|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Ogadalem urywkami, bo niestety obowiazki rodzinne nie pozwolily w calosci na spokojnie.
Wszystkie atuty jakie do tej pory dalo sie zauwazyc w tym meczu zniknely. Niestety, ale Magiera wciagnal Gule nosem i wyplul druga dziurka. Dramat. Tutaj trzeba jakiegos wstrzasu, bo ewidentnie cos przestalo grac w druzynie. Bardzo nerwowy Frydrych, pokazuje, ze tam jest problem w druzynie. Moze trzeba sie kogos pozbyc (i nie jest to trener) zeby znowu zaczelo to funkcjonowac? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Pytanie. Czy s....ielom znowu się nie spodobał trener Czy po prostu są szmaciarzami piłkarskimi?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
To wygląda na winę trenera. Nie ma żadnych schematów, gra defensywna nie istnieje.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Takimi meczami trener kopie pod sobą dołek i pomimo sympatii (w zdrowym rozumowaniu) to co innego budować swoją filozofię, a co innego byc ślepym na potencjał zespołu.
Jak już mamy autostradę w środku pola to na Boga, może zróbmy cokolwiek by tej bramki nie stracić? To czego bym sobie życzył. By żaden trener (nawet Guardiola czy Klopp) nie mieli w Wiśle kontraktu bez względu na osiągane wyniki. Tutaj to niestety wygląda tak że dajemy Guli spory sztab i słyszy on że co by się nie działo przez 2 lata to go nie zwolnimy. Może warto jednak jakąś presję stworzyć na trenerze? Choćby może po to by takie wyniki jak dziś nie powtarzały się średnio raz w miesiącu? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ktory to juz trener wciaga nosem Gule?
za kazdym razem widze u rywala jakis pomysł jak nas zrobic w bambuko.Poczatkiem tego byl mecz z Rakowem gdzie Raków grajac w 10 wygrał przegrany mecz.Od tego czasu cały czas zespoly wiedza jak grac ,jak sie ustawiac ,szach-mat.A my jak takie matołki podwijamy ogon. Ile jeszcze bedziemy tak grac? ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Dac Trenerowi przegrac derby i mozna sie rozejsc, Brzeczek na ratunek.
Nie pisze tego przesmiewczo, takie sa realia. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
no wiec włanie NIE kolego wyzej
w tych latach smuty w ktorych walczymy o spadek wygrane derby sa jedynimi przblyskami radosci ja bym brał Marca , w Mielcu po skowronkowe gwiazdki usadził jak Hyballa duńczyków , takiego kogoś nam trzeba przed derbami ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
taa Marca, usadzi gwiazdki na 3 mecze i sie zacznie to samo co zawsze, z byle arki go pogonili szybko
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no ale na derby moze styknie , bo z gulą już sie etap najwyrazniej zakonczyl
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Najlepsi są wszyscy ci trenerzy, którzy u nas nie pracują.
W poprzednim sezonie niektórzy oszaleli na punkcie Tworka i chcieli go u nas. Ten sezon mu chyba nie pyknął i już cisza. Teraz widzę, że Marzec zaczyna wchodzić. W następnym sezonie będzie ktoś inny... To ja myślę, żeby przed derbami dać Guli urlop i wrzucić Sobola, jako tymczasowego. ![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Trener jest do zmiany. Jak pisałem miesiąc temu że drużyna pod jego wodzą nie rokuje to mnie spotkała krytyka. Widać jeden z drugim lubią jak im plują w twarz. Ile jeszcze upokorzeń trzeba.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Nie Ty jeden tak myślisz. Niewielu już chyba daje wiarę, że z tego Guli cokolwiek tu będzie.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wy naprawdę nie widzicie, że w tym klubie nie trener jest problemem.
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
tu tez trzeba zaczac mowic, ze zarzad po raz kolejny nie daje rady z takiego czy innego powodu niestety im szybciej tym lepiej dla nas wszystkich, ile mozna jechac, ze dlugi, ze sezon przejsciowy, ze moglo nas nie byc gdy wyraznie cos nie dziala i ryba psuje sie od glowy
ile kolejnych lat i upokorzen bedzie cisza w temacie? ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
O ile zawsze miałem wyrobione zdanie czy zwalniać czy zostawić trenera tak pierwszy raz mam na to totalnie wyj...
Czy zwolnią Gulę czy dostanie kredyt zaufania wszystko mi jedno ... i tak będzie w kolejnym okienku wagon szrotu i bryndza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Chcecie zwalniać kolejnego trenera proszę bardzo.
Już pisze jak będzie wyglądać sprawa z nowym. Pierwsze 3-4 kolejki rewelacja i ogólnie pianie z zachwytu, pózniej szara rzeczywistość. Nie wierzycie? Spójrzcie na pierwsze strony tematów odnośnie trenerów Wisły. Zydki po rozmowie motywacyjnej kibiców z trenerem i piłkarzami nagle przypomnieli sobie jak się gra w piłkę Spójrzcie na warszawiaków jak grają w pucharach a jak w lidze. Spójrzcie na Raków, Papszun to taki trenerski talent ? Nie. po prostu dobrał sobie kopaczy którym się przede wszystkim chce Problemem u Nas nie jest trener tylko kopacze którym się nie chce. Jaki trener u nas coś osiągnął ? Żaden!!! Zawsze można prze.......ic kilka meczów albo z trenera zrobić świra (Carillo) i można dalej w spokoju odcinać kupony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Przy czym ten trener już na tyle poległ,ze nie wskrzesi w tych pilkarzach ducha walki...Przypuszczam,ze na derby sie skoncentruja i wynik będzie remisowy lub wygramy,żeby ułagodzić głupich kibiców,a potem dalej bedą grać w ch...W koncówce znowu ligi znowu coś zagrają ,żeby nie spaść ,bo przecież chodzi o zarobki na poziomie Ekstraklasy.Tu powinien wkroczyć zarząd z karami i kibice na trening z transparentami motywacyjnymi.Jak ktos powie ,że to może źle wpłynąc na psychikę,to znazcy,ze to zwykłe piz... i sie nie nadają do gry w Wiśle.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez PAWEŁ : 24.10.2021 o godz. 07:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Jak jakiś trener zacznie wskrzeszać w tych leniwych ....ach ducha walki to z miejsca zostanie, wariantem, szaleńcem, łysym gnomem albo brodatym trollem. Może oni wczoraj byli zajechani? Dlaczego nie? Obciążenia mieli za duże albo za małe albo ktoś ich obraził albo krzywo popatrzył. Tylko czekać na płacze w mediach...
Moim zdaniem jest wyjście tylko zarząd musi sobie wyhodować jaja, bo on jest w dużej części odpowiedzialny. Trzeba przeprosić się z Hyballą, to nasze ....eczki z miejsca postawi do pionu .![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
na to gówno serwowane przez Wisłę nie da się patrzeć...nawet to całe trio pójdzie w ....u stąd
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No a dla czego poszedł Cupiał, Wojciechowski i inni a Filipiak ma wyjebane . Bo nie było ich stać? Wolne żarty i tłumaczenie dla .......nietych. Po prostu zdali sobie sprawę jakie to jest guano.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Jakich upokorzeń. Naprawdę masz tak smutne i miałkie życie, że słabe sezony Wisły traktujesz jak osobiste upokorzenia? No, chyba że z Kubą Błaszczykowskim piszę, w takim razie, Kubo, rozumiem, kupiłeś klub, chciałeś wygrywać, jesteś ambitny, nie idzie. Trzeba działać. Wyluzujcie, bo jesteście trochę jak takie zepsute dzieci, które chcą, żeby rodzice wreszcie przeprowadzili się do willi z basenem, bo to wstyd przed kolegami w szkole, że nie jesteście najbogatsi w klasie. Wy, nie rodzice. Oczywiście w ramach obecnej sytuacji można zastanawiać się, czy nie moglibyśmy mieć lepszych wyników i czy trener Gula te lepsze wyniki kiedyś zapewni. Moim zdaniem pewnie moglibyśmy, choć w długim okresie niewiele lepsze. Pewnie pomógłby w tym trener, który nie potrzebuje lat pracy z zawodnikami/dobrych zawodników albo chociaż jest bardziej elastyczny taktycznie, ale myślę, że warto temu Guli dać popracować. Jak go zwolnią, nie będę płakał, choć i tak pewnie weźmiemy jakiegoś Skowronka, Marca, innego Ojrzyńskiego. Ten i podobne posty okraszone wezwaniem do "rozmowy motywacyjnej" to już całkowity odlot. Rozumiem, że to forum piłkarskie, ale jednak trochę jako społeczeństwo przez ostatnich 40 lat się ucywilizowaliśmy. Okładanie się krzesełkami po głowach, bo typ po drugiej stronie ma szalik innego koloru, nie jest uzasadnione, nie jest też zabawne. Podobnie realizacją pasji nie jest straszenie piłkarzy klubu, z którym akurat sympatyzujecie.
Ostatnio edytowane przez czaro : 24.10.2021 o godz. 11:44.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Bardziej jak dzieci , które wstydzą się , że od 3 lat mieszkają w piwnicy i marzą żeby chociaż ten lufcik z widokiem na ulicę był większy a tymczasem zamiast większego lufcika woda zaczyna podchodzić ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Mi jest ciezko wyluzowac.
jest 12 kolejka a my dostajemy dwa razy 0:5 jest 12 kolejka a my tylko 3 razy gramy na 0 z tylu |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Akceptacja tego że się mieszka w piwnicy bez łazienki ale jednocześnie oczekiwanie że mieszkańcy nie będą srać pod siebie tylko będą to załatwiać na zewnątrz. Bo to co Ty prezentujesz obecnie to również wspomniany przez ciebie odlot. Tyle, że w drugą stronę. Brakuje jeszcze klasycznego sformułowania âsierota po Cupialeâ. Gula może dalej pracować bo przynajmniej na ten moment ryzyka spadku nie ma. Ale darujmy sobie już te śmieszne pogadanki o długach. Zostali sprowadzeni konkretni piłkarze (podobno wyselekcjonowani), jest podobno konkretny trener z wizją i oni wszyscy pobierają pieniądze wypłacane na czas. To nie jest tak, że długi spowodowały że zostaliśmy ze składem węgla i papy i nikt nie chce do nas przyjść bo są opóźnienia w wypłatach. I w kwestii wyboru piłkarzy jakiekolwiek oczekiwania można mieć. I nikt tutaj nie mówi o pucharach i cudach.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 24.10.2021 o godz. 12:20.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no to ja tylko wkleje post z meczowego zbyt ważny aby tu sie nie pojawił:
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dziś 16 rocznica zwolnienia Jerzego Engela z Wisły? Przypadek?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ale ja nie mówię, że nie da się grać lepiej w naszej sytuacji finansowej. Pewnie da się, na pewno krótkimi okresami.
Pewnie też - pomimo długów - można lepiej wydawać pieniądze, np. sprowadzać za tę samą kwotę lepszych piłkarzy, inaczej ich trenować, a przede wszystkim dostosować taktykę do możliwości kadry. Nie umiem powiedzieć, jak dokładnie to robić, bo gdybym umiał, zarządzałbym jakimś klubem za fajne pieniądze. Na pewno ocenę sytuacji można niuansować, ale jeśli ktoś napisał TAK, a ja się z nim nie zgadzam, to odpowiadam mu NIE, a nie MOŻE. A postawa "nie akceptuję dalszych długów" albo "czas pobić ludzi" zasługuje na stanowcze NIE. Wracając do dyskusji, pytanie, czy zmiana trenera rzeczywiście coś da. Pomysł na nadanie drużynie stylu był dobry, ale ten styl musi odpowiadać możliwościom kadry i sytuacji klubu, a do tego (także ze względu na te możliwości i specyfikę ligi) musi być elastyczny. Gula taki nie jest, to już widać. Może będzie, może nie, ale jeśli nie będziemy spadać, wypadałoby poczekać do końca sezonu ze zwolnieniem, a na wiosnę przeanalizować falstart z tym hard resetem, wyciągnąć wnioski, zastanowić się, kto i w jaki sposób poprowadzi klub lepiej. Trener Marzec czy trener Ojrzyński, którzy przykręcą śrubę i każą zapierdalać, to nie jest pierwszy krok budowania klubu, tylko przedłużanie tymczasowości, której tak nie chcecie. Miesiąc temu należało reagować. Usiąść z trenerem, wysłuchać go, przekazać mu ocenę, zastanowić się, jak można mu pomóc. Może dołożyć kogoś do sztabu, może last minute sprowadzić jakieś brakujące ogniwo w zespole. Nie wiem, co, ale wyobrażam sobie, że drużyna piłkarska nie działa na zasadzie odtwarzacza dvd: wkładasz płytę i gra, bardziej przypomina to kuchnię i gotowanie. Trzeba jednak trochę nad tym daniem posiedzieć. A to na pewno. Zobojętniały mi te wyniki, oglądam 1/3 meczów, wywiadów nie czytam, a na zamówione teksty o historii piłki 100 lat temu czy inicjatywy prezesa nie mam siły patrzeć. Już od kilku tygodni zastanawiam się, czy to nie czas zlikwidować c+.
Ostatnio edytowane przez czaro : 24.10.2021 o godz. 12:50.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|