The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2021, 19:02
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ale jaka jest droga do sukcesu czy może "sukcesu"? Bo na pewno nie zmiany trenera i 10 zawodników za 6-12 miesięcy... Trzeba jakoś to budować, zmieniać krok po kroku i czekać aż zaskoczy
Zmiana trenera nie jest rozwiązaniem. Natomiast nie wiem co może mieć wpływ na zawodników aby nie przechodzili obok meczu. Bo mitycznego zapierdalania a tak naprawdę poważnie to sportowej złości u naszych zawodników nie widać. Ot zwykli wyrobnicy nawet nie przeciętni.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.09.2021, 19:05
Gdybyśmy tak jak dzisiaj zagrali w Poznaniu, mecz zakończyłby się dwucyfrówką.
Mieliśmy kupę szczęścia.

Owszem, fartowna sytuacja Carlosa, z której padła jedyna bramka meczu, ale to Pogoń grała w piłkę nożną, a my tylko to pozorowaliśmy.
Każdy z piłkarzy zaliczył dziś sportowy zjazd w dół.

Jak napisałem poprzednio: drużynę buduje się od tyłu (i nie chodzi tu o 4 obrońców + bramkarz), ale o umiejętność utrzymywania piłki w środkowej strefie i odbierania rywalowi w środkowej strefie - a najlepiej jeszcze przed polem bramkowym rywala. Potem można myśleć o krakowskiej piłce do przodu.
Kolejny raz okazało się, że nie mamy środka pola.
Podejrzewam, że gdyby emeryt Sobolewski wszedł na boisko, nakryłby naszych DP czapką.

No i to, co rzucało się w oczy to z naszej strony przegrywanie niemal wszystkich sytuacji stykowych - paprykarze wyżej skakali, szybciej ruszali do bezpańskiej piłki.
A po naszej stronie - brak werwy, zadziorności, agresji sportowej.
Zupełnie jakbyśmy wychodzili z przekonaniem, że jesteśmy tacy zajebiści, że gole dla nas to czysta formalność.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.09.2021, 19:06
Hahahah to są jaja. Szmaciany mecz przegrany 0 1 Pogoń nawet się nie wyśiliła i jeszcze bramkę zdobył ten byly nasz odpad hiszpański.... El Macostamcoś tam przypomina mi Uryge gdy gral w Wiśle na defensywnym pomocniku. Gra do tyłu na alibi do najbliższego zawodnika. Alan tak samo grał tylko mniej zgrabniej się ruszał.

Pomysł na grę jest taki albo piła na Yeboaha albo dzida do Hanouska i wrzutka

Dramat
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.09.2021, 19:07
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Tak grając dostaliśmy w ....ę w Mielcu i prawie w Niecieczy.
Nie. Bo to nie byli tacy sami przeciwnicy. Trochę to brzmi, jakbyś starał się wyciągnąć jakiś uogólniony wniosek po walce pięściarskiej z pięciolatkiem i zawodowym bokserem nie biorąc pod uwagę zupełnie zmieniającej się skali trudności.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.09.2021, 19:07
Po stylu w jakim przegraliśmy ten mecz żałuję że Hyballa nie jest już naszym trenerem. Żałuję że nie ma kogoś kto by ich wziął za pysk i pokazał na czym polega podejście zawodowego piłkarza do swoich obowiązków.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.09.2021, 19:11
Czekam kolego kryształ...na komentarz.

Masz uciechę?

Arkadiuszu to samo pytanie...

Zapierdalali?

Rzuć jakimś dowcipem humory się poprawią...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.09.2021, 19:12
RAF napisał(a):Wyświetl post
Po stylu w jakim przegraliśmy ten mecz żałuję że Hyballa nie jest już naszym trenerem. Żałuję że nie ma kogoś kto by ich wziął za pysk i pokazał na czym polega podejście zawodowego piłkarza do swoich obowiązków.
Po takim meczu obowiązkowe kręcenie sutów.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 26.09.2021, 19:14
Czekam kolego kryształ...na komentarz.

Masz uciechę?

Arkadiuszu to samo pytanie...

Zapierdalali?

Rzuć jakimś dowcipem humory się poprawią...
Zaraz Ci odpiszą starą płytą. Kopaczy mamy jakich mamy wiec ten teges są rozgrzeszeni. Musza mieć wolne do czwartku bo dojdą jeszcze problemy psychiczne.
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 26.09.2021, 19:16
Dramatycznie słabo to wyglądało. Zero pomysłu i ruchu przy wyprowadzaniu akcji. Co tu dużo pisać: nie ma czego szukać bez agresji, walki, ruchu, szukania pozycji, sprintów. To jest podstawa, rzeczy piłkarskie są w 2 kolejności. Co z tego, że Ashraf elegancko prowadzi piłkę jak zupełnie nie ma komu jej rozgrywać. Zero ruchu.
Indywidualnie wszyscy fatalnie. Wrzutki Gruszkowskiego to jakaś porażka. Jak chłopak nie potrafi z 5 wrzutek chociaż jednej dograc w miarę celnie to coś jest nie tak. Niestety. Nie mam pojęcia czy to gorszy moment, czy jak, ale coś się nie klei. Aż mi się nie chce wierzyć, że brakuje zaangażowania i drużyna nie potrafi się na 90 minut śpiąc, a tak to wygląda. No nic, zobaczymy jak sobie sztab i piłkarze poradzą z tym kryzysem. Normalne, że w sezonie są różne etapy, mogą być gorsze momenty, kluczem jest szybko się z nich pozbierać. 2 porażki z rzędu w lidze to jeszcze nie dramat, byle szybko tę serię przerwać i nie dopuścić do trzeciej. Tyle. Dobry wynik w Gliwicach, przerwa na kadrę, a później 4 mecze, w których w każdym walcząc jest szansa na dobry wynik i serię zwyciestw: Zabrze, Śląsk na R22, Plock, i derby na R22 i znowu przerwa na kadrę.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.09.2021, 19:20
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie. Bo to nie byli tacy sami przeciwnicy. Trochę to brzmi, jakbyś starał się wyciągnąć jakiś uogólniony wniosek po walce pięściarskiej z pięciolatkiem i zawodowym bokserem nie biorąc pod uwagę zupełnie zmieniającej się skali trudności.
Czyli co? Jak przeciwnik jest lepszy to można spacerować ? I zawsze się znajdzie fachowiec który kurestwo na boisku usprawiedliwi poziomem trudności?

Wybacz ale takie bajki to można opowiadać nastolatkom którzy nigdy meczu nie oglądali. W poznaniu mimo 0:5 nie można było mieć aż takich pretensji o postawę, choć i tak Lech bardziej się starał. Natomiast dzisiaj to w słowniku ludzi cywilizowanych nie ma słów wystarczająco obelżywych żeby ją opisać.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 26.09.2021, 19:23
Kto za skwarke ? Savic ?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.09.2021, 19:27
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Pogoń jest lepsza o klasę od nas. Może mieć problemy ze strzelaniem bramek, ale jeśli ma dzień, może wybić każdemu piłkę nożną z głowy. Kilka tygodni temu pozwoliła Lechowi na 3 celne strzały. Było wiadomo, że z nami pójdzie łatwiej.

Oni jak Graja na R22 przy ludziach ktorzy w nich wierza i dopinguja maja grac i zapie.rdalać az sie pozygają z wysiłku a dzis jedne co pokazali to jak sie chodzi po boisku.Co mnie ochodzi jakas Pogoń i jej klasa.
Ja bym te miernoty pogonił bo oni nie wiedzą chyba gdzie są i jak daja pstryczek w nos swoim własnym kibicom takim graniem jak dzis.
Kibicujemy miernotom ktorzy jak maja ochote to pograja jak Legią a jak im sie niechce to mecz wyglada jak dzis.Nie potrafia wziasc sie za jajca i powalczyc ,choc graja u siebie na swoim terenie.
To moze tez my wybierajmy kiedy im kibicujemy a kiedy nie,np jak jest brzydka pogoda to nie kibicujemy.Absurd goni Absurd z taka drużyną,bo dzis pokazali ze zasługuja zeby ich dopingowąło 200 kibiców pod wiatą z wuwuzelami ,na nic wiecej.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 26.09.2021 o godz. 19:34.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.09.2021, 19:27
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Po takim meczu obowiązkowe kręcenie sutów.
E tam trzeba zapytać czy się dobrze czują, bo roszczeniowi kibice, sieroty po Cupiale trochę gwizdali. Czego oni chcą?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 26.09.2021, 19:29
South napisał(a):Wyświetl post
Kto za skwarke ? Savic ?
Doszliśmy do momentu że może wejść każdy piłkarz który sumiennie i profesjonalnie podchodzi do swoich obowiązków.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 26.09.2021, 19:30
E tam trzeba zapytać czy się dobrze czują, bo roszczeniowi kibice, sieroty po Cupiale trochę gwizdali. Czego oni chcą?
Zanim się zapytasz to trzeba by ich przeprosić za to ze wogóle w niedzielne popołudnie musieli przyjść do pracy tj. zagrać mecz
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 26.09.2021, 19:31
Mamy kogoś takiego(zdrowego) w kadrze piłkarzy ?
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 26.09.2021, 19:32
Ogolnie przeplatamy mecze lepsze z gorszymi. Te gorsze sa wtedy kiedy przegrywamy srodek pola. Tracimy piewsi bramke i tu zaczynaja sie schody.
Kogo mamy w srodku? Zhukov ktory naprawde poza bieganiem nie.umie nic. Skvarka to czlowiek widmo. I mahdioui czlowiek z dobra.technika.

Teraz po krotce. Kim mamy rozgrywac pilke w srodku, robic roznixe gdy przeciwnik muruje? Nikim! Zhukov nie umie dograc, skvarka nic nie daje, mahdioui swietnie gubi krycie przyjeciem, ma technike. Moglby to robic. Pytanie dlaczego gra przed obroncami? A otoz dlatego ze ma zabierac pilke od obroncow i przekazac dalej. Tylko komu? Nie bez powodu nasze akcje ida tak naprawde na bokach obrony bo nie mamy wgl srodka, ktory wzialby sie za kreowanie akcji. Jest to czytelne dla rywali bo wysyarczy ze odetna nam skrzydlowych i nie ma akcji juz.
Pomysl guli wydaje sie nie byc zly, ale potrzebujemy kreatywnych w srodku. Byc moze w zimie przyjdzie ktos do srodka, wierze ze Pan Pasieczny juz przeczesuje swoja liste zawodnikow na zime.
Poki co jest pyta z lepszymi zespolami
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.09.2021, 19:33
South napisał(a):Wyświetl post
Kto za skwarke ? Savic ?
Pewnie że Savic, a jak tez będzie chodził to byle jaki junior. Te szmaty muszą sie nauczyć że albo będą zap... albo bedą siedzieć na trybunach innego wyjścia nie ma.

Pytanie czy Gula ma jaja, czy znowu powie że to jego wina, jak po Rakowie
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.09.2021, 19:41
Może wybiec w przyszłość i z góry zapowiedzieć, że śniadanie wielkanocne odbędzie się bez zakłóceń?
Morale pójdą w górę.
Historia pięknie zatacza koło. Nowy trener, nowe nadzieje, a na koniec jawne naplucie kibicom w twarz. Brakuje tylko zwolnienia Guli i wymienienia wagonu szrotu na inny wagon szrotu.
Jeśli komuś to pasuje, że płaci kilkaset złotych za karnet na cały sezon i ogląda taką chujnie jak dzisiaj to gratuluje.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 26.09.2021 o godz. 19:45.
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.09.2021, 19:42
Wkurza mnie to ,że już co poniektórzy pier%$!o zmianie trenera , to nie trener jest problemem, popatrzcie jaki my mamy skład, nie mamy dalej żadnego napastnika, mamy jedno skrzydło , lewe nie istnieje poza Hanouskiem ktory biega od jednej do drugiej strony ale nie ma z kim tam grać, srodek nie istnieje, ten mahdiou czy jak mu tam to jesczze widać że coś umie i będą z niego ludzie ale nie ma z kim grać, zhukow nic nie gra totalnie bez pomysłu, w ogóle juz nie przypomina tego zawodnika co przyszedł, ten skvarka to jakaś parodia ,w zimie koniecznie trzeba jakiegoś rozgrywającego, cały mecz szarpie yeboah ale co z tego jak każda druzyna z którą gramy o tym wie, gruszkowski w ogóle nie ma dośrodkowania, ten Szota w obronie taki sobie, moim zdaniem niepewny...ciężko będzie nawet o dziesiątkę , pelno strat bezsensownych w obronie , nie ma też ławki zeby porobić jakieś sensowne zmiany , problemy z prostym przyjeciem piłki i powolna gra , ja niepamietam kiedy widzialem w Wisle parę podan z klepki, chyba z 3 lata temu
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 26.09.2021, 19:45
Nie oczekiwałem wiele, ale aż takiej padliny się nie spodziewałem. Nam wystarczy oddać piłkę... I tak nic sensownego z przodu nie wykreujemy, a na pewno któryś z naszych odwali coś z tyłu, że przeciwnik to wykorzysta.

Myślę, że z Piastem będzie jeszcze gorzej. Fakt, że są w kryzysie, ale taktycznie to nas zjedzą.
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 26.09.2021, 20:08
Dzisiaj spotkały się dwie frajerskie drużyny z czego nasi okazali się większymi fujarami, jedni nie chcieli grać w piłce , drudzy nie potrafią...

Czy jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć na czym polega nasza taktyka "leja po bombie" w środku pola ?
Jak widzę w kolejnym meczu dramatyczne rozegranie między stoperami a bramkarzem , potem zagranie do bocznego obrońcy po to żeby wycofać do stopera i walić lagę na pałę gdzie 9 na 10 piłek przejmuje rywal to mnie krew zalewa.
Pomoc gdzieś hen daleko ch... wie dlaczego , rywali przejmuje i trzeba sprintem zap... spod pola karnego przeciwnika pod własne żeby ratować sytuację - chyba tutaj mamy wytłumaczenie ilości przebiegniętych km i wykonanych sprintów przez naszych, większość normy wyrobiona przez zapitalanie za akcją przeciwnika, którą napędza nasza laga...

Tyle osób narzekało na Plewkę i wyśmiewało jego mała liczbę podań i kontaktów no to dzisiaj Zukow pokazał klasę , Plewka wróć natychmiast.

Skvarka rywalizuje chyba z Savicem o miano najmniej widocznego piłkarza w historii Wisły .
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 26.09.2021, 20:09
Markus napisał(a):Wyświetl post
Kolejny zły mecz w naszym wykonaniu. Znów uwidoczniły się poważne mankamenty w postaci słabości środka pola, zbyt wolnego i pasywnego rozgrywania, gry "na stojąco", dużych błędów indywidualnych (przerażająca ilość wpadek technicznych, przy podaniach i przyjmowaniu piłki), fatalnych reakcji taktycznych zespołu (nieskoordynowany pressing, błędy w asekuracji, skracaniu pola gry i ustawieniu). Doszło też coś "nowego": rezygnacja w drugiej połowie. Kiedy zobaczyli, że Pogoń jest piłkarsko lepsza i zdominowała ich, po prostu stanęli i pogodzili się z losem.
Byc moze zamknales to w sformulowaniu "fatalne reakcje taktyczne zespolu", ale dodalbym jeszcze (dla widoku) koszmarna przewidywalnosc naszej gry. Z trybun bylo widac, jak do cofajacego sie po pilke El Mahidouiego dobiega jeden albo dwoch pilkarzy Pogoni, wywierajac presje i zamykajac pole gry, no a my w kolko to samo.

Pozostaje czekac na nastepny mecz. Oby sztab cos zmienil, bo do superofensywnej gry nie mamy wykonawcow.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.09.2021, 20:15
Ojej - zajmujemy 8 miejsce - czyli środek tabeli. Czyli to co nas realnie stać. I o zgrozo - przegraliśmy z 3 zespołem poprzedniego sezonu. Koniec świata.

Jak już rozum wróci co poniektórym to będzie można normalnie dyskutować. Ja tylko napisze - chciałbym 8 miejsca na koniec sezonu.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 26.09.2021, 20:19
Dla mnie w ogóle piłkarze wyglądali jakby byli obrażeni na siebie, podania na ,,odwal się", patrzenie na ,,bezpańskie" piłki. Masakra jakaś.

Ogryzek tu nie chodzi o tabele tylko o boisko najkrócej rzecz ujmując.
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 26.09.2021, 20:20
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ojej - zajmujemy 8 miejsce - czyli środek tabeli. Czyli to co nas realnie stać. I o zgrozo - przegraliśmy z 3 zespołem poprzedniego sezonu. Koniec świata.

Jak już rozum wróci co poniektórym to będzie można normalnie dyskutować. Ja tylko napisze - chciałbym 8 miejsca na koniec sezonu.
Nie no wszystko jest spoko , cieszmy się z tego o jest bo mogliśmy już nie istnieć - i tak jeszcze dekadę będziemy usprawiedliwiać.

Problemem nie jest 8 miejsce bo sam na wiele nie liczyłem i taki wyniki byłby ok , problem jest taki , że z taką grą jak dzisiaj to będziemy się kopać po czole z Wartą i Niecieczą w dole.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.09.2021, 20:20

A w którą strone idziemy? Ofensywnego potwora czy defensywnej zorganizowanej gry bo moim zdaniem zmierzamy ku nowym szczytom ....********osci.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 26.09.2021, 20:24

Powiem więcej. My po pierwszej kolejce byliśmy LIDEREM. W obliczu tej sytuacji jak ktokolwiek może wymagać czegokolwiek od tak świetnej ekipy?
Odpowiedz cytując
MateuszABG
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 26.09.2021, 20:29
R33 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie w ogóle piłkarze wyglądali jakby byli obrażeni na siebie, podania na ,,odwal się", patrzenie na ,,bezpańskie" piłki. Masakra jakaś.
To samo chciałem napisać. To nie tak że paprykarze ten mecz wygrały. To my go przejebaliśmy, ponieważ słowo "przegraliśmy" jest tutaj bardzo delikatnym określeniem.

Hanousek to niech lepiej poćwiczy podania...
mlody_ale_wierny napisał(a):Wyświetl post
To są derby, mecz ważniejszy od wszystkich lig, eurolig i pucharów. Nieważne czy to piłka nożna, koszykówka, podwodne szachy czy k...a zapasy wielbłądów. Derby to derby. Dlatego obowiązek jest stawić się na tym meczu.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.09.2021, 20:30

Najdziwniejsze jest to, ze ludzie są ślepi na pewne zależności. W pierwszych 5 kolejkach zdobyliśmy 7 punktów z drużynami, z których tylko jedna załapie się do pierwszej czwórki. W ostatnich 4 kolejkach, tylko albo aż, 4 punkty z zespołami, z których 2-3 będą w czwórce. Wkrótce będziemy grali tylko z drużynami z naszej półki i zaczniemy wygrywać. Nie będzie to jednak koniecznie oznaczało, ze gramy lepiej albo więcej zapierdalamy, tylko, że poziom trudności jest lepiej dostosowany do naszych możliwości.

A Pogoń dzisiaj po swojemu po zdobyciu przypadkowej bramki zabiła mecz. Nie po raz pierwszy i ostatni.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów