|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Projekt Hybali był jakoś dostosowany do naszych realiów i możliwości bo zakładał wybieganych rzemieślników, obecny jest bardzo ambitny i oparty bardziej na chciejstwie niż realnych możliwości. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
I tak i nie, bo wyobrażam sobie scenariusz w którym zamiast 0 pkt z Rakowem i Stala mamy 6.
"Wystarczyłoby" wykorzystywać swoje sytuacje i do tego wymienić dwa najsłabsze ogniwa (np Kuveljicia i Frydrycha na Plewke i Uryge). Piłka jest na tyle przewortotna dyscyplina, że błędy jednostek rzutują na obraz całości. Często mocno niesprawiedliwy. Łatwo się krytykuje po porażkach, ale ciężko na podstawie 4 spotkań stwierdzić że będziemy dostawać w każdym spotkaniu tak samo w łeb. To byłby już skrajny defetyzm. Zawodnicy się ogarną i może lepiej zalapia styl Guli, pytanie kiedy i jakim kosztem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Co do porównań do ŁKS Kazia Moskala - tak, sa spore podobieństwa, ale też wyraźne różnice. Mamy jednak sporo lepszych jakościowo piłkarzy. Raczej - może być tak że bedziemy grali jak zespół Stolarczyka w 1 sezonie czy wczesniej Wisła za Moskala. Wg mnie nie grozi nam ŁKS i szorowanie dna. Inna sprawa z czym sie zgadzam, że grając ładny radosny futbol w naszej lidze nie zostaje się mistrzem czy tez nie awansuje się do pucharów. Tak w sam raz na środek tabeli po meczach z wynikami 3-2 albo 2-3.
Ale czy ktoś rozsądny myślał że w tym sezonie gramy o coś więcej niż środek tabeli? Owszem, za 2-3 sezony jak bedą trochę lepsi jakościowo piłkarze, to nawet grając taki radosny futbol możemy coś ugrać. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na pewno nie mamy ławki rezerwowych i jedna/dwie kontuzje mogą spowodować dramatyczny zjazd z obecnego poziomu, który nie jest wysoki. Wystarczy spojrzeć na wspomnianego Kuvejlicia który jest sabotażystą, a przecież przecinaka na środku najłatwiej zastąpić. W przypadku drużyn grających defensywny futbol kontuzje mają mniejsze znaczenia bo mniejsze indywidualne ryzyko spada na poszczególnych piłkarzy, mniej też się od nich wymaga.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.08.2021 o godz. 10:29.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Byłoby fajnie.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja nie jestem pewny tego miejsca w środku tabeli, nie jestem nawet pewny, że nie będziemy na ostatnim
Ale nie winię tu trenera, po prostu mamy piłkarzy jakich mamy, do tego zespół jest zupełnie nowy i brak zgrania odgrywa kluczową rolę. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oczywiście że w tej kwestii ogranicza nas tylko wyobraźnia..
Jedno co natomiast wydaje mi się pewne, nie ma opcji na kolejny sezon ze zmianami trenerskimi i kolejnych strażaków. Tylko konsekwencja w działaniu może doprowadzić do czegokolwiek pozytywnego i jakiejkolwiek stabilizacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Serio uważacie, że mamy kadrę na ostatnie miejsce w tabeli?
Ja się chyba przestałem zupełnie znać na piłce, bo ja tam widzę ekipę na środek tabeli. Na luzie. Przy czym zanim zacznie to grać to możemy mieć kilka porażek tu i tam. Liczy się, żeby ogarnąć tyle punktów, żeby wylądować w środku tabeli, nieważne w jakich meczach i kiedy. ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Mam nadzieję, że uda się zająć w tej rundzie bezpieczną pozycję, żeby w następnej piąć się w górę tabeli. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Drużyna się zgrywa, wiadomo nikt nie oczekuje samych zwycięstw, ba będą też porażki.
Natomiast nie wyobrażam sobie, żebyśmy poraz nty nie przeszli pierwszej rundy PP, no nie zaakceptuje porażki ze Stalą. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Masz rację, nikt nie wymaga zwycięstw. ale woli walki i ambicji jak najbardziej .a tego brakło i z TBB i z Rakowem i ze Stalą. a to wqrwia najbardziej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ciekawe czy są jakieś szanse by Sobol wrócił jako asystent Guli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie widzę braku woli walki ani ambicji. Naszym piłkarzom na pewno bardzo zależy na zwycięstwach. Za to była frustracja, nerwy i od pewnego momentu niemoc.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
no to oglądaliśmy inne mecze. w meczu z TBB fakt, że walczyli do końca ale Raków i Stal Mielec gra na stojąco. Nie mamy lidera, który pociągnie zespół w ciężkich chwilach.
|
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
|
póki co drużyna nie ma jaj pomimo iż wychodzi na boisko 11 facetów...no i nie mamy kapitana tych facetów
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wisła ma potencjał na spokojne 3-6 miejsce, biorąc pod uwagę jakość przeciwników i to, że Legia zdobywa kolejne tytuły przez słabość rywali, a nie przez swoją wielkość. Wisła za czasów Cupiała, co was boli zdobywała tytuły swoją wielkością. Tylko trzeba zacząć wymagać od tych wszystkich odnowicieli, a przede wszystkim od piłkarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Bo na pewno nie szybkością biegania, aktywnością w wyjściu na pozycję czy nieustępliwością i agresją w obronie. Przez 80 minut większość kopaczy SNUŁA SIĘ PO BOISKU. Ostatnie 10 pokazało ze jednak da się pobiec szybciej czy powalczyć o piłkę. I do tego nie potrzeba zgrania tylko chęci i odwagi. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Spokojnie, "Wy nam ligę, my Wam puchar"
![]() ![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15758310
Sadlok jest jaki jest, ale szczerości mu nie można odmówić, szczególnie w wywiadach z Karczem. Myślę że taktyka Guli na mecz ze Stala jest tutaj najmniejszym problemem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dwa dni wolnego po zawstydzającej porażce...Już to kiedyś przerabialiśmy...
A co do wywiadu Sadloka w GK - jeżeli to on jest tym gościem z charakterem, który ma dawać przykład innym - to nieciekawie to wygląda... Wygląda na to, że mamy drużynę pełną bezjajecznych grajków - zobaczymy jak Gula sobie z tym poradzi... Obawiam się, że pozostaje niecierpliwie czekać na powrót Urygi, Plewki, Żukowa. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Sadlok i charyzma
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Charyzma może nie, ale ....icy często dostaje. W meczu z Rakowem było widać z trybun jak się w....iał po drugiej bramce. Pytanie, na ile potrafi to przekuć w pozytyw dla drużyny i zagrzanie kolegów do walki. Patrząc na sytuacje z przeszłości, gdzie któregoś tam naszego wziął za szmaty/za gardło, to raczej nie wydaje mi się. Bliżej mu chyba do takiego marudy, który cały czas narzeka, bo mu się wydaje że on jest najlepszy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Sadlok jest jaki jest, czasem słabszy czasem lepszy, ale zaangażowania odmówić mu nie można. Czasem zgrzeje się za bardzo na boisku, ale patrząc na to okiem kibica - spoko, widać, że nie lubi dostawać po piździe.
Janickiego pamiętacie? Ten luz i uśmiechy po stracie kolejnej bramki? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie ma miejsca na odpuszczanie, tak jak np u Yeboaha czy Kuveljicia. To działa demotywujaco dla wszystkich. Sadloka na dziś z defensywy można winić najmniej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Nie tylko Kuvejlić i Yeboah odpuszczają, ale i Frydrych. Jeśli Gula nie zacznie sadzać na ławie tych, którym się nie chce, to żadne pogadadnki i krzyki Sadloka nie pomogą. Oby w Łęcznej wyszła drużyna, która chce wygrywać i walczyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
ale jak Kuveliciowi może się nie chcieć jak dopiero co podniósł się z ławki po długim siedzeniu, to musi być jakiś inny problem i my tego nie wiemy, zresztą nie jesteśmy od tego. Jest trener i sztab, niech główkują
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
dziura w środku pola jest ogromna - Plewka w formie potrzebny na sobotę
|
|