|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
O, Socios do transferów dopuścili.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
O, Levisek znowu ma problem nie wiadomo do kogo i dlaczego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Już letnie transfery miały nam zamknąć wszystkim gęby i inaczej mieliśmy âśpiewać. A się okazało ze zamiast kotów, w worku były myszy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Mówimy, że może będą transfery do klubu, a czy są jakieś wiarygodne przecieki kto wylatuje?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Mehremic możliwe, że do Bruk betu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Jeśli ktoś oczekuje że każdy transfer będzie mega wypałem, wymiecie ligę to nic dziwnego że ktoś jest rozczarowany nawet Biegańskim.
Każdy transfer ma swoją rolę, czy to trzeciego bramkarza czy podstawowego zawodnika. Ja bym ocenił poprzednie okienko... średnio. Prawdziwym rozczarowaniem, w stosunku do oczekiwan jest dla mnie Kieszek i Kliment. Nie ściągnęliśmy żadnego paralityka którego trzeba z miejsca pogonić z klubu, lub by się przewracał o własne nogi. A takich transferów przecież nie brakowało. Moja ocena poprzedniego okna (1-6) z perspektywy rundy jesiennej. Uryga - kontuzja- bez oceny Biegański - 5 Kieszek - 1 Rosa - trzeci bramkarz - bez oceny Hanousek - 3 Skvarka - 3 Hugi - 3 Aschraf - 5 Kliment - 2 Sobol - 2 Młyński - 4 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Mi chodzilo o graczy z pola, bo to tam jest lipa jesli chodzi o druzyne, ale jak sie chce na sile przy*&())(bac to sie to zrobi ;-)
Bieganski zgadzam sie, ze na plus i zapewne to gracz, na ktorym zarobi +2 mln E. Ja Twoje oceny Karherop wszystkim bym o jedno oczko obnizyl. Moze tylko z Klimentem sie zgodze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Transfer Biegańskiego, to też jest po części to co ja piszę. Jest decyzja - bierzemy młodego, ale już otrzaskanego w dorosłej piłce bramkarza. Udaje się go ściągnąć. Każdy liczy się z tym, że chłopak jest młody, będzie popełniał błędy, ale wierzymy w niego i ten transfer idealnie wpisuje się w to, co mówią o polityce klubu działacze - ściągamy młodych, pozwalamy im wypłynąć na szerokie wody i sprzedajemy z korzyścią dla wszystkich stron. Wierzymy, że będzie się szybko rozwijał pod okiem trenera bramkarzy i będziemy mieli z niego pociechę.
Jaka jest kolejna decyzja transferowa? Ściągamy Rosę. A kolejna? Ściągamy Kieszka. Po co? Żeby wzmocnić rywalizację? No chyba nie po to ściąga się najlepiej opłacanego piłkarza drużyny. Do pierwszego składu? Po co zatem ściągać młodego nie mając rezerw? Żeby siedział na ławce? Żeby się "uczył" od Kieszka siedząc na ławce? Po co ściągać Rosę? Mamy przecież jeszcze Buchala. Wiem, że poziom ww jest zupełnie inny, ale to nie zmienia faktu, że ciągle są oni w kadrze Wisły i trzeba coś z nimi zrobić, a nie doprowadzać do sytuacji, że w drużynie jest 4 bramkarzy i 2 napastników.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 11.01.2022 o godz. 10:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
W poprzednim okienku transfery na papierze wyglądały najlepiej od dłuższego czasu, dlatego nadzieja na zmianę jakości gry była duża.
Dla mnie największym rozczarowaniem jest chyba Hugi, który miał naprawdę dobre liczby w lidze austriackiej i to w słabym zespole. No i oczywiście Kliment, który strzelił tylko 2 bramki w lidze. Hanousek i Skvarka średnio. Wyraźnie na plus w zasadzie tylko Aschraf i Biegański. Pozostaje mieć nadzieję, że niektórzy zawodnicy potrzebują po prostu więcej czasu na aklimatyzację i jeszcze pokażą swoje umiejętności w nadchodzącej rundzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Teraz sytuacja wygląda tak,.że mamy Biegańskiego, który pewnie za w jednym z najbliższych trzech okienek pójdzie na transfer. Za niego najprawdopodobniej do składu wskoczy Broda. Kieszek myślę, że przedłuży na jakimś etapie o rok (jeśli będzie plan sprzedać Biegańskiego szybciej) lub skończy karierę (wtedy na drugiego przyjdzie Broda). Broda też pewnie będzie szykowany pod sprzedaż i stąd plotki (czy już konkret?) o sprowadzeniu kolejnego utalentowanego bramkarza, chyba 16 czy 17 latka, do kadry juniorskiej. I taka strategia ma ręce i nogi, bo młodzi bramkarze to pozycja, z której zawsze można trochę grosza wycisnąć. Rosa po prostu zastąpił Buchala i myślę, że dopóki będzie zadowolony, dopóty będzie pełnił taką.rolę. Michała chcieli wypchnąć z klubu od dawna, to przecież.dość oczywiste było. Swoją drogą wyliczyłeś 4 bramkarzy (w tym Rosę i Buchalika), ale zapomniałeś i o Zdybowiczu i o Sobolu wśród napastników. Oboje pełnili taką sama.rolę jak bramkarze, przy czym mają 21/22 lata. Teraz pewnie będzie tak wyglądało, że FBF odejdzie, zostanie Kliment, Ondrasek i nowy napastnik, a ta dwójka pójdzie pod młotek (Zdybowicz) lub na wypożyczenie (Sobol). A za rok do składu być może dorzucą.Chełmieckiego w ich miejsce. Innymi słowy, widać w tym jakiś pomysł. To czy będzie on wypalał to inna kwestia. ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W przypadku napastnikow w tym planie brakuje tego co jest w przypadku bramkarzy - talentu jaki ma Bieganski. Ani Sobol ani Zdybowicz tego talentu nie maja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
A tu absolutnie zgoda. I mam nadzieję, że kolejny 'batch' młodych napastników na zmianę będzie miał trochę talentu w żyłach ;-)
![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
@dziki
Myślę że plan jest dokładnie taki jak mówisz. Biegański niech rozegra super wiosnę i próbuje sił na zachodzie. Jego agencja dopiero co opchnela Majeckiego do Monaco, więc handlować bramkarzami potrafią. Interes musi się nam kręcić by wyjść szybko z długów. Broda powinien w kolejnym sezonie walczyć z Kieszkiem o nr 1. Jako nr 3 Rosa jest ok, aczkolwiek tylko kataklizm mógłby dać mu miejsce w bramce. Zapewne na tej pozycji będzie rotacja co sezon. Grunt żeby był tam bramkarz któremu zależy na czymś więcej niż odcinaniu kuponów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Czekamy
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Ciekawe czy Gual, czy Fernández.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiem tak - podpisywać Hiszpana, który będzie jedynym Hiszpanem w klubie, na pół roku i w naszej sytuacji (widmo spadku) wygląda jak desperacja i liczenie na cud. Zanim chłop skuma cokolwiek z tego co mówią okoliczne pepiki i Polacy, to będzie już czerwiec. W międzyczasie może mu zacząć doskwierać zimno i ciemno o 16.
Jestem sceptyczny, ale jeszcze mocniej liczę, że mnie typ zaskoczy i oczywiście trzymam kciuki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Troche przesadzasz. Pilka nozna to nie jest sport, w ktory nie da sie grac jesli nie mowi sie w tym samym jezyku.
Transfer, w ktorym nie ryzykujemy praktycznie nic. Jesli odpali to go przedluza, jesli bedzie mizeria to pojdzie dalej gdzies w swiat. Troche pokopal, cos tam strzelal. W tych emiratach sie nie nagral za duzo, raptem 2 mecze i kolo 100 minut. Wiec przychodzi bez formy. Ale to przynajmniej zupelnie inny profil zawodnika niz Kliment. Gra prawa ale i lewa noga, glowa tez strzela. Lubi grac w liniii z obroncami, wychodzic na wolne pole, jest szybki i ma niezly drybling. Przecietne stale fragmenty gry (w sensie wykonywanie). |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja .......e no już nie wiem jak to skomentować.Wychodzi na to że jednak lepiej by było zakontraktowac jakiegoś Czecha albo Słowaka.A nie czekaj na to też ostatnio wszyscy pomstowali.No ....a jakby się nie obrócił to dupa z tyłu....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Myślałem że Pasieczny nas czymś zaskoczy...no i w sumie mu się udało
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
No to mamy w kadrze 4 napastników (że Zdybowiczem i Sobolem to nawet 6)
Żaden w sezonie nie przekroczył 20 goli, liczba dwucyfrowa się zdarzyła jedno albo dwukrotnie przez całą karierę Dosyć specyficzny pomysł na budowę linii ataku Wolałbym chyba mieć w składzie 2 z jakością niż 6 byle jakich, mając w perspektywie maksymalnie 18 meczów przez najbliższe pół roku ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Może chociaż damy mu szansę? Czy już z góry skreślamy?
Na papierze to Carlitos z Imazem byli pioneczkami przy Klimencie. Czysta teoria, niepodparta żadnym konkretem ale trio Kliment, Fernandes i Ondrasek powinno dać więcej niż trio Kliment, Forbes i Sobol. Pożyjemy, zobaczymy... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pełna zgoda. Co do języka też się zgodzę, ale zostaje jeszcze aspekt społeczny - wiesz, chłop nie będzie miał żywcem do kogo gęby otworzyć. Chyba, że uderzy na kluby. ![]() Pewnie mało ryzykujemy, tylko czy my aby nie toniemy i musimy mieć kogoś, kto nam rzuci koło ratunkowe? Bo wydaje mi się, że samo nie ryzykowanie, to trochę mało w naszej obecnej sytuacji (przypominam, że odszedł YY). Na pewno fakt, że wygląda na innego piłkarza niż Kliment i FBF daje nadzieję. No i oby odpalił. Żeby być dobrze zrozumianym - nie skreślam chłopa. Liczyłem po prostu na coś więcej, ale może w trakcie sezonu gość się okaże tym czymś więcej. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|