
Po odejściu Lisa najpierw grał Biegański, potem Kieszek, a potem na bazie rywalizacji trener może wstawiać losowo.
No nie bardzo, bo jaki by Biegański nie był Kieszek co jakiś czas w niegroźnej sytuacji zawala kuriozalnego gola. Sprawia to że tak naprawdę nie można mówić o rywalizacji.
Miał dać spokój w tyłach, jest wręcz przeciwnie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.01.2022 o godz. 00:39.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 26.01.2022, 23:16
pepe72 : Żadna bzdura, z resztą nie widzę jak Twój post by zaprzeczał czemukolwiek w stwierdzeniu przedmówcy.

Biegański dostał pierwszy plac po Lisie jakoby z braku laku. Sprzedaliśmy nr 1 to zaczął bronić młody. Gdy ściągnięto Kieszka to po to żeby był pierwszym bramkarzem. Potwierdza to fakt, że od razu wskoczył do składu praktycznie z marszu bez okresu przejściowego po transferze. Pierwszy wielbłąd mu wybaczono, dopiero po drugim zaczął grać Biegański.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.01.2022, 01:01
Może zróbcie sobie zestawienie kiedy bronił Kieszek, a kiedy Biegański? Ostatnie 4-5 kolejek to Gula dawał ich losowo i z dobrym rezultatem. I to jest właśnie efekt rywalizacji w bramce.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Yggdrasil
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 27.01.2022, 01:34
czaro napisał(a):Wyświetl post
No ok, ale nie do końca. Kieszka wzięliśmy nie jako trenera ani jako chodzący podręcznik dla Biegańskiego (chociaż to drugie mogło być/było/miało być/jest jego atutem), ale przede wszystkim jak piłkarza. Inaczej wzięlibyśmy kogoś fachowego, ale tańszego.
Kieszek pewnie spełniałby taką rolę, gdybyśmy stali lepiej finansowo i nie musieli się na niego szarpać, a Biegańskiego w pierwszym składzie od początku bylibyśmy pewni. Według plotek i wyobrażeń jednak się szarpnęliśmy, Kieszek przedstawiany też był jako gracz do pierwszej jedenastki (dlatego też do niej automatycznie po przyjściu wskoczył, dopiero później Biegański odzyskał miejsce).
Ja się zgadzam, że bardzo fajnie by było, gdyby Kieszek błędów tego kalibru nie popełniał i grał pewnie, emanował spokojem i wygrywał nam mecze. Ale wtedy prawdopodobnie dalej grałby w Portugalii, czy nawet Hiszpanii. Może tam siedziałby na ławce i wchodził na tamtejsze puchary.

Widać ktoś uznał, że bierzemy gościa, od którego Biegański będzie mógł się uczyć na treningach, który doradzi, coś podpowie itp..i też jak potrzeba to zagra. I tu pojawia się dysonans, bo zapewne liczono, że Kieszek będzie grał słabiej/znacznie słabiej niż w szczycie swojej kariery, ale doświadczenie pozwoli mu utrzymywać stałą, stabilną, rzetelną formę.
A tu się stało inaczej, że Kieszek czasami ratował nam mecz, a czasami przegrywał. Nie wiem - nie byłem bramkarzem, nie wiem co mu siedzi w głowie, jak to jest ze starzeniem się bramkarzy itp. Mogę sobie tylko snuć teorie.

Jednakże - jeżeli już te teorie snujemy - to myślę, że nie jest niemożliwe, że duża część rozwoju Biegańskiego, która miała miejsce w tym sezonie, to też zasługa Kieszka
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów