The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.12.2021, 20:22
Forbes, Yeboach, Zukow na wsypisko. Zwłaszcza cipowaty Forbrs i gwiazdeczka Yeboach. Za Zukowa Plewka za Yeboacha ktokolwiek, za Forbesa Kliment albo juniori golimy frajerów.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.12.2021, 20:25
Nie będziemy golić frajerów dopóki będziemy jaja zostawiać w szatni.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.12.2021, 20:25
Ciekawostka z tego gównianego meczu - wydaje mi się że Kuvejlić dał drugą dobrą zmianę. Pod rząd. Chyba - końcówkę oglądałem przez palce.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.12.2021, 20:28
Ja wiem czy taka dobrą? Coś tam szarpnął, ale żeby to jakiś efekt przyniosło. Chociaż i tak zrobił więcej niż Skwarka przez cały mecz.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.12.2021, 20:30
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem czy taka dobrą? Coś tam szarpnął, ale żeby to jakiś efekt przyniosło. Chociaż i tak zrobił więcej niż Skwarka przez cały mecz.
Dlatego pytam, bo uważam go za totalnego ogóra i jestem w szoku jak nie zajebie bramki. Ale miał jeden dobry ważny odbiór.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 06.12.2021, 20:30
Dlaczego nie przestawić Frydrycha na napastnika?
Lepiej radzi sobie w polu karnym rywala i przed nim niż FBF czy Kliment (oni to poziom I ligi).

Już wiem: pewnie Gula boi się, że Michal dostosowałby się do ich poziomu.

Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 06.12.2021, 20:35
Ja tam cieszę się z tego jednego punktu. Nie spodziewałem się dobrej gry, ale to co zobaczyłem przerosło moje oczekiwania.. Dlatego tym cenniejszy jest ten remis.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 06.12.2021, 20:37
Już kiedyś o tym pisałem że drużyna wygląda jakby trener nie miał na nią żadnego wpływu.
Do tego dochodzi brak zaangażowania i pójście do końca z akcją czego najlepszym obrazkiem jest to że Hanousek biegnie po 50 razy i nagle zwalnia 30 m od bramki bo albo nikt mu nie wyjdzie albo nie biegnie z nim.
Poza tym widać że te porażki ich nie bolą co znaczy że może mają już w dupie albo że tak sobie radzą z porażkami. A to też zle bo nic więcej z nich nie będzie.
Faktycznie Gula powinien usiąść i przeanalizować co się zmieniło od meczów kiedy potrafili biegać, walczyć, myśleć na boisku do teraz kiedy wyglądają jak zbieranina odpadów z 3 ligi.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.12.2021, 20:40
a moze w Lubinie taka "nagroda" dla naszych asow i wypuscic caly sklad CLJ ? ....a tak powaznie to to juz nie jest dramat , to kpina z Naszego klubu ..... takiej zenady jak nasz zespol to po prostu nawet nie da sie opisac slowami ....dno bylo -to jest dno dna i zwykle posmiewisko - po co sie utrzymywac i co rok robic z siebie coraz wiekszych pajacy ?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.12.2021, 20:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego nie przestawić Frydrycha na napastnika?
Lepiej radzi sobie w polu karnym rywala i przed nim niż FBF czy Kliment (oni to poziom I ligi).

Już wiem: pewnie Gula boi się, że Michal dostosowałby się do ich poziomu.
Ponieważ nie będzie dostawał podań, tak jak nie dostają ich FBF i Kliment.
Hugi przynajmniej umie dośrodkować, ale Gula nie ma pojęcia o SFG, więc nie wiem po co takie eksperymenty.

Jeszcze jedno - serio Mehremić jest gorszy od Szoty? Serio?!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.12.2021, 20:44
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ciekawostka z tego gównianego meczu - wydaje mi się że Kuvejlić dał drugą dobrą zmianę. Pod rząd. Chyba - końcówkę oglądałem przez palce.
Nie wydaje mi się, żeby grał lepiej niż zawsze. Ale jest jedna zasadnicza różnica. Wygląda na takiego, któremu się chce. A to ogromny plus w porównaniu do reszty tej pożal się Boże bezjajecznej i piz.dowatej zbieraniny piłkarskich miernot.

Cały mecz to rak oczu, nie wiem czy warto coś więcej dodawać.
W następnym meczu jeżeli Młyński, Skvarka czy Żukow wyjdą w podstawowej 11 to nie oglądam.
Hugi od początku, tak jest ch.jowy, ale potrafi dośrodkować piłkę wyżej niż 1 metr nad murawą.
Savic też słaby, ale przynajmniej próbuje coś zagrać do przodu, a to już dużo u nas (!).
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.12.2021, 20:49
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie wydaje mi się, żeby grał lepiej niż zawsze. Ale jest jedna zasadnicza różnica. Wygląda na takiego, któremu się chce. A to ogromny plus w porównaniu do reszty tej pożal się Boże bezjajecznej i piz.dowatej zbieraniny piłkarskich miernot.

Cały mecz to rak oczu, nie wiem czy warto coś więcej dodawać.
W następnym meczu jeżeli Młyński, Skvarka czy Żukow wyjdą w podstawowej 11 to nie oglądam.
Hugi od początku, tak jest ch.jowy, ale potrafi dośrodkować piłkę wyżej niż 1 metr nad murawą.
Savic też słaby, ale przynajmniej próbuje coś zagrać do przodu, a to już dużo u nas (!).
Też odniosłem wrażenie że Kuvejlić w obu meczach wszedł na ambicji. Savić zresztą też. Ale Nikola przede wszystkim szarpał w ataku i odbierał piłki, przerywał kontry. Grał dwa razy szybciej niż pierwszy skład, BIEGAŁ!
W sumie przekonuje mnie też Mahdiou, żal że ma takich ułomów którzy psują wszystkie jego piłki.

Gruszkowski na wypożyczenie do pierwszej ligii.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 06.12.2021, 20:53
Może Ci goście są fizycznie zajechani? Wiadomo, że jak nie masz pary w nogach to nic nie wychodzi i gra się na blokadzie, kunktatorsko, próbując najprostszych rozwiązań. Przecież to jest aż niepojęte co oni odpier... na tym boisku. Nie pamiętam tak bezjajecznej Wisły od 25 lat jak oglądam mecze.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 06.12.2021, 21:00
fizycznie zajechani... od początku sezonu? Przecież grają tak od samego początku. To co oni, tonę węgla co dzień przerzucają?
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.12.2021, 21:03
Hugi przynajmniej umie dośrodkować, ale Gula nie ma pojęcia o SFG, więc nie wiem po co takie eksperymenty.

Ogólnie to jestem przeciwny (kolejnej) zmianie trenera
Ale choćby skały sraly to Hugi nie wyjdzie w pierwszym składzie(Młyński to się nawet na tle 1 ligowców w PP nie wyróżnia)
Nie gra Adi zamiast którego gra Szota(on powinien już myśleć nad jakimiś studiami bo jak mu się skończy kontrakt to go nikt w profesjonalnej piłce nie zatrudni )
Pewny plac ma bezproduktywny Skvarka
Wymieniać tak można, rywalizacja istnieje tylko teoretycznie
A i creme de La creme -gra bez piłki
Biega równocześnie ten co ma piłkę, jeden obok i Aschraf
Reszta stoi z łapami w kieszeni
Ogólnie poza Frydrychem i Aschrafem reszte można wymienić na losowo wybranych piłkarzy z z Warty bez starty na jakości
A grają za 1/3 pensji
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 06.12.2021, 21:03
Elendil napisał(a):Wyświetl post
fizycznie zajechani... od początku sezonu? Przecież grają tak od samego początku. To co oni, tonę węgla co dzień przerzucają?
Nie wiem. Próbuję jakoś wytłumaczyć to co widzę, bo przez większość meczu nie wierzę w to co widzę.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.12.2021, 21:05
Mnie bardziej martwi brak jakiegokolwiek pomysłu na gre i to od poczatku sezonu.OD LIPCA a MAMY GRUDZIEN ,k**uwa mac

przeciez przez pol roku wypracowano by cokolwiek ,jakikolwiek schemat zagranie,automatyzm.A to co on graja,jak człapią po tym boisku to naprawde wstydu nie mają.A moze maja to w dupie?klub ,nas ? moze poprostu sa tutaj zeby 10 kazdego miesiaca odbrac wyplate i tyle.Bo normalnie zespol jak przegra to w nastepnym goni jak szalony byle wygrysc zwyciestwo czy remis.
Bo tak beznadziejniej Wisly nie pamietam jak 20 lat ogladam mecze.
jakis powod ich olewactwa byc musi.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 06.12.2021 o godz. 21:09.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 06.12.2021, 21:06
Nie wiem. Próbuję jakoś wytłumaczyć to co widzę, bo przez większość meczu nie wierzę w to co widzę.
Trzeba się napoić... łatwiej znieść ich bezjajeczność

Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.12.2021, 21:35
Moim zdaniem gula sam juz nie wierzy w ten zespol, nie ma pomyslu na niego. Czeka sam na zwolnienie i uwazem, ze dziwi sie ze tak trudno stracic prace.
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 06.12.2021, 21:40
W zeszłym tygodniu wygrana w pp i awans do 1\4. Dziś remis na wyjeździe. 6 pkt przewagi nad Legią po rundzie jesiennej. Kilku młodych w I składzie i na ławce. Co wy jeszcze chcecie? Żebyśmy grali jak Real Madryt? Przy naszych obecnych możliwościach to Gula zrobił maxa
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 06.12.2021, 21:41
Samogwałt z samookaleczeniem i zero zaskoczenia.Warta nie jest tam gdzie jest bo wszyscy golą ich po 5-0.
Tylko Raków strzelił im 3 bramki, a reszta to w większości minimalne przegrane i remisy.Drużyny ze znacznie większą jakością w ofensywie miały kłopoty podobne do nas, więc niestety przy naszych obecnych problemach czegoś takiego się spodziewałem.

Pozostaje mieć nadzieje, że faktycznie zimą będą jakieś sensowne ruchy transferowe.Bo jeśli było założenie, że z tą kadrą ten pomysł na grę ma sens to straciliśmy pół roku.I nie mam na myśli, że dzisiaj po końcowym gwizdku dochodzimy do wniosku - o ku*wa! to nie działa - trzeba kogoś kupić.Oczekuję, że plan na dalszą przebudowę tej drużyny był z grubsza gotowy pół roku temu.Przez ostatnie miesiące został doszlifowany przez pion sportowy, a teraz będzie wprowadzany w życie.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 06.12.2021, 21:50
robert777 napisał(a):Wyświetl post
W zeszłym tygodniu wygrana w pp i awans do 1\4. Dziś remis na wyjeździe. 6 pkt przewagi nad Legią po rundzie jesiennej. Kilku młodych w I składzie i na ławce. Co wy jeszcze chcecie? Żebyśmy grali jak Real Madryt? Przy naszych obecnych możliwościach to Gula zrobił maxa
Mam nadzieję, że to ironia.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 06.12.2021, 21:52
z zulu gula i nieobecnym trio spadniemy i tyle bo zarowno Legia jak Termalica jeszcze odpala, a my na to nie mamy szans

oni sa wyraznie oderwani od rzeczywistosci
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.12.2021, 21:54
Proponuje, żeby zarząd przed rundą wiosenna dał jasno do zrozumienia, że nic się nie stanie jak spadniemy - bedzie sezon przejściowy tylko w innym środowisku

Naprawdę tak ciężko zrozumieć, że Gula ma gówno do gadania, kiedy pracodawca mówi wprost, że nie trzeba się specjalnie starać? Hyballa próbował, to szybko go pogonili(nie jestem jego fanem, ale pewną analogie można znaleźć).
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.12.2021, 22:03
My tak samo beznadziejnie gramy cały ten sezon. Graliśmy słabo w sparingach i to można wytłumaczyć ale ta gra trwa prawie pół roku, taktycznie i motorycznie jest dramat wszystko w jednym tempie bez choćby jednego wypracowanego schematu.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 06.12.2021, 22:12
Rozjebała mnie jeszcze w dzisiejszym meczu sytuacjia.... Wysoka piłka, skacze do niej Forbes i ktoś z Warty, Forbes przegrywa główkę, piłka ląduje u poznaniaków, a z naszej ławki "good job Forbes". Może oni tak grają, bo nikt od nich niczego nie wymaga
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.12.2021, 22:27
Ale oni są nudni.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 06.12.2021, 22:28

Przepraszam ale żeby dostać podanie to trzeba dupę ruszyć, a Forbes drepcze jak gejsza, dostał wrzutkę na 5 metr tą którą potem Hanousek próbował dobić jajami to zamiast strzelać odwrócił sie dupą kiedy nadlatywała pilka. Takiemu i 100 podań nie pomoże. Przy straconej bramce tez przeszkadzał podajacemu jak 70 letnia babcia.

Na pewno Kliment więcej daje drużynie. Przynajmniej zgrać potrafi dokładnie.

A co do szoty to jakby nie on to byłoby 2:0 i po zawodach. Przy bramce najbardziej zawalił ten który nie przeszkodził podającemu...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 06.12.2021, 22:42
Mixu napisał(a):Wyświetl post

Przy ostatniej akcji powinna być bramka dla Warty gdyby zielony piłkarz był odrobinę mniej chujowy.

Dobrze powiedziane. Tu trzeba na wesoło.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 06.12.2021, 22:51
Przez takie szukanie wytłumaczenia te cipy są cały czas w dobrym humorze...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów