|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
i Młyński !!!!
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Savic kreatywny ? Poki co dla mnie to jest pozorant kreatywnosci a nie kreatywny zawodnik. Pokazal przez tyle czasu raptem kilka zagran. Slabo po prostu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Podobnie uważam. Miałem wrażenie, że u Hyballi Savic gra wszystko tylko dzięki niezłej wydolności, gdzie czasami mocno pracował w defensywie w końcówkach meczów. Wydawało mi się, że z czasem, będąc podstawowym zawodnikiem, złapie naturalnie wiatr w żagle i zacznie grać wyraźnie lepiej tam gdzie powinien przede wszystkim - z przodu.
Ale niestety nadal brakuje u tego piłkarza powtarzalności i po prostu jakości w ofensywie. Tym razem też zepsuł przecież świetną okazję, bo kompletnie nie wiedział co zrobić z piłką wpadając w pole karne. Na ławkę okej, ale w tym momencie już chyba można stwierdzić, że spodziewaliśmy się po Saviciu znacznie więcej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Na szczęście nie jest to drugi Chuca , ot taki średni zawodnik na ławkę. Pytanie jak Savic do tego podejdzie bo mam wrażenie , że to jest typ piłkarza , który posadzony na ławce zamiast walczyć o pierwszy skład będzie emanował frustracją .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Brać Ondraska wobec sytuacji w Rumunii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
[QUOTE=ciastek88;1569805]Na szczęście nie jest to drugi Chuca , ot taki średni zawodnik na ławkę. Pytanie jak Savic do tego podejdzie bo mam wrażenie , że to jest typ piłkarza , który posadzony na ławce zamiast walczyć o pierwszy skład będzie emanował frustracją .[/QUOJak
Jak dotąd wygląda na gościa który ma wyje**** i niechlujstwem swym doprowadza do szewskiej pasji niż na kolesia któy ma kipieć ze złości bo siedzi na ławie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Niemniej ma ostatni rok kontraktu i nic nie przemawia za tym aby go przedłużyć. Ani wiek, ani liczby, ani nawet wrażenia artystyczne. Kompletny niewypał biorąc pod uwagę opinie przy przyjsciu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ondrasek moi zdaniem moglby sznurowac buty Klimentowi
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Trochę za szybko na takie wyrokowanie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to dlatego że jestem upojony euforią
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po pierwszym meczu jestem zaskoczony grą Klimenta na plus. Zakładałem w ciemno , że to będzie typ napastnika - z uwagi na warunki fizyczne , co stoi w polu karnym i czeka na nabicie głowy przez pomocnika, lub dostawienie nogi do pustaka, taka gorsza wersja Pekharta. Okazało się , że jest mobilny, pokazuje się , wywiera stałą presję na obrońcach. Dodatkowo jak na swoje warunki fizyczne jest szybki, piłka przy nodze tez go nie uwiera.
Teraz pytanie czy w pierwszy mecz wszedł na max. ambicji i zaraz zacznie grać na miarę "oczekiwań". Zarówno w jego przypadku jak i reszty nowych z ostateczną oceną trzeba wstrzymać się do końca rundy. Optymizm budzi przede wszystkim fakt, że aż 4 naszych nowych piłkarzy miało udział przy bramkach. Kliment gol, Skvarka dwie asysty, Młyński gol, Aschraf świetną piłkę rzucił do Skvarki przy trzeciej bramce. . Dodatkowo Hanousek dał promyk nadziei , że doczekaliśmy się solidnego LO. W obwodzie jeszcze Uryga , który mam nadzieję posadzi na ławie Sadloka oraz Hugi , który dostał za mało minut żeby cokolwiek o nim więcej powiedzieć. ; Kolejne mecze pokażą czy dobre debiuty to efekt żenującego Zagłębia, czy jednak jesteśmy świadkami jednego z lepszych okienek transferowych ostatnich kilku lat. Byle nie pompować balonika ![]()
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 29.07.2021 o godz. 10:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
To zależy, o którym Ondrasku mówimy. Tym z początku przygody z Wisłą, czy z końca. Zgaduję, że jego transfer bardzo dużo by kosztował, a prawdopodobieństwo niewypału też byłoby duże. Dobrze, że zostaje w Rumunii.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jest jeszcze trzeci ondrasek : srednia arytmetyczna z w/w dwóch + 3 lata starszy
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
@ciastek88 To kluczowe podanie przy trzeciej bramce to byl chyba Gruszkowski! El Mahdioui rzucił takie ciasteczko nieco wcześniej, wtedy jak setkę zmarnował Škvarka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Też mi się zdawało, że to akurat Gruszkowski zagrał w tej akcji dobrą piłkę otwierającą akcję.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wiadomo coś o nowym napastniku lub o sprzedaży Forbsa?
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 29.07.2021 o godz. 12:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Uważam, że do meczu z Zagłębiem Lubin należy podchodzić z daleko idąc rezerwą... Pamiętajmy, że nasz przeciwnik postanowił przygotowywać się bez trenera i z dziwnymi wytycznymi zarządu, a nowy trener przyszedł w ostatniej chwili... Czyli podsumowując zagraliśmy z drużyną, która miała zaburzony okres przygotowawczy i wystawiła nie najmocniejszy skład przeciwko nam, zgodnie z wolą zarządu...
Cieszy wynik i sama gra choć martwi niepewność w obronie, pomimo wyniku na zero w tyłach... Ale jakiś poważny przeciwnik wykorzysta naszą niepewność w obronie. Cieszy, że Savić zaczął na ławce i oby tak zostało do końca sezonu. Statystyki tego tzw. ofensywnego zawodnika są dramatyczne. Zagrał już sporo meczy a pokazał coś wartościowego może w kilku meczach... Ciekawe czy dojdzie ktoś jeszcze do ataku... bo samym Klimentem chyba że zostanie Forbes. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
To był Gruszkowski. Aschraf rzucił podobną chwilę wcześniej.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Lis podobno żegna się z Wisłą i osiądzie we Francji, za całkiem niezły pieniądz dla Wisły.
Wielka szkoda, choć można było się tego spodziewać. Teraz Biegański będzie zbierał "frycowe" i pewnie w rundzie zawali nam kilka więcej bramek niż Lis, ale osobiście liczę na to że nie będziemy na tą pozycję ściągać "starego Słowaka" ani nikogo z tych rzeczy. Kupiliśmy duży talent to trzeba go promować i szukać zysku dla wszystkich stron. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chudy nie przedłużył umowy z Górnikiem Zabrze twierdząc , że czeka na ofertę z lepszej ligi, żeby się nie okazało , że tak naprawdę to czeka na transfer Lisa ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Chudy....NWO, płaska ziemia i foliarstwo - tego jeszcze nie było
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Biegański myślę, że potencjał ma i warto na niego postawić. Przecież Lis też walił wielbłądy jak zaczynał.
![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Strata Liska będzie bolesna ale to ostatni moment a my jesteśmy finansowo na musiku. Biegański będzie popełniał błędy ale Lis na początku miał tak samo. W perspektywie czasu uważam jednak, że będziemy na plusie, podobnie jak z Mateuszem. Może się okazać, że Gula z Kowalem mają jednak inne zdanie i taki przysłowiowy "doświadczony Słowak" przyjdzie. Tylko wtedy nie bardzo zrozumiem podpisanie Kacpra Rosy i jego rolę w zespole. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jeśli Lis odejdzie, Biegański jedynką nie będzie, jeszcze nie teraz.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fajnie jakby na bramkę za Lisa wszedł inny młody Polak ale Biegański potrzebuje pewnie czasu. Szkoda , że nie podpisaliśmy Steinborsa jak był wolny, ma swoje lata ale byłby idealny na ten rok , na następny mógłby wskoczyć już Biegański do składu.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|