The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
M.Scofield
Junior Member

Od: 01.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.12.2021, 23:04
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
obserwując naszych piłkarzy trzeźwym okiem , widze ze naprawde problem jest przede wszystkim w trenerze
Trzeźwym mówisz
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 17.12.2021, 23:06
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Można powoli podumowywac nie tyle trenera Gulę, co kilka ostatnich lat Wisły z nowym zarządem.
Jak się okazało nie taki był Hyballa straszny jak go malowano i nie taki Gula zajebisty jak mówiono. Każdy kolejny trener był papierkiem lakmusowym dla swojego poprzednika i w gruncie rzeczy można stwierdzić Skowronek=Stolarczyk=Hyballa=Gula. Właściwie nic tych trenerów nie różni, jeśli chodzi o styl gry, wyniki, cały czas Wisła kręci się w ogonie tabeli, raz łapiąc lepszy okres gdzie nikt już się o spadek nie boi, a raz dołując gdzie to widmo spadku realnie zagraża.

Te 3 lata pracy zarządu pokazało, że stoimy w miejscu jeśli chodzi o rozwój sportowy, budowanie marki, profesjonalizm na boisku. Z długów wychodzimy ale sportowo jesteśmy tym samym klubem co wtedy, tym z problemami, który mógł spaść.

Przerobiliśmy wszystkich możliwych trenerów świata, od polskich wuefistów, profesjonalistów, po zagranicznych trenerów z dobrym CV i gówno to dało, efekt jest taki sam. Jakie można wyciągnać wnioski? Jeśli coś jest tu problemem to jest nim zarząd... Nasza Wisła nie ma jaj, ba jak trzeba było jaja mieć to mieli, żeby wyjebać Hyballę i zrobić cyrk w mediach, wtedy każdy stał za każdym murem, wtedy była jednosć i walka. Być może takie zdarzenia nauczyły ich, że starać się nie trzeba, bo jak coś to trener jest winny, a jak trenerowi się nie podoba to go zwolnią.
dokladnie tak i coraz wiecej ludzi to juz zauwaza, trio zaakceptuje kazdy farmazon i kazde upokorzenie bo niby trzeba wychodzic z dlugow i na dobra gre musimy poczekac na wieczne nigdy, taki cieply kur.widolek zrobiono z Wisly i kiedys z tego wlasnie powodu mozemy wlasnie poleciec jak zle okolicznosci sie naloza

u nas nie ma zadnych oczekiwan ze strony wlascicieli to kazdy sie dopasowuje do zerowego poziomu nawet jak na poczatku cos gra
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.12.2021, 19:28
Tak sobie mysle, ze Adrian Gula to jest magik

Przegrywa wszystko jak leci, ale jesli patrzec na jakies 'must have' dla tego sezonu - to zdaje egzamin celujaco

- Derby ? wygrane
- Legoa ? ograna
- PP ? Zaszlismy najwyzej od X lat
- Wygarana z Termalika ? Prosze bardzo.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 18.12.2021, 20:48
No czarodziej niesłychany, szczególnie patrząc na naszą grę defensywną np. w meczu z taką Termalicą, gdzie chłopy wjeżdżały w nas jak chciały, tylko bramkarz ratował sytuacje.

Magik? Raczej więcej farta niż rozumu.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 18.12.2021, 21:18
silver03 napisał(a):Wyświetl post
No czarodziej niesłychany, szczególnie patrząc na naszą grę defensywną np. w meczu z taką Termalicą, gdzie chłopy wjeżdżały w nas jak chciały, tylko bramkarz ratował sytuacje.

Magik? Raczej więcej farta niż rozumu.
Jeszcze PP wygramy i bedzie mozna sobie w CV wpisac
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.12.2021, 02:58
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze PP wygramy i bedzie mozna sobie w CV wpisac
Na puchary przez ligę to się raczej nie załapiemy więc zostaje PP!
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 19.12.2021, 10:58
ale to akureat potwierdzenie teorii ze pilkarzyki w tym swoim cwaniactwie wiedza żeby sie spiąć wtedy co trzeba
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.12.2021, 11:45
ale to akureat potwierdzenie teorii ze pilkarzyki w tym swoim cwaniactwie wiedza żeby sie spiąć wtedy co trzeba
No nie wiem. Gdyby w Termalice nie zwolnili trenera i zastąpili go trenerem bramkarzy (wtf?) nie ma pewności czy byłyby punkty.
Gula to marny trener IMO mający do dyspozycji marny materiał piłkarski. Jak nie mamy farta w meczu to dostajemy w czapę.

Gramy źle w obronie i tragicznie w ofensywie. Nawet z Termaliką, gdzie strzeliliśmy trójkę nie można powiedzieć że akcje się kleiły. Aschraf oddał strzał kolejki (chyba), Yeboah walnął w środek bramki i Loska puścił, Skvarka dobił po ręce bramkarza. No i fajnie, ale to nie jest tak że była jakakolwiek jakościowa różnica z resztą gównianych meczy. Większe zaangażowanie, fart i podłamany rywal.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.12.2021 o godz. 11:56.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 19.12.2021, 12:59
czyli to przypadek , że od kilku lat pytozy , zawsze pokonujemy mocniejszych sportowo żydów ?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.12.2021, 17:06
czyli to przypadek , że od kilku lat pytozy , zawsze pokonujemy mocniejszych sportowo żydów ?
Jak ktoś oglądał cały mecz z Cracovią to ma świadomość że mogło być 1:3 i nie byłby to wynik niesprawiedliwy. Świetna forma Biegańskiego + fart + psychika Pasów. Zagraliśmy wtedy jedną dobrą połowę i starczyła nam ona na jedną bramkę.

To że się spięli starczyło na fartowną wygraną. Teoria że jakby chcieli to by zaorali ligę (ale nie chcą) jest jednak trochę naciągana.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.12.2021 o godz. 17:08.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 19.12.2021, 17:51
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem. Gdyby w Termalice nie zwolnili trenera i zastąpili go trenerem bramkarzy (wtf?) nie ma pewności czy byłyby punkty.
Gula to marny trener IMO mający do dyspozycji marny materiał piłkarski. Jak nie mamy farta w meczu to dostajemy w czapę.

Gramy źle w obronie i tragicznie w ofensywie. Nawet z Termaliką, gdzie strzeliliśmy trójkę nie można powiedzieć że akcje się kleiły. Aschraf oddał strzał kolejki (chyba), Yeboah walnął w środek bramki i Loska puścił, Skvarka dobił po ręce bramkarza. No i fajnie, ale to nie jest tak że była jakakolwiek jakościowa różnica z resztą gównianych meczy. Większe zaangażowanie, fart i podłamany rywal.
Nosz k.... BBT miał Murinho i zwolnił, i dlatego wygraliśmy.
Rozumiem frustrację po dennej rundzie jesiennej ale bez przesady!
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.12.2021, 18:36
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Nosz k.... BBT miał Murinho i zwolnił, i dlatego wygraliśmy.
Rozumiem frustrację po dennej rundzie jesiennej ale bez przesady!
To nie frustracja, tylko chłodne spojrzenie. BBT grało lepiej niż punktowało - radzę sobie odświeżyć nasz pierwszy mecz, to my wtedy przyfarciliśmy wywalczając remis. Raczej Ty założyłeś sobie że dzieli nas przepaść do reszty "walczących o spadek" - ale na czym to opierasz? Bo chyba nie na grze i wynikach.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.12.2021, 18:38
My też w wielu meczach graliśmy lepiej niż punktowaliśmy
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.12.2021, 18:42
FraMat napisał(a):Wyświetl post
My też w wielu meczach graliśmy lepiej niż punktowaliśmy
Chyba tylko z Piastem, reszta to zasłużone w.......e (jasne że głupie czerwone kartki i głupi karny, ale nie do końca przypadkowe).
Zresztą - potwierdza to tylko że dół tabeli jest mocno wyrównany. Gdyby BBT nie miał trenera bramkarzy jako głównego nie byłby to pewnie taki spacerek.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.12.2021 o godz. 18:44.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 19.12.2021, 18:58
taaa..

nie chce mi się szukać, ale jestem pewny, że gdyby nie pech (i szrot w ataku) mielibyśmy więcej punktów.
A głupie czerwone kartki, głupie karne, szczęście rywala tez przyczyniają się do tego, że uzyskaliśmy miej punktów niż to wynika z gry

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.12.2021, 18:59
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15961139
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.12.2021, 19:00
taaa..

nie chce mi się szukać, ale jestem pewny, że gdyby nie pech (i szrot w ataku) mielibyśmy więcej punktów.
A głupie czerwone kartki, głupie karne, szczęście rywala tez przyczyniają się do tego, że uzyskaliśmy miej punktów niż to wynika z gry
Co rok ta sama gadka. Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka...
Gramy jedno wielkie gówno, a nasza ofensywa to kiepski żart. Dlatego mamy mało punktów.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Stary 19.12.2021, 19:23
No popatrz, czyli Gula jednak wie jakie są źródła problemów i między słowami mówi o tym, że spora część składu będzie po prostu do wymiany, albo do przyuczenia (pewnie stąd wypozyczenie Wachowiaka, a po nim pewnie i kolejnych – tak traktuje słowa o tym, że zadowolony z zespołu nie jest, że wyniki nie były dobre i potrzeba konkurencji i że niektórzy zawodnicy *jeszcze* nie mają w sobie tego czegoś).
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
Raffaello89
Member

Od: 01.2015

Stary 19.12.2021, 19:24
Zule forumowe pięknie wyjaśnione.
Ostatnio edytowane przez Raffaello89 : 19.12.2021 o godz. 19:41.
Wisła Kraków.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.12.2021, 19:26
dziki napisał(a):Wyświetl post
No popatrz, czyli Gula jednak wie jakie są źródła problemów i między słowami mówi o tym, że spora część składu będzie po prostu do wymiany, albo do przyuczenia (pewnie stąd wypozyczenie Wachowiaka, a po nim pewnie i kolejnych – tak traktuje słowa o tym, że zadowolony z zespołu nie jest, że wyniki nie były dobre i potrzeba konkurencji i że niektórzy zawodnicy *jeszcze* nie mają w sobie tego czegoś).
I doskonale widzi czym kończą się podania wzdłuż pola karnego, ale i tak każe im to robić bo ma taką wizję.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 19.12.2021, 19:40
Co rok ta sama gadka. Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka...
Gramy jedno wielkie gówno, a nasza ofensywa to kiepski żart. Dlatego mamy mało punktów.
To Ty zacząłeś, że "BBT grało lepiej niż punktowało".
Ja tylko dodałem, że my też.
Zgadzam się jednak, że nasza ofensywa to żart, ale gramy z każdym meczem coraz mniejsze gówno.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.12.2021, 19:41
taaa..

Jedna wygrana z Zagłębiem i bylibyśmy na 10 miejscu które przecież realnie odzwierciedla nasz aktualny potencjał.

Zresztą, ile spotkań przegraliśmy "pechowo"?

Stal 1-2
Zagłębie 1-2
Jagiellonia 1-3
Piast 0-1
Radomniak 0-1

Ile "fartownie" wygraliśmy?
Górnik 1-0?

Z Wartą, Zagłębiem (pierwszy mecz) , TBB (oba), Legia, craxa, Łęczna, Rakowem Śląskiem, Lechem, Lechia, Płockiem uważam z przebiegu meczu za sprawiedliwe wyniki, nawet jeśli bramka padła w ostatnich minutach to i wcześniej były ku temu okazja.

Dodać do tego trzeba tylko 1 podyktowany dla nas karny (najmniej w lidze) i kilka dziwnych decyzji (jak cofniemy karny na Yeboahu w Gliwicach przy stanie 0-0).

Może i dziadujemy, ale nie wydaje mi się że bardziej niż rok temu.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 19.12.2021, 20:02
taaa..

Dwie przegrane mamy po akcji Sadlok -> Frydrych - przechwyt przeciwnika - faul - czerwona dla Frydrycha.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.12.2021, 20:19
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Dwie przegrane mamy po akcji Sadlok -> Frydrych - przechwyt przeciwnika - faul - czerwona dla Frydrycha.
To się akurat nazywa automatyzm. Chyba jedyna powtarzalna akcja jaką umieją zrobić. Z BBT było to samo zresztą, zainicjowane przez Szotę, tylko Sadlok wybił w kosmos zamiast czerwo zainkasować. Kojarzę zresztą kilka podobnych, za słabych podań wzdłuż pola karnego które nie zakończyły się czerwoną albo golem, a tylko strachem.

Gula potwierdził w wywiadzie że tak mają grać.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.12.2021 o godz. 20:22.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 19.12.2021, 20:52
Zatrudnijmy tego Murinho co go pp. Witkowscy zwolnili.
Na pewno wszystko poprawi, będziemy grać jak BBT.

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.12.2021, 20:53
Cytat:
Rozumiem dobrze kibiców, że się denerwują, bo trzeci rok z rzędu ich oczekiwania rozmijają się znacząco z tym, co drużyna robi na boisku. Proszę mi wierzyć, że ja też z tego powodu szczęśliwy nie jestem. Mogę im dzisiaj obiecać, że każdego dnia będziemy pracować z maksymalnym zaangażowaniem. Mogę im obiecać, że zrobię wszystko, co w mojej mocy, żeby zespół nie w kilku wybranych spotkaniach, a w każdym walczył z maksymalnym poświęceniem. Najważniejszym zadaniem jest z mojej strony doprowadzenie do takiej sytuacji, żeby każdy zawodnik zrozumiał, że liczy się każdy dzień, każdy trening. Jeśli zespół to w pełni pojmie, jeśli będzie maksymalne zaangażowanie, to wyniki też przyjdą. Jestem tego pewien.

Czyli główne zadanie to przymusić do zapieprzania. A nie fantazje o wzmocnieniach. Oby mu się udało...

To się akurat nazywa automatyzm. Chyba jedyna powtarzalna akcja jaką umieją zrobić. Z BBT było to samo zresztą, zainicjowane przez Szotę, tylko Sadlok wybił w kosmos zamiast czerwo zainkasować. Kojarzę zresztą kilka podobnych, za słabych podań wzdłuż pola karnego które nie zakończyły się czerwoną albo golem, a tylko strachem.
Bo Szota wsadzania na minę kolegi, musi się jeszcze długo od Sadloka uczyć. Gdyby Sadlokowi podawał Sadlok to by chłop nie miał najmniejszych szans wybić piłki i byłoby kolejne czerwo...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 19.12.2021 o godz. 20:59.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 19.12.2021, 21:07
Po przeczytaniu tego wywiadu po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu że Gula to jednak nie jest głupi gość, przynajmniej mówi z sensem a nie słodko pierdzi. To przynajmniej dobry prognostyk że trener to nie debil i że jest szansa że to jakoś poukłada na wiosnę.
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 19.12.2021, 21:11
Pytam całkiem serio i bez zbędnych emocji poproszę => jaką alternatywę widzieliście w naszym obecnym (w sumie już byłym - jak wszyscy mamy nadzieję!!!! składzie jeśli idzie o rozpoczynanie akcji?
Dzida na Forbesa?
Bramkarz ma szukać pomocników w środku?
Przy poziomie naszych grajków ofensywnych to W MOIM odczuciu nie było by z tego więcej radości niż z prób rozgrywania od tyłu ...
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.12.2021, 21:25
Jak ja słyszę , że napastnicy nie mają bramek bo taki Skvarka nie daje rady, to mnie ogarnia zażenowanie. Najpierw trzeba się pokazać, wyjść do podania ,no ale takich mamy wirtuozów kołków , że jeden się poślizgnał po zderzeniu z powietrzem wczoraj przy bramce na 3-0 a drugi pokazał klase w ostatniej akcji meczu w Lubinie. Albo się ktoś obudzi w tym pionie sportowym i dostrzeże ,że to są dwa kołki i razem nazbierają maksymalnie 5 bramek , albo sie spier***** z tej ligi z hukiem i to potężnym.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.12.2021, 21:33
tomytom napisał(a):Wyświetl post
Pytam całkiem serio i bez zbędnych emocji poproszę => jaką alternatywę widzieliście w naszym obecnym (w sumie już byłym - jak wszyscy mamy nadzieję!!!! składzie jeśli idzie o rozpoczynanie akcji?
Dzida na Forbesa?
Bramkarz ma szukać pomocników w środku?
Przy poziomie naszych grajków ofensywnych to W MOIM odczuciu nie było by z tego więcej radości niż z prób rozgrywania od tyłu ...
Wiesz... problem jest tylko taki, że te akcje wyglądają tak... zaczyna Biegański do Sadloka, ten do Frydrycha, Hanousek, Frydrych, Gruszkowski, Sadlok.... kolejne 10 podań w poprzek, nic z tego nie wynika, nie posuwamy się do przodu, przeciwnk w końcu podchodzi do obronców, panika i.... dzidą do przodu tylko nie od Biegańskiego, a od któregoś obroncy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów