The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.11.2021, 19:51
Adrian Gula napisał(a):Wyświetl post

w tej drużynie, również jeśli chodzi o rezerwowych, nie czuć było energii, że chcą coś z tym meczem zrobić. Bardzo potrzebna jest rozmowa o tym, jaką odpowiedzialnością jest grać dla takiego klubu, jak Wisła Kraków!

no to chyba mamy jasny przekaz , ze Adrian jednak widzi w czym problem , i dość wprost poprosił o wsparcie bande

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.11.2021, 21:52
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jak (D)efekt Guli, w dłuższym czasie stanie się Efektem Guli to chyba pójdę od kościoła, a nie byłem tam dekady...
W skrócie, wygląda to tak jak by on miał po prostu wyjebane na wszystko. Meczów nie ogląda(meczów Wisły jak widać też). Taki Staszek Levy, tylko nie wygląda jak menel.

Dla mnie, jak na razie, straszne rozczarowanie i w niedziele zapowiada się spory (D)efekt niestety.
Dziwne, że Legię pokonał.

Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
no to chyba mamy jasny przekaz , ze Adrian jednak widzi w czym problem , i dość wprost poprosił o wsparcie bande

Bramkarza mógł wymienić i młody wie, że jak (znów) wtopi to go Kieszek zastąpi. Z niektórymi pozycjami jest jednak większy problem.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.11.2021, 22:30
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Dziwne, że Legię pokonał.
Dziwne jakby nie pokonał. Trzem drużynom w lidze się to nie udało?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 03.11.2021, 23:18
No trener nie wyjdzie na boisko i nie wykaze sie determinacja i checia gry.
Tylko zastanawia mnei czemu gra Skvarka i Szota. Obu bym posadzil na laweczce, chocby za Skvarke mial grac Duda czy ktos tam mlody.
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 04.11.2021, 05:40
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
No trener nie wyjdzie na boisko i nie wykaze sie determinacja i checia gry.
Tylko zastanawia mnei czemu gra Skvarka i Szota. Obu bym posadzil na laweczce, chocby za Skvarke mial grac Duda czy ktos tam mlody.
Duda w Garbarni, miał grać KTOŚ TAM, właśnie takie jest obeznanie części kibiców... Ktoś tam miał grać, tylko kto, Kmiecik chyba
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 04.11.2021, 10:56
Wislak,

ktokolwiek z CLJ. Nie wiem kto w CLJ gra na ofensywnym pomocniku, bo nie mam czasu tego sledzic niestety, a chetnie bym pojezdzil i mlodziezowa pilke poogladal. Tam przynajmniej widac zaangazowanie i checi. Mimo ze czasem (czesto) nie wychodzi.
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 04.11.2021, 15:38
Cytat:
Mimo ze czasem (czesto) nie wychodzi
A jak już takiemu młodemu zacznie "nie wychodzić" w pierwszym składzie to najlepiej go zgnoić i na trybuny!!!
Ludzie, nie ma drogi na skróty. Jak młodzi nie będą grać to się nie będą rozwijać. Młodzi NA 100% BĘDĄ POPEŁNIAĆ BŁĘDY (czasem mega irytujące i kosztowne). Problem tylko w tym, żeby ktoś mądrze ich prowadził i aby się uczyli na tych błędach. Jeśli Szota będzie nadal wystawiany to obecnie powinien się 10x zastanowić przed każdym nierozważnym podaniem, więc MAM NADZIEJĘ, że choćby w ten sposób to dla nas zaprocentuje.
Przypominam, że nadal mamy (coraz mniejsze!!!) długi do spłacenia i na inwestycje zakupowe obiecujących graczy na rynku jeszcze jakiś czas nas zwyczajnie nie będzie stać. Przykre, ale przynajmniej jest nadzieja na przyszłość ...

Oczywiście nie wiem czy w klubie ktoś takich młodych odpowiednio prowadzi/motywuje/rozwija, ale przy takim emocjonalnym podejściu (robisz błędy więc wypad) to za chwilę będzie problem zachęcić nawet przeciętniaków do przyjścia do nas ...
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.11.2021, 16:30
tomytom napisał(a):Wyświetl post
A jak już takiemu młodemu zacznie "nie wychodzić" w pierwszym składzie to najlepiej go zgnoić i na trybuny!!!
...
... patrz Biegański po pierwszych mieczach.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 04.11.2021, 17:20
tomytom

Ja sie zgadzam z tym co napisales. Choc przyklad Szota nie jest dobrym przykladem. On kolejny mecz gra po prostu slabo. To nie to, ze popelnia razace bledy, ktore prowadza do utraty bramki. On czesto gubi krycie, podaje niedokladnie, przestal zagrywac w ogole do przodu pilke.
To jest cien chlopaka, ktory gral z Legia. I to nie kwestia wieku, ale... i tu powinien wiedziec trener. Czy sie glowa zagrzala, albo poczul sie juz pewniakiem, czy po prostu ma znizke formy, bo cos tam. Nie wiemy tego, ale jemu akurat odpoczynek i dystans dobrze zrobi, bo on sam na pewno czuje, ze nie gra tak jak powinien. I jak mowie, chodzi juz o te babole. Te babole wlasnie wynikaja z tej reszty o ktorej pisze.

Poza tym masz racje. Mlodzi beda popelniac bledy, beda miec slabe mecze. Tak po prostu bedzie. My innej drogi nie mamy. Jesli chcemy skrocic okres do wyjscia na prosto to musimy chociaz jednego chlopaka dobrze sprzedac. A bez gry sa niesprzedawalni. Dlatego moim zdaniem Gula mocno stawia na chlopakow i czesto jest 3 mlodziezowcow w skladzie. To nie przypadek.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.11.2021, 21:08
tomytom

Ja sie zgadzam z tym co napisales. Choc przyklad Szota nie jest dobrym przykladem. On kolejny mecz gra po prostu slabo. To nie to, ze popelnia razace bledy, ktore prowadza do utraty bramki. On czesto gubi krycie, podaje niedokladnie, przestal zagrywac w ogole do przodu pilke.
To jest cien chlopaka, ktory gral z Legia. I to nie kwestia wieku, ale... i tu powinien wiedziec trener. Czy sie glowa zagrzala, albo poczul sie juz pewniakiem, czy po prostu ma znizke formy, bo cos tam. Nie wiemy tego, ale jemu akurat odpoczynek i dystans dobrze zrobi, bo on sam na pewno czuje, ze nie gra tak jak powinien. I jak mowie, chodzi juz o te babole. Te babole wlasnie wynikaja z tej reszty o ktorej pisze.

Poza tym masz racje. Mlodzi beda popelniac bledy, beda miec slabe mecze. Tak po prostu bedzie. My innej drogi nie mamy. Jesli chcemy skrocic okres do wyjscia na prosto to musimy chociaz jednego chlopaka dobrze sprzedac. A bez gry sa niesprzedawalni. Dlatego moim zdaniem Gula mocno stawia na chlopakow i czesto jest 3 mlodziezowcow w skladzie. To nie przypadek.
3 jest zawsze. Cząstko 4 lub 5. To jeszcze nie są pełnowartościowi piłkarze. Trzeba sobie zdawać sprawę, że to również ma wpływ tu i teraz na to jak prezentuje się Wisła. I wrzucić trochę luzu, bo gra tyloma młodzieżowcami nie idzie w parze z wynikami sportowymi, ale może zaprocentuje za rok lub dwa (oby).
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 04.11.2021, 22:07
No wlasnie moze jest za duzo tej mlodziezy. Moze jeden mniej i gra wygladalaby inaczej, a cele dlugoterminowe bylyby realizowane.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 04.11.2021, 22:27
No wlasnie moze jest za duzo tej mlodziezy. Moze jeden mniej i gra wygladalaby inaczej, a cele dlugoterminowe bylyby realizowane.
Nie wiem czy jeden mniej coś by zmienił. Ale też ustawiliśmy się trochę tak kadrowo. Prawa obrona to tylko młodzieżowcy, Jeśli ktoś ma się mylić na bramce, wolę, żeby błędy popełniał Biegański. Na skrzydle Hugi przegrał rywalizację ze Starzyńskim i Młyńskim. Jedynie Szota pewnie wypadnie, kiedy wróci El Mahdiui. No i jest jeszcze Plewka... Też w sumie wolałbym go oglądać zamiast Żukowa.

Ogólnie jednak powinniśmy i na skrzydle i środku pomocy mieć lepszych piłkarzy niż nasi młodzieżowcy i wprowadzać Młyńskiego, Starzyńskiego, Plewkę na 20-30 minut, albo dłużej przy bezpiecznych wynikach. Ci chłopcy nie będą jeszcze przez jakiś czas wsparciem dla drużyny, bo sami ciągle potrzebują wsparcia.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 04.11.2021 o godz. 22:31.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.11.2021, 08:26
Dopiero co pisałeś że za Skvarke powinien grać ktokolwiek z CLJ (byle by miał ambicje i biegał, bez względu na prezentowany poziom)..

Czyli jednak więcej tej młodzieży w składzie czy mniej?

Wg mnie fajnie wygląda ilość, trochę gorzej z jakością.

Jeszcze tak 10 lat temu, panowała zasada, że obcokrajowiec musiał być 2x lepszy niż Polak na jego pozycji, aby grać. Potem nasza ligę zalała fala taniej siły roboczej o wątpliwym poziomie, a młodzież odrzucono na dalszy plan. Dzisiaj w Wiśle wracamy do korzeni, bo jestem pewien że przy innym trenerze młodzi mieliby mniej minut.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.11.2021, 08:46
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Dopiero co pisałeś że za Skvarke powinien grać ktokolwiek z CLJ (byle by miał ambicje i biegał, bez względu na prezentowany poziom)..

Czyli jednak więcej tej młodzieży w składzie czy mniej?

Wg mnie fajnie wygląda ilość, trochę gorzej z jakością.

Jeszcze tak 10 lat temu, panowała zasada, że obcokrajowiec musiał być 2x lepszy niż Polak na jego pozycji, aby grać. Potem nasza ligę zalała fala taniej siły roboczej o wątpliwym poziomie, a młodzież odrzucono na dalszy plan. Dzisiaj w Wiśle wracamy do korzeni, bo jestem pewien że przy innym trenerze młodzi mieliby mniej minut.
Za Hybali młodzież grała bardzo dużo, a trzeba też zauważyć że na kilku pozycjach jest ona jedynym albo drugim/trzecim wyborem (prawa obrona, def. pom., bramka, skrzydła, atak). Wynika to z żenującej jakości ściąganych piłkarzy i braku pieniędzy. Starzyński też nie odstaje od Savicia itd.

Tak jak napisałem, to czy ściągnięci piłkarze okazaliby się lepsi od Szoty/Gruszkowskiego, Plewki, Biegańskiego czy Młyńskiego nie jest pewne. Choćby taki Kieszek - w niektórych elementach może lekko góruje nad Biegańskim ale nie na tyle żeby go posadzić na ławce. Aktualnie mamy czterech piłkarzy w kadrze górujących nas konkurencją: Frydrych, Hanousek, Yeboah i FBF. Oni faktycznie są z innej półki, dają liczby, potrafią wiele więcej, mają unikalne umiejętności.
Innymi słowy - mamy na tyle dobrych młodych że są w stanie konkurować ze sprowadzanym masowo szrotem. Przykładowo Młyński - ma swoje braki, ale widać że lubi i umie odnaleźć się w polu karnym, potrafi się zabrać z piłką - to już coś.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 05.11.2021, 08:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Innymi słowy - mamy na tyle dobrych młodych że są w stanie konkurować ze sprowadzanym masowo szrotem. Przykładowo Młyński - ma swoje braki, ale widać że lubi i umie odnaleźć się w polu karnym, potrafi się zabrać z piłką - to już coś.
Z Młyńskim w ogóle moim zdaniem jest tak, że ma "to coś". Czasami gra bardzo słabo, ale w pewnym sensie rokuje nieźle na przyszłość.

Oby nie powtórzył casusu Wojtkowskiego.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.11.2021, 09:27
Trochę pod prąd, ale dla mnie Młyński nie ma tego czegoś, co pozwala widzieć w nim świetnego piłkarza w przyszłości.
Co najwyżej średni ligowiec.
Nie rozumiem zachwytów.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 05.11.2021, 09:46
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Trochę pod prąd, ale dla mnie Młyński nie ma tego czegoś, co pozwala widzieć w nim świetnego piłkarza w przyszłości.
Nie rozumiem zachwytów.
Zachwyty to raczej nie są. Nie sądzę również, że to będzie poziom międzynarodowy. Ale jak będzie tym solidnym ligowcem to już sukces. Nie przypadkowo przytoczyłem tutaj przykład Wojtkowskiego, który nawet na ten solidny poziom nie wskoczył. A papiery wg mnie miał.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 05.11.2021, 09:55
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem zachwytów.
Nie każdy młody musi być od razu towarem transferowym z "kariera" międzynarodowa.

Ja bym sobie życzył 3-4 Polaków którzy staną się średnimi ligowcami i będą przez lata trzymać nasz poziom. Patrząc na inne kluby, to właśnie często "średni ligowcy" Robią tam robotę. Taka Wisła Płock to w 90% średni ligowcy. Podobnie jest w Lechii czy Piaście.

Takim był kiedyś był u nas Boguski czy nawet Burliga. Obecnie mamy podstarzałego Sadloka i Uryge i samych chłopaków 22-17 lat.
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 05.11.2021, 10:09
Cytat:
Innymi słowy - mamy na tyle dobrych młodych że są w stanie konkurować ze sprowadzanym masowo szrotem.
W jednym zdaniu IMHO idealnie opisana nasza obecna sytuacja.
Nie stać nas na lepszych zawodników obecnie - kupujemy szrot na wyprzedażach licząc na cud.
Niech każdy, któremu puszczą nerwy po kolejnym przegranym meczu ma w głowie, że do odzyskania równowagi finansowej potrzebujemy dobrze sprzedać 1-2 młodych graczy. Tylko tyle i aż tyle ...
Poziom sportowy NIESTETY musi na tej sytuacji cierpieć.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.11.2021, 10:30
tomytom napisał(a):Wyświetl post
W jednym zdaniu IMHO idealnie opisana nasza obecna sytuacja.
Nie stać nas na lepszych zawodników obecnie - kupujemy szrot na wyprzedażach licząc na cud.
Niech każdy, któremu puszczą nerwy po kolejnym przegranym meczu ma w głowie, że do odzyskania równowagi finansowej potrzebujemy dobrze sprzedać 1-2 młodych graczy. Tylko tyle i aż tyle ...
Poziom sportowy NIESTETY musi na tej sytuacji cierpieć.
Mityczne liczenie na sprzedaż młodych zaczyna mnie bawić
Równie dobrze można odwrócić sytuacje i zadać pytanie przy kim Ci młodzi mają się rozwijać? Skoro
- za partnerów mają szrot
- za konkurentów mają szrot
Oba te czynniki nie wpływają pozytywnie na rozwój młodych. Samo stawianie na nich to sztuka dla sztuki.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 05.11.2021, 11:02
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Mityczne liczenie na sprzedaż młodych zaczyna mnie bawić
Równie dobrze można odwrócić sytuacje i zadać pytanie przy kim Ci młodzi mają się rozwijać? Skoro
- za partnerów mają szrot
- za konkurentów mają szrot
Oba te czynniki nie wpływają pozytywnie na rozwój młodych. Samo stawianie na nich to sztuka dla sztuki.
Poziom nam w ostatnich latach zjechał, ale bez przesady, paru gości z doświadczeniem i do podpatrywania dla młodych zostało

Kieszek, Frydrych, Hanousek, Kuba, Mahdoui, Kliment

Lizneli piłki reprezentacyjnej/mocnej ligi, europejskich pucharów, nie wierzę że nie mają nic do przekazania młodym

FBF, Sadlok, Yeboah to może nie wzory, ale też poniżej pewnego poziomu nie schodzą.

Mimo wszystko mamy więcej do zaoferowania w tym temacie niż Łęczna czy Warta Poznań.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 05.11.2021, 11:16
Karherop,

jestes inteligentnym gosciem i dziwie sie, ze nie zauwazasz roznicy miedzy posadzeniem Skvarki na 2-3 mecze na lawce zeby zlapal dystans, ochlonal a systemowym stawianiem na jednego mlodziezowca mniej w skladzie.

Bramka, srodek obrony, prawa obrona, srodek pomocy, lewe skrzydlo.

Serio, jak bedzie jeden mniej to nie bedzie dramatu. Akurat w przypadku Skvarki jak bedzie jeden wiecej to tez nie bedzie dramatu, bo roznicy nie zauwazymy. Jestem nim bardzo rozczarowany, szczegolnie po pierwszych 2-3 meczach, gdzie pokazywal spory potencjal i mozliwosci (i liczby).
Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 05.11.2021, 11:27
jak dla mnie Młyński porusza się.trochę jak Kryszałowicz na starość. Bez takiej naturalnej zwinności. Starzyński jest dużo zwinniejszy, zwrotniejszy i bardziej dynamiczny. Byłbym bardzo zadowolony gdyby Młyński rozwinął się w takiego Zieńczuka.
Nie można powiedzieć, że młodzież nie ma się.od kogo uczyć bo póki co to mają.jeszcze spore rezerwy.
Ani Szota nie jest na poziomie Urygi, ani Plewka ma poziomie El Mahdouijego ani Młyński/Starzyński na poziomie Yeboaha a o Sobolu czy Wachowiaku nie ma co mówić nawet.
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 05.11.2021, 11:56
Hermond napisał(a):Wyświetl post
jak dla mnie Młyński porusza się.trochę jak Kryszałowicz na starość. Bez takiej naturalnej zwinności. Starzyński jest dużo zwinniejszy, zwrotniejszy i bardziej dynamiczny. Byłbym bardzo zadowolony gdyby Młyński rozwinął się w takiego Zieńczuka.
Nie można powiedzieć, że młodzież nie ma się.od kogo uczyć bo póki co to mają.jeszcze spore rezerwy.
Ani Szota nie jest na poziomie Urygi, ani Plewka ma poziomie El Mahdouijego ani Młyński/Starzyński na poziomie Yeboaha a o Sobolu czy Wachowiaku nie ma co mówić nawet.
Co do Młyńskiego - zdecydowanie porusza się inaczej, bez takiej naturalnej dynamiki. Ja doskonale pamiętam go z Arki, bo zawsze wyróżniał się właśnie dynamiką i dobrą grą 1 na 1, od dawna się mówiło, że Arka ma bardzo zdolnego młokosa. Byłem bardzo zdziwiony jak się okazało, że trafił do Wisły. Może ta półroczna przerwa spowodowała, że mimo wszystko wypadł trochę z rytmu, że potrzebuje teraz ogrania. Oby to nie była kwestia, że trochę wydoroślał, nabrał masy, podrósł i stracił przez to na dynamice.
Temat o Guli więc dodam, że mam nadzieję, że trener mądrze wyprowadzi go na prostą i z meczu na mecz będzie nas Młyński cieszył coraz lepszą grą. Co tyczy się każdego z młodzieżowców w tym Piotrusia
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 05.11.2021, 13:29
Głównym problemem Młyńskiego jest to, że nie ma ani nadzwyczajnej szybkości, ani dryblingu, ani dośrodkowania. Dla mnie typowy towar piłkarzopodobny będący produktem rodzimej myśli szkoleniowej.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 05.11.2021, 13:53
dziwie sie, ze nie zauwazasz roznicy miedzy posadzeniem Skvarki na 2-3 mecze na lawce zeby zlapal dystans, ochlonal a systemowym stawianiem na jednego mlodziezowca mniej w skladzie.

Bramka, srodek obrony, prawa obrona, srodek pomocy, lewe skrzydlo.

Serio, jak bedzie jeden mniej to nie bedzie dramatu. Akurat w przypadku Skvarki jak bedzie jeden wiecej to tez nie bedzie dramatu, bo roznicy nie zauwazymy. Jestem nim bardzo rozczarowany, szczegolnie po pierwszych 2-3 meczach, gdzie pokazywal spory potencjal i mozliwosci (i liczby).
Sam pomstuje na Skvarke, ale:
1) nikogo za niego nie mamy, miał grać na tej pozycji Kuba oraz Savic, wcześniej Chuca i Duda który poszedł na wypozyczenie. Przed sezonem wydawało się że mamy bogactwo na tej pozycji a w końcu mamy nieurodzaj. Z 5 zawodników na te pozycję został nam 1.
Zima to pierwsza pozycja do wzmocnienia i myślę że w klubie też o tym wiedzą.

Sam Gula musi być rozczarowany dotychczasową postawa Skvarki

2) Mamy od niego większe wymagania niż choćby od Zukova. A wg mnie to Kazach w tym sezonie kompletnie nic nie daje.

Gdybym ja bym trenerem to w pierwszej kolejności wycofał Skvarke głębiej, a przed nim postawił np na Mlynskiego lub Starzynskiego. Zresztą taki manewr był w Tychach.

Aktualna młodzież w CLJ to po prostu nie poziom esa. Najlepsi poszli na wypożyczenia (Szywacz, Duda, Ćwik, Chmiel). Może na wiosnę kogoś będzie można spróbować (bo siła rzeczy ich poziom wzrośnie wraz z wiekiem), choć na dziś nie robiłbym sobie wielkich nadzieji.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.11.2021, 14:59
Cofanie Skvarki głębiej nie ma sensu bo po prostu jeszcze słabiej wygląda w defensywie więc znowu osłabiamy dwie pozycje.No chyba że już kompletnie nie będzie miał kto tam grać.Rzucanie po pozycjach na pewno nie pomaga w wykształceniu automatyzmów u zawodników i wypracowania schematów gry.O dziwo zgadzam się ze skarabeusem że lepiej połatać jedną pozycję młodzieżowcem niż robić przesunięcia i osłabiać dwie pozycje.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 05.11.2021, 17:37
Jesu, swiat sie konczy. Ja tez sie zgadzam z krysztalem. Czy to juz swieta Bozego Narozdenia a ja zle patrze w kalendarz? :O :O :O

Karherop,

jak cos sie robi dokladnie tak samo i nie ma efektu, to trudno spodziewac sie, ze robiac to dalej w taki sam sposob bedzie inaczej. Skvarka potrzebuje odpoczynku od gry, nie w sensie fizycznym, tylko motywacyjnym. Moze kiedy zauwazy, ze jednak nie ma pewnego placu a klub nie jest na niego skazany to cos ruszy w jego grze? Bo na poczatku, kiedy czul ze musi sie wykazac, wygladalo to bardzo obiecujaco. Ja serio myslalem ,ze on bedzie wzmocnieniem na poziomie Yeboaha czy Frydrycha, w sensie jakosciowym. A tymczasem to jest nieco lepsza wersja Savicia, ale ta roznica nie jest na tyle duzo zeby go ciagle wystawiac.

A moze sprobowac grac na tej pozycji Starzynskim/Mlynskim, w ataku Kliment a boki Yaw i Hugi? Zyd od czasu do czasu cos pokazuje, moze jak dostanie 2-3 mecze zaufania to zacznie pokazywac cos sensownego? Takie 30 proc zaufania, ktore ma Skvarka.

Tak sobie mysle, ze ze Skvarka jest jeszcze jeden, a w zasadzie dwa problemy. On potrzebuje z przodu szybkiego napastnika. Dobrze zagrywa na wolne pole, ale u nas nie komu tych pilek zagrywac. Jak gral Kliment to jakos takos to wygladalo. Zaczal grac Forbes i skonczyl sie calkiem Skvarka.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.11.2021, 20:58
Młyński ma właściwie jedną wyróżniającą go na tle reszty naszych piłkarzy cechę - nie głupieje kiedy ma piłkę w polu karnym, tylko stara się przymierzyć tak żeby wpadło. W naszych warunkach to bardzo dużo.
Nie jest typem sprintera ani dryblera dlatego chyba lepiej próbować go na środku, ale przede wszystkim musi dostawać otwierające podania i jakieś liczby będzie robił. To nie jest chyba materiał na reprezentanta, ale i tak jest jednym z lepszych transferów trio.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.11.2021 o godz. 21:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Raffaello89
Member

Od: 01.2015

Stary 06.11.2021, 11:53
https://newonce.sport/artykul/z-noga...ga-sie-za-duzo
Bardzo dobry tekst Michała.
Wisła Kraków.