|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Co wy macie z tymi Szyszami i innymi polskimi gwiazdeczkami ekstraklapy?
To są goście, którzy oczekują gigantyczych pieniędzy za podpisy. Nie stać nas jeszcze na to/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
to "jeszcze" , to dośc optymistyczne
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Fajnie, że będzie kasa za Yawa, ale jak nie trafi się nikt sensowny w jego miejsce, to jesteśmy już w zupełnej dupie. Ja wiem, że zagrał może 10% dobrych meczów, ale niemal wszystko co dobre w tym sezonie, to pochodziło od niego (piszę niemal, by zostawić miejsce dla bramek Frydrycha).
Oczywiście jest szansa, że po rewolucyjnym sezonie przygotowawczym Hugi odpali, a Savic zacznie grać to co na filmikach z YT z Olimpii |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Teodorczyk wolny.. mam mieszane uczucia.. ale może warto byłoby się zainteresować ? o ile nie chciałby wysokiej pensji.. z tym, ze on chyba jest toksyczna osoba, charakter do dupy, wiec nie wiem czy to byłby dobry pomysł
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Teodorczyk gral chyba w Udinese ostatnio to e mozemy pomarzycc
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Właśnie nie grał w tym Udinese - dlatego szuka klubu
![]() Ja jednak jestem na nie. Potrzebujemy szybkiego napastnika, a nie znowu kołka |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Teodorczyk.... przecież on będzie chciał kontrakt z kosmosu.
Rzućcie sobie okiem na jego statystyki z tego sezonu, jeśli już grał, to ogony, do tego praktycznie od pół roku nie gra w piłkę. My potrzebujemy napastnika, który zacznie strzelać bramki za 6 tygodni, a nie po letnim okresie przygotowawczym. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Byłby to całkiem dobry transfer, Teodorczyk coś tam za granicą nastrzelał, zna eklape, na pewno więcej władowałby niż nasz super duet Forbs-Kliment. Jeśli nie miałby kosmicznych oczekiwań i nie jest doszczętnie zniszczony to głupotą byłoby nie skorzystać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Problem w tym że on na 100% będzie miał wymagania finansowe które zrobiłyby komin płacowy dodatkowo ten jego olewający styl bycia mógłby zaszkodzić drużynie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Tej drużynie nie da się bardziej już zaszkodzić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W tym problem, że się da, kontraktując w miejsce naszych napastników gracza, który jest do odbudowy i to, czy będzie strzelać bramki od zaraz, stoi pod wielkim znakiem zapytania.
Jesteśmy w takim położeniu, że gość, który ma zapewnić nam utrzymanie, nie może tu przyjść po pół roku siedzenia na ławce, bo w takiej formie fizycznej po prostu nam nie pomoże. Zanim się odbuduje, to my możemy być już w pierwszej lidze. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Wytlumacz mi Patryko co jest nie tak z forma fizyczna zawodnika, ktory nie gra, ale naklada sobie sam jednostki treningowe w takiej ilosci, zeby zrekompensowac brak wysilku meczowego?
Brzmi to tak, ze jak ktos nie gra meczy, to fizycznie jest dno Ja rozumiem, ze moze nie miec czucia gry, pilki, ale fizycznie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli się nie mylę, to czym innym jest regularna gra w meczach przeplatana mikrocyklami, a czym innym jednostki treningowe, gdzie starasz się budować/utrzymać formę fizyczną.
Ostatni tego typu przypadek to Jakub Kosecki, którego bez przygotowania fizycznego wzięła sąsiadka. Ile tam pograł? Pół roku?
Ostatnio edytowane przez Patryko : 31.12.2021 o godz. 17:38.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Ten Fonsi z sylwestra z PiS by się nie nadal na obronę?
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kosecki poza szybkoscia nie ma zadnych umiejetnosci. Zwyczajnie przepadl.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Głupota byłoby wydawać kasę na prawo i lewo i mieć kolejnego 30-letniego napastnika w kadrze "który coś tam kiedy strzelał". Już taki jeden ostatnio tu trafił, Beqiraj się nazywał. Teodorczyka statami nakrywał czapka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Ściąganie niestrzelających tłustych kotów w dodatku po trzydziestce niczego dobrego nie przyniesie. W ogóle moim zdaniemto niech Gula wreszcie pokaże, że umie trenować bo kadra nie jest taka słaba żebyśmy znowu musieli się bać o utrzymanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Tez tak uważam. Kolejne stare dziady chcące odcinac kupony bo kiedys gdzies tam cos stzrelili, a teraz mają problem z bieganiem.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Damian Gąska i Maksymilian Sitek co o nich sądzicie? uważam, że na skrzydła by się przydali
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Sitek raczej nie do wyjęcia ze względu na dobrą formę i długi kontrakt w Podbeskidziu. Poniżej 500 tys. euro nie ma szans go wciągnąć. A fajnie grał w tej rundzie.
Gąska z tego co pamiętam miał do nas przejść ale wybrał Śląsk Wrocław jak grał jeszcze w Wigrach. Nie wiem czy chodziło o kasę czy rozwój czy o co, i czy teraz były zainteresowany takim ruchem. Wg mnie 2 spoko propozycje, ale raczej nierealne jak dla mnie ze względu na kwotę transferową. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hugi ma duze mozliwosci, tylko nie dostal tak na prawde szansy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokladnie. Dlatego musimy takich Sitkow i Gasek szukac w nizszych ligach. Po odejsciu Yawa bedzie troche siana, wiec trzeba madrze te pieniadze spozytkowac.
Bedzie to chwila prawdy dla naszego dyrektora sportowego. Mial czas na przygotowanie sie do okresu transferowego. Teraz bedzie mial tez czym sie zabawic. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Np. na spłatę zadłużenia zewnętrznego.
Pomysł z Teodorczykiem z kosmosu, jak z najgorszych strzałów późnego Cupiała. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wiadomo że kibice nic mądrego nie wymyślą.
Teodorczyk to kiepski żart, gigantyczne jak dla nas wymagania finansowe nie poparte w sumie żadnymi widokami na to że akurat u nas się odbuduje. Zwłaszcza że problemem jest tu w dużej mierze głowa. Z kasy za Yeboaha część pewnie pójdzie na spłatę długów, to co zostanie raczej nie pozwoli na żadne szaleństwa. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
To co zostanie to pewnie będzie na podpis dla wolnego agenta
![]() ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozsadne byloby podzielenie tej kwoty na pol. Mamy tak skonstruowane splate dlugow i wplywy do budzetu, ze nie ma koniecznosci przeznaczac wiekszosci kwoty z Yawa na splate. Malo tego, budzet jest tak spiety, ze zaklada brak transferow wychodzacych, wiec i tak jest to bonus.
Skonczy sie najpewnie na 1,2 mln E czyli okolo 5,5 mln zlotych. 3 mln na transfery, 2,5 mln na ekstra splate to bardzo rozsadne podejscie imho. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|