|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
................
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Tropy prowadzą do starych Myślenickich biur ... i to nie będzie raczej informacja która miałaby nas specjalnie martwić |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
To chyba normalna praktyka że jak się wywala gruby hajs to chce się mieć przynajmniej nadzór co się z tą kaponką dzieje.Ktos wchodzi do rady nadzorczej a nie do zarządu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Jeżeli to prawda z tą radą nadzorczą to musi być gruba Kasa. 3 baniek nikt by tak nie pilnował. W Kubicę ładują 100 baniek i nie słyszałem żeby w Alfie Romeo mieli czlowieka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Niekoniecznie gruba kasa, a przynajmniej niekoniecznie na pierwszą drużynę. Te 3-4 bańki są za samą koszulkę, a członek w RN może być od pilnowania spraw akademii, która może być inwestycją "docelową".
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jak jedni dają a drudzy biorą człowieka do nadzorczej to raczej nie chodzi o drobniaki. Jeżeliby tu chodziło o tylko powiedzmy 5 mln rocznie to to jest dla Orlenu jak na frytki. Ot płacą żeby było widać logo i tyle. Więcej wydają na plakaty na bilbordach. Myślę, że to może być docelowo większa zabawa. Nie wiem czy głównie związana z pierwszą drużyną czy z akademią. Jeżeli z akademią to docelowo nawet lepiej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jest na forum ktoś ogarnięty w finansach itp. i mógłby np. szacunkowo przeliczyć ile by teraz wynosiło wsparcie od Ery która w latach 2003 - 2005 płaciła 4 mln zł. za sezon? Podejrzewam, że nie tylko trzeba uwzględnić inflacje.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oby tylko akademia. Bycie nastepnym Zaglebiem Lubin to jest ostatnia rzecz jaka bym chcial widziec. Obecna droga jest pelna roznych problemow ale strukturalnie na dluzsza mete wyjdzie nam dobrze.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
No Obajtek dziś dużo nawijał o szkoleniu młodzieży . Jedno jest pewne o ile jakiś czas temu Dawid mówił że temat powiększenia bazy stanął w martwym punkcie to teraz powinno być z górki a nawet bardzo z górki. Obajtek ze Szlachetką to kumple .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Jak niektórzy to przezyją ze Obajtek w Wiśle ,juz czytam te płacze,co za żenua Znowu wszytskiemu winny ten zły niedobry Kaczor ,ukryta opcja niemiecka chce zniszczyc Wisłe od środka moze tak Nowaka trzeba zeby wybudował nam drogi do stadionu ![]()
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 17.06.2021 o godz. 19:22.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Co pozwala wierzyć, że krzywda nam się nie stanie. Nie ma co szukać dziury w całym i słuchać pierdów, że to państwowe pieniądze wyrzucane w błoto. To nie samorząd w nas pakuje pieniądze, a firma, która daje pieniądz, po to, żeby zrobić pieniądz. Wartość marketingowa takiej reklamy, biorąc pod uwagę naszą frekwencję, zaangażowanie kibicowskie, czy też widownie przed telewizorami jest dla firmy Orlen bardzo atrakcyjna. I oni z tego korzystają, tak samo, jak w przypadku reklamy w F1. A że my na tym teraz skorzystamy ? Czas odwrócić medal na lepszą stronę ;-) ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie zdziwie sie jezeli pod koniec tej dekady Krolewski bedzie jednym z najbogatszych ludzi w tym kraju.
https://300gospodarka.pl/news/syneri...mpression=true |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Atakowanie Pisu z pozycji szeroko rozumianej Konfederacji rozumiem i w sporej czesci nawet popieram..
Atakowanie Pisu z pozycji teczowo, lewicowo, homo lewicowo platformerskich to hańba dla kogoś kto nazywa się Wiślakiem. Klub tworzony dla Polaków narodowości Polskiej. Multi kulti mielismy w innej czesci Krakowa. ale pomijając to Orlen to gigantyczna firma, dobrze zarządzana, generująca zyski. Taki sponsor to skarb. To szansa na powrót do czołówki, szansa na nowe otwarcie. Można sie tylko cieszyc |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
1. Nikogo nie dają do zarządu, tylko do rady nadzorczej.
2. Z porządku obrad najbliższego walnego (poniedziałkowego) wynika, że będzie to jedna dodatkowa osoba, a więc ktokolwiek to będzie, będzie w mniejszości. Zmian statutu nie ma w planach, więc żadnych specjalnych uprawnień nie dostanie. 3. Zwracam uwagę, że nowy sponsor to producent olejów i smarów (z siedzibą w Krakowie), nie Orlen jako taki. I nie ma co się pluć o Obajtka czy PiS, bo jest to decyzja biznesowa. Ta reklama się opłaci. Jeśli ktoś ma wątpliwości co do tego, czy reklama na koszulkach drużyny ekstraklasowej dla producenta smarów i olejów ma sens ekonomiczny, niech rzuci okiem na sponsorów GieKSy czy Górnika Zabrze, zobaczy tam bezpośredniego konkurenta dla Orlen Oil. edycja: kto będzie nowym członkiem rady nadzorczej możecie sobie sprawdzić jeżeli jesteście akcjonariuszami w uchwale nr 14 ![]()
Ostatnio edytowane przez MaLk : 17.06.2021 o godz. 21:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
A może osoba w RN, to takie "zabezpieczenie" przed gadaniem, że państwowa firma ładuje kasę w klub i nie ma kontroli, co się z tymi pieniędzmi dzieje ? Jadczak zaraz by coś wymyślił.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
https://twitter.com/MichalKnura/stat...63466778357763 ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Cytat:
My już od dwóch lat tak się łudzimy, że to wszystko się zaczyna ukladać, tyle, że nie ma to żadnego przelożenia na wyniki, wręcz jest co raz gorzej sportowo. Dlatego jeśli myślisz, że ja się teraz będę wielce podniecał bo będzie ileś mln od Orlenu, albo, że potencjalnie mamy super dyrektora sportowego i trenera lepszego od Hyballi (już Hyballa miał być taki zajebisty przecież) to nie. Już za stary jestem żeby się podniecać otoczką, nie pokażą na boisku, że ot ma sens, to znaczy, ze sensu to wszystko nie mialo jednak. Wiadomo, że splacanie długów czy kasa od sponsora to ważna rzecz ale te kilka mlionów nas sportowo nie urzadza ani na dziś ani na 5 lat do przodu. A sposób zwolnienia Hyballi i przypajacowanie Kuby bedę krytykowal zawsze. Bo mi się to nie podobalo i tego nie zmieni nic, ponieważ takie mam zdanie, że wszystko zostało rozegrane bardzo słabo. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No to wszystkie brudne rynce na pokład. Redaktor Szmatczak i niezłomnie spocony Artur Fotuna już drążą afery.
Też uwielbiacie ten garbaty skowyt dochodzący zza Błoń? iks de milion pasiaste ladacznice, jak tam obchody 114 rocznicy? już się skończyły? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
2) tak oczywiście nikt nie analizuje błędów z przeszłości Czy sądzisz że zatrudnienie dyrektora sportowego o tym nie świadczy? Oddanie sporego obszaru kompetencji człowiekowi wykwalifikowanemu? Czy proces zatrudnienia nowego trenera trwający 4 tygodnie o tym nie świadczy? Czy przeprowadzenie 5 transferów przed rozpoczęciem treningów o tym nie świadczy? Jestesmy w tym samym miejscu co przed zatrudnieniem Hyballi? Sportowo, finansowo, organizacyjnie? Przecież nawet przez ostatni miesiąc w klubie wydarzyło się tyle, że starzy piłkarze zastanawiają się kto jest kim w klubie. A to nie koniec zmian. I nie, nawet nie nawołuje do przesadnego optymizmu, ale tak skrajny defetyzm w obliczu dobrych zmian w klubie jest zatrważający. Co do ostatniego akapitu to nawet nie wchodzę w polemikę. Jak mówisz i tak zdania nie zmienisz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Cytat:
Tak samo jak zatrudnienie Hyballi, Obidzinskiego itd nie przelożyło się na wyniki. A mialo być tak pieknie. Także jak ktoś się podnieca stanem obecnym, bez rozegrania jednego meczu, jednej rundy, sezonu, czy dwóch sezonów to żeby sie nie obudził z reką w nocniku jak to miało miejsce po Niemcu... Takich wspaniałych otwarć w Wiśle to ja już przeżyłem dziesiątki, a skończyło się na Maaskancie, Valcxsem, Bednarzem, Stolarczykiem czy Hyballą. I to nie jest defetyzm, tylko realna ocena sytuacji, a nie słodkie polskie .......enie i lizanie się po jajach. A u nas w Polsce jak zawsze, najpierw podnieta i pompowanie balonika, a po jednym meczu zdziwienie, że znowu nie wyszło. Będa wyniki, to będzie znaczyło, że wszystko zostało zrobione idealnie, póki co jedynie teoretycznie jest idealnie.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 18.06.2021 o godz. 08:06.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Tak jak nie rozumiałem afery z Hyballą i miałem wątpliwości czy aby zarząd wie co robi, tak ostatnie dokonania naszego tria i DB napawają bardzo optymistycznie. Brawo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Może David miał an myśli, że 40% od sponsora i 10%-20% więcej przy założeniu, że kibice wracają, sklep zaczyna działać prężniej, szacują wyższy zarobek ogólnie z dnia meczowego itp., a może inni sponsorzy też coś dołożyli?
Tak czy inaczej obstawiam, że znowu jest o nas najgłośniej z wszystkich klubów Ekstraklasy, więc miedalność nam rośnie ![]() Oby tak dalej, bo coraz więcej klocków układanki pod tytułem "Profesjonalny klub piłkarski" zdaje się być na miejscu i dodatkowo jeszcze pasować do reszty. Dzięki dla Zarządu + Właścicieli, znów nie mogę się doczekać rozpoczęcia sezonu!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@Jaroo1, akurat otwarcia o których mówisz;
Valckx i Maaskant - skończyło się katastrofa, ale wiosna w Europie oraz MP, to były sukcesy Problemem byl Cupial i jego problemy finansowe, a nie Holendrzy Otwarcie że Stolarczykiem? Przecież to był wybór gromko krytykowany przez kibiców. Po rozstaniu z Carillo, odejściu wielu piłkarzy i prawie graniu w Gliwicach zamiast na Reymonta, wśród kibiców była żałoba. PS. Potwierdziła się plotka, Michał Róg dołącza do skladu rady nadzorczej. Gabinetu raczej nie pozna, bo trochę się zmieniło od 2006 roku. I tylko co na to Cupial? ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
najwazniejsze w tym wszystkim nie jest nawet kasa od Orlenu tylko fakt, ze mamy nowe otwarcie PRowe i skoro powazni ludzie jak Obajtek pojawiaja sie na konferencji z Prezesem Wisly, Kuba dostaje najwyzsze odznaczenia od Prezydenta to ostatecznie zerwalismy ze smrodem jaki sie za nami ciagnal po rekinach i to na pewno przyciagnie kolejnych duzych sponsorow i ludzi
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ja sprawiedliwie , za dobre posunięcia chwale , a infantylne cieszynki ganie , i nie bedzie mi żaden przekrecajacy nick cwel krecił z tego afery
a żeby ganić taką umowę , to trzeba być zaczadzonym kodziarzem ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
ty pajacu kpiłeś z tego, że Kuba miał czelność spóźnić się na trening u gebelsa bo do późnych godzin nocnych deal z orlenem dopinał, ha tfu prymitywie logiczny, zero refleksji, zero pomyślunku, jak małpa, albo gorzej , teraz klaszcze, chwilę temu bilety wypominał. Poziom łajz z kałuży. Tak jak serek pisał: śpiewasz inaczej chorągiewko kloaczna. Nie daj Boże jakaś negatywna seria sporotwa będzie to znów będziesz poniżał zarząd.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|