The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2021, 17:58
Inni ciągną do góry. Przecież widać było od razu, że to niezły grajek. Tak samo jestem na 99% pewien, że gdyby do innej ekipy poszedł Savic czy Mahioudi, to z miejsca mieliby pierwszy skład i zaczęli grać parę poziomów wyżej niż to co u nas. Na piłakrzy, którzy sami z siebie wzniosą się ponad piłkarskie gówno nas nie stać.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.12.2021, 18:24
guardian_angel napisał(a):Wyświetl post
Inni ciągną do góry. Przecież widać było od razu, że to niezły grajek. Tak samo jestem na 99% pewien, że gdyby do innej ekipy poszedł Savic czy Mahioudi, to z miejsca mieliby pierwszy skład i zaczęli grać parę poziomów wyżej niż to co u nas. Na piłakrzy, którzy sami z siebie wzniosą się ponad piłkarskie gówno nas nie stać.
A nie jest trochę tak, że to Hyballa go skreślił?
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.12.2021, 21:05
Nie za bardzo u nas lubiany Łobodzińsi jest z Miedzią 5pkt przed Widzewem. Nie sugeruje nic ale należy monitorować temat
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.12.2021, 08:43
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Tak mi się właśnie tylko przypomina do odnotowania, JCS kolejny raz w wyjściowej 11 Pogoni na mecz z Górnikiem Zabrze, Pogoni która będzie sie biła o mistrza w tym sezonie XDDDD

Taki obraz nasz w ostatnim czasie, ludzie którzy tutaj gówno grają wyjeżdżają i nagle potrafią się odnaleźć w lepszych ekipach może po prostu atmosfera jest toskyczna czy coś...
Różnica jest taka, że w Pogoni Silva jest zwykłym wyrobnikiem i gościem od noszenia fortepianu. Nie jest żadnym liderem i to działa na jego korzyść, bo od ciągnięcia zespołu do przodu w Szczecinie są inni.

U nas liczono, że gość zostanie liderem ale przy jego mentalności nigdy nie było to możliwe. Dlatego przepadł. I dobrze, że został odpalony. Jesteśmy na zupełnie innym etapie niż Pogoń dlatego tacy piłkarze są nam w tym momencie zbędni.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.12.2021, 09:00
Zamieniliśmy siekierkę na kijek...

Było wiadomo od samego początku, że zrobiliśmy Pogoni zawodnika, który co miał spieprzyć to już spieprzył w Wiśle. Ktoś go dobrze otrząsnął w tej lidze. Casus jak Urygi.

U nas tylko przypomnę że na jesień 2020 był jedynym jasnym punktem (miał więcej bramek niż obecnie Forbes i Kliment). Wiosnę że Hyballi miał niezła dopóki go nie wyrzucił na trybuny (za co to tylko obaj panowie wiedza).
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 21.12.2021, 09:30
https://transfery.info/aktualnosci/a...-szatni/159397

Szybciutka weryfikacja talentu naszego gwiazdora
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 21.12.2021, 09:59
Arek95 napisał(a):Wyświetl post
https://transfery.info/aktualnosci/a...-szatni/159397

Szybciutka weryfikacja talentu naszego gwiazdora
taki z Niego talent :(
Powinien grać u Nas i w CLJ a nie wariatować i gwiazdorzyć. Zaraz Miedź Legnica i gadka, że chce się odbudować.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 21.12.2021, 10:25
jest szansa na jakis procent z transferu ?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.12.2021, 10:27
Szneka napisał(a):Wyświetl post
taki z Niego talent :(
Powinien grać u Nas i w CLJ a nie wariatować i gwiazdorzyć. Zaraz Miedź Legnica i gadka, że chce się odbudować.
Talent jakiś tam miał/ma, ale na logikę - nie pchasz się do Genoi jak jesteś za słaby na walczącą o utrzymanie do przedostatniej kolejki Wisły. Był to szybki skok na kasę za podpis, nie sądzę żeby ojciec Buksy był takim debilem i sądził że w Serie A będzie mu łatwiej.

Może wyjść na to że ekwiwalent to i tak więcej niż zarobilibyśmy po przedłużeniu kontraktu, zwłaszcza jak dostaniemy procent za następny transfer wunderkida, a te miliony euro były tylko urojone.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.12.2021 o godz. 10:37.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 21.12.2021, 11:14
Jeśli rzeczywiście go opchną gdzieś (oddadzą), to na 99% będzie to Legia lub Amica. I tam pewnie zacznie grać i strzelać. Mało tego - jeśli jest jak piszą na tym portalu, to przedstawiciele Legii i Amici by byli głupi, gdyby o niego nie pytali.

Cała nadzieja w starym Buksie, że niczego się nie nauczył i będzie na siłę Olkowi szukał klubu poza Polską.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 21.12.2021, 20:08
A ja wam mowie, ze wroci do Wisly. Teraz jest na to idealny moment. Na warunkach Wisly tym razem
Jakis tam talent jednak ma. Cos tam potrafi. Nie bedzie gorszy niz FBF czy Kliment.

Ja sobie marze ze obaj odejda, przyjdzie jakosciowy napastnik plus Buksa na lawke i dobre zmiany
A co, swieta ida i trzeba sobie cos wyzyczyc
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.12.2021, 20:23
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
A ja wam mowie, ze wroci do Wisly. Teraz jest na to idealny moment. Na warunkach Wisly tym razem
Jakis tam talent jednak ma. Cos tam potrafi. Nie bedzie gorszy niz FBF czy Kliment.

Ja sobie marze ze obaj odejda, przyjdzie jakosciowy napastnik plus Buksa na lawke i dobre zmiany
A co, swieta ida i trzeba sobie cos wyzyczyc
Pytanie czy on się choć trochę tam rozwinął niegrając, bo jeżeli nie to pewnie lepiej byłoby zacząć od wypożyczenia do pierwszej ligi.
Nie jestem złośliwy, powiniem był trafić tam rok temu na jeden sezon. Wybrał kasę za podpis zamiast rozwoju.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 22.12.2021, 14:04
może nabrał pokory ?
jakby tak wrocił z podkulonym ogonem , to nie byloby zle , bo by wreszcie zaczał zapieprzać (pozdrawiam drozda)

nie wiem po co sie ma ogrywac w 1 lidze skoro moze u nas , tak jak bylo napisane , gorszy od naszych JK i FBF nie bedzie
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 22.12.2021, 15:28
Nie wiem czy sie rozwinal. Ale skoro rozwijal sie grzejac lawe u nas, to mysle, ze tam trenujac z lepszymi zawodnikami niz u nas tez cos podpatrywal i wyciagal.

Ja nie jestem specjalnym fanem Buksy, ale jednego mu nie mozna odmowi. To jest inteligentna chlopak i nawet jak tam malo gral (Primavera chyba tylko troche) to z treningow obserwujac czegos sie na pewno nauczyl.

I zgadzam sie z Czerepachem. Po co go wypozyczac jak u nas bedzie dostawal minuty (gdyby odeszli FBF i Kliment lub jeden z nich chociaz)
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Stary 22.12.2021, 15:56
A jak skończy karierę, to zostanie u nas trenerem napastników
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.12.2021, 03:46
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
nie wiem po co sie ma ogrywac w 1 lidze skoro moze u nas , tak jak bylo napisane , gorszy od naszych JK i FBF nie bedzie
To jest klasyczne pitolenie sfrustrowanego kibica - odchodząc Buksa był gorszy nie tylko od FBF, ale też od Boguskiego, JCS i Medveda. Kiedy był na boisku graliśmy de facto w dziesiątkę, ligowi obrońcy chowali go do kieszeni. Nasi obecni goleadorzy przynajmniej w większości meczy mają kontakt z piłką.

Wiadomo że najmłodszy Buksa raczej nie przyjdzie do nas tylko będzie próbował spieniężyć swoją łatkę mega talentu. Myślę że chętny na pewno się znajdzie, zwykle zjazd sportowy (albo urealnienie wartości, zależy jak na to patrzeć) trwa kilka rund, gdzie Ekstraklasa jest ostatnim przystankiem. Teraz czas na ligę belgijską, albo coś w ten deseń.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 23.12.2021, 08:45
że ja sfrustrowany ?

przecież to jest pitolenie czysto teoretyczne , ot tak sobie dywaguje , zakładam że BUksa z racji pol roku treningów w serie A + naturalne dojrzewanie fizyczne , jest lepszy choc troche niz jak od nas odchodzil

natomiast zgodzimy sie z FBF jest gorsze niz wtedy

ponadto kluczem mojego posta bylo uwaruynkowanie ze musialby wrocic z podkulonym ogonem

a na to szans nie ma predzej sie jazdzynski pogodzi z fiipiakiem , niz stary buksa z kubą

dlatego bedzie jak w twoim drugim akapicie
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.12.2021, 09:45
Buksa....?Chyba ....a za magazyniera
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.12.2021, 10:10
Jest sens zajmować się dzisiaj tą postacią?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.12.2021, 10:35
Sezon ogórkowy to się rozmawia o ogórach
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Stary 23.12.2021, 11:05
Dlaczego na forum nie można lajkować postów? Ostatnio dwa były tego godne: bodaj Sandomingo o łagodnych pittbulach, teraz Dive Pirate.
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.12.2021, 16:29
Pozostając niejako w temacie JCS myślę, że nikt nie będzie zaskoczony, gdy Lechia zdobędzie mistrzostwo z Buchalikiem jako1-nką między słupkami
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.12.2021, 17:08
Lub Silva z Pogonia. Ale nie miedzy skupkami
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.12.2021, 18:44
Jedyny tytuł, który Buchalik może zdobyć między słupkami Lechii, to tytuł najgorszego bramkarza sezonu.
Mówiąc już całkiem serio, on się tam z ławki nie podniesie, chyba że (odpukać) Kuciak połamie sobie ręce.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 23.12.2021, 20:00
Cytat:
myślę, że nikt nie będzie zaskoczony, gdy Lechia zdobędzie mistrzostwo z Buchalikiem jako1-nką między słupkami
No, może poza nim samym
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.12.2021, 22:00
Pulpet napisał(a):Wyświetl post
Pozostając niejako w temacie JCS myślę, że nikt nie będzie zaskoczony, gdy Lechia zdobędzie mistrzostwo z Buchalikiem jako1-nką między słupkami
Ja będę zaskoczony i to bardzo.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.12.2021, 19:16
Wywiad z naszym legendarnym napastnikiem, Danielem Sikorskim:

https://www.youtube.com/watch?v=UEk7...%C5%82Sportowy

Powiem tak, fajny, bystry, miły chłopak do rozmowy ale do grania w piłkę... Jak dla mnie przykład piłkarza, który jakoś z przypadku znalazł się tam gdzie się znalazł, na wyrost dostawał kontrakty w klubach ekstraklasowych i nie sprawdził się nigdzie, nawet ekstraklasa cypryjska go zweryfikowała. Dobry grajek na drugi poziom rozgrywkowy w Polsce, na Cyprze, może nawet w jakiejś Belgii czy Holandii.
Trochę mi go szkoda bo on ma swój świat i swoje kredki, serio myśli, że umie grać i że zawsze było tak blisko sukcesu hehe Przez całe życie jeden doby sezon w 1 lidze cypryjskiej i on tam chyba na serio w tym wywiadzie twierdzi, ze nie miał takiej złej kariery :O
Zrobiono mu krzywdę ciągnąc go do wielkiej piłki, no ale przeżył, świata i dużej piłki zobaczył, a co zarobił to jego...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.12.2021, 14:04
Pulpet napisał(a):Wyświetl post
Bez jaj. Zawsze gdy widziałem jego przerażoną twarz między słupkami zadawałem sobie pytanie WTF ? Fakt że na koniec się trochę mniej strachał ale tylko trochę.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 25.12.2021, 14:18
spokojnie , oni go wzieli na rezerwe , i to z perspektywy Lechii dobry wybór

- nie kłoci sie i nie rozbija szatni swoją frustracją z niebycia "jedynką"
- daje pewien stały określony poziom , nie ma wondersave'ów , ale też nie ma ultrababoli
- przed laty grał tam kilka lat , zna klub i klimat

dodatkowo bramka , to nie środek pola czy bok obrony , tutaj rotacje są raczej rzadkie , szansa że Kuciak złamie noge albo dostaie czerwoną kartke są niskie , a to za dobry bramkarz zeby potrzebował zmiennika do takiej rywalizacji jak u nas , Kuciak to poziuom Top
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 25.12.2021, 15:22
I te jego wybijanie piłki z piątki.... Zawsze była jak najdłużej to robić, nie ważne czy przegrywamy czy wygrywamy. Byle trwało to jak najdluzej. Nic do niego nie mam, być może to bardzo fajny człowiek itd. Piłkarsko mnie niemiłosiernie irytował i katował swoją postawą.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów