The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2021, 19:07
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Na razie nie martw się Legią w Pucharze, najpierw trzeba przejść Widzew i to pewnie nie będzie spacerek.
Wychodzę z założenia że jak przegramy z Widzewem to po prostu nie zasługujemy na puchar.

To czy przezimujemy przed czy za legia zależy od tego kiedy rozegrają zaległe 2 kolejki. Jeśli na wiosnę to śmiało będzie można powiedzieć że znowu Miodulski zadzwonił tam gdzie trzeba.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.11.2021, 19:19
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Masz rację - w lidze już raczej do pierwszej 4 nie awansują. PP jedyną drogą do ratowania budżetu i dotychczasowej pozycji. Ale to nie nasze problemy.
Ostatnio ich Stal rozjechała więc w takim kryzysie jaki mają teraz to wpadka w PP jest bardzo możliwa.

Ale my się faktycznie martwmy 6 meczami w tym roku.
Oby Aszraf był zdrowy bo jak widać bez niego nie istnieje nasza pomoc.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.11.2021, 15:14
Muszę stwierdzić że Gula to niemyślący debil . W sytuacji gdy gramy na wyjeździe w 10tke sciaga jedynego powtarzam jedynego gościa który mógłby zrobić różnicę w tym meczu. Nie wiem co trzeba mieć w głowie. Niesamowite co ten człowiek ma w głowie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.11.2021, 15:42
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
Muszę stwierdzić że Gula to niemyślący debil . W sytuacji gdy gramy na wyjeździe w 10tke sciaga jedynego powtarzam jedynego gościa który mógłby zrobić różnicę w tym meczu. Nie wiem co trzeba mieć w głowie. Niesamowite co ten człowiek ma w głowie
Skvarka musi grać.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.11.2021, 16:39
Może chciał grać na remis, bo myślał, że mamy taką świetną obronę, która w ogóle nie traci bramek i wytrzyma w 10 z Jagielonią przez 80 minut
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 20.11.2021, 16:42
Nie wiem co trzeba mieć w głowie. Niesamowite co ten człowiek ma w głowie
Zdecyduj sie Panie!!!

Zulu Gula
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.11.2021, 16:59
Nie będę obrażać naszego trenera tak jak niektórzy zrobili tu wcześniej. Niemniej w pełni podzielam tą frustracje i złość. Jeśli miałem jeszcze jakiekolwiek nadzieję czy złudzenie odnośnie Guli, już ich nie mam. To, co zrobił po czerwonej kartce Frydrycha można nazwać tylko tak: kryminał, sabotaż i samobójstwo na raz.

Nie zmienia się najlepszego zawodnika zespołu i jednego sensownego w ofensywie w takim momencie - oraz najszybszego pod grę z kontry - na kolejnego obrońcę. Powinien zejść Młyński, Plewka czy Skwarka. To było chore i bezdennie głupie. Gula zapatrzył się chyba na Arigio Sacchiego, który w 1994 na Mistrzostwach Świata w USA w takiej sytuacji zmienił najlepszego piłkarza Roberto Baggio i fuksem wygrał.

Nie mam ochoty oglądać niemyślących logicznie trenerów i samobójców na ławce Wisły.
Ostatnio edytowane przez Markus : 03.12.2021 o godz. 11:39.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.11.2021, 17:08
Gula jest ułomnym trenerem. To co umie u nas się nie przyjmuje (za słaba jakość), a jego braki warsztatowe w kwestii ustawienia w obronie i SFG porażają. Jedna połowa z Cracovią tego nie zmieni.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 20.11.2021, 17:28
Z tej mąki niestety chleba nie będzie ! Po blamażu ze Śląskiem , przegranym meczu z paralitykami z Płocka dziś kolejna wisienka an torcie. Gdyby nie Biegański w derbach to byłoby jeszcze gorzej. Z taką grą cały czas musimy się martwić ,żeby nie wylądować na miejscu spadkowym...Jedyne co trzyma tego trenera to to ,że gramy jeszcze w Pucharze Polski. W zimie albo najpóźniej po sezonie zmiana trenera !
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 20.11.2021, 17:49
najgorsze chyba te podania w poprzek obrony
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.11.2021, 17:51
Gula jest ułomnym trenerem. To co umie u nas się nie przyjmuje (za słaba jakość), a jego braki warsztatowe w kwestii ustawienia w obronie i SFG porażają. Jedna połowa z Cracovią tego nie zmieni.

nie jest ulomny - po prostu to dobry trener na wesola czeska albo polamatorska slowacka lige ......ekstraklasa go zmiazdyla i tyle
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.11.2021, 18:11
Tak, to oczywiście wina trenera, że Sadlok sprokurował czerwoną kartkę i miał swój udział przy golu na 0:1.

Wydaje mi się, że w tym temacie to jacyś frustraci się wypowiadają. Można Guli nie lubić ale nie należy pi...sać bzdur.
Zwłaszcza, że gola na 1:1 zdobyliśmy z SFG.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 20.11.2021, 18:12
Ekstraklasa zmiażdżyła kolejne zagraniczne beztalencie trenerskie.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 20.11.2021, 18:15
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Tak, to oczywiście wina trenera, że Sadlok sprokurował czerwoną kartkę i miał swój udział przy golu na 0:1.

Wydaje mi się, że w tym temacie to jacyś frustraci się wypowiadają. Można Guli nie lubić ale nie należy pi...sać bzdur.
Zwłaszcza, że gola na 1:1 zdobyliśmy z SFG.
Wydaje mi sie, ze wolfy pisal o naszych sfg w obronie, bo znowu stracilismy tak bramke. Sadlok sam sie nie wystawil swoja droga.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.11.2021, 18:22
Coraz mniej broni naszego trenera. Życzę mu jak najlepiej i chcę w niego wierzyć ale głównie dlatego, że kolejna zmiana trenera może się już skończyć naszą totalną degrengoladą.
Z dzisiejszego meczu nie chodzi mi nawet i zmianę YY bo to dałoby się jakoś uzasadnić (zazwyczaj odpuszcza w obronie). Ale SFG nie istnieją, zarówno w defensywie jak i ofensywie. I tutaj nic, kompletnie nic się nie zmienia.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.11.2021, 18:35
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Coraz mniej broni naszego trenera. Życzę mu jak najlepiej i chcę w niego wierzyć ale głównie dlatego, że kolejna zmiana trenera może się już skończyć naszą totalną degrengoladą.
Z dzisiejszego meczu nie chodzi mi nawet i zmianę YY bo to dałoby się jakoś uzasadnić (zazwyczaj odpuszcza w obronie). Ale SFG nie istnieją, zarówno w defensywie jak i ofensywie. I tutaj nic, kompletnie nic się nie zmienia.
a co istnieje w tej druzynie
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 20.11.2021, 19:13
Bo nasz zarząd jest chory, nie wiem komu chcą udowodnić że zatrudniając trenera za granicy będzie lepszy od naszej polskiej myśli szkoleniowej.Wynalazki typu Hyballa Gula niestety tutaj sie nie sprawdzają Trzeba zatrudnić jakiegoś gościa co zna polską ligę przynajmniej więcej meczy wygramy
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 20.11.2021, 19:13
Broniłem długo Guli, ale patrząc na inne drużyny w tej lidze, które powinny być notowane niżej od nas i na to jak grają, pokazują charakter, ciąg na bramkę to Gule trzeba wyjebać na już i dograć z Panem Kmiecikiem rundę. Nie mówię o dzisiejszym meczu bo czerwona kartka ustawiła mecz, ale przez ostatnie 7 meczów.
Jest słabo naprawdę. Nie rozwijamy się, nie mamy stylu. Poza derbami i mecze z legią piłkarze nie jeżdżą na dupach.
Gula nie potrafi motywować, zmiany robi złe, do tego ulubieniec Skvarka.

Uważam, że mamy zespół na takim poziomie by nie być w każdym meczu stroną gorszą i nie być drużyną do bicia.

Naszej Wisły nie da się oglądać, a każdy mecz sprawia ból jak dostajemy bęcki od każdego.

Kto następny za Gulę? NIe ma znaczenia. Bo obecnie gramy bez trenera.

Ewentualnie powiniem być kontrolowany przeciek do mediów, że Gula dostaje ultimatum. Przynajmniej dowiemy się teraz czy kopacze będą umierać za naszego trenera i czy da się z nich wycisnąć w każdym meczu dużo więcej jakości.
Ostatnio edytowane przez Skawa Wadowice : 20.11.2021 o godz. 19:17.
Odpowiedz cytując
ReMix
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 20.11.2021, 19:15
Hehe. To co? Chcecie Ojrzynskiego?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.11.2021, 19:33
alexx6 napisał(a):Wyświetl post
Bo nasz zarząd jest chory, nie wiem komu chcą udowodnić że zatrudniając trenera za granicy będzie lepszy od naszej polskiej myśli szkoleniowej.Wynalazki typu Hyballa Gula niestety tutaj sie nie sprawdzają Trzeba zatrudnić jakiegoś gościa co zna polską ligę przynajmniej więcej meczy wygramy
Co znaczy trener, który "zna" polską ligę? Wie, które drużyny kopią się po czole mniej, a które bardziej? Ta liga jest tak beznadziejna, że tu nie trzeba trenera pod jej specyfikę, tylko takiego, który potrafi trenować i wymagać od tych łamag.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Raffaello89
Member

Stary 20.11.2021, 19:47
100 % poparcia dla trenera Guli. Gdyby nie ściągnął Ybeoaha i dostawalibyśmy 3 do przerwy, dupczylibyście że ułomny trener nie czyta gry i zostawia zawodnika, który nie umie bronić. Winą trenera jest również, że 32letni piłkarz nie umie podać piłki na parę metrów i ten sam piłkarz gubi krycie w polu karnym . Gramy na razie na miarę Naszych marnych możliwości kadrowych.
Wisła Kraków.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.11.2021, 19:53
Powinno byc jakies ultimatum dla Guli,jakas pula punktów konkretna do zdobycia do konca grudnia.
Bo naprawde oczy krwawią,serce boli jak ta Wisła wyglada.Leje nas kto chce i jak chce.Tak byc nie moze.Ciekawe by to wygladalo jakby derby tez przejebał,ale uratował go Biegański.
A trener to nie jest swieta krowa,no bo on "ma czas" ,i Wisła bedzie dobrze grala za 3 lata,dotego czasu prosze mu nie przeszkadzac.No komedia pomyłek,Monty Python na Wisle sie robi.

Hyballa ,Gula ,jeden sztuczny twór i sa chyba tylko po to zeby chronic Wisle przed wujkiem Jurkiem.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 20.11.2021 o godz. 20:00.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 20.11.2021, 20:03
Raffaello89 napisał(a):Wyświetl post
100 % poparcia dla trenera Guli. Gdyby nie ściągnął Ybeoaha i dostawalibyśmy 3 do przerwy, dupczylibyście że ułomny trener nie czyta gry i zostawia zawodnika, który nie umie bronić. Winą trenera jest również, że 32letni piłkarz nie umie podać piłki na parę metrów i ten sam piłkarz gubi krycie w polu karnym . Gramy na razie na miarę Naszych marnych możliwości kadrowych.
A kto tego "piłkarza" wystawił?!
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Raffaello89
Member

Stary 20.11.2021, 20:21
Ok. A na kogo byś Ty postawił? Logiczny wybór to był Sadlok, bardzo chwalony za ostatnie mecze, biorąc również pod uwagę że Szota się skompromitował w meczu ze Śląskiem ja również postawiłbym na Sadloka. No i mały psikus, dlatego nie uważam żeby była to wina trenera. Ewidentnie ma również wytyczne dotyczące punktacji w PJS co automatycznie odbija się na jakości.
Wisła Kraków.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 20.11.2021, 20:39
Moi kandydaci na trenera Wisły. Musi być to ktoś przeświadczony o swojej nieomylności, aby pasować pod względem charakterologicznym do nieomylnego Jakuba, ale jednocześnie musi bardzo dobrze znać język obcy, aby frakcja zagraniczna była zadowolona i nie marudziła o Polskiej myśli szkoleniowej:

1.Najwybitniejszy z najwybitniejszych, legenda Juventusu i reprezentacji Polski. Poprowadził nas do trzeciego miejsca na MŚ w 1982 r. Były trener reprezentacji Polski - pamiętamy doskonały mecz z Łotwą na stadionie Legii. Najwybitniejszy prezes PZPN w historii - zastał drewniany, zostawił murowany. Po prostu król: Zbigniew ,,Bonialdo" Boniek.

2.Legenda Bundesligi, legenda Schalke, wybitny reprezentant Polski. Bohater pamiętnego meczu z Portugalią. Jednoosobowo powstrzymał Pedro Pauletę. Pokazał mu jak broni Husaria Polska. Człowiek wielu talentów. Mistrz kasyn, znakomity rajdowiec, wizjoner w kwestii mody i zarządzania pieniędzmi, handlarz papierosami, ekspert od truskawek. Najlepszy ekspert piłkarski w historii Polski. Po prostu: Tomasz ,,Gianni" Hajto.

3.Postać troszkę kontrowersyjna. Były trener Wisły, wybitny ogrodnik, mistrz mowy polskiej, znakomity erudyta, znawca lotnisk i samolotów. Nauczyciel wielu młodych piłkarzy, wróg obcokrajowców. Po prostu: Michał Probierz.

4.Jeżeli byśmy obawiali się, że nasz nieomylny Jakub nie umiałby się z nikim dogadać, to proponuję jego samego na nowego trenera Wisły: Jakub Błaszczykowski .

Najbardziej oczywistym jest wybór wujka, ale postanowiłem iść trochę pod prąd.

Jest też kandydat nr pięć. Jest to zaskakujący pomysł, ale przynajmniej byłby wreszcie pożytek z tych licznych zbiórek pieniężnych, bo z nich nic nie wynika. Kandydat nr 5 to: Jürgen Klopp. Nie muszę go przedstawiać.

Kandydatem nr 6 jest nasz forumowy wizjoner, ekspert, wybitny historyk, obrońca TS-u: forumowy Sernik.
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 20.11.2021, 20:57
"Epitety", które widzę po meczu odnośnie trenera Guli to już poziom dna i mułu i wystawia "laurkę" tylko komentującemu. Gdyby trener Gula nie ściągnął Yeboaha to można powiedzieć, że byłoby po meczu zanim ten się na dobre rozpoczął. Yeboah ma przebłyski w ofensywie, ale nie nadaje się do zespołowej i pełnej poświęcenia gry w obronie, zamykaniu przestrzeni, biegania za przeciwnikiem a po stracie Frydrycha tak ten mecz wyglądał, że trzeba było swoje dać z wątroby w defensywie żeby mieć w ogóle szansę na cokolwiek w tym meczu. I my byliśmy w tym meczu do około 70 minuty. Grając w 10 w końcu dostaliśmy wrzutkę za linię obrony gdzie niepilnowany napastnik/skrzydłowy wolejem praktycznie zamknął ten mecz. Może brakło szczęścia interweniującemu Szocie ale trudno go winić o to, że nie wybił tej piłki tylko nieszczęśliwie wpadła po długim słupku. Pod koniec już się odkryliśmy bo nie było nic do stracenia i Jaga to bezlitośnie wykorzystała. Natomiast pisanie kocopołów i obrażanie trenera, że ściągnął Yeboaha w sytuacji kiedy graliśmy w 10 na 11 i 90 % czasu trzeba było biegać za piłką to wyższy poziom absurdu i żenady moim zdaniem. Trudno, chcemy grać piłkę ofensywną, techniczną i niestety znowu przez błąd techniczny (tym razem Sadloka) sprawiliśmy sobie w tym meczu spory problem. Natomiast ja jednak widziałem pozytywy w tym meczu. Grając w 10 było w naszej grze sporo, biegania, przemieszczania, poświęcenia w grze obronnej a do tego bardzo często próbowaliśmy skrzydłami wyjść spod krycia i przenieść ciężar gry nie wykopami do nikogo ale grą z klepki, "na ścianę" Klimenta. Mimo trudnej sytuacji i wyniku ja często widziałem, że chcemy grać piłką i jesteśmy w stanie wychodzić spod pressingu. Yeboah jest oczywiście naszą małą gwiazdą jeśli w ogóle można tak powiedzieć o kimkolwiek w naszym zespole. Ale Yaw często gra pod siebie, nie udziela się tak w defensywie a my w tym meczu potrzebowaliśmy zawodników, którzy będą się cały czas udzielać w defensywie a jak przejmiemy piłką nie będą się starali zrobić coś pod publiczkę tylko każde zagranie będzie podyktowane tym, żeby przenieść ciężar gry bardziej do przodu z nastawieniem by nie tracić piłki niepotrzebnymi dryblingami.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 20.11.2021, 21:06
Gula powinien zdjąć Yeboacha bo się do bronienia nie nadaje, ale powinien też zdjąć Sadloka z tego samego powodu.

Ta szmata w sabotażu jest najlepsza, kapitan zasrany...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 20.11.2021, 21:08
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Gula powinien zdjąć Yeboacha bo się do bronienia nie nadaje, ale powinien też zdjąć Sadloka z tego samego powodu.

Ta szmata w sabotażu jest najlepsza, kapitan zasrany...
Uwazam, ze Gula to zaden trener - dla mnie podejmuje irracjonalne decyzje personalne - np. to, ze liczyl na to, ze my wybronimy 0:0 przez 80 minut meczu - ja nie mam pytan.

Natomiast nazywanie Sadloka szmata - to gruba przesada.
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 20.11.2021, 21:14
Nie wiem, ale jak widzę, że tutaj parę osób ma opinię, że grając na wyjeździe i bez 1 zawodnika z Jagą a nie za spadkowiczem są oczekiwania, że my będziemy grać ofensywnie z pełnym nastawieniem na wygranie meczu ta ja nie mam pytań. Bardzo słuszne było założenie trenera, żeby przede wszystkim chronić wynik remisowy bo odkrywanie się grając z deficytem 1 zawodnika z Jagą na wyjeździe to praktycznie hara kiri i zaklinanie rzeczywistości.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 20.11.2021, 21:20
Colin napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, ale jak widzę, że tutaj parę osób ma opinię, że grając na wyjeździe i bez 1 zawodnika z Jagą a nie za spadkowiczem są oczekiwania, że my będziemy grać ofensywnie z pełnym nastawieniem na wygranie meczu ta ja nie mam pytań. Bardzo słuszne było założenie trenera, żeby przede wszystkim chronić wynik remisowy bo odkrywanie się grając z deficytem 1 zawodnika z Jagą na wyjeździe to praktycznie hara kiri i zaklinanie rzeczywistości.
No widzisz - ja bym zostawil naszego skrzydlowego i liczyl na szybkie akcje kontry bez Skvarki.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów