|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
przydałby sie ktoś w stylu Harrego Kane'a
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Messi akurat jest wolnym piłkarzem, więc czemu nie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Może faktycznie by się ten Messi w Wiśle sprawdził, ale wolny nie jest
![]() https://www.transfermarkt.pl/bruno-m...spieler/393581 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Proud napisał(a):
Dlaczego tak twierdzisz? Przecież MP było zdobyte na 3 kolejki przed końcem (choć to bardziej słabość ligi pomogła) i to głównie transfery zimowe napędzały drużynę. Wątpię też, że miałaby być rewolucja po utracie punktów, zwłaszcza, że to był moment gdzie zaczęły przychodzić zwycięstwa, przed tym meczem graliśmy z 3-ema ówcześnie mocnymi rywalami + derby. Derby wygrane rzutem na taśmę jednak derby to derby, duży minus to wysoka porażka w Poznaniu no ale już u siebie 2 efektowne zwycięstwa. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W pewnym momencie mieliśmy chyba 10 pkt straty do jagi .Dla mnie kluczowym meczem były derby w kauflandzie.
Po łomocie w Poznaniu gol strzelony chyba w 94 minucie przez Bukhariego smakował nieziemsko. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@_bmg_sport napisał(a):
http://www.akademia.wisla.krakow.pl/...-wisle-krakow/
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 13.07.2021 o godz. 10:03.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ale Jaga z tego co pamiętam traciła przewagę nad nami i tym meczem złapaliśmy kontakt.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Piotrek Starzyński za pół roku kończy 18 lat. Wydaje mi się, że dobrze by było już teraz z nim negocjować nowy kontrakt.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
On i Gruszkowski to powinny byc priorytety dla klubu, natomiast niech chlopaki jeszcze trochę zasłużą na nowe kontakty Póki co Starzyński ma.do czerwca 2023, Gruszkowski do czerwca 2022 + 1 , więc myślę że jeśli najbliższą runda będzie udana to klub powinien negocjować nowe kontrakty. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Wracając do dyskusji sprzed dwóch tygodni (nie chce mi się cytować) według mojej subiektywnej opinii przygodę Forbesa z nami oceniam na co najmniej dobrą. Owszem, nie strzelił kilku setek (jak większość napadziorów u nas), ale załądował kilka fajnych bramek i szkoda mi go w ujjj. Podobała mi się jego gra i walka. Początkowo byłem sceptycznie nastawiony jak do nas przychodził, ale zmieniłem zdanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ja się podpisuję pod tym obiema rękami i obawiam się, że tak solidnej 9 możemy jeszcze długo nie mieć.
I zupełnie nie dziwię się, że pomimo metryki sprzedajemy go za przyzwoite pieniądze. Oczywiście, chwilami był rażąco nieskuteczny (oczywiste- gdyby tak nie było grałby od dawna w znacznie lepszej lidze). W każdym razie na jego grę patrzyło się naprawdę z przyjemnością: zawsze można było liczyć na to, że nawet przy zagraniu dzidy do przodu chłop powalczy ze stoperami i utrzyma się przy piłce, a potem nawet w tempo odegra do partnera. Naprawdę bez trudu mogę sobie wyobrazić, że w dobrej drużynie z naszej ligi mógłby załadować ze 20 bramek w sezonie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Też się zgadzam z przedmówcami. Teraz mając Kimenta na szpicy i FBF za Jego plecami byłoby ciekawie.............
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Spoko, ale tylko gdyby Kliment udźwignął pierwszy skład.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Podobno chłopaka chciała wcześniej Pogoń, więc coś w sobie musi mieć.
Niemniej kwota jaką chce PBB jest nieadekwatna do sytuacji. Równie dobrze może być to zasłona dymna lub badanie terenu jako 4 czy 5 opcje |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Pogoń podpisała też Silvę.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Po czym tak kolega sądzi? czy raptem zacznie biegać, myśleć, rozglądać się? Życzę Mu jak najlepiej ale poziomu średniaka nie przeskoczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Po tym, że aklimatyzacje już w Polsce odbył.
Patrząc na drużynę Hyballi, jakoś dziwnie zbiegła się nasza słaba postawa z wyrzuceniem Silvy z pierwszego składu. Wcale bym się nie zdziwił jakby odpalił. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Celna uwaga, zgadzam się z tym.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Silva - zawodnik który został odpalony przez dwóch trenerów (przypomnę tylko że Skowronek też go odpalił na kilka miesięcy, bo widzę że jak zwykle niektórych już trzęsie na możliwość do.......enia się do Hyballi
). A i Stolarczyk w pewnym momencie z niego zrezygnował.Naprawdę nisko upadliśmy jak ktoś tęskni są takim szrotem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Niech sobie tam siedzi na ławce w Pogoni ale jak najdalej od Wisły. Odpali to on w Szczecinie co najwyżej jak znajdzie sobie laskę na miejscu zamiast tej z Krakowa. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Zawsze sytuacja w której były zawodnik "wzmacnia" lokalnego rywala na polskim rynku ( Cywka, Bartkowski, Dudka, Silva, Uryga, można wymieniać w nieskończoność) powoduje sytuację w której u rywala może (ale nie musi) wzbić się na wyższy poziom. Silva akurat odszedł od nas w momencie gdy po 2 latach padliny, w końcu zaczął się " spłacać". Osobiście obstawiam że Pogoń może mieć z niego pożytek. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Doliczasz mu zasługi za wywiad, w którym pogrążył Hyballe czy jak ![]() |
|
|

|
||||||