|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Przy takiej polityce kadrowej na stanowisku trenera ktoś już tutaj słusznie zauważył, że dobry trener tutaj nie przyjdzie. Naprawdę chcielibyście oglądać na ławce u nas takiego Ojrzyńskiego, a Wisłę stawiającą autobus w każdym meczu i grającą lagę do przodu na osamotnionego napastnika? Taki trener tu już był, Skowronek się nazywał (34 mecze u nas, średnia punktów 1,29), gdzie teraz trenuje to już nawet nie wiem.
Obłęd ze zwolnieniami trenerów musi się kiedyś skończyć, lepiej pieniądze na odszkodowanie dla trenera zainwestować w 1-2 dobrych graczy w zimie. Nie chciałbym wyjść na jakiegoś wielkiego orędownika Guli, bo nim nie jestem, ale co on ma poradzić na to, co dziś odjebał Kieszek? Co by na to poradził Guardiola albo inny Klopp? ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie wiem czy sens jest oceniać mecz w którym nasz bramkrz popełnia juniorski błąd. 0-0 dałoby 1 pkt, na więcej nie zasluzylismy.
Piast był dziś na poziomie 1 ligi i tylko szkoda że my się do tego poziomu dostosowaliśmy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
. Damy radę jeszcze wygrać kilka spotkań przed zimą, pod warunkiem, ze nie będziemy rozdawali takich prezentów.Samego zaś trenera zdążymy jeszcze zwolnić. Nie ma się co tak gorączkować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
mnie to sie znudzilo 3 sezon byc znowu golonym przez kazdego jak frajer co dziwnym sposobem innym sie takie serie nie zdarzaja...
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Następne 2-3 mecze będą kluczowe, seria 6 z rzędu porażek/meczy bez zwycięstwa jest realna. To co gramy za Guli nie różni się specjalnie od gry za Skowronka, masa podań do obrońców, podań z których nic nie wynika, zagrożenie głównie po błędach obrońców albo indywidualnych akcjach, gra ofensywna praktycznie nie istnieje. No i oczywiście sami strzelamy sobie bramkę. Ja już wiem jak Górnik Zabrze z nami zagra, tak jak większość drużyn. Naprawdę nie trzeba niczego szczególnego żeby ugrać z nami 3 punkty, jesteśmy największymi frajerami tej ligi. Do tego zajebiście mi się podoba jak Gula stawia na młodych. Napisałem już że Kieszek na ławkę?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.10.2021 o godz. 00:26.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Wszyscy nawołujący do zmiany trenera, mam spoiler jak to się skonczy, żebyście w razie czego, jeśli do takiej sytuacji by doszło, nie jarali się za bardzo że teraz to już na pewno ta wiosna/jesień:
- Gula wylatuje - po 3 spotkaniach przychodzi kolejny cudotwórca z karuzeli - połowa piłkarzy wylatuje w okienku, przychodzi wagon szrotu - jest oczywiście prezentowany jak galacticos za pomocą efektownych filmików i grafik - pierwsze 5/6 spotkan w miarę spoko - okazuje się że jednak nowy treneiro zalicza słabszy okres - kibice w....ieni, chcą zmiany licząc na to że teraz to już na pewno będzie ta jesien/wiosna z nowym trenerem Chaos w zarządzaniu i brak konsekwencji jest czasami gorszy dla drużyny niż słabe finanse czy słaby trener. Naprawdę dajcie sobie spokój, jak macie słabe nerwy to w tym sezonie nie oglądajcie meczów tylko sobie sprawdzajcie co tydzień wynik i elo, będziecie zdrowsi i po każdej porażce nie będzie trzeba czytać tych wysrywów Karuzele trenerskie już zaliczalismy, teraz trzeba spróbować innej taktyki i postawić na stabilizację mimo wyników. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Jedyna nadzieja w Probierzu Szczegolnie że przestaliśmy calkowicie kreować sytuacje Kieszek walący babole w co drugim meczu to jedna sprawa ale jak my nie potrafimy strzelić gola w 3 meczach z rzędu to czego tu oczekiwac? 5 porażek i 2 fuksiarskie remisy w 10 meczach, stwierdzenie że oczekiwałem lepszego startu Guli będzie eufemizmem ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Włączcie sobie pierwsze dwie minuty meczu, to jest ta slynna krakowska piłka
Jakim prawem gra Skravka to chyba wiem, to ziom Guli i tyle, a że jest beznadziejny to co Może to kogoś zdziwi, ale cieszę się, że z Górnikiem będzie pauzował Aschraf, a dlaczego? Bo Gula musi wymyśleć coś nowego Czuje bramkę Podolskiego w powietrzu w meczu z nami.
Ostatnio edytowane przez fansorina : 02.10.2021 o godz. 06:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
)![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mecz jak mecz. Po prostu Wisełka go przejebała. Rozwiązań raczej brak.
Bo to nie Bayern żeby grać na kosmicznym poziomie. Może narybek w postaci młodych zawodników coś z czasem pokaże. Z wyjątkiem bramkarza wszyscy grali standardowy poziom środka tabeli. Spadku w tym sezonie nie będzie, pierwszej trójki też z pewnością nie. Wielki szacuneczek za doping !!!
Ostatnio edytowane przez mAnS : 02.10.2021 o godz. 07:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jak się nie nauczymy zapieprzać, a nie grać jak na sparingu to nic się nie zmieni. Jedyny który grał od początku meczu był Żukow, ale on jest taki elektryczny że z tego biegania niewiele wynika. Jedyną super piłkę jaką zagrał w kompromitującym stylu zmarnował gwiazdor Yeboach. Dlaczego niby mecz zawalił Kieszek, a nie on?
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Niewiarygodne..mamy trenera który już coś osiągnął, jest ceniony. Facet wychował wielu piłkarzy, zdobywał mistrzostwo.
Przyszedł do nas właśnie, bo przedstawiono tutaj wizję PROJEKTU DŁUGOTERMINOWEGO. To nie jest strażak, murarz ani cudotwórca. Facet od razu na wstępie mówił, że taktyka którą on chce tutaj wprowadzić wymaga czasu, że to co zamierza grać jest trudniejsze od murowania bramki. Zarząd zdaje się to zrozumiał i zaakceptował. Natomiast kibic jeden z drugim po paru porażkach już trenera wyrzuca na zbity pysk, a jak jeszcze - nie daj Boże - coś Gula przegra, to zaczną się wyzwiska i słynne "wypier..laj!" I kto tu przyjdzie ? Zidane Poczekajmy spokojnie..nawet jeżeli cały sezon bedzie do dupy, to jest to tylko jeden sezon. Postanowiliśmy spróbować tego pomysłu, to bądźmy konsekwentni. Z ligii nie zlecimy, a jak będziemy na koniec w środku tabeli to i tak będzie postęp względem poprzednich lat |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Typowy paździerz ekstraklasowy na 0-0.
Były w meczu dwa babole. My z prezentu nie skorzystaliśmy (Skvarka). Natomiast Piast swoją okazje wykorzystał. Łudziłem się że po zabójczej taktyce Pogoni w poprzednim spotkaniu (o której pisali forumowi spece od taktyki) oddanie pola gry przy Piast, spowoduje że uda nam się wykreować jakieś sytuacje w ofensywie. Niestety myliłem się i to bardzo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Oglądałem mecz z trybun Piasta.
Mamy słabych (bardzo słabych) piłkarzy a jak się wybijają to po czasie równają do "szeregu" (Basha, Hebert, Zukow itp). Puki nie przyjdzie poważny sponsor to zapomnijmy o czymś więcej. Jesteśmy skazani na przeciętność. Parę zrywów na Legię i parchy i tyle. Ps Trener nie gra...widziałem te pseudo strzały z bliska, dramat... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
Gdyby któryś z naszych chłopaków miał taką piłke jaką miał Domingo z której padła bramka jestem w przekonany że szukał by podania w bok do jednego z dwóch zawodników i było by po akcji. Te podania w bok od czasów Stolarczyka to jest jakiś dramat i kpina, granie na alibi
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ja dodam , ze wiadomo kto jest najinteligetniejszym zawodnikiem w Wisle. Otoz bez watpienia Frydrych, Czemu? Za akcje z lezacym zawodnikiem Piosta w koncówce. On jako jedyny zajarzyl ze lezacy gracz wyznacza linie spalonego i mozna wejsc w pole bramkowe
![]() Reszta trzyma linie spalonego w zlym miejscu Ze Frydrych mial racje swiadczy pozycja sedziego liniowego ktory stoi na wysokosci lezacego gracza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Jebanie Kieszka za wczoraj, to pójście na łatwiznę. Bez jego babola mielibyśmy 1 punkt z CHUJOWYM Piastem. Totalna impotencja w ofensywie i brak reakcji trenera - pierwsza zmiana w 71 minucie, już po stracie gola, to są problemy. Jak można trzymać Skvarkę w takiej dyspozycji cały mecz?
Skvarka był tragiczny. Przecież nawet prostopadle podać chłop nie umiał, rozegrać na raz też nie, a to przecież piłkarz nr 10. Po przerwie przynajmniej Savić się obudził i gdyby dłużej grał Forbes, to może by coś z tego było, bo Kliment za wolno myśli i za wolno biega. Savić tak naprawdę potrzebuje do grania napastnika w stylu Brożka. Ale takiego piłkarza nie będziemy mieli jeszcze długo, ale to już osobna historia. Sam fakt, że przychodzi "magiczna" 60 minuta, CHUJA GRAMY z przodu, a trener nie robi zmian, to jest dla mnie jasny sygnał, że typ się po prostu boi i/lub akceptuje jebany minimalizm, który drużyna pokazała wczoraj. Co z tego, że byliśmy lepsi z gry, skoro w praktyce to oznacza, że Piasta miał pół sytuacji i strzelił gola a my mieliśmy jedną. Gramy po prostu tragicznie i trener musi wstrząsnąć tą jebaną szatnią i sprawić, że piłkarze zaczną grać. Skoro nie mamy piłkarza na pozycję nr 10, to grać na 2 napastników. Jeśli i to nie zadziała, to wymyślić inny system. No ....a nie może tak być, że chłop ma swoją wizję, do której nie ma wykonawców, ale trzyma się jej za wszelką cenę, bo "gramy swoje". Albo nawet jeśli to "gramy swoje" Guli przyniesie efekty za 5 lat i awansujemy do pucharów i tam trafimy na jakiegoś mocarza, to co? Też będziemy "grali swoje" z np. BVB? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Część bywalców tego forum tylko czeka na pretekst, żeby poujadać na zawodników, trenera, zarząd, czasami mam wrażenie, że są to osoby podszywające się pod kibiców Wisły... Dla nich im jest gorzej, tym lepiej, bo jest okazja, żeby wszystko rozpieprzyć i rzekomo zacząć od nowa. Zawodników własnej drużyny nazywają "szrotem" trenera "nieudacznikiem" ludzi, którzy uratowali nas przed degradacją do IV ligi nazywają oszustami. Bramkarz, który jak napisał Drozd (z którym się dzisiaj wyjątkowo zgadzam w 100%), wybronił nam wcześniej 2 sytuacje, które Biegański prawdopodobnie byłby wpuścił jest wg nich ręcznikiem...
najciekawsze jest to, że te same osoby wylewały w poprzednim sezonie wiadra pomyj na Carlosa, a dzisiaj głoszą wszem i wobec, jaki to mamy nieudolny zarząd, bo nie poznał się na takim talencie, a ten się słusznie teraz na nas zemścił. ![]() Głowy do góry sfrustrowane ludki, nie jesteśmy Barceloną, ale wczorajszy mecz nie był wcale taki zły i było widać przebłyski lepszego grania. Ten Piast też nie jest jakimś ogórem, a graliśmy na jego trudnym terenie. Bramkarz też człowiek i błędy zdarzają się każdemu, a wylewanie na niego wiadra pomyj na pewno nie pomoże mu w odzyskaniu pewności siebie. Niektórzy nazywają go najemnikiem, a tak naprawdę sami go tak traktujecie., bo tylko najemnik nie ma prawa do błędu, bierze kasę ta ma być bezbłędny...!!! ![]() Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jednak to przez głupie indywidualne błędy przegrywamy mecze.
Tydzień temu Gruszkowski podaje przypadkowo do Silvy. Wczoraj Kieszek daje prezent napastnikowi. Szmatę Kieszka w meczu z Amiką chciałbym pominąć, bo i tak Amika mogła więcej wcisnąć. Ale nie pominę. Od początku nie podobała mi się koncepcja z Kieszkiem, uważałem, że lepiej ogrywać młodych Biegańskiego i Rosę, skoro i tak z założenia mamy więcej strzelać niż tracić. A Kieszek nie daje poczucia pewności całej drużynie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Rok temu po 7 kolejce Piast byl na ostatnim miejscu w tabeli. Sezon skonczyl walczac o puchary.
I tyle mam do powiedzenia wiekszosci przyglupom chcacym zwolnienic trenera. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Być może z drużyny, którą ma Gula nie da się dużo więcej wyciągnąć, być może potrzeba dużo więcej czasu, być może trzeba będzie zmienić filozofię gry i ściągnąć do niej bardziej pasujących piłkarzy. Biorę pod uwagę każdą z tych opcji, ale chciałbym jeszcze poobserwować co z wyjdzie z obecnego planu, przynajmniej do początku następnej rundy. Gula dał jasno do zrozumienia, że po przerwie zimowej zobaczymy "jego" drużynę i bardziej widoczne efekty pracy, którą zapoczątkował. Na marginesie, Gula został wynajęty przez klub do realizowania klubowej wizji gry, która była zbieżna z filozofią naszego trenera. Tak więc to nie jego widzimisię. Może być tak, że dano mu do tego za słaby zespół, z którym nie da się zrealizować celu. Co więcej, być może nie da się przestawić na inne granie, ponieważ mamy bardzo sprofilowaną/jednostronną Wisłę z ogromną przewagą zawodników, którzy lepiej czują się z piłką niż bez niej/ Zauważ, że w wielu miejscach stawiam znaki zapytania. Najbliższy czas pokaże jak jest. Nie mam, jednak wątpliwości, że gdyby Gula miał się zbliżyć do rekordu Stolarczyka, wyleci z klubu, czy tego chcemy czy też nie. Więc ci, którzy to z niego robią głównego winowajcę, mogą spać spokojnie. Nie wszystko co napisałem dotyczy twojej wypowiedzi. Po prostu mi się uzbierało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
![]() Gdzieś ty chłopie widział takie wypowiedzi/posty ? Chyba nikt nie ma wątpliwości , że Carlos to szrot i nie zmieni tego bramka w meczu z Wisłą . |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Po trzech latach od tzw. odnowienia pasowałoby, aby zarząd miał się czymś pochwalić - czymś konkretnym. Największym problemem nie jest nawet to, że Wisła po kolejnej rewolucji trenersko-zawodniczej tradycyjnie nie zaskoczyła i znowu okazało się, że przyjście kilkunastu kopaczy nie pomogło.
Tu w normalnych okolicznościach należałoby się domagać od zarządu planu na najbliższe lata, jakiegoś pomysłu. Nic takiego nie ma, bo dzisiaj w Wiśle nie ma ani jednej kompetentnej osoby, nie ma nikogo, aby mieć do niego zaufanie. Wyznawcy zarządu cały czas sobie smieszkują na tym forum. Zamiast posypać głowę popiołem, bo tu coraz bardziej należy wywierać presję na Jakubie i reszcie, a jeśli szybko nie będzie poprawy, domagać się kolejnej, ale tym razem prawdziwej zmiany warty - tylko pytanie czy w obecnej konfiguracji, tych samych układach, itp. jest to możliwe? Niestety bardzo mało realne, bo ci co uwłaszczyli się na klubie nie oddadzą Wisły. A dzisiaj można ocenić, że tzw. odnowienie z przełomu 2018/2019 r. jest nieporozumieniem. A jeszcze latem forumowe pisuary chciały z Obajtka zrobić świętego... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Raczej kilka osob daje do zrozumienia, ze talet nowego trenera JESZCZE sie nie objawil. Jedni forumowicze winia pilkarzy z pola, inni bramkarza, jeszcze inni biede w klubie. Oczywiscie prawda jak zwykle posrodku. Jednak dobry trener nawet z tak zwanego szrotu stworzy druzyne a zlemu nie pomoze najlepszy sklad. Zawsze bronie bramkarzy, ktorzy sa najlatwiejszym celem do bicia ale tutaj chyba lepiej ogrywac perspektywicznego Bieganskiego w sytuacji kiedy Kieszkowi niie idzie. Nie rozumiem tez co niektorzy maja z tym murowaniem bramki? Budowanie zespolu od solidnej obrony to murowanie bramki? Mnie troche martwi, ze nasi mlodzi wislacy sa za mlodzi, zeby czuc na sobie odpowiedzialnosc za zespol a zgraniczny zaciag, ktory dzis gra tu a jutro tam tym bardziej takiej odpowiedzialnosci nie czuje. ![]()
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing) |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Rozwiń proszę tą "myśl" jeśli możesz. Chodzi mi o brak tzw. odnowienia na przełomie 2018/2019 - do dziś czekalibyśmy na samolot z Vanną?
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jeden punkt z Piastem może dzielić nas od utrzymania. Punktujemy tragicznie, co gorsza mamy już przegraną ze Stalą Mielec i remis z Termaliką. Jeżeli Piast jest chujowy, to my niby jacy jesteśmy? Zmiany Guli to faktycznie kpina, jaki ma sens potrójna w 88 minucie kiedy przegrywamy - wie tylko on. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Mecz typowy na remis ze wskazaniem na nas. Karny odwołany miękki ale inny sędzia by gwizdnął bo Yeboah był kopnięty. Osobiscie bym to gwizdnął mógł giry nie wkładać.
Kieszek kolejna szmata. Trzecia już w ilu? 7 spotkaniach? Doświadczony bramkarz broni bo nie popełnia juniorskich bledów. Jak mają być robione babole to niech je robi młody Biegański. Kieszek ława. Wracając do Lecha. Jakby nie szmata Kieszka to ten mecz mógłby się inaczej ułożyć. Byli od nas lepsi ale jeszcze się po tej szmacie zespół nie podniósł i juz było 0:2. Jak Kieszek znowu wyjdzie w podstawie to zwątpię w umiejętności trenera, a trzymam go w wysokim poważaniu. Jak na razie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Mecz meczem, kazdy widzial. Tu trzeba dalej stabilizacji a nie wyp1erdalamy goscia po rundzie, jak dobrze pamietam to nawet za Wdowczyka bylo 7x w p1zde czy cos bliskiego, Pomijajac ze 3 rok z rzedu bedziemy sie pewnie bic o utrzymanie, moze cos lepiej nie da sie nie zauwayzyc ze 'trio splaca' jakies 10 baniek dlugu rocznie. Nie da sie polaczyc tego razem z wynikiem sportowym
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|