The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2021, 07:55
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Mnie ciekawi jedna rzecz. Ci wszyscy piszacy, ze to trener z najwyzszej polki itp itp etc
Jakie Wy macie oczekiwania wzgledem naszej druzyny z trenerem z najwyzszej polki w aspekcie sportowym? Jakich wynikow i jakiego miejsca na koniec oczekujecie?
Ja np oczekuję że przy dobrym trenerze nie będziemy wpadać w serię 6 meczy bez zwycięstwa czy 7 porażek z rzędu.
Że gra będzie się kleiła i będziemy punktować regularnie. Miejsce w pierwszej 8 w takiej sytuacji jest możliwe.
A oczekuję wiadomo pucharów i MP

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 10.06.2021, 08:26
Trener jest super ale to ma być projekt na kilka lat, więc mam nadzieję, że hurraoptymiści się nie zmienią na jesien w najwiekszych krytyków bo Wisła znowu jest na 12 miejscu
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.06.2021, 08:35
Mnie ciekawi jedna rzecz. Ci wszyscy piszacy, ze to trener z najwyzszej polki itp itp etc
Jakie Wy macie oczekiwania wzgledem naszej druzyny z trenerem z najwyzszej polki w aspekcie sportowym? Jakich wynikow i jakiego miejsca na koniec oczekujecie?
Środek tabeli mnie w pełni ustatysfakcjonuje. Nie oczekuje pucharów czy tam PP w 1 sezonie. Raczej stabilne gry, bez wielkich tąpnięć itd

8-9 miejsce - super. Oczywiście jak każdy kibic, nie pogardzę lepszą pozycją na koniec. Ale tak, środek tabeli jest OK
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 10.06.2021, 08:50
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Środek tabeli mnie w pełni ustatysfakcjonuje. Nie oczekuje pucharów czy tam PP w 1 sezonie. Raczej stabilne gry, bez wielkich tąpnięć itd

8-9 miejsce - super. Oczywiście jak każdy kibic, nie pogardzę lepszą pozycją na koniec. Ale tak, środek tabeli jest OK
Również się z tym zgadzam. Jeżeli będziemy oscylować w granicach połowy tabeli i nie będziemy mieli serii 5 porażek z rzędu lub pojawią się jakieś serie typu 7 meczów wygranych na własnym stadionie to jak najbardziej chwała za to.
Jeżeli za Forbes'a zarobimy trochę kasy, jeszcze wpadną pieniądze za Buksę to można wyregulować kolejną część długu, wrócą kibice na stadiony więc przychody z tzw. dnia meczowego również się pojawią i stopniowo będziemy wychodzić na prostą. Jeżeli plan z Gulą jest faktycznie długofalowy w kontekście pracy na 3/4 lata i tworzeniu projektu opartego na wprowadzaniu wychowanków z akademii przy ewentualnej sprzedaży z ogromnym zyskiem i gwarantem kolejnych % z dalszych transferów to trzeba mocno trzymać kciuki.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.06.2021, 08:52
W ostatnich 3 sezonach Wisła rozegrała 117 spotkań w Ekstraklapie. Z tego wygrała 35....To jest mniej niż 30%.

W najbliższym sezonie oczekiwałbym po prostu poprawy tych osiągnięć...Trochę więcej radości z wyników.
Gdyby zbliżyli się do połowy wygranych meczów byłoby super.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 10.06.2021, 09:01
Z obecnym składem jak uplasujemy się w okolicach 9-12 miejsca to dla mnie sukces.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.06.2021, 09:24
Piąte miejsce będzie fantastycznym wynikiem, miejsca 7-10 to zwiastun pewnej stabilizacji i normalności, chociaż trzeba pamiętać, że w naszej lidze różnice punktowe raczej są niewielkie. Mam nadzieję, że walkę o utrzymanie uda się ominąć dość szerokim łukiem.
Ponadto liczę na promocję młodych graczy, już nawet nie po to żeby ich sprzedać i łatać jakieś dziury, ale po to żeby mieć kilku reprezentantów na szczeblu seniorskim.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.06.2021, 09:25
Środek tabeli będzie ok. Do tego bez kompromitacji w PP
No i przede wszystkim poprawa w meczach u siebie, to co było w zeszłym sezonie to jakiś dramat. Zwłaszcza w kontekście powrotu na trybuny, kiepska perspektywa oglądać wpi.rdol za wpi.rdolem przy R22.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.06.2021, 09:26
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
... Gdyby zbliżyli się do połowy wygranych meczów byłoby super.
We właśnie zakończonym sezonie taki wynik takiego oznaczałby walkę o 4 miejsce.
Współwłaściciel, współsponsor
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 10.06.2021, 09:27
Panowie, co tak bez wiary?

W maju - przed fetą na rynku w Krakowie - widzimy się na narodowoym
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 10.06.2021, 09:36
Adasss napisał(a):Wyświetl post
We właśnie zakończonym sezonie taki wynik takiego oznaczałby walkę o 4 miejsce.
Ok, ale różnica pomiędzy 4 a 8 miejscem to raptem 2 punkty, czyli powiedzmy plus minus jedno zwycięstwo.
Jak będzie 50 % minus jedno to się nie obrażę
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.06.2021, 10:21
Przepraszam ale o trenerze z najwyższej półki to pisze chyba tylko Czerepach
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.06.2021, 10:34
To jest skomplikowany temat.

Uważam że zachowując ciągłośc trenerska, przyzwoitym prowadzeniu drużyny, osiągalne było nawet 4 miejsce w poprzednim sezonie. Warta pokazała, grając cały sezon na wyjeździe, z najmniejszym budżetem w lidze - da się.
Nie uważam że byliśmy od nich słabsi kadrowo. W innych aspektach, jak najbardziej.

Inna sprawa, że w poprzednim sezonie tylko Raków, Pogoń i Legia mogły o siebie powiedzieć że osiągnęły pozycję na miarę oczekiwań.

Odnośnie przyszłego sezonu to dużo zależy od formy rywali. Uważam że szczególnie Pogoń, Śląsk, Raków szczególnie dostaną czkawka przez "puchary". Lech się pewnie pozbiera, Jagiellonia, Piast, Zagłębie będą w stawce zespołów z którymi będziemy rywalizować.
Reasumując zadowolony będę z miejsca w pierwsze 8, co nie znaczy że nie chciałoby się walki o wyższe miejsca.

Warto spojrzeć na drogę Śląska ktory w dwa lata z drużyny dołującej, okupujacej dolne rejony tabeli stał się pucharowiczem.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.06.2021, 11:29
Żeby grali tak jak w Gdańsku, a nie tak jak w Bielsku. Wyniki są pochodną wielu czynników na które często nie ma wpływu...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 10.06.2021, 12:49
Wstrzymałbym się z typowaniem naszego miejsca w tabeli na zakończenie przyszłego sezonu.

Niech skończy się okno transferowe, trener przeprowadzi przygotowania i wejdą w nowy sezon i odczekajmy do końca rundy na pierwsze efekty, bo znowu będzie rozczarowanie jak w grudniu :

- trener odejdzie
- zwolnią trenera
- nowe transfery okażą się niewypałami
- będziemy mieć szpital z połowy zespołu.

Nie mam żadnych oczekiwań na przyszły sezon oprócz braku spadku. Lepiej miło się zaskoczyć niż ponownie rozczarować.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.06.2021, 13:01
pawlozm napisał(a):Wyświetl post
Panowie, co tak bez wiary?

W maju - przed fetą na rynku w Krakowie - widzimy się na narodowoym
Dokładnie co tak bez wiary!

Dla mnie sukcesem będzie utrzymanie się i pokazanie, że duet trener-dyrektor sportowy działa.
To czy MP będzie za rok, czy za 5 lat to nie ma większego znaczenia
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 10.06.2021, 14:50
no i wiadomo , pognębić żydów w derbach , a najlepiej jakby jeszcze spuścić ich do 1 ligi przy okazji
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 10.06.2021, 19:05
Wygrana i remis w derbach, utrzymanie zapewnione na 2-3 kolejki przed końcem. Więcej nie wymagam. Tylko obawiam się, że znowu będzie jak zawsze: najpierw hurraoptymizm, a potem jak przyjdzie słabsza seria to zacznie się płacz i domaganie głowy trenera. Bo przecież piłkarzy mamy świetnych, Klub jest fantastycznie zarządzany, to trener jest zawsze winien. I ci co na początku wychwalają szkoleniowca, pierwsi potem rzucają kamień.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 10.06.2021, 19:10
Pierwsza 5-8 plus budowa składu gdzie będzie coraz więcej młodych piłkarzy z potencjałem sportowym i finansowym /transferowym.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 10.06.2021, 19:55
Moje marzenie na najbliższy sezon - być przez cały jego okres powyżej 10 miejsca w tabeli.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 10.06.2021, 20:40
Utrzymanie się szybciej niż 3 kolejki przed końcem i okolice 10 miejsca na koniec będzie znakiem, że idziemy w dobrą stronę.
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 10.06.2021, 20:51
Reser napisał(a):Wyświetl post
Moje marzenie na najbliższy sezon - być przez cały jego okres powyżej 10 miejsca w tabeli.
Tak samo to widze. Chcialbym regularnych zwyciestw przy R22 i ominac jakies czarne serie gdzie przegrywamy 5-7 meczow z rzedu.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.06.2021, 21:10
Jesli trener ogarnie to pierwsza ósemka jak najbardziej realna, fajnie by było zakręcić się kolo pierwszej piątki. Ci ktorzy oczekują poprawy w stylu 10 miejsca są trochę dziwni, bo to raptem 4 punkty więcej niz teraz zdobyliśmy, a ten sezon jest przez większość oceniany jako wielopoziomowa klapa. Na szczescie zarząd ma trochę większe ambicje. Dla mnie miejsce 7-8 to bedzie expected, wszystko powyzej na plus, a ponizej to bedzie kolejne rozczarowanie.

Z resztą ja na wyniki zawsze patrzylem przez pryzmat tego jaką piłkę gramy. Wolę takie 8 miejsce z zalążkami dobrej gry i pamiętnymi meczami niz 5 miejsce po dzidach na aferę, kupie farta i kopaniu sie po czole. Jak druzyna gra siermiężnie to szybciej tracę cierpliwosc do trenera w przypadku braku wyników.

Mam nadzieję, że Gula sprawi, że znów się będę cieszył na najbliższy mecz Wisły. Niech drużyna odzyska radość z gry, a my z jej oglądania. Tego Wam i sobie życzę
Ostatnio edytowane przez s1mone : 10.06.2021 o godz. 21:23.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.06.2021, 19:35
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Odnośnie przyszłego sezonu to dużo zależy od formy rywali. Uważam że szczególnie Pogoń, Śląsk, Raków szczególnie dostaną czkawka przez "puchary". Lech się pewnie pozbiera, Jagiellonia, Piast, Zagłębie będą w stawce zespołów z którymi będziemy rywalizować.
Reasumując zadowolony będę z miejsca w pierwsze 8, co nie znaczy że nie chciałoby się walki o wyższe miejsca.

Warto spojrzeć na drogę Śląska ktory w dwa lata z drużyny dołującej, okupujacej dolne rejony tabeli stał się pucharowiczem.

Sama ta liga jest tak nieprzewidywalna ze dzis jestes w ogonie,zeby potem bic sie o puchary....
Warta Poznan była ZA nami w tabeli.......i gdzie skonczyła..no własnie,jak sie chce to wszytsko sie da ,w naszej prostej lidze naprawde nie potrzeba duzo zeby zrobić wynik.

Ja bym tylko chcial zeby nie przegrywali na R22 ,strasznie mnie bolą porazki w domu,na wyjezdzie wiadomo obcy stadion,nieprzychylni kibice to porazke zrozumiem ,ale u siebie zawsze trzeba starac sie o 3pkt.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.06.2021, 19:48
Liga nie jest nieprzywidywalna tylko cienka jak dupa węża. Jedyny klub obecnie poza zasięgiem to Legia, co też pokazuje śmiesznosć tej ligi bo ostatnimi laty nawet ta Legia spuchła i gra slabo ale wystarczy, że się zepną kiedy trzeba i nagle mają serię zwycięstw co pozwala im spokojnie oddalić się od reszty stawki. W tym sezonie jeszcze Raków coś powalczył. Reszta to już prawdziwi paralitycy i powinna w tej lidze być taka zasada, że jak sezon grasz słaby to w następnym sezonie grasz jako klub połamatorski i kopacze zarabiają po 3-10 tys zł na miesiąc i elo. Co roku zwykły wyścig paralityków, czy to o miejsce 2-3 czy 4. Wystarczy wlączyć tabelę na flashcore i zobaczyć na serię ostatnich 5 meczów zespolów z miejsc... 3-16... Góra tabeli zagrało tak samo a często nawet słabiej niż zespoły z dołu tabeli. I to najlepsze, że kluby z miejsc 4-8 cały czas walczyły o puchary w tych 5 meczach. No to zajebiście powalczyli (po prostu grali jak zawsze)
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
buczo85
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.06.2021, 22:17
To jest nieprawdopodobne jaką chvjnię graliśmy przez ostatnie czasy, że teraz tak naprawdę wszyscy mamy wyważone oczekiwania. Ja również nie pogardzę jeśli zakręcimy się około 8-10 miejsca. Mam tylko nadzieję nie widzieć marazmu i serii porażek, bo te właśnie rzeczy powodowały u mnie szczególny niesmak. Grunt to sklecić ekipę, przygotować fizycznie i zbudować team spirit. Bez dobrego klimatu w drużynie nici z progresu. Dlatego liczę, że może Zdenek przyjdzie jednak bo facet był jednak takim dobrym duchem drużyny.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.06.2021, 10:59
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie co tak bez wiary!

Dla mnie sukcesem będzie utrzymanie się i pokazanie, że duet trener-dyrektor sportowy działa.
To czy MP będzie za rok, czy za 5 lat to nie ma większego znaczenia
Mam podobnie. Zdarzyć może się wszystko, tak jak z Wartą (tak, nawet mistrzostwo, taka liga że wystarczy napastnik w formie i brak kontuzji), ale realnie sukcesem będzie jeśli na kilka kolejek przed końcem nie będziemy nerwowo rozpatrywać minitabel dających nam utrzymanie.

Przebudowujemy skład (znowu), chcemy (musimy) stawiać na młodych, to będzie kosztować punkty.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 12.06.2021, 11:58
Wygląda na to, że będziemy mieć dość szeroki i wyrównany skład. To powinno zagwarantować rywalizację w zespole, przy dobrym trenerze to musi przynieść poprawę poziomu. I to powinno być celem, grać jak najlepiej, wygrywać wszystko i walczyć o mistrzostwo. Czy to jest realny cel? To się dopiero okaże, ale stawianie sobie innego to minimalizm który nigdy nie idzie w parze z rozwojem...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.06.2021, 12:15
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Wygląda na to, że będziemy mieć dość szeroki i wyrównany skład. To powinno zagwarantować rywalizację w zespole, przy dobrym trenerze to musi przynieść poprawę poziomu. I to powinno być celem, grać jak najlepiej, wygrywać wszystko i walczyć o mistrzostwo. Czy to jest realny cel? To się dopiero okaże, ale stawianie sobie innego to minimalizm który nigdy nie idzie w parze z rozwojem...
W poprzednim sezonie też mieliśmy bardzo szeroki i bardzo wyrównany skład. Większość piłkarzy trzymała równy, beznadziejny poziom. Chciałbym zauważyć że nie wiemy jak nasi nowi piłkarze zaprezentują się na tle ekstraklasy. Zanim zaczniemy walczyć o mistrzostwo poczekajmy kilka meczy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 12.06.2021, 12:23
Popieram Drozda. W tej grze główną wygraną jest mistrzostwo Polski. Każda drużyna przystępująca do ligi gra o mistrza. Od stawiania realistycznych celów jest zarząd. Piłkarz, w ogóle sportowiec, ma w każdy jednym meczu dążyć do zwycięstwa. Proste.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów