|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To swoją drogą. Ja miałem na myśli ostatnie 6. meczów ligowych
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
@enzo ja bym do tego dodał fakt, że mieliśmy niby grać "ofensywna piłkę", więc gdybyśmy nawet przegrali 6 spotkań z rzędu ale strzelili w nich 5-7 bramek to można zwalić na fatalna grę obronną.
Na dziś jednak mamy fatalna grę nie tylko w obronie, ale i w ofensywie. Lub (jak kto woli) fatalne ustawienie, bo patrząc na same personalia to na papierze powinniśmy miec top 5 obrony w lidze, wliczając to Kieszka który jest/był wyceniany przez TM najwyżej w naszej lidze(nawet od Boruca czy Kuciaka). Reasumując, naszą gra się wali na każdym polu. Może z Tychami się przełamią, ale to też nie jest kaliber ekstraklasy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
To się nie zmieni już do zimy. Chyba że delikatnie za sprawą El Mahdiuiego i może wymiany Forbesa na Klimenta. Co nie znaczy, ze nie wyrwiemy jeszcze trochę punktów.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czytając o Guli i rzeczywiście widząc później pierwsze mecze Wisły, myślałem, że mamy trenera z filozofią gry podobną do Kasperczaka. Czyli nieważne, że dostajemy właśnie 0:2, bo wciąż mamy jeszcze 60 minut, więc zapakujemy przeciwnikom w międzyczasie 4 gole. Fajnie, bo środek tabeli można sobie u nas w lidze tak zapewnić. A i kibiców wreszcie ściągnąć na trybuny.
A dzisiaj wygląda to tak, że choćby i te nasze mecze trwały po 180 minut, to my żadnej bramki raczej i tak nie strzelimy, bo po prostu nie stwarzamy żadnego zagrożenia. Co najwyżej stracimy w tym czasie kilka kolejnych. Co za różnica, wszak takie 0:5 najwyraźniej na nikim w klubie już nie robi większego wrażenia. Zgadzam się, że obrońców personalnie mamy co najmniej solidnych - to tym bardziej absurdalne, że mecz w mecz tracimy tyle goli. No, ale skoro z drugiej strony okazuje się, że nie mamy zupełnie ofensywy, to jak mamy ciułać te nieszczęsne punkty? Jasne, Uryga coś pewnie wreszcie trafi głową po rogu lub jakiejś wrzutce z wolnego. Może jakiś fartowny karny, a może samobój... Zastanawiam się tylko, czy to faktycznie ma zmierzać do tego, że znowu w zimie będziemy się cieszyć z kolejnego już okienka transferowego, w którym wzajemnie będziemy się nakręcać, że tak, to już teraz... A po kilku kolejnych beznadziejnych meczach i tak zaczniemy się rozglądać za nowym szkoleniowcem. Tak to się żyje na tej Wiśle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że Gula nie wytrzyma do zimowego okienka... Przegrana w derbach i pucharze polski i Gula bye będzie, zobaczycie.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Środek pomocy to też problem. Skvarka nie broni dobrze. Plewka po kontuzji jest cieniem siebie z czasów Hyballi. El Mahdiui byłby ideałem, gdyby do tego co potrafił dołożył "fizyczność" Lloncha. Kuvelić zawodzi odkąd tu jest. Żukow gra w kratkę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Z takimi zawodnikami wygrywaliśmy mecze nie tylko na stojąca, ale i czasami na leżąco. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Jescze jedna rzecz otoz za nami w ligowej tabeli jest Legia z dwoma zalglymi meczami i Nieciecza ktora me jeden mecz mniej.
Legia nas przeskoczy a w przypadku wygranej Niecieczy mamy caly 1 punkt przewagi na nad TBB i ostatnim miejscem premiowianym spadkiem, do boju Adrian. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
to beda jaja jak po tej potyczce to wygrany trener poleci ze stołka , a pokonany dalej bedzie piastowal stanowisko
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...zmiana-trenera ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Czy wszyscy co tutaj tak pier.dolą o niczym mają już bilet na niedzielny mecz? ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
PS. Czy karnety upoważniają do pier.dolenia głupot? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obiektywnie to najlepszy wynik od 3 lat. Rok temu było 11, 2 lata temu też. Skąd zatem przekonanie, że w tym ma być dużo lepiej, poza corocznymi płonnymi nadziejami w momencie zakontraktowania nowych piłkarzy i trenera? Wygląda na to, że takie wartości to normalny poziom Wisły, powtarzalny, jak mało co. A to co ugrywamy pod okiem Guli, to nasza codzienność, a nie zaskoczenie czy drastyczny spadek formy. No i można spojrzeć na to optymistycznie. Musimy zdobyć jeszcze tylko 19 punktów w 21 meczach, żeby poprawić swoją zdobycz punktową sprzed roku .
Ostatnio edytowane przez Kurz : 03.11.2021 o godz. 09:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Tj. tu Czerepach pier.olił optymistycznie, więc jeśli ma karnet to jest usprawiedliwiony: https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=2125 ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I widzisz, można! I od razu się przyjemniej czyta.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Gula jest do zwolnienia po derbach. Pierwszoligowiec nas zaorał w pierwszej połowie, w defensywie gramy hobby football.
Kpina. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
A może do wyjebania nie jest trener tylko zawodnicy którzy kompletnie nie nadają się do gry na danym poziomie i nie potrafią wyciągać wniosków ciągle popełniając te same błędy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Mam takie same zdanie..to GKS Tychy gra piłkę na jakimś przemyślanym poziomie taktycznym, my to tylko zlepek indywidalnych umiejetnosci a raczej ich braku i chaos taktyczny z 1 ligowcem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
To są jaja. Ten człowiek sobie uwalił ze szota będzie naszym Głowackim a Frydrych Sobolewskim. Won
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie. Zawodnicy są słabi, ale trener odpowiada za chaos na boisku.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ku%$@ tracimy bramkę z Gksem i jest remis a powinniśmy juz dostawać z trójkę, coś czuję że po derbach Gula poleci bo my nie mamy żadnego planu na boisku tutaj jest remis z 1 ligowcem i nic się dalej nie dzieje, co więcej ci sami piłkarze w kółko graja piach i nie ma żadnych konsekwencji (Szota,skvarka)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Przed derbami go trzena wywalić przecież to jest kryminał co oni robią na boisku
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za późno. Derby niech cudak bierze na klatę.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Niech historia zatoczy koło
![]() Dzwonić do HYBALLI ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Stefan Majewski poszedł w dyrektory w Cracovii. Ach, to byłby trener.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Probierz też zajęty, a pewnie by ogarnął.
Jak ktoś się stęsknił za byłym trenerem Wisły to przypominam: MP napisał(a):
Więc jeśli w derbach nie będzie wpadki to w cytacie z MP trzeba wykreślić jedynie zdanie o PMS.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 03.11.2021 o godz. 18:48.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jak (D)efekt Guli, w dłuższym czasie stanie się Efektem Guli to chyba pójdę od kościoła, a nie byłem tam dekady...
W skrócie, wygląda to tak jak by on miał po prostu wyjebane na wszystko. Meczów nie ogląda(meczów Wisły jak widać też). Taki Staszek Levy, tylko nie wygląda jak menel. Dla mnie, jak na razie, straszne rozczarowanie i w niedziele zapowiada się spory (D)efekt niestety. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|