|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
pepe serio porownujesz start Guli do wejsscia z buta w te lige hyballi ? od samego początku podkreslana byla przypadkowość tych fuksiarskich wygranych... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mega fartowny remis z Termaliką, w....... od Stali Mielec...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ale wbrew temu, co piszecie, nie jest to wcale takie zerojedynkowe.
Graliśmy na przykład z Rakowem i spokojnie to my mogliśmy wygrać, graliśmy z Lechią i widzieliśmy, że to Lechia miała szczęście wywożąc remis, graliśmy z takim Piastem jak równy z równym i tylko ręcznikowi na bramce Piast zawdzięczał wygraną z nami na swoim terenie 1:0 (przytaczam przykłady dobrych występów) Dzisiaj Piast nie grając wcale o niebo lepiej pokonuje Legię 4:1 (pomijam, że z Legią ostatnio prawie wszyscy wygrywają). O co chodzi? - przetrenowanie i nie mamy sił na normalną grę? - jakieś zatargi w drużynie i szatnia chce teraz coś udowodnić? - brak wypłat na czas i piłkarzyki strajkują? - postanawiamy grać radosny, amatorski futbol na tak nie licząc się z konsekwencjami, bo trzeba drużynie wpoić inne zupełnie granie? Pomijam często przytaczany argument - mamy słabych piłkarzy - gdyby tak faktycznie było, jak wytłumaczyć to, o czym napisałem na początku? Innym chciało się jeszcze mniej? Nie. Nie było tego widać. Przyjmuję argument wolfy'ego, że Gul'a nie bierze w ogóle pod uwagę tego, jak się gra w Ekstaklasie, a inni trenerzy wiedzą, co z takim bufonem trenerskim zrobić. Świadomie napisałem "bufonem", bo stale powtarza te same błędy i nie żadnego wytłumaczenia tak dotkliwych porażek w tak żałosnym stylu. No chyba, że to jakaś wysoce skomplikowana strategia naszego zarządu razem z Gul'ą, której celu i sensu na razie nie rozumiem. Nie chcę oglądać derbów... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
W następnym okienku to on sam może wyfrunąć.
Powiedzmy sobie szczerze: dopóki nie wygrzebiemy się z długów, dopóty będziemy ściągać piłkarskie półprodukty. A w takim stanie rzeczy trzeba grać piłkę prostą i realną (ułożenie obrony to podstawa), a nie księżycowe galacticos. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
Klub jeszcze nie zaczął sensownie działać już forum wywala strukturę. Mówię, brać Czesia Michniewicza jak go "zaraz wywalą" albo, patrząc na wyniki sąsiadki, podkupić Probierza. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Michniewicza wziąłbym za Gulę z pocałowaniem ręki.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
A potem ostatnie wpisy można zmienić Gula na Michniewicz.
Mogiel na tt napisał(a):
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie będę tego tutaj tłumaczył ale w Legii w lidze jest inny problem niż z trenerem.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
U nas też.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 24.10.2021 o godz. 22:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Po pierwsze, personalnie mamy całkiem niezłych zawodników defensywnych (cała linia obrony plus Plewka i Żukow). Spokojnie na środek tabeli. Kto ma lepszych? Stal Mielec? Warta Poznań? Mimo tego obrona robi kabaret, każda prostopadła piłka wywołuje popłoch i kaskadę błędów; w meczu z WKSem rzucało mi się w oczy w I połowie (siedziałem na E-24 więc ten cyrk się bezpośrednio po mojej lewej stronie odgrywał) jak Gruszkowski i Szota nie potrafili sobie krycia przekazywać, jeden nie wiedział, czy drugi go zaasekuruje i vice-versa. Rozegranie piłki na dwa podania, tj. z boku przed pole karne i krótkie prostopadłe do napastnika to dla naszej obrony jest sztuczka magiczna nie do rozeznania. Sorry, ale zawodnicy są całkowicie niepoukładani w obronie. Po drugie, Gula chyba widzi jaki ma materiał, czy nie? Każdy kto ma oczy to widzi, że Brown-Forbes nie będzie odgrywał "na klepkę" tych mocnych podań "na ścianę" z głębi pola. Po co mu to zagrywać z uporem maniaka? Każda taka piłka kończy się walką fizyczną, bo zwykle Felicio tak przyjmuje piłkę, że musi za nią biec 2-3 metry. Albo odgrywa tak, że od razu przeciwnik idzie na kontrę. Dużo by pisać. Krótko mówiąc: wybielasz trenera, on tutaj naprawdę ma dużo na sumieniu. Nie umie dostosować stylu do zawodników. On chyba jeszcze nigdy nie prowadził drużyny, która na tle ligi nie wyróżnia się umiejętnościami technicznymi. Stąd zaskoczenie i brutalna weryfikacja. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Kod:
punkty
W 1-1 gru Craxa 1
D 1-2 gru Legia 0
W 0-1 gru Lech 3
D 3-4 sty Piast 0
D 2-0 lut Jaga 3
W 1-1 lut Śląsk 1
D 2-1 lut Pogoń 3
W 1-3 lut Płock 3
D 0-0 mar Górnik 1
W 2-0 mar Lechia 0
D 3-1 mar Stal 3
W 2-0 kwi Podbesk. 0
18
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 24.10.2021 o godz. 23:28.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przeciez to jest kosmos dla Guli to co wkleiles
szklany sufit i przypomnij sobie okolicznosci zwlaszcza meczow jesiennych , PH nie mial calego okresu , wszedl z marszu w smute poskwronkowac na 3 mega trudne mecze ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ze swej strony chcę zobaczyć drużynę Guli po przerwie zimowej, wzmocnioną 2-3 zawodnikami (jak obiecuje zarząd), dobranymi do rzeczywistych potrzeb, i przekonać się czy z tej mąki będzie chleb, czy jest widoczny progres. Przegrane ze Śląskami i innymi przypadkowymi drużynami zupełnie mnie nie ruszają, ich wymiar również. Nie wszystkie lekarstwa smakują i czasami na początku musi być gorzej, żeby mogłoby lepiej. Nie podchodzę jakoś przesadnie bojaźliwie do dorobku punktowego. Mamy 14 punktów, czyli więcej niż po 12 kolejkach rok i dwa lata temu. W tamtym roku zdobyliśmy swoje 14 punktów dopiero w 19 kolejce i nie spadliśmy. W tym sezonie również nic nam nie grozi i jest mnóstwo czasu na ewentualną reakcję. Więc bez obaw. Gdyby okazało się, że po przerwie zimowej jest dokładnie tak samo, jak teraz, będzie sporo okazji, żeby pozbyć się Guli i poszukać kogoś innego.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 25.10.2021 o godz. 01:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Wyjścia są dwa.
1. Dać czas trenerowi na wyjście z tego dołka, czasem trener potrzebuje się sparzyć, potem wie dużo więcej. Zawsze będę podawał przykład Piasta z tamtego sezonu, który szorował po dnie tabeli ponad połowę sezonu, by zacząć wygrywać seryjnie i do ostatniej kolejki bić się o puchary. Tutaj musi być jednak wspólne dążenie wszystkich do celu i dużo spokoju. Od samego początku w wypowiedziach o Guli jak nas obejmował przejawiało się hasło, że jest to budowniczy, który potrzebuje czasu żeby zbudować drużynę. Nie mam pojęcia czy 12 kolejek to czas, by wyciągać wnioski. Osobiście poczekałbym do końca rundy i wtedy robił podsumowania. 2. Zmiana trenera - na kogo? Brzęczek, Brosz, Stokowiec, Sobol, Nawałka? znowu rozpoczynamy tę karuzele? czy możę znowu SPEC z zachodu? To Gula miał być tym gwarantem, że teraz będzie spokojnie, że on zbuduje drużynę, a po 12 meczach nagle jednak nie? Owszem, drużyna gra piach, punktów mało, zarząd się wybroni, kibice poprą. Ale czy to ma sens? Oczywiście, jeśli przegramy kolejne mecze, obsuniemy się jeszcze niżej w tabeli, to będę dużo poważniej brał pod uwagę opcję zmiany. Po pierwsze, będzie można mówić o całej rundzie fatalnej, realnie będzie można coś podsumować, po drugie potencjalny następca będzie miał czystą kartę - rozpocznie od przygotowań obozu i wejdzie w nową runddę. Podsumowując, nie wyobrażam sobie teraz zmiany trenera. Jestem za tym żeby budować drużynę, zakładam, że jeszcze w tej rundzie wyjdziemy z tego dołka i kilka meczów wygramy ( w tym obowiązkowo w derbach i w pucharze). Ale jeszcze w tej rundzie mamy u siebie Radomiak i BrukBet - obowiązek wygrać, wyjazd z Wartą - obowiązek wygrać. Liczę, że tak będzie i wtedy nie będzie tematu. Jeśli jednak do końca rundy będzie grany piach, punktów mało - realnie wezmę pod uwagę zmiany. Tylko, że osobiście mam już tych cyrków ze zmianami trenerów dość. Mamy 13 miejsce i 3 punkty straty do....miejsca 6. Zaś 6 punktów przewagi nad miejscem 16. To pokazuje, że nasza sytuacja, nastroje itd mogą pójść w zupełnie różne strony po tych 7 meczach. Kwestia czy te 4 mecze wygramy czy nie. Bo, że wygrane z Brukbetem, Radomiakiem, Wartą i derby są w naszym zasięgu to oczywiste. Powód: dopisek o sytuacji w tabeli
Ostatnio edytowane przez pawlozm : 25.10.2021 o godz. 06:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To co piszesz miało by sens gdyby trio było w klubie od wiosny, tzn wchodzą przy późnym Hyballi , widzą że człowiek nie nadaje się do budowania normalych relacji międzyludzkich , wymieniają go na profesjonaliste Gule wybranego po konsultacji z nowym dyrektorem sportowym Pasiecznym , no i potem już tak jak piszesz realizują nakreślony w twoim poście plan, cierpliwie etc no to ma ręce i nogi ! ALE ! Trio jest u nas kilka lat i - pogoniło Stolarczyka - pogoniło Skowronka - pogoniło Hyballe i mam uwierzyć że za dotknieciem czarodziejskim różdżki just like that , olśniło towarzystwo , i mamy zmiane modus operandi , plan długofalowy etc ? mi przynajmniej to sie nie klei ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
@pawlozm
Żadna opcja nie jest idealna, niemniej do każdej można być zmuszonym. Scenariusz w którym przegrywamy kilka(naście) spotkań był już przerabiany, tylko jeden trener wytrzymał w ostatnich latach podobna serię (Wdowczyk). Choćby fatalna seria za Stolarczyka wyglądała tak, jakby facet nie miał już pomysłów na zespół. Porażki nie były pechowe/niezasłużone ect. Ja na miejscu zarządu pewnie też bym wytrzymał ciśnienie i na pewno do końca roku nie robił zmian, ale co np jeśli przegramy derbach u siebie 0-5? Tego żaden trener na świecie by nie przetrwał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Stolarczyk, Skowronek byli łatwiejsi do zwolnienia bo nie mieli sukcesów w seniorskiej piłce, byli zieloni (Hybala to wiadomo) Gula to trener zatrudniony po dłuższej analizie i z pewnym CV, także nie będzie zwolniony nawet po porażce w derbach. I bardzo dobrze.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Jak obetniesz grudzień, który wziął po Skowronku to masz 14 punktów w 9 meczach vs. 11 punktów w 9 meczach Guli. I im będziemy patrzeć dłużej to staty Hyballi polecą w dół. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
[QUOTE=pepe72;1572740]Pierwsze 12 meczów Hyballi:
Kod:
punkty
W 1-1 gru Craxa 1 zawalił mecz FBF czerwoną bezsensowną kartką
D 1-2 gru Legia 0 zawalił mecz FBF nie wykorzystując kilkunastu setek. po tym meczu mógł zostać królem strzelców
W 0-1 gru Lech 3
D 3-4 sty Piast 0 skręcił nas ewidentnie sędzia
D 2-0 lut Jaga 3
W 1-1 lut Śląsk 1 gdyby FBF wykorzystał karnego byłoby inaczej
D 2-1 lut Pogoń 3
W 1-3 lut Płock 3
D 0-0 mar Górnik 1
W 2-0 mar Lechia 0 kolejny wałek sędziego
D 3-1 mar Stal 3
W 2-0 kwi Podbesk. 0 ewidentne walenie w chuja przez drużynę
18
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Wisła nie ma pecha tylko od początku sezonu sumiennie i notorycznie wystawia 4 litery na spotkanie z batem. Na obecną chwilę brak nadziei na poprawę gry czy wyników - pozostało czekać na koniec rundy i okienko transferowe z nadzieją , że sprowadzony zimą nowy stary czechosłowak przypomni sobie jak to 5 lat temu załadował 5 bramek w sezonie w barwa Slovana Liberec . Takie mamy realia. PS. Powiem więcej , Wisła miała w tej rundzie więcej szczęścia bo taki Starzyński nie strzela z karnego na 1:0 w pierwszym meczu, bo Nieciecza nie wygrywa w pierwszej połowie 4:0 , bo Łęczna nie prowadzi z nami 2:0 po pierwszych 10 min. Równie dobrze Wisła mogłaby teraz szorować tyłkiem po dnie tabeli... Pecha w tej rundzie nie dostrzegłem.
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 25.10.2021 o godz. 09:47.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Płock (w) Tychy (PP) Derby (dom) Jagiellonia (w) Radomniak (dom) PP - ewentualnie Warta (wyjazd) Zagłębie L. (Wyjazd) Termalika (dom). Ja tu niestety na dziś widzę 5 porażek i może 2 wygrane. 20 pkt po 19 kolejkach czyli jakieś 14-16 miejsce. Może nawet spadkowe. PP - tu wiemy jak jest Jak Gula miałby tak punktować to naprawdę warto zapytać co oni robią na treningach? Co robili na przygotowaniach? Czy trener analizuje rywali? To że Gula ma kontrakt i duży kredyt zaufania to nie znaczy że zarząd i kibice nie mogą zapytać "sprawdzam" i niczego absolutnie nie wymagać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
Ja tam wymagam utrzymania w tym sezonie i stabilizacji. Niech piłkarzyny widzą że trener ma mocną pozycję i jest NIE DO RUSZENIA przynajmniej na okres kilku lat. Bo to zdaję się że to w naszych kopaczach jest problem a nie w kolejnym trenerze. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Stabilizacja dla mnie to miejsca 8-10 oraz brak kompromitacji takich jak sobotnia. A tu mieliśmy już takie dwie w przeciągu miesiąca |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Jakim cudem kibice skandowali nazwisko Urygi w ostatnim meczu? Nie mam pojęcia... Pseudo kapitan... z charakterem z płocka. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gula potrzebuje czasu (obiecał, że po przerwie zimowej zobaczymy jego Wisłę, więc nie jakoś strasznie dużo) nie tylko na wypracowanie sensownego stylu gry, ale i przetrawienie wiedzy, którą zyskał podczas swojej pracy w ekstraklasie. Byłoby fajnie, gdyby miał czas na właściwe korekty i modyfikacje. Tym bardziej, że bezpieczny środek tabeli jest w zasięgu ręki. I będzie po przerwie zimowej.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 25.10.2021 o godz. 13:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
a jak w między czasie będzie 2 x 0:5 + 0:9 ?
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
I może spowodować, że będziemy zimować przed Legią
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
zacytuję sam siebie:
Cytat: