|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Młyński poczuł (prawdopodobnie) jakiś kontakt i liczył na karnego. Proponuję zobaczyć powtórkę jak ciągnie stopę po murawie sugerując sędziemu, że był kopnięty. Na szczęście szybko się zreflektował i nie machał rękami tylko grzecznie się oddalił, więc nie dostał kartki
![]() Czyli spryciarz i to jeszcze inteligentny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Od początku Bieganski gra bardzo dobrze. Zdarzają mu się drobne błędy, ale fachowiec Kieszek popełnił znacznie większe.
Dopierdalanie się na każdym kroku do młodego przez "fachowców" z tego forum to chyba tylko chęć "popisania się". Oczywistym jest, że ten tak zwany "pusty przelot" w drugiej połowie nie był żadnym "pustym przelotem" - jak napisał Skarabeus była to sytuacja, gdy do miejsca dolotu piłki zmierzało z ogromną szybkością trzech graczy - obrońca Wisły, atakujący Cracovii i nasz bramkarz. Rezygnacja bramkarza w ostatniej chwili wpakowania się w ten kocioł sprawiała, że: - wszyscy trzej uniknęli kontuzji - przepychanka obrońcy z atakującym była wystarczająca, żeby piłka ich minęła. Oczywiście, mógł wpakować się w ten kocioł, odnieść poważną kontuzję, uszkodzić poważnie swojego obrońcę, lub atakującego i niepewnym piąstkowaniem (bo, na pewne nie było miejsca) doprowadzić do jeszcze gorszej sytuacji. Na linii - gra jak natchniony W sytuacjach sam na sam - w większości sobie radzi lepiej niż większość bramkarzy w lidze Gra w piątce - nie zauważyłem żadnego konkretnego przykładu błędu Gra nogami - jest bardzo pewny O co chodzi z tym pojazdem na niego? Żeby błysnąć na forum? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A tymczasem z Cracovii odchodzi Michał Probierz. Wygląda na to, że go zwolniliśmy.
Nie ma we mnie żadnej sympatii do Probierza, ale biorąc pod uwagę jego derbowe osiągnięcia, to wielka szkoda. Inna sprawa, że nie wiem, czy im to coś pomoże, bo tam chyba na fotel trenera od kilku tygodni czai się Stefan Majewski, którego zrobili dyrektorem sportowym. Do czasu meczu z nami Majewski zdąży Cracovię wprowadzić w kryzys, z którego wyprowadził ją Probierz, zrazić do siebie zawodników i wtopić w derbach. Ahoj przygodo! ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Przestańcie już wymyślać kwadratowe jaja na temat tej sytuacji z Biegańskim. Popełnił błąd decydując się na wyjście i tyle. Owa rezygnacja, o której wspominasz (wcale nie taka oczywista, bo z rękami szedł do końca) to próba ratowania tego co zostało źle zrobione wcześniej (decyzja o wyjściu). Widać na powtórkach że kontroli nad tą sytuacją w ogóle nie miał, bo wyjście było spóźnione. Po podjęciu decyzji o wyjściu z bramki w takiej sytuacji jak ta, obowiązkiem bramkarza jest wybić albo złapać piłkę. Po prostu.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 09.11.2021 o godz. 12:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Biegański zagrał bardzo dobre zawody, miał też troszkę szczęścia, na pewno musi popracować nad techniką obrony strzałów bo czasami jego interwencje wyglądają jak bramkarza piłki ręcznej
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Biegański ma talent i to spory - to nie ulega żadnej dyskusji, ale też nie zwalnia ludzi z pierniczenia głupot. Zawalił nam kilka bramek, prawie co mecz i tyle. Taka jest cena wpuszczania młodego bez doświadczenia i ogrywania, ale moim zdaniem nie za wszleką cenę. Nie kosztem spadku. Byłem za tym, aby w derbach Kieszek bronił tylko i wyłącznie ze względu na doświadczenie, gdyż obawiałem się, że Biegański może nam zaserwować kosztownego babola vide pusty przelot. Na szczęście tak się nie stało, uniósł ciężar derbowej presji, zachował czyste konto, miał jedną super interwencję (główka z 2 metrów). Chwała mu za to. Oby jego nauka nie była zbyt kosztowna dla nas w następnych meczach.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 09.11.2021 o godz. 14:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Biegański złapał wczoraj jedną setkę, resztę strzałów musiał obronić inaczej poszłyby na jego konto. Dwa z tych strzałów odbił przed siebie i tylko szczęście sprawiło że nikt ich nie dobił do pustaka. Należą mu się gratulacje bo szczęście sprzyja lepszym, ale prawda jest taka że jeszcze mu dużo brakuje do poziomu technicznego choćby Kieszka...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Tak, aczkolwiek sens jest zachowany - nie dopuścić do tego, żeby piłka przekroczyła linię bramkową. Są jeszcze sytuacje, kiedy wybija zamiast chwytać piłkę, jednakowoż w sytuacji główki z 2m zrobił, co należało - wybił/wypchnął piłkę, oddalając zagrożenie. Młody, nie ma doświadczenia, ale robi co trzeba - i za to plus. Poprawa techniczna powinna się dokonywać na naszych oczach.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chciałbym, żebyśmy na każdej pozycji mieli piłkarza z umiejętnościami, ambicją, silną psychiką, perspektywami i... szczęściem jak Mikołaj.
Na razie nie widzę drugiego takiego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dyskusje na temat błędów Biegańskiego powinniśmy szybko zamknąć.
Jego atuty wynikają z naturalnych predyspozycji, talentu i ciężkiej pracy. Refleks, intuicja i odwaga to rzeczy które raczej ciężko wyuczyć. Piąstkowania, wychodzenie do górnych pilek, ocena lotu piłki, wygrywanie pozycji w polu karnym czy dokładne wykopy, to wszystko można wyuczyć i cała przyszłość przed nim. Większość błędów można zrzucić na kark zbierania doświadczenia. A warto też dodać że jego parametry fizyczne na pewno się poprawia. Oby tylko wraz z nabraniem siły i masy nie stracił reflksu i dynamiki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Zaliczył pusty przelot i raz wyszedł niepotrzebnie za pole karne co też mogło się różnie skończyć .Sytuacja była podobna do tej jak bodaj warta straciła bramkę w końcówce pare kolejek temu.Reszta bez zarzutu.Mi Mikołaj przypomina Fabiańskiego.Oby zrobił podobną karierę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
PS : Jak na ten wiek to i tak jest mega bramkarz,ale babolów ukrywać nie można.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 09.11.2021 o godz. 16:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Na razie jeszcze Biegański jest ostrożny na przedpolu, ale nie mam do niego o to pretensji. Zdarzy mu się popełnić błąd niepewnym wyjściem, ale to jest też cena nauki, która przyniesie owoce później. Generalnie to dla mnie był bohaterem Derbów i gratulacje za ten mecz i też ten pucharowy w Tychach oraz pucharowy w Mielcu gdzie na początku też utrzymał nas w grze. Myślę, że pewność w grze na przedpolu przyjdzie z doświadczeniem, wiekiem (Biegański cały czas jeszcze przecież rośnie i ten zasięg ramion, gra w powietrzu będzie jeszcze miał lepsze z wiekiem). Natomiast bryluje w sytuacjach 1 na 1, parę razy świetnie interweniował na linii czy w sytuacjach wymagających dużego refleksu, przewidywania. Nie wypluwa raczej piłek pod nogi napastników. Jeszcze z czasem trochę do poprawy gra nogami ale generalnie od paru meczy widać, że Mikołaj złapał większą pewność siebie i jego forma idzie w górę. Budujące jest, że mamy młodziutkiego bramkarza, który potrafi wybronić nam ważny mecz. Brawo
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Szanowni Państwo !!!! Co się podziało !! U garbatych pejsowników zdrajców ojczyzny, przebiegłych tchórzy i przyjaciół stalina w temacie derbowym ponad 400 postów, a u nas 100...
Co to się porobiło się |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Derby przejebali to musieli trochę pod swoją forumową ścianą płaczu popsioczyć
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niezawodny farciarz:
"Probierz ignorancie wynoś się z Cracovii! 6 przegrane derby z ubeckimi kolaborantami" Na temat naszej oprawy derbowej: "Pomijając debilizm towarzystwa w sprawie podpalenia, chciałbym zauważyć, że ta oprawa kwalifikuje się do Sądu. Ona obraża moje - i jestem przekonany, że nie tylko moje - uczucia religijne. Użycie symbolu Komunii Świętej w takim kontekście jest karygodne, a do tego dochodzi napis "wychowani w wiślackiej wierze" - Ok, wierzycie w ZOMO, MO, generała Grubę, waszych ubeckich prezesów itp - to o Was świadczy odpowiednio - ale nie mieszajcie do tego wizerunku Komunii Świętej. Ja zdaję sobie sprawę, że przy tych ćwierćinteligentach kibicujących ubecko-milicyjnemu towarzystwu to nie jest takie duże zaskoczenie, ale za użycie tego symbolu należałoby ich sądzić i ukarać. Podobno istnieją księżą im kibicujący. Chciałbym wiedzieć, co oni na to." "Nie wiem, jaki jest Twój stosunek do wiary rzymskokatolickiej, ale myślę, że każdy normalnie myślący porządny człowiek - nawet niewierzący (z wyjątkiem tych wojujących antykościelnych typów płci obojga dewastujących kościoły itp.) - powinien być tą sektorówką co najmniej zbulwersowany. A dla mnie to jest po prostu profanacja. Z tego co wiem, zgodnie z prawem karalna." Znów farciarz "Oczywiście Kolega ma absolutną rację. Abstrahując już od gts-u, które wraz ze swoimi ubeckimi prezesami walczyło z religią i wiarą katolicką po stronie komunistów i ZSRR a teraz udają patriotów i idealistów bo zmieniła się koniunktura. To niezależnie na jakim stadionie pojawiłaby się podobna oprawa jest ona profanacją i obrazą uczuć religijnych. Pamiętajmy jedno, że od czasów stalinowskich czyli od chwili gdy gts w isła stała się klubem gwardyjskim i ubeckim jest ona stawiana ponad prawem. Dlatego nic jej nie zrobią." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
a tak na serio musisz doliczyć wpisy na SB to pewnie wyjdzie 50 000 do 3 dla nas |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Jak byśmy przegrali to mielibyśmy CO NAJMNIEJ równie dużo, równie "mądrych" wypowiedzi w każdym możliwym wątku u nas ..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Czytam o Biegańskim na forum, potem czytam na różnych portalach jedenastkę kolejki, gdzie Biegański jest chyba wszędzie najlepszym bramkarzem 14 kolejki e-klapy. Mimo zrobionego JEDNEGO błędu.
Więc generalnie polecam niektórym lodu na głowę.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 10.11.2021 o godz. 11:27.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Jeszcze ja kilka słów o Biegańskim.
Bez dwóch zdań chłopak ma ogromny talent. Jak na jego wiek już bardzo ograny, co prawda w niższych ligach, ale za to w seniorach. Świetny na linii, świetnie zachowuje się w sytuacjach 1 na 1. Przypomina mi trochę Boruca bo wiele razy broni w stylu bramkarza do piłki ręcznej co akurat jest tu atutem bo zmniejsza powierzchnię bramki. Nie kładzie się na ziemi tylko czeka na ruch napastnika (wyjątek mecz ze Śląskiem i pierwszy gol Exposito). I ma do tego świetny taiming bo z reguły wychodzi w idealnym momencie, kiery napastnik traci na chwilę kontrolę nad piłką, albo zwyczajnie na nią patrzy zastanawiając się jak ma zagrać. Bardzo dobrze czyta grę i kilka razy już wychodził poza pole karne wybijając piłkę zagrywaną do napastników. Od dawna nie mieliśmy bramkarza który wspomagałby stoperów i naprawiał ich błędy poza polem karnym. Gra na przedpolu faktycznie do poprawy. Ale to można spokojnie wyćwiczyć. Może trochę urośnie, nabierze masy i będzie lepiej. Tego można się nauczyć. Tego co już ma Mikołaj się nie da, z tym trzeba się urodzić. Pewnie zawali jeszcze nie jedną bramkę. Ale ile bramek zawalił Lis? Ile razy była jazda po nim na forum a jaki był płacz jak odchodził do Turcji. Moim zdaniem Biegański jest co najmniej poziom wyżej od Mateusza - chodzi o moment kiedy wchodzą do Wisły. Skoro Lis się tak wyrobił to aż "boję się" jak jeszcze może wyglądać gra Biegańskiego w przyszłości. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
U nich jest takie szambo w głowach, że cięzko sobie to uzmysłowić jak człowiek w 21 wieku może posiadać typowe cechy jaskiniowca. Wszystko przekłada sie na ich niedolę. Najważniejszą sprawą są KIBICE czyli największy sponsor klubu, a tych po drugiej stroie Błoń BRAK. Są osobniki człekokształtne z inteligencją 10x mniejszą od szympansa z mentalnością pozostawioną w latach 70tych kiedy prosili o błogosławieństwo Cyrankiewicza. Nawet sam ich prezes pluje na tą hołotę , a pajac probierz pisał wielokrotnie na tłiterze, że tylko niszczą klub Najśmieszniejsze jest to, że klubik, który za wszelką cenę chciał bratać się ze stalinem, honorował Cyrankiewicza jako patronata przy aprobacie judowskiej widowni śmie wypominać czasy okupanta radzieckiego, kiedy cała wiślacka rodzinna mężnie walczyła z systemem. To jest hit, klub antypolski, bez historii, poddający się najpierw hitlerowi bez walki, a potem usilnie starający się o względy stalina ma czelność podważać patriotyczny wizerunek WIŚLACKOŚCI. Wychowani w WIŚLACKIEJ WIERZE to hasło, którego te bezmózgi nie są w stanie zrozumieć. Mamy wspniałą historię, wspaniałe postacie, wspaniałych kibiców, WIŚLACKOŚĆ jest owiana magią, która zawsze zwycięża z parchatym i przebiegłym antypolsim krętaczem. Klub, który winduje w dół Polskę, historię no i oczywiście piłkę nożną. Ten cały farciarz to nie dość, że imbecyl, to jeszcze mentalny komuch, który zapomniał kartki w kalendarzu wyrwać - idealny pisowiec. DUMA BYCIA WIŚLAKIEM to coś czego parchate nam zazdroszczą najbardziej, bo sami są ubabrani w łąjnie od 1907 roku... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wiem czytałem już dawno te mokre sny. Coruptovia 1907 bardzo szlachetny klub, bardzo szlachetni kibice.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|