The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.01.2022, 14:09
I ta wieczna nadzieja, że może ktoś będzie jak Carlitos i odpali od razu, a jak nie to chociaż jak Brlek, a zazwyczaj jest rozczarowanie

Są pozytywy tego transferu: nie jest kołkiem, nie jest kołkiem oraz gościem od atmosfery, nie jest młodzieżowcem z Polski bez szans na grę.

Ktoś świeży (również z powodu braku gry ) przybył z dalekich Emiratów.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.01.2022, 14:09
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...os,nId,5762486

Kiko, na myśl o którym część forum ma mokro w majtkach, przedstawia naszego nowego napastnika.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.01.2022, 14:23
Nasz nowy nabytek ma... papiery na nowego Carlitosa, ale.. równie dobrze może skończyć jak Crivellaro.

Jeśli jednak głębiej spojrzeć na jego CV i w szczególności na "grecka przygodę" czy opinie o nim Kiko to może być to dobry transfer.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 11.01.2022, 14:26
No, z tego co mówi Kiko, to wyłania się obraz transferu idealnego... dla Legii lub Amici. Chłopak w pół roku u nas się przyzwyczai do Polski, może coś tam strzeli... i pójdzie zgarniać lepszą kasę gdzieś indziej.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.01.2022, 14:49
Kerherop :

Z jakich odmętów pamięci udało Ci się wyciągnąć Krzywejajo ?

O gościu praktycznie zapomniałem, ale to chyba był pomocnik jednak ;>

No cóż, zakontraktowaliśmy dwóch napastników po przejściach, którzy trochę świata widzieli. Nie będę się zgrywał na optymistę, bo wolałbym jakiegoś goleadora z bałkańskich / skandynawskich / hiszpańskich niższych / słabszych lig niż kogoś u kogo sufitem jest 10 goli w sezonie.

Uważam, że taki kierunek jest po prostu lepszy. Jak ktoś się od młodego wieku wybija bramkami w fujarskich ligach to nigdy nie wiadomo, gdzie leży jego sufit dopóki się nie da mu szansy, tu mamy dwóch gości których sufit został już jasno określony i zweryfikowany w przeróżnych ligach. Teraz nasuwa się pytanie jak się ma ten sufit do wymagań ekstraklasy?

Nie mówię, że to nie zadziała lepiej niż duo FBF / Kli bo tak piachowo-strzelnego duetu dawno nie mieliśmy, ale żadnych cudów się nie spodziewam - ani po Ondrasku, ani po Hiszpanie. Generalnie mają mój kredyt zaufania na parę spotkań. Życzę im powodzenia. Mam nadzieję, że obydwaj mają jeszcze trochę ambicji w sobie, żeby pograć jeszcze na niezłym poziomie.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 11.01.2022, 14:56
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nasz nowy nabytek ma... papiery na nowego Carlitosa, ale.. równie dobrze może skończyć jak Crivellaro.

Jeśli jednak głębiej spojrzeć na jego CV i w szczególności na "grecka przygodę" czy opinie o nim Kiko to może być to dobry transfer.
Crivellaro z tego co pamiętam to bramkę z daleka załadował Górnikowi Zabrze
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.01.2022, 15:02
@s1mone

Skojarzenie miałem gdyż podobnie jak Fernandez, Crivellaro przychodził do nas z emiratów. I również na filmikach wyglądał na kozaka. W rzeczywistości adaptacja nie zakończyła się powodzeniem.
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 11.01.2022, 15:17
no no mamy nowego goleadora
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 11.01.2022, 17:22
5 ty napastnik przyszedł
Odpowiedz cytując
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 11.01.2022, 17:47
dwoch odejdzie i zostanie trzech, smieszne w uj
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 11.01.2022, 17:56
Tym bardziej, że ten nowy może swobodnie grać na innej pozycji, np. ofensywnego pomocnika ustawionego za dziewiątką.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 11.01.2022, 18:05
sl@y napisał(a):Wyświetl post
dwoch odejdzie i zostanie trzech, smieszne w uj
Znajdą się chętni na to szrocisko ?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.01.2022, 18:30
Z jednej strony: Pasiecznemu udało się znaleźć kogoś kto miał gorszy sezon w gorszej lidze niż Ondraszek. Szacun, cofam co napisałem.

Z drugiej - kiedyś coś tam grał.

Długość kontraktu pokazuje jak bardzo jesteśmy go pewni. Ondraszek jednak numerem dwa?

A tak w ogóle - ja .......ę, jaki my rozpaczliwy szrot ściągamy w nadziei że stanie się cud...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.01.2022 o godz. 18:33.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 11.01.2022, 18:44
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Z jednej strony: Pasiecznemu udało się znaleźć kogoś kto miał gorszy sezon w gorszej lidze niż Ondraszek. Szacun, cofam co napisałem.

Długość kontraktu pokazuje jak bardzo jesteśmy go pewni. Ondraszek jednak numerem dwa?

A tak w ogóle - ja .......ę, jaki my rozpaczliwy szrot ściągamy w nadziei że stanie się cud...
Wiesz w sumie z YY też trochę tak było )))
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.01.2022, 18:51
Nasi napastnicy maja jedna mala wade. Nie strzelaja bramek. A poza tym to spoko
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.01.2022, 19:03
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Nie chcę uchodzić za optymistę, ale przy przyjściu Carlitosa pisano podobnie na tym forum:
merkury napisał(a):
Potrzebowaliśmy a właściwie potrzebujemy ściągnąć napastników do pierwszego składa a wybór padł na gościa, które kariera międzynarodowa kończyła się na 1 sezonie w Rosji i Cyprze gdzie łącznie zdobył 4 bramki a młody wcale już nie jest. Każdy z nas widział w jakiej formie są napastnicy dotychczas grający w zespole. Wiara w to że nagle Brożek czy Ondrasek przypomną sobie jak zdobywać bramki jest raczej płonna zważywszy na fakt jak długo są bez formy.
Rozumiem, że na tym gościu nasze wzmocnienie ataku się nie kończy bo to byłoby strzeleniem sobie w stopę przed sezonem.
S1mone napisał(a):
Jeśli chodzi o napastnika to też wątpię, żeby się sprawdził, bo wcale nie ma rewelacyjnych statystyk jak na tak niską ligę. Po prostu jestem sceptyczny, uważam, że ma pełnić rolę Zachary, czyli czasem wejść i coś tam zagrać (chociaż np. uważam, że Zaki zasługiwał na grę u nas - bo z naszego trio najlepiej wyglądał wg mnie w tym sezonie).
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 11.01.2022, 19:57
Miejmy nadzieję, że nowy strzeli parę goli. Cóż innego nam pozostało?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 11.01.2022, 19:57
fajne zaoranie mądrości s1mone , niech on lepiej pisze o bramkarzach
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 11.01.2022, 20:01
Greccy Fani, dosc dosc mocno pozytywnie sie o chlopie wypowiadaja. Techniczny, charakterny, raczej bardziej nawet 10 niz 9. Liga Grecka > liga Polska. Pozniej poszedl za kasa. A teraz wraca sie odbudowac, ja bym nie powiedzial, ze 6mczny kontrakt to minimalizacja ryzyka po naszej stronie a czas na odbudowe dla niego po promocyjnej cenie dla Wisly.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 11.01.2022, 20:11
Tak to wyglada MB. Ma chlop przyjsc, strzelic pare bramek, zostanie przedluzony i pewnie za 1-2 mln odejdzie. Wszyscy beda win-win a my pewnie szykujemy kogos komu sie konczy kontrakt w czerwcu.

Oba transfery napastnika tak wygladaja. Oba sa 6 msc + 1 rok. Wiec pewnie zalezy co sie uda ugrac przez wiosne jesli chodzi o podpisy od 1 lipca. No i jak sie obaj panowie zaprezentuja.

Nie wiemy jak bedzie na boisku, ale z logicznego punktu widzenia to sa dobre transfery. Biorac pod uwage w jakim miejscu jestesmy.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 11.01.2022, 20:29
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
No jeśli chcecie się bawić w wyśmiewanie transferów, których klub w ogóle nie bierze pod uwagę, to w sumie droga wolna.

Ja nie wiem co Ci miało "zamknąć gębę" Paweł, lepiej po prostu poczekać i pogadać o tym, co realne, a nie o bajkach.
Przecież grzecznie czekam
Nie uważasz, że patrząc na całokształt jeżeli chodzi o transfery to jest ujnia z patatajnią? W czym transfer dziadka Ondraska przy całym szacunku do Niego ma się obronić ? Ze będzie tańsza wersja Wasilewskiego ? Nie będzie!!! Ondraskowi brakuje cech wolicjonalnych których nigdy nie posiadał. Co do reszty naszych świeżych nabytków nie będę
się wypowiadał.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.01.2022, 21:09
Mixu napisał(a):Wyświetl post
Myślałem że Pasieczny nas czymś zaskoczy...no i w sumie mu się udało
podobno staraliśmy się o tego kolesia jeszcze przed przyjściem Pasiecznego.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.01.2022, 21:17
Jeżeli uda się pogonić Forbesa to roszady w ataku oceniam na 4+.

Ocenianie statystyk i prognozowanie na tej podstawie po doświadczeniach z Carlitosem i Fatosem jest tragikomiczne.

I tak wszystko zależy od tego czy będzie im się chciało zapieprzać
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 11.01.2022, 21:28
Pytanie ile nasz dyrektor sportowy zarabia, chętnie się z nim zamienie. To co my w temacie transferów robimy w tym sezonie to jest Hit. Trio pobiją rekordy transferów napastników tylko problem że żaden za huja nie zdobywa bramek. Nie wiem czy panowie rozumieją powagę sytuacji w jakiej się znaleźliśmy.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 11.01.2022, 21:30
Jak Kiko mówi, że to dobry pistolet, to ja mu tam wierzę.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.01.2022, 22:14
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
Jak Kiko mówi, że to dobry pistolet, to ja mu tam wierzę.
jesli bezwlosy wuefista nie zacznie miec pojecia o taktyce i innych pomyslach na gre niz laga na uwolnienie i na afere do tzw napastnika - to nam nawet Missi nie pomoze ...zauwazcie ze kolejny z kolei tzw trener ma ta sama wade : nie robi taktyki i pomyslu pod zawodnikow - tylko zawodnikow pod jedna i ta sama tzw taktyke ....jedynie Hybala mial pomysl na "zpierdalanie" ale mu nie wyszlo - bo kto by tam w polsce sie meczyl
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 12.01.2022, 01:08
Trio out miał przyjść Ronaldo z Messim, a nie jakiś szrot. Nie patrzyli na tabelę?
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.01.2022, 03:03
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Kerherop :

Z jakich odmętów pamięci udało Ci się wyciągnąć Krzywejajo ?

O gościu praktycznie zapomniałem, ale to chyba był pomocnik jednak ;>

No cóż, zakontraktowaliśmy dwóch napastników po przejściach, którzy trochę świata widzieli. Nie będę się zgrywał na optymistę, bo wolałbym jakiegoś goleadora z bałkańskich / skandynawskich / hiszpańskich niższych / słabszych lig niż kogoś u kogo sufitem jest 10 goli w sezonie.

Uważam, że taki kierunek jest po prostu lepszy. Jak ktoś się od młodego wieku wybija bramkami w fujarskich ligach to nigdy nie wiadomo, gdzie leży jego sufit dopóki się nie da mu szansy, tu mamy dwóch gości których sufit został już jasno określony i zweryfikowany w przeróżnych ligach. Teraz nasuwa się pytanie jak się ma ten sufit do wymagań ekstraklasy?

Nie mówię, że to nie zadziała lepiej niż duo FBF / Kli bo tak piachowo-strzelnego duetu dawno nie mieliśmy, ale żadnych cudów się nie spodziewam - ani po Ondrasku, ani po Hiszpanie. Generalnie mają mój kredyt zaufania na parę spotkań. Życzę im powodzenia. Mam nadzieję, że obydwaj mają jeszcze trochę ambicji w sobie, żeby pograć jeszcze na niezłym poziomie.
Wolisz goleadora z niższych lig hiszpańskich co przekroczy 10 bramek Ziomek strzelił nawet 20 w sezonie w NIŻSZYCH LIGACH HISZPAŃSKICH.Carlitos , król strzelców , maksymalnie osiągnął pułap 13
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.01.2022, 09:55
Cytat:
fajne zaoranie mądrości s1mone , niech on lepiej pisze o bramkarzach

Co ty się tak tych bramkarzy uczepiłeś?

Czytając swojego z posta sprzed lat nie mam się czego wstydzić. Rozsądnie napisałem, że moje oczekiwania względem Lopeza nie są wygórowane. Patrząc skąd przyszedł i jak tam grał była to zdroworozsądkowa postawa. Generalnie konia z rzędem temu, kto przewidywał, że Carlitos aż tak u nas odpali. Osobiście byłem bardzo pozytywnie zaskoczony i nie mam nic przeciwko temu, aby obecne transfery mnie też tak miło zaskoczyły

Ja tylko napisałem, że jestem sceptyczny i uważałem, że raczej nie da rady. Nigdzie go od szrotów nie wyzywałem, nikogo nie skreślałem i nie bawiłem się w wyrocznię, bo piłka,a w szczególności nasza kopana są nieprzewidywalne.

Obecne ofensywne transfery również nie napawają mnie jakimś wielkim optymizmem. Mam nadzieję, że kolejny raz się pomylę w ich ocenie Czas pokaże jakie to były ruchy.

Wislak2214 :

Widzisz piłka nożna nie jest taka przewidywalna jakbyś chciał. Carlitosowi przede wszystkim się bardzo chciało, pierwszy raz dostał szansę na najwyższym poziomie rozgrywkowym w danym kraju. Odpalił na całego ale zauważ, że poza grą w Polsce jego kariera nie wygląda już tak różowo. Co do transferu Luisa to mój największy dylemat - czy jemu jeszcze po grze w lepszych klubach i ligach, po nachapaniu się kasy w Emiratach będzie się jeszcze chciało? Jeśli wróci na swój poziom z przeszłości to na pewno będzie to wartość dodana. No właśnie - jeśli.

Podam Ci dwa inne przykłady : Pol Llonch i Victor Perez.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.01.2022 o godz. 10:01.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.01.2022, 10:08
No właśnie, pytanie na jakim etapie kariery (poza tym że końcowym) jest nasz nowy napastnik. Czy już totalnego odcinania kuponów, czy ma zamiar jeszcze o jeden dobry kontrakt powalczyć. I dlaczego poleciał w poprzednim klubie - za alkohol jak Carlitos, czy (o zgrozo) z przyczyn sportowych.

Carlitos akurat to ciekawy przypadek, bo spiął dupę będąc u nas na totalnym dnie kariery, po złapaniu kontraktu w Legii znów widocznie wyluzował.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów