The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.06.2021, 12:50
seba_109 napisał(a):Wyświetl post
W dodatku można do tego grona doliczyć Ondraska
Tak oczywisty przykład, że pewnie dlatego mi uleciał.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 08.06.2021, 10:46
Cytat:
Jak dowiedziała się Interia, Zdenek Ondraszek ma w środę podpisać kontrakt z Wisłą Kraków. Byłby to powrót czeskiego snajpera do ekipy "Białej Gwiazdy".

https://sport.interia.pl/klub-wisla-...wr,nId,5282355

Cytat:
a sam trener miał “wygadać” się po konferencji prasowej dziennikarzom, że bliski powrotu do Polski jest Zdenek Ondrasek (o tym ruchu słyszymy, że ma zostać sfinalizowany na dniach).
https://weszlo.com/2021/06/08/michal...-wisla-krakow/

Źródła raczej pewne (zwłaszcza Interia) tak więc widzę, że dalej ,,bawimy" się w ściąganie byłych graczy.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.06.2021, 10:52
Ondrasek jako zmiennik dla Klimenta ? Jestem za, aczkolwiek takie powroty są na ogół nieudane dla piłkarzy, może okazać się totalnym niewypałem, ale też może nastukać z 10 goli (wiadomo polish league)... Też chciałbym kogoś lepszego, ale czy nas stać na wybrzydzanie ?

Ważne jest natomiast kto będzie odpowiedzialny za stwarzanie okazji bramkowych ? Przydałoby się do środka pola przynajmniej 2 ofensywnych pomocników...
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 08.06.2021 o godz. 10:55.
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 08.06.2021, 10:57
R33 napisał(a):Wyświetl post
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...wr,nId,5282355

https://weszlo.com/2021/06/08/michal...-wisla-krakow/

Źródła raczej pewne (zwłaszcza Interia) tak więc widzę, że dalej ,,bawimy" się w ściąganie byłych graczy.
Ale jaki tu widzisz problem? Zdenek to nie emeryt, który ledwo biega. 32 lata to obecnie dobry wiek, to nie czasy, że jak piłkarz przekraczał 30 to już szedł powoli na emeryturę. Spokojnie 2, 3 sezony grania. W ostatnim sezonie u nas 11 bramek i 2 asysty. bardzo dobry sezon, czym zapracował na powołania do kadry (7 meczów/ 2 bramki) oraz wyjazd do Dallas. W MLS w 22 meczach 9 bramek, później w Pilźnie 31 meczów 7 bramek. Jest cały czas w grze. Wracając do ostatniego sezonu u nas, oprócz bramek w każdym meczu zostawiał serducho, walczył, nie odpuszczał.
Jesli to prawda, że przyjdzie, to patrząc, że sprzedamy Forbesa to jak dal mnie będzie to wzmocnienie. Zdenek>Forbes.
Oczywiscie zakładam też, że w kadrze nie pozostanie fatos.
Jesli mielibyśmy mieć 4 napastników: Kliment, Ondrasek, Sobol, Chełmecki - jestem za
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 08.06.2021, 11:10
Głównie problem polega na tym, że on grał u nas dobrze na początku i na końcu czyli wtedy kiedy musiał się wykazać. Nie chce mi się wierzyć, że powtórzy rundę z jesieni 2018.
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.06.2021, 11:15
R33 napisał(a):Wyświetl post
Głównie problem polega na tym, że on grał u nas dobrze na początku i na końcu czyli wtedy kiedy musiał się wykazać. Nie chce mi się wierzyć, że powtórzy rundę z jesieni 2018.
Jak przychodzi tu w miejsce duetu Fatos Felicio to świetnie. Jak za przyzwoitą kasę i z ambicją jak podczas ostatniego sezonu u Nas to świetnie.

Poza tym bardzo się cieszę że większość piłkarzy zagranicznych czy polskich grających u Nas zawsze wypowiada się o klubie, kibicach czy mieście w samych superlatywach. Wstępują do Socios, żyją Wisłą w mediach społecznościowych i jak jest wola klubu często powracają. To pokazuję wielkość Wisły jako klubu.

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 08.06.2021, 11:17
Zamiana Forbesa, Medveda i Baciraja na Klimenta, Ondraska i Sobola jest dobrą zamianą. Oby tylko faktycznie udało się Forbesa sprzedać a Baciraja pozbyć
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 08.06.2021, 11:19
Nie posądzam go o to, że tak sobie wyliczył, że zagra dobrze tylko pierwszą i ostatnią rundę. Miał kontuzję w międzyczasie, a ciągła zmiana trenerów też nie sprzyjała. jednak owszem co by nie mówić, długo Zdenek wydawał się transferem chybionym, jednak ostatni jego sezon w Wiśle pokazał, że może grać bardzo dobrze.
Cytat:
Nie chce mi się wierzyć, że powtórzy rundę z jesieni 2018.
A czemu by nie Odznaczał się wtedy dużą wolą walki i tym, że umiał wykończyć akcje, do tego fajnie uzupełniał sie z Imazem. Po odejściu z Wisły w 50 meczach trafił 16 bramek, co nie jest złym wynikiem biorac pod uwage, że często wchodził na ostatnie 30 minut.
ja też wolałbym kogoś młodszego, sprzedawalnego itd, ale patrząc, że przyjdzie w miejsce Forbesa to dla mnie to jest dobra zmiana Młodych do ogrywania będizemy mieć Sobola i Chełmeckiego. Jesli do tego ogranego Klimenta i Zdenka - jestem za
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.06.2021, 11:38
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 08.06.2021 o godz. 12:55.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.06.2021, 12:47
Ktos musi odejsc z napastnikow bo teoretycznie jest ich za duzo, cicha nadzieja ze jest jakas oferta za Feliciana
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 08.06.2021, 13:38
Gość mega pozytywny w odbiorze (taki wesoły wariat z za południowej granicy), co jakiś czas się przewijał przez Wiślackie media społecznościowe, cały czas wydawał się podtrzymywać kontakt z klubem (kiedyś tam chyba nawet trenował z naszymi w przerwie MLS jak dobrze pamiętam).
Walczak, wysoki, silny. Nadal strzela bramki.
IMHO trudno znaleźć kogoś sensowniejszego bez dużych pieniędzy ...

No i takie powroty budują wizerunek!
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.06.2021, 13:49
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Ktos musi odejsc z napastnikow bo teoretycznie jest ich za duzo, cicha nadzieja ze jest jakas oferta za Feliciana
Czy ja wiem, czy za dużo?

Fatosa na bank będą chcieli wypchnąć z klubu w ten czy inny sposób, o czym zresztą D. Błaszczykowski sam wczoraj mówił.

FBF też może odejść.

Zdybowicz to poziom II-ligowy i bardzo się zdziwię, jeżeli nie pójdzie znowu na jakieś wypożyczenie.

Sobol? Ciężko oczekiwać cudów od napastnika z właściwie zerowym doświadczeniem w E-klasie. Trochę na bank pogra, ale to transfer na przyszłość.

I nagle okazuje się, że zostajemy tylko z Klimentem, więc plotki o Ondrasku są dla mnie w sumie uzasadnione. Osobiście mam też nadzieję, że trochę minut dostanie w tym sezonie Chełmecki.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.06.2021, 14:03
Zastanawiamy się czy zawodnik który jeszcze 7 miesięcy temu strzelał bramki dla Czech w reprezentacji, nie miał żadnych kontuzji, grał w miarę regularnie w klubie, przyda się w kadrze Wisły? Rozumiem przewrażliwienie Beqirajem, ale taki niewypał nie zdarza się codziennie.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.06.2021, 15:56
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiamy się czy zawodnik który jeszcze 7 miesięcy temu strzelał bramki dla Czech w reprezentacji, nie miał żadnych kontuzji, grał w miarę regularnie w klubie, przyda się w kadrze Wisły? Rozumiem przewrażliwienie Beqirajem, ale taki niewypał nie zdarza się codziennie.
W głosowaniu na wpis kolejki to miałbyś czołowe miejsce.
Za chwilę będzie płacz jak się nie załapiemy pucharów.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.06.2021, 19:12
Jak puszczamy Forbsa to chyba logiczne ze klub nie moze zostac praktycznie z Klimentem ,ktorego nikt jeszcze nie zna..
A tak to zwyczajnie sie ciesze bo lubiłem tego chłopa.... witaj Zdenek ,brakowało nam Cie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.06.2021, 19:34
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
W głosowaniu na wpis kolejki to miałbyś czołowe miejsce.
Za chwilę będzie płacz jak się nie załapiemy pucharów.
I takie historie to tylko w 13 zespole ekstraklasy.

Ondrasek stary, z Klimentem musi być coś nie tak, Gula nie wygrał ligi z Pilznem, Sobol jakiś taki niewyraźny, ale za to gdyby Żurawski podał Kuźbie z Lazio to byśmy ta ligę rozwalili w pył
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 08.06.2021, 20:03
Póki co wygląda to tak:

Vullnet Basha-->Aschraf El Mahdioui

Felicio Brown Forbes-->Zdeněk Ondrášek

Aleksander Buksa-->Hubert Sobol

Žan Medved-->Fatos Bećiraj - był sprowadzony na miejsce Fatos teraz Fatos powraca, chyba że go wypchają to
Fatos-->Jan Kliment

Uroš Radaković-> Adi (Uros wypożyczony w związku z urazem Adiego, Adi wraca z nowym kontraktem po kontuzji)

David Mawutor-->Damian Pawłowski

Rafał Boguski-->Mateusz Młyński

Souleymane Koné-->Alan Uryga

Łukasz Burliga-- LUKA

Jean Carlos Silva--LUKA

dodatkowo Przemysław Zdybowicz powrót z wypożyczenia
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 08.06.2021 o godz. 22:05.

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 08.06.2021, 20:41
Spokojnie na pewno ktoś przyjdzie , jest jeszcze dużo czasu.

A co do Ondraska to jakoś słabo to widzę , jak zażąda dużej kasy..
Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Stary 08.06.2021, 22:10
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Póki co wygląda to tak:

Vullnet Basha-->Aschraf El Mahdioui

Felicio Brown Forbes-->Zdeněk Ondrášek

Aleksander Buksa-->Hubert Sobol

Žan Medved-->Fatos Bećiraj - był sprowadzony na miejsce Fatos teraz Fatos powraca, chyba że go wypochają to
Fatos-->Jan Kliment

Uroš Radaković-> Adi (Uros wypożyczony w związku z urazem Adiego, Adi wraca z nowym kontraktem po kontuzji)

David Mawutor-->Damian Pawłowski

Rafał Boguski-->Mateusz Młyński

Souleymane Koné-->Alan Uryga

Łukasz Burliga-- LUKA

Jean Carlos Silva--LUKA

dodatkowo Przemysław Zdybowicz powrót z wypożyczenia
Forbes był sprowadzony w trybie pilnym za Fatosa właśnie.
Grając jednym napastnikiem nie potrzeba ich zbyt wielu. Podejrzewam, że to właśnie Kliment będzie naszym podstawowym napastnikiem w miejsce Forbesa. W obwodzie pozostaje Sobol i chłopak z juniorów.
Jeśli dojdzie Zdenek to po prostu w celu utrzymania głębi składu bo na pewno Sobol nie jest jeszcze na poziomie ekstraklasy.
Aschraf na pewno nie jest za Bashę bo nie można Bashy liczyć jako członka drużyny z zeszłego roku.
Jeśli już to ten Holender jest zarówno za Vulneta jak i za Mawutora. Gdyby Basha nadawał się w zeszłym roku do gry nikt by Mawutora do klubu nie ściągał.
Młyński jest za Silvę i Maka. Dokładnie to Młyński i Starzyński zabezpieczają lewe skrzydło tak jak w zeszłym roku miali to robić tamci dwaj. Osobiście mam nadzieję, że będą to robić zdecydowanie lepiej.
Zamiast Burligi i Szota na prawej obronie są Gruszkowski i Szot(ten sam).

Uryga nie przychodzi za Kone. Uryga przychodzi jako czołowa postać naszej drużyny. Słabo to brzmi ale niestety taka jest dzisiaj pozycja Wisły w Polskim futbolu.
W zeszłym roku mieliśmy trzech stoperów: Frydrycha, Radakovicia, Kone i teraz też mamy trzech. Uryga, Frydrych, Mehremić. Do tego młodzi na 4 i 5 miejscu.

Nikogo nie trzeba zastępować. Podobnie jak w zeszłym roku brakuje nam jednego solidnego lewego obrońcy oraz kogoś na kierownicę.
W porównaniu do startu zeszłego sezonu mamy personalnie lepszą drużynę ponieważ chociażby taki Plewka rok temu był zawodnikiem 5 wyboru a teraz najdrożej wycenianym gościem w Wiśle. Gruszkowski, Starzyński czy Szot złapali parę minut i również to już inni zawodnicy. Jeśli Lis zostanie to w tym sezonie zamiast średniego bramkarza (tudzież ręcznik) mamy super golkipera (biorąc pod uwagę.poziom naszej ligi)

To nie jest pompowanie balonika. Nie mamy składu na puchary. Jak w zeszłym roku mieliśmy drużynę na 13 miejsce tak w tym na jakieś 10. Jeśli się.paru zawodników rozwinie a kilku kolejnych dobrze wkomponuje to aż fajnie będzie przyjść na trybuny i się pozytywnie zaskoczyć.
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.06.2021, 08:50
https://transfery.info/aktualnosci/t...WLmpJcexnX0Zmo
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.06.2021, 10:17
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Póki co wygląda to tak:

....

Łukasz Burliga-- LUKA

Jean Carlos Silva--LUKA

Przez dłuższą chwilę zastanawiałem się, kim jest ten Chorwat, o którym piszesz i dlaczego ma obstawić dwie pozycje
Ostatnio edytowane przez masada : 09.06.2021 o godz. 11:06.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 09.06.2021, 10:26
Hermond napisał(a):Wyświetl post
Grając jednym napastnikiem nie potrzeba ich zbyt wielu. Podejrzewam, że to właśnie Kliment będzie naszym podstawowym napastnikiem w miejsce Forbesa. W obwodzie pozostaje Sobol i chłopak z juniorów.
Jeśli dojdzie Zdenek to po prostu w celu utrzymania głębi składu bo na pewno Sobol nie jest jeszcze na poziomie ekstraklasy.
Aschraf na pewno nie jest za Bashę bo nie można Bashy liczyć jako członka drużyny z zeszłego roku. (...)
Z napastnikami Ci się pomieszało. Całe zeszle lato szukaliśmy dwóch napastników: jednego za Brożka, drugiego za Turgemana. I na tej pozycji zawsze trzeba mieć dwóch równorzędnych zawodników, inaczej to się kończy jak na jesień 2019

My już gramy jednym napastnikiem od dawien dawna, poniżej sytuację kadrowe:

18/19 - Brożek, Kolar, Drzazga, Buksa, Ondrasek (tylko jesień)
19/20 - Brożek , Drzazga, Zbybowicz, Buksa, (jesień i katastrofa)
19/20 - Brożek, Turgeman, Buksa, Tupta, Drzazga (wiosna)
20/21 - Beqiraj, Buksa, Forbes + Medved (jesień)

Silvy nie wliczam bo on grał na każdej pozycji w ofensywie, w tym na defensywnym pomocniku

W obecnej sytuacji Kliment, Forbes, Sobol, Chelmecki jeśli odejdzie Forbes ktoś musi za niego przyjść pokroju np Ondraska.

I apropo Bashy, piszesz żeby go nie liczyć bo i tak nie trenował. Jednak jako pozycja w budżecie widniał i jako tak trzeba go liczyć.

Oczywiste natomiast że wielu zawodników było i tak na wylocie więc jeśli tego lata odejdzie od nas no 10 graczy to nie znaczy że trzeba dokonać kolejnych 10 transferów.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 09.06.2021, 12:58
Można tak sądzić, gdyż przyszedł wcześniej niż Forbes, ALE przecież Medved przyszedł z uwagi na wypożyczenie Fatos, na sztukę, stąd tak to rozpisałem.

Nikt z jakościowo defensywnych pomocników prócz Bashy nie ubył stąd też wsadziłem Aschraf El Mahdioui za niego - Mawutora nie liczyłem bo żadnej jakości nie dawał, a Basha przed kontuzją był wartościowym zawodnikiem.

Zresztą chodzi o wymiane zawodników na zasadzie pozycji. Mniejsza z tym czy Klimenta dasz za Forbesa, Beciraja czy Medveda. Nie o to mi chodziło. Chciałem zobrazować co się dzieje póki co, takie vademecum kto przyszedł na jaką pozycje.

Nikogo nie trzeba zastępować.
Przy założeniu, że wszyscy będą zdrowi co w naszym przypadku jest niemożliwe. Przez ostatnie 2-3 lata było tyle urazów plus kartki, że w wielu meczach mieliśmy no namów na ławce. Sezon jest długi, sam fakt głoszony przez zarząd. że "to nie koniec" potwierdza, że potrzebni są kolejni zawodnicy. Oczywiście jeszcze ktoś odejdzie. Lewy obrońca to oczywiście priorytet.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 09.06.2021 o godz. 13:21.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 09.06.2021, 21:39
Podpisaliśmy 17 letniego Bartonia że Śląska, stary dobry znajomy Starzyńskiego i Dudy z reprezentacji U15.

Sądzę że może szybciej się doczekać debiutu w 1 drużynie niż Chełmecki. Duży talent, trochę kariera wstrzymana przez kontuzje.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 09.06.2021, 21:56
Hermond napisał(a):
To nie jest pompowanie balonika. Nie mamy składu na puchary. Jak w zeszłym roku mieliśmy drużynę na 13 miejsce tak w tym na jakieś 10.

Popsułeś całą forumową zabawę!
Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Stary 09.06.2021, 22:32
Podpisaliśmy 17 letniego Bartonia że Śląska, stary dobry znajomy Starzyńskiego i Dudy z reprezentacji U15.

Sądzę że może szybciej się doczekać debiutu w 1 drużynie niż Chełmecki. Duży talent, trochę kariera wstrzymana przez kontuzje.
Znasz tego Bartonia? Jaki to typ zawodnika?
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.06.2021, 07:46
Znasz tego Bartonia? Jaki to typ zawodnika?
Tyle co z opinii i fragmentów na YT. Bardzo dobra technika, dynamika, drybling, myślę że spokojnie będzie próbowany jako boczny napastnik/skrzydłowy, bo w wielu akcji ścinał z boku do środka. Próbuje niekonwencjonalnych rozwiązań i raczej to typ indywidualisty. Warunki fizyczne lepsze od Chelmeckiego. Ostatnio w debiucie w 2 lidze strzelił gola. Podobno wygraliśmy o niego wyścig z Legią i Lechem. Pożyjemy, zobaczymy.

Ktoś rzucił niepopularna opinie, że brak rezerw (jeszcze w tym sezonie), sprawia że zawodnicy którzy mogą jeszcze spokojnie ogrywać się w CLJ U18, mają prostsza drogę do seniorskiej drużyny. I tutaj jest sporo racji, bo raczej nie utrzymujemy na kontraktach zbyt wielu zawodników w wieku 19-22 lat. Inne drużyny esa, to zaplecze z racji rezerw muszą mieć większe.

Sam bym tego nie wymyślił, jednak pomimo ograniczeń braku rezerw można wyciągnąć z tego jakieś korzyści.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.06.2021, 08:31
Tyle co z opinii i fragmentów na YT. Bardzo dobra technika, dynamika, drybling, myślę że spokojnie będzie próbowany jako boczny napastnik/skrzydłowy, bo w wielu akcji ścinał z boku do środka. Próbuje niekonwencjonalnych rozwiązań i raczej to typ indywidualisty. Warunki fizyczne lepsze od Chelmeckiego. Ostatnio w debiucie w 2 lidze strzelił gola. Podobno wygraliśmy o niego wyścig z Legią i Lechem. Pożyjemy, zobaczymy.

Ktoś rzucił niepopularna opinie, że brak rezerw (jeszcze w tym sezonie), sprawia że zawodnicy którzy mogą jeszcze spokojnie ogrywać się w CLJ U18, mają prostsza drogę do seniorskiej drużyny. I tutaj jest sporo racji, bo raczej nie utrzymujemy na kontraktach zbyt wielu zawodników w wieku 19-22 lat. Inne drużyny esa, to zaplecze z racji rezerw muszą mieć większe.

Sam bym tego nie wymyślił, jednak pomimo ograniczeń braku rezerw można wyciągnąć z tego jakieś korzyści.
Ciekawa konkluzja z tym brakiem rezerw

Trzymam kciuki żeby był to nie mniejszy talent co Starzyński.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Stary 10.06.2021, 08:59
Dziwna sytuacja bo weszło co roku przygotowuje listę najlepszych juniorów grających w CLJ i o nim nie wspominali (ani w tym ani poprzednim zestawieniu). Lista jest obszerna. W jej rozszerzonej wersji znajduje się nawet nasz murzynek.
Ze Śląska jest wielu zawodników wymienionych. Podobno najlepszym juniorem w kraju jest ich boczny napastnik.

https://junior.weszlo.com/2020/12/22...-top10-clj-ki/
Ostatnio edytowane przez Hermond : 10.06.2021 o godz. 09:27.
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.06.2021, 09:59
To raczej nic dziwnego, Marcin Barton ma jeszcze 16 lat, rozegrał dopiero pierwszy sezon w CLJ U18 z czego przecież i tak grał nawet chłopakami 2 lata starszymi. W zestawieniu od weszło masz głównie chłopaków 17 i 18 letnich. Zresztą nie ma w nim Piotrka Starzyńskiego który jak widać przebił się najszybciej z całej tej listy od weszło.

W 2019 roku w kadrze Polski U15 strzelił 5 bramek w 6 meczach. W swoim roczniku to bez wątpienia duży talent. Potem miał długa kontuzje co jak wiadomo miało swoje skutki.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 10.06.2021 o godz. 12:27.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów