|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Patrząc co my gramy to typowanie wyniku mija się z celem, lepiej w totka zagrać
![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wszystko zależy jak zagra nasz przód. Co kolejka to strzelamy mniej bramek a problem jest zarówno w linii pomocy jak i obrony.
Ktoś ma jakieś info n/t jak się Alan czuje? ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Kieszek - Gruszkowski, Frydrych, Sadlok, Hanousek - Mahdiou, Skvarka - Yeboah, Kuba (Savic), Młyński - Kliment
Obstawiam jutro w bramce Kieszka, jeśli dostanie kolejną szanse Biegański - nie ma sprawy. W środku kogoś z dwójki Savic/Kuba. Wtedy na 8 Skvarka, na 6 Mahdiou. Mam nadzieję, że Kuvelic z dala od pierwszej 11. Może Plewka już gotowy? Reszta raczej bez zmian. Nie dopuszczam innego scenariusza , niż nasze zwycięstwo, a mecz od początku do końca pod kontrolą. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kieszek - Gruszkowski, Frydrych, Sadlok, Hanousek - Mahdiou, Plewka - Yeboah, Skvarka, Młyński - Kliment
Plewka podobno gotowy więc moim zdaniem powinien mieć miejsce w pierwszej 11 patrząc na grę naszego środka pola.. Mecz ze Stalą jest trochę jak o 6 pkt, jesli chcemy mieć komfort musimy z Mielca przywieść komplet punktów |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
To będzie trudny mecz, Stal jest zdeterminowana żeby coś.ugrać a to w naszej lidze 50% sukcesu.
Niby piłkarsko jesteśmy lepsi ale co z tego, jeżeli głowa znowu nie dojedzie. I dlatego uważam, że mecz rozstrzygnie się w sferze mentalnej - jeżeli zagramy agresywnie i zdecydowanie od początku to jest szansa na 3 pkt. Inaczej mogą nas pojechać. Co do składu to chciałbym zobaczyć Szotę w miejsce Frydrycha i Plewkę od 1 minuty. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Według mnie powinien zagrać Biegański, dobrze gra, zdarzają mu się błędy wynikające z braku doświadczenia, którego nie nabędzie siedząc na ławie. A Kieszek jak starszy pan powinien siąść na ławeczce i być gotowym na wejście w razie pożaru, na treningach młodego wspierać radą, podpowiedziami, doświadczeniem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Sądzę że zasługuje choćby na to by pokazać jak potrafi kierować obrona i tak po prostu - dawać spokój. Ryzyko jest żadne. Po konferencji przed meczem jestem przekonany, że Gula na niego postawi, wyraźnie to zasugerował. Co więcej, wydawało mi się że nie wykluczył roszad w obronie i ja bym się nie zdziwił jakby Frydrych usiadł na ławce, a Szota dostał swoją szanse. Regres formy Czecha jest nad wyraz wyraźny... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.08.2021 o godz. 15:06.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nie ma co, w takich meczach musimy zagrać na 100%. Łatwo pewnie nie będzie, Stal też sobie myśli że jesteśmy do "stuknięcia". Walka i zaangażowanie a mamy 3 punkty.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Gula go ceni - więc sądzę że widzi w nim atuty. Może właśnie ustawienie, szybkość i wyprowadzenie. Stawiał na niego w sparingach w tym Napoli bez kompleksów. Nie wiem czy Pan Frydrych należy do piłkarzy nie zdejmowanych z boiska, ale z utęsknieniem czekam na Uryge. Mam nadzieję że u Guli żaden piłkarz nie będzie miał monopolu na grę. Czy tak będzie się przekonamy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem na czym polegał jego brak kompleksów w grze z Napoli, jeśli w byciu niemiłosiernie objeżdżanym, zawaleniu bramki wraz z drugim Szotem i tym, że większość ataków Napoli szła naszą prawą stroną to tak, nie miał kompleksów. Generalnie wiadomo że to inna półka niż Stal Mielec, ale nie przeginajmy w drugą stronę. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
szkoda, że nie gra Biegański. po niezłym meczu z TBB, niezłym z Napoli i dobrym z Rakowem dzisiejszy mecz mógłby Go podbudować. czekamy na mecz
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Frajerzy. Tyle napiszę. Frajerzy bez ambicji.
Gramy zajebistą krakowską piłkę. Brawo Gula. Dotrwa do zimy? Nie sądzę. Jest zagubiony jak dziecko we mgle.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.08.2021 o godz. 20:19.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Xdddddddddddddd
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Środka pola nie mamy w ogóle
El Mahdioui to może ładnie piłeczkę kopie ale agresji, walki, determinacji to w nim nie ma wcale Obecność Kuveljica każe pytać o zdrowie (psychiczne, okulistyczne) tego co go wystawia Obojętnie co się wydarzy w drugiej połowie, pozwolić Stali wyglądać na ekstraklasowa drużynę a Kolevowi na strzelenie gola to jest wyższy poziom żenady ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
My jesteśmy tak posrani jak musimy wyprowadzić piłkę od bramkarza , a przeciwnik założy pressing, że głowa mała.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Obczajcie zachowanie Kuvelijca przy golu: "poszedł" za Urbańczykiem (bodajże) jak tydzień temu za Cebulą.
A Gula dalej krakowska radosna piłeczka z wagonem szrotu na boisku... Ze stołka zleci najdalej w grudniu. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Asekuracyjne granie Sadloka do najbliższego, w poprzek, albo do bramkarza w tył to jedyne celne podania... Każde w przód to strata i laga 45 metrów do przeciwnika... Od wolnych, rożnych i karnych do odsunęli po X latach to dlaczego z kadry nie można się go pozbyć skoro gra setny mecz totalną chujnie?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
To my coś gramy ? Znowu padaka i Granna stojaka. Niech nie zapominają , że w tym roku spadają 3 drużyny a nie jedna jak w ubiegłym.
Niech im Gula puści mecze z Schalke, Parmą, Realem Saragossa ... Niech oglądną o takich legendach Wisły jak Brożek, Żurawski, Głowa czy Sobol. Nie wiem co w ich łbach siedzi ale chyba niewiele. Nadal nie mamy środkowej linii. Jak to jest możliwe, skoro w meczu z Lubinem to jednak środek coś grał. Brak słów i duża szansa na zepsuty weekend. Walczyć Wisła! Walczyć!!!! BTW. Co to za wynalazek komentuje ten mecz ? Były fryzjer, że się tak żelem i fryzurami zajmuje. .. z drugiej strony jaka gra Wisły taki komentarz. Powód: Literówki
Ostatnio edytowane przez mightyvenomous : 13.08.2021 o godz. 20:31.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale zaraz się zacznie pieprzenie o zgraniu, taktyce i innych didaskaliach. Bez zap..dalania nie ma o czym mówić a te ....eczki potrafią tylko udawać... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Gramy sobie na serwerze 4 FUN, a reszta ligi na Team Play.
Yeboah nasza gwiazdeczka to wie, że jest zespół obok niego na boisku ? Grać mega pragmatycznie w 2 połowie i spokojnie to jest do wyciągnięcia. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
|
Może będą zmiany i obudzą się po przerwie. Dodam jeszcze, że Żydek jest słaby.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Mowilem to przy Skowronie, Hyballi i teraz mowie to samo przy Guli:
TUTAJ NIE POMOŻE NAWET GUARDIOLA CZY KLOPP Chuja gramy bo stoczyliśmy się do poziomu klubu z pogranicza 1 ligi i ekstraklasy, na takich zawodników mamy pieniądze i tak będziemy grać, tam jest nasze miejsce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pieprzysz... Stal weszła z pierwszej ligi i jadą z nami nie dlatego ze są lepsi tylko dlatego że im zależy a nasi mają w dupie...
Z umiejętnościami nie ma to nic wspólnego... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Kompletnie nie rozumiem. To co oglądam jest irracjonalne. Odsuwając emocje, po prostu wykorzystujemy 10% swojego piłkarskiego potencjału, który imponujący nie jest, ale Stal to powinniśmy po weselu w 10 oje.bać. A tutaj nikt nic nie gra. O co chodzi? Nie chodzi o tanie wymówki, że ściągnęliśmy szrot, bo Stal może pomarzyć o takim szrocie. Nie chodzi o to, że im się nie chce - to jest tania wymówka modna za czasów Hyballi. Nie rozumiem.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.08.2021 o godz. 21:21.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Trzeci podobny mecz. Problemy z asekuracją. Czas! I nie .......cie o braku zaangażowania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Drużynę buduje się od tyłu. U Nas w tyłach cyrk.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|