|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Rany, po co ten ton, jakbyś sam był za ten transfer odpowiedzialny.
Skoro Lis sam nie chciał zostawać to ok, po prostu napisałem, że nie słyszałem żeby była z nim jakaś imba w stylu "albo mnie teraz sprzedajecie, albo będę wpuszczał wszystko". Mnie to wyglądało jakby zarząd koniecznie chciał się go pozbyć - i miałoby to sens, jakby Biegański czy Broda byli pewni na pierwszy skład. A tak to szukanie jakiś wiekowych bramkarzy... Może do Majdana zadzwonić? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.08.2021 o godz. 22:28.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
W sumie mieszka jakieś 400 m od granicy Krakowa, więc ja bym temat pociągnął
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Po zakończeniu kariery u nas mógłby zostać działaczem, uruchomić swoje kontakty z Liverpoolu i Realu!
W Feynoordzie grał chyba z Tomkiem Rząsą. Kto wie, może pozyskałby dla nas dyrektora sportowego takiej klasy ![]() ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
O właśnie, doświadczenie uczy, że notes byłego piłkarza ma wprost niesamowite przełożenie na jego kontakty jako trenera czy tam innego dyrektora sportowego!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
- Wciąż mam roczny kontrakt z Wisłą i wydaje mi się, że to najlepszy moment, zarówno dla mnie, jak i dla klubu, aby wyjechać. Nie ukrywam, że gdyby pojawiła się ciekawa oferta, chętnie bym ją rozważył. ![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Lis jest na takim etapie kariery, że musi pokazać się w lepszej od naszej lidze, jeśli jeszcze marzy o grze w lidze z europejskiego topu. Nie jest już 18-letnim kotem, który odchodzi na zachód z opinią wielkiego talentu (czyli ostatnio z naszej ligi Drągowski). Myślę, że zarówno z perspektywy klubu jak i samego zawodnika, transfer ten ma w tym momencie po prostu największy sens.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
i chwała Bogu , Lis jest totalnie przehypowany, szanujemy go , bo na tle ostatnich wynalazków był nawet nawet
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok, ale coś się przeciąga ten transfer. Żeby nie skończyło się jak z Forbesem.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja tego Forbesa lubię. I dobrze mieć w składzie gościa z jego zestawem umiejętności. Coś czuję, ze jeszcze się troche pokaze chłopak.
![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
On jest chyba trochę lepszy od Klimenta, więc dla poziomu sportowego to ok. Dla budżetu pewnie mniej.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Niech mi ktoś przypomni bo nie wiem czy dobrze kojarzę fakty.
Czy temat Kieszka w Wiśle już kiedyś nie był grany? Wydaje mi się, że kilka lat temu już był nawet w Krakowie i negocjował kontrakt i z pewnego powodu temat został odpuszczony |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba ze dwa razy, ale na zasadzie plotek i marzeń ściętej głowy.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Kieszek zaklepany, powodzenia!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A Lis sprzedany? Bo nie było chyba komunikatu?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez radekogi : 06.08.2021 o godz. 11:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Niestety zamiast grać Biegański który widać ma spory potencjał. Pokazał to mecz z neapolem to miejsce w bramce zajmie jakiś nieznany staruch... podążajmy drogą jagielloni.
W takiej lidze jak nasza bramkarza jest najlepiej wypromować. ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Manewr z bramka uwazam za majstersztyk. Sprzedalismy Lisa za bardzo dobre pieniadze, mozna powiedziec, ze wycisnelismy z niego ile sie dalo. W jego miejsce mamy bardzo utalentowanego Bieganskiego, ktory pokazal ze drzemie w nim ogromny potencjal. Ma przede wszystkim intuicje pilkarska, cos czego nie da sie nauczyc. Wszystkie inne mankamenty sa do wytrenowania. I do kompletu przychodzi bardzo doswiadczony i bardzo niedoceniany w Polsce Kieszek, od ktorego Bieganski moze czerpac garsciami.
Brawo. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Ja bym tylko chciał, żeby grał najlepszy w tym momencie bramkarz, a nie z urzędu Kieszek, bo ma "doświadczenie".
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie sądzę, żeby z automatu grał Kieszek. Ale myślę też, że w co najmniej kilku spotkaniach sezonu będzie grał Mikołaj.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Raczej będzie grał Kieszek. Podejrzewam, że takie rzeczy jak rola w drużynie pewnie też się w jakimś stopniu ustala przy podpisaniu kontraktu. Oczywiście nie jakoś super wiążąco (bo równie dobrze mógłby być w słabej formie), ale na pewno coś wspominają o tym.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Rola w drużynie: zawodnik pierwszej drużyny.
Przy takich absurdalnych zapisach kontraktowych piłkarze mieliby grać bez względu na formę? ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
R33 napisał(a):
|
|
|