|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() Aktualna tabela: ![]() Zestaw par nadchodzącej kolejki: ![]() A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) ![]() Zapraszam do dyskusji ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Trzeba wygrać i wrócić do czołówki.
Spośród naszych ostatnich 3 ligowych rywali to na pewno rywal w najgorszej formie. Coś mi się też zdaje, że związek z Runjaiciem im się wypala. Ponadto stracił asystenta (zarazem najbliższego tłumacza) który mu robił mega robotę w drużynie. Trochę podobną sytuacja że Skowronkiem i Szulczykiem. Typuje 2-0, bramki Yeboah i Młyński |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
wkradła sie literówka w tytule, prosze o poprawienie na 17:30
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
pisz pan na Berdyczów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Chyba szybciej będzie założyć temat jeszcze raz
![]() ![]()
Współwłaściciel, współsponsor
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ciekawa ktora Wisla wyjdzie na boisko. Zwyciestwo szybko by pomoglo wymazac blamaz w Poznaniu, przegrana chyba wyjasni ze nasze mozliwosci sa raczej na maks 8-10 miejsce w tabeli. Rywal wydaje sie w mini kryzysie ale mysle ze bedzie zmobilizowany po porazce w PP z drugoligowcem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Wiadomo ile biletów sprzedano na jutro?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Coś mam przeczucie, że zagramy jutro na zero z tyłu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Choć nie powiem, pozycja Zagłębia Lubin czy Lechii obecnie bardzo zaskakuje. Na minus na pewno obecne miejsce Piasta, ale już za tydzień ich osobiście zweryfikujemy. Bez względu na jutrzejszy wynik, to nie rozglądał bym się zbyt odważnie w górę tabeli, bo upadki bywają bolesne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ciężki mecz i każdy punkt cieszy
![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest źle, znowu wolno rozgrywamy piłkę. Mało gry na jeden kontakt.
Druga linia cienka, jak dupa węża. Jak nic nie zmienimy, nie wygramy. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ależ się napatrzyłem na ofensywną taktykę Guli: zero strzałów celnych, zero goli.
Nie musimy wygrywać, wystarczą mi walory estetyczne ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Tak się zastanawiam namiętnie, no bo niby aż takiej złej kadry nie mamy ale z drugiej strony to kogo my mamy w tej kadrze? Kto ma grać dobrze w polskiej lidze, kto ma być filarami zespołu jak nie Polacy? A kogo my mamy z Polaków? Same dzieci 17-22 letnie albo samych kontuzjowanych emerytów, bramkarza już prawie na emeryturze i w świetnym wieku do grania w piłkę Urygę, który jeszcze po powrocie do Wisły meczu nie zagrał bo się leczy... Czyli kogo mamy? Z Polaków nikogo a z zagranicy w wiekszości szrot. To czego my oczekujemy?
My dopiero musimy swoją markę budować i jakiś kręgosłup tej druzyny stworzyć na przestrzeni 3-5 sezonów. Bo od 10 lat ciągle to samo jest u nas. Niekończące się zmiany, które zanim sie zaczną, to już się kończa, a później są nowe zmiany, które znowu się kończa zanim się zaczeły. Także wychować tych młodych, polować przede wszystkim na Polaków dobrych, ewentualnie z zagranicy kogoś kto się wyróżnia, bo inaczej będzie chujnia. U nas kapitanem jest Frydrych, który gra drugi sezon w Krakowie... A jak nie on to może nim być Sadlok... Porażka. U nas nawet nie ma kto zostać pełnoprawnym kapitanem - o Kubie też już nie wspominam bo on to już emerytura, kontuzje i funkcja prezesa... To pokazuje nasz upadek i miejsce, a w którym jesteśmy. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Na to co chce grać Gula to my potrzebujemy środek pola
Zukov ostatni dobry mecz to zagrał chyba 1.5 roku temu, Skvarka cały mecz dreptał Ten mecz to jeszcze gorszy niż ten w Poznaniu, 0 pomysłu, werwy, determinacji Czegokolwiek Do poniedziałku byśmy mogli grać i by nie było składnej akcji ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A tak na poważnie, trzymanie Skvarki do 80 minuty to był sabotaż Guli. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Serio, ściągnął Zhukova i zostawił Skvarke do 86 minuty?
![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Skvarka dreptał?
WSZYSCY dreptali !!! Poza Frydrychem i Hanouskiem... To dostaliśmy w p...zde. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Nie ma zapierdalania nie ma wyników tzn są ale ujowe. Teraz może je się śmiać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Im dalej w las tym gorzej. Niestety ale zawodnicy którzy mieli ciągnąć grę w ofensywie zawodzą na całej linii. Gula ma najgorszy materiał ludzki z jakim spotkał się w swojej trenerskiej karierze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Z dobrych informacji, właściwie wszystkie drużyny, które będą biły się o 4 czołowe miejsca już za nami. W następnych kolejkach powinno być trochę łatwiej. Mecze 6-10 miały pokazać nasz miejsce w szeregu oraz możliwości i pokazały.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Dzisiejszy mecz to był typowy późny Skowronek ....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ale te wklady do koszulek jawnie maja nas w dupie. Oni nie moga sie nazywac profesjonalistami. Nie ma zapierdzielania, przyjechala raz legia i starczy. Co z tegp ze robia liczby w km jak nie przeklada sie to na sytuacje. Pogon muruje bramke i nie ma ruchu wgl do pilki, zeby rozbic ta defensywe. Na stojaco wszystko.
Ale jestem wkurzony na skvarke i zhukova. Zhukov jakby mial podac na 2 m pilke to by nie trafil albo zle dobral sile. A skvarka? Po co ten chlop gra? Robi wgl jakies podania kluczowe? Cos daje druzynie oprocz biegania za pilka? No dramat ....a dramat. Kurde gonic wynik to trzeba ruchu duzo z przodu, grac szybko a dzis wszyscy stojano i czekanie czy zrobic cos yeboah. No ale wyplata wplynie zaniedlugo, poklepia sie po plecach i za tydzien zrobia sobie wycieczke do gliwic i beda udawac granie w pilke Zyc nie umierac, beztroskie zycie pilkarza w Wisle |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Uhm, za tydzień gramy w Gliwicach. Już dopisuje 3 punkty xD
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
ALe jak mamy wygrać ,albo strzelic bramke,jak zawodnicy stoją na boisku?
bez ataku,doskoku,wybiegania nie ma nic.Widac to bylo po 20 minutach ze dzis bedzie kicha ,bo dzis nie bylo zadnych cech raz mentalych a dwa piłkarskich. dramat,15 tys ludzi ich wspiera ,gdzie 90% klubów moze pomarzyc o takiej frekwencji a Ci piłkarze graja sobie w chodzonego,jak gdyby nigdy nic i grali sobie w piłke pod trzepakiem na blokach. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiesz, ogólnie przed miesiącem pisałem, ze nie zdziwi mnie, jeśli w meczach 6-10 zdobędziemy zero punktów. Jest lepiej. Nie spodziewałem się, że Legia będzie aż tak słaba w meczu za nami. A Lechii zbrakło minuty, żeby wywieźć komplet punktów. Reszta zdarzyła się, jak miała się zdarzyć. Przynajmniej, jeśli potrafisz ocenić realnie możliwości poszczególnych drużyn. Gdyby to był Piast z tamtego sezonu, nie miałbym wątpliwości, ale ostatnie tygodnie pokazały, ze Gliwiczanie przechodzą mały kryzys. Może zremisujemy. Potem powinno być trochę łatwiej, co nie znaczy, że wszystko potoczy się idealnie. Nie mam jednak wątpliwości, ze w następnych 9 kolejkach uzbieramy więcej punktów niż do tej pory.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolejny zły mecz w naszym wykonaniu. Znów uwidoczniły się poważne mankamenty w postaci słabości środka pola, zbyt wolnego i pasywnego rozgrywania, gry "na stojąco", dużych błędów indywidualnych (przerażająca ilość wpadek technicznych, przy podaniach i przyjmowaniu piłki), fatalnych reakcji taktycznych zespołu (nieskoordynowany pressing, błędy w asekuracji, skracaniu pola gry i ustawieniu). Doszło też coś "nowego": rezygnacja w drugiej połowie. Kiedy zobaczyli, że Pogoń jest piłkarsko lepsza i zdominowała ich, po prostu stanęli i pogodzili się z losem.
Indywidualnie najgorszy był Młyński i Skvarka. Równie tragiczny po wejściu na boisko Savić. Beznadziejnie spisał się Żukow. El Mahdioui także odpowiadał za koszmar w środku pola. Szota znów parę razy prowokował problemy. Gruszkowski tradycyjnie ani jednego udanego dośrodkowania. Wbrew bezmyślnym słowom Wyara sprzed kilku tygodni, na razie po prostu nie umie tego robić dobrze. Nie wygrywał też pojedynków jeden na jeden w ofensywie, najczęściej odgrywał tylko do tyłu i cofał grę. Szot nic nie zmienił na prawej obronie. A atak? Żaden z napastników nie pomógł należycie zespołowi, nie dał jakiejkolwiek wartości dodanej. Jedynym zawodnikiem, któremu naprawdę chciało się dziś biegać i próbował rzucić wyzwanie rywalom był Hanousek, najlepszy w naszym zespole. Yeboah też próbował, ale był umiejętnie podwajamy i potrajany, nie miał z kim grać. To stanowczo za mało na dobry wynik. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Tak grając dostaliśmy w ....ę w Mielcu i prawie w Niecieczy. Więc w Gliwicach będzie 0:3.
Było narzekanie na Plewkę i co Żukow pokazał? Forbes ława, Gruszkowski ława, Skvarka ława. I zap.... na treningu aż się zesrają, obiboki p.....olone. Jeżeli chodzi o szybkość waleczność to w porównaniu z Pogonią wyglądali jak po tygodniu ostrej najebki. Jak zmulone ....y. Banda tumanów... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|