The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2021, 09:52
Ile transferow z Europy centralno wschodniej zrobil Arsenal w ostatnich 8 latach i jaki byl efekt tych transferow?
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.06.2021, 10:06
Pasieczny wygląda nieźle, trzymam kciuki za projekt a przede wszystkim żeby mu rąk nie wiązali. I czekamy na wyniki.
Tutaj bym się nie napalał tylko nastawił na okienko za rok bo organizacyjnie ogrom pracy przed chłopakiem.
Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 01.06.2021, 10:27
Póki co nie ma sensu wymagać od niego transferu zawodników. Wybór trenera powie nam dużo o wizji Pasiecznego.
Firma którą współtworzy "wylosowała" Jadze Mamrota jako najlepszy możliwy wybór dla nich. Strach się bać kogo nam wylosuje
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.06.2021, 10:34
Hermond napisał(a):Wyświetl post
Póki co nie ma sensu wymagać od niego transferu zawodników. Wybór trenera powie nam dużo o wizji Pasiecznego.
Firma którą współtworzy "wylosowała" Jadze Mamrota jako najlepszy możliwy wybór dla nich. Strach się bać kogo nam wylosuje
Jeżeli wpiszesz do programu dwie wartości: "krakowska piłka" i "walka o utrzymanie" to może wyjść Kaziu Moskal
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 01.06.2021, 10:41
Ja tam się cieszę że w końcu jakiegoś mamy..
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 01.06.2021, 10:52
Czy czasem z audytu firmy Sport Solver pierwszym kandydatem jaki zaproponowano Jadze nie był Adrian Gula W Wiśle bym go widział
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.06.2021, 10:59
Jak już to Gule, a nie Mamrota, tyle że tam i tak działają po swojemu.

I jak już to nie wylosowała, ale wskazała na najlepszego kandydata spośród tych które Jagiellonia zaproponowała, oraz wpisywali się w jej profil.

Słuchałem podcastu z Pasiecznym gdzie tłumaczył jak działa ten system i w gruncie rzeczy poza analiza dokonuje szczegółowego wywiadu kandydatów, czyli coś czego nie zrobiono przy Hyballi.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.06.2021, 12:28
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Ile transferow z Europy centralno wschodniej zrobil Arsenal w ostatnich 8 latach i jaki byl efekt tych transferow?
A czy on był od transferów, czy też tylko od monitowania i znajdowania talentów jako skaut? Widzisz różnicę? Może Arsenal pod rządami rodziny Kroenke (staczający się sportowo z roku na rok) nie chciał nikogo kupować z tej części świata?

btw
Napisz "nagi królu" co teraz miałby wprowadzać nasz (chwała Panu) już były Gegen? Chciałbym się pośmiać
(ewentualnie naczelny interpretatorze "myśli trenerskiej Gegena" napisz co wprowadzi w Danii twój mistrz w tej II lidze.)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 01.06.2021, 12:32
Ja wiem, ze ty jestes uposledzony intelektualnie i nie zrozumiales sensu mojego pytania. Ale mysle, ze pozostala czesc forum zrozumiala i jesli ktos ma wiedze (interesuje sie Arsenalem) to odpowie.

A co do Hyballi to przekonamy sie za rok gdzie bedzie klub, ktory przejal i wtedy pogadamy.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 01.06.2021, 12:36
Ja wiem, ze ty jestes uposledzony intelektualnie i nie zrozumiales sensu mojego pytania. Ale mysle, ze pozostala czesc forum zrozumiala i jesli ktos ma wiedze (interesuje sie Arsenalem) to odpowie.

A co do Hyballi to przekonamy sie za rok gdzie bedzie klub, ktory przejal i wtedy pogadamy.
Tak tak - klucz dalej "nagi królu". Wielka widzea "Arsenal" klub który stacza się w dół sportowo od lat z powodu chciwości właścicieli - pomimo tego że są 2 najbardziej rentownym klubem w Anglii zaraz po MU.

Zapytam jeszcze raz - skąd wiesz kogo Pasieczny monitorował i REKOMNDOWAŁ żeby Arsenal pozyskał że wydajesz oceny? Taki klub może mieć i skauta w Chinach - co nie znaczy że kupią kogoś z tamtąd "nagusie".

btw
Tak pogadamy - znowu pokażesz "gołą dupę" nagusie jak twój idol wyleci z hukiem za pół roku. Ale wytłumacz mi to - jak taki GENIALNY Gegen mógł trafić do II ligi dunskiej - przecież to staczanie się w dół
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 01.06.2021 o godz. 12:40.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.06.2021, 12:48
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jestem pod ogromnym wrażeniem wyobraźni kolegi.

Zatrudniliśmy fachowca którego nie mieliśmy kilka lat, jak nie nigdy.
Czasem się naprawdę zastanawiam czy wszystkim kibicom chodzi o to samo.

"Kupiliśmy" przede wszystkim szansę na wyjście z marazmu. Bo tak trzeba odczytywać zatrudnienie gościa który oczekuje autonomii władzy i chce stworzyć zupełnie własny dział sportowy.

Gdyby przyszedł Płatek, Bednarz czy inny wynalazek to mielibyśmy status quo, z tą różnicą że byłoba na kogo szansa zwalić winę za złe transfery. Nie zbudowane byłoby zupełnie nic
Jezeli ja mam wyobraznie to Twoj post kolego to nic wiecej niz rozowe okulary, wishful thinking etc.

Znajac nasze realia to bym sie nie napalal jak Ty, bedzie mniej bolalo.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 01.06.2021, 13:00
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Tak tak - klucz dalej "nagi królu". Wielka widzea "Arsenal" klub który stacza się w dół sportowo od lat z powodu chciwości właścicieli - pomimo tego że są 2 najbardziej rentownym klubem w Anglii zaraz po MU.

Zapytam jeszcze raz - skąd wiesz kogo Pasieczny monitorował i REKOMNDOWAŁ żeby Arsenal pozyskał że wydajesz oceny? Taki klub może mieć i skauta w Chinach - co nie znaczy że kupią kogoś z tamtąd "nagusie".

btw
Tak pogadamy - znowu pokażesz "gołą dupę" nagusie jak twój idol wyleci z hukiem za pół roku. Ale wytłumacz mi to - jak taki GENIALNY Gegen mógł trafić do II ligi dunskiej - przecież to staczanie się w dół
Dobrze, że nie staczanie się do góry. To byłoby dopiero coś.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.06.2021, 13:13
Pasieczny odpowiada m.in za ściągnięcie Bielika. Kupiony za 2.25 mln, sprzedany za 8.2 mln

Efekt 6 mln euro na plusie. Myślę że po tym się jego praca zwróciła z nawiązką. A to jedyny przykład o którym wiem.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.06.2021, 13:15
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Chodzi mi bardziej o samą koncepcję - przy czym opieram się na tym niedawnym wywiadzie naszego dyrektora in spe.

Skoro Pasieczny nie był dla naszych włodarzy nr 1 to i jego koncepcja też nie.
A może właśnie był nr 1 ale ze względu na jego niezdecydowanie czy nawet odmowy zaczęto kusić Płatka.Sama wizja obu kandydatów nie musi się wcale różnić.W końcu Płatek nie jest w Zabrzu dyrektorem sportowym tylko doradcą .Może właśnie dlatego nie jest dyrektorem że nie byli tam na tyle odważni by dać mu wolną rękę.Pewnie musiał się dzielić władzą z Broszem.Teraz kiedy Brosza już tam nie ma być może będzie mógł na więcej sobie pozwolic i jego projekt może być bardzo podobny do tego naszego.
Widzę że niektórzy też zle rozumieją jakim on dyrektorem chce być.To nie jest gość z notesem jak Valckx.Przeczytajcie dokładnie ten wywiad z nim dla Weszlo i nastawcie się na robotę której efekty moga być widoczne dopiero za 2-3 sezony.Myślę że dlatego zaczyna pierwszego lipca.Po prostu i tak nie miałby realnego wpływu na letnie okienko
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 01.06.2021, 13:35
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, że nie staczanie się do góry. To byłoby dopiero coś.
No tak - a coś merytorycznego? Czy, tylko błędy językowe?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.06.2021, 13:50
Nawet patrząc że zaczyna pracę 1 lipca, ma jeszcze 2 miesiące okienka.
Realnie też zawsze czeka się na okazje last minute, ew na sprzedaż swoich zawodników lub niespodziewane kontuzje.

Pasieczny na pewno będzie miał już co robić w tym oknie. Fakt że poza tym chce zbudować coś trwałego na lata nie wyklucza tego pierwszego.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 01.06.2021, 14:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ty dla odmiany podniecasz się i bronisz każdej decyzji klubu, często w kuriozalny sposób. Masa w tym chciejstwa, nagle Płatek jest wynalazkiem na poziomie Bednarza. Przypominam, że to była opcja A trio, gdyby jednak z nami podpisał pewnie przekonywałbyś wszystkich że to wreszcie początek długofalowej budowy.

Czy cokolwiek zostanie zbudowane pokaże czas, np. to czy Pasiecznego nie wywalą za pół roku bo nie szanuje legend etc. Na razie, na papierze wygląda sensownie, ale czy się odnajdzie w naszych układzikach?
Wolfy... pisałem Ci pare dni temu i TŁUMACZYŁEM - Twa teoria w rzeczywistości nie miała prawa się spełnić - "nikt poważny nie przyjdzie tu pracować" - wiem, że tyczyło się to trenera, ale zapewne też innych stanowisk.

Tak, więc zatrudnienie dyrektora sportowego obaliło Twą teorię. Bożyłeś się na Boga i co? I to to Ci pisałem: sytuacja, którą nazywasz "szopką" jeśli chodzi o zwolnienie Hyballi w żaden sposób nie będzie się przekłądała na to czy ktoś poważny do nas przyjdzie czy nie (przynajmniej tak twierdzicie, że jest poważny, a Ty skoro nie krytykujesz tzn że Ci bardzo pasuje )
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 01.06.2021 o godz. 14:44.

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 01.06.2021, 14:49
Nawet patrząc że zaczyna pracę 1 lipca, ma jeszcze 2 miesiące okienka.
Realnie też zawsze czeka się na okazje last minute, ew na sprzedaż swoich zawodników lub niespodziewane kontuzje.

Pasieczny na pewno będzie miał już co robić w tym oknie. Fakt że poza tym chce zbudować coś trwałego na lata nie wyklucza tego pierwszego.
Nie sądzę aby chciał podpisywać się pod czymś co w 100% nie wyszło spod jego ręki ale gość nie ma doświadczenia na takim stanowisku więc kto tam wie.Byle nie uwierzył w swoją wielkość zanim cokolwiek zrobi jak Hyballa.Teoretycznie Pasieczny ma papiery jakich nie miał chyba żaden dyrektor sportowy za Cupiała.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 01.06.2021, 15:07
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Wolfy... pisałem Ci pare dni temu i TŁUMACZYŁEM - Twa teoria w rzeczywistości nie miała prawa się spełnić - "nikt poważny nie przyjdzie tu pracować" - wiem, że tyczyło się to trenera, ale zapewne też innych stanowisk.

Tak, więc zatrudnienie dyrektora sportowego obaliło Twą teorię. Bożyłeś się na Boga i co? I to to Ci pisałem: sytuacja, którą nazywasz "szopką" jeśli chodzi o zwolnienie Hyballi w żaden sposób nie będzie się przekłądała na to czy ktoś poważny do nas przyjdzie czy nie (przynajmniej tak twierdzicie, że jest poważny, a Ty skoro nie krytykujesz tzn że Ci bardzo pasuje )
Tak sobie myślę, że paradoksalnie ten kabaret z Hyballą mógł nawet nam pomóc. Można było w negocjacjach i obiecywankach cacankach użyć argumentu: dobra już wiemy co zjebaliśmy i nie chcemy tego powtórzyć. Teraz szukamy normalności.
Co do Pasiecznego jestem umiarkowanym optymistą. Lata związku emocjonalnego i zainteresowania naszym klubem nauczyły mnie że optymizm zawsze musi być umiarkowany
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.06.2021, 15:17
A Pasieczny jest poważny bo? Był skautem Arsenalu? Pełnił fasadową fukcję u sąsiadki? Jeżeli chodzi o funkcję DS to koleś na dorobku, jak Skowronek. Może wypalić, może nie, dla nas i dla niego to nauka.
Płatek dla odmiany ma jakąś renomę na naszym rynku.

Fakt że zaczyna w trakcie okienka, bez żadnego przygotowania raczej nie wskazuje na przemyślane działanie. Fakt że nie mamy jeszcze trenera - nawet nie wiadomo co będziemy grać. "Krakowska piłka" wskazuje na Stawowego lub Moskala, ale trio szukało w Czechach...
W tej sytuacji maks co może Pasieczny zrobić w tym okienku to selekcję negatywną i wyciągnąć jakieś nazwiska z notesu. Biorąc pod uwagę że przebudowujemy drużynę - można to było lepiej rozegrać, ale na pewno jest postęp.

I naprawdę chłopaki - wstrzymajcie się, rączki na kołderkę, bo jeśli za chwile Pasieczny okaże się nieżyciowym chamem nie szanującym legend z którym nie idzie się dogadać, to wiecie...

Tak jak napisałem - w tym okienku liczę że o jego pracy będzie cicho. Cudów nie ma co oczekiwać, ale jeśli uwali kilku parodystów typu bałkański napastnik z nadwagą z ligi izraelskiej albo kaukaski murzyn z drewnianymi nogami to już zrobi sporo dobrego. Jeżeli przy okazji nie nadepnie nikomu na ego - wtedy jest szansa że zostanie u nas dłużej.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.06.2021 o godz. 15:36.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.06.2021, 15:37
Na temat Płatka też można powiedzieć, że zbudował w Zabrzu drużynę, która w ostatnim sezonie zdobyła 4 punkty więcej niż drużyna, która miała 2 trenerów i transfery robione na "nos"

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.06.2021, 15:43
Pasieczny okaże się nieżyciowym chamem nie szanującym legend z którym nie idzie się dogadać, to wiecie...
Dokladnie - niezyciowym chamem, proponujacym transfery, na ktore nas nie stac, wymagajacym zbyt wiele od naszych skautow itp

Wg mnie rowniez nasz DS dopiero zaczyna zbierac doswidaczenie - zobaczymy co pokaze, ma czysta karte.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 01.06.2021, 16:42
A Pasieczny jest poważny bo?
Jak na bardzo chujowy klub w bardzo chujowej lidze to jest aż za poważny. Mamy 2021 a nie tydzień do rewanżu z Schalke.

Oczywiście, że nie ma co się nastawiać na cokolwiek. Ale mimo wszystko w naszych realiach chyba nie powiesz, że to zły wybór?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 01.06.2021, 17:27
No tak - Pasieczny nadepnie komuś na odcisk

Może zakłady - kto szybciej wyleci z pracy - Hyballa z II duńskiej czy też Pasieczny z Wisły?

btw
Proszę o listę tzw poważnych trenerów / dyrektorów sportowych w naszej lidze? Inaczej to będzie łatwo można zdyskredytować każdego trenera czy dyrektora sportowego jako niepoważnych którzy do nas przyjdą.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 01.06.2021, 17:45

Może zakłady - kto szybciej wyleci z pracy - Hyballa z II duńskiej czy też Pasieczny z Wisły?

btw
Proszę o listę tzw poważnych trenerów / dyrektorów sportowych w naszej lidze? Inaczej to będzie łatwo można zdyskredytować każdego trenera czy dyrektora sportowego jako niepoważnych którzy do nas przyjdą.
Podejrzewam, że dla wielu poważny trener to Klopp a poważny dyrektor sportowy to Karl-Heinz Rummenigge
Wielu chyba dalej śni o LM w 2022 ....
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.06.2021, 21:13
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Nie sądzę aby chciał podpisywać się pod czymś co w 100% nie wyszło spod jego ręki ale gość nie ma doświadczenia na takim stanowisku więc kto tam wie.Byle nie uwierzył w swoją wielkość zanim cokolwiek zrobi jak Hyballa.Teoretycznie Pasieczny ma papiery jakich nie miał chyba żaden dyrektor sportowy za Cupiała.
Niby tak, ale w jego interesie (i dobra klubu), jest aby choćby odrobinę prześwietlić transfery już dopinane do klubu. Bądź co bądź to on później będzie się z nimi bujał przez 1/2/3 lata.

Za Cupiala kojarzę trzech dyrektorów: Vlackxa, Mielcarskiego i Bednarza.
Najpopularniejsze było stanowisko: działacz czyli niezatapialny Kapka.

btw
Uważaj bo się doczekasz
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.06.2021, 21:42
Przecież w naszym klubie zdania "coś trwałego", "na lata", "w dłuższej perspektywie" to oksymoron. Jest duże prawdopodobieństwo, że zanim on tutaj coś zbuduje to wyleci z klubu razem z trenerem lub kilkoma.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 01.06.2021, 22:22
Niby tak, ale w jego interesie (i dobra klubu), jest aby choćby odrobinę prześwietlić transfery już dopinane do klubu. Bądź co bądź to on później będzie się z nimi bujał przez 1/2/3 lata.

Za Cupiala kojarzę trzech dyrektorów: Vlackxa, Mielcarskiego i Bednarza.
Najpopularniejsze było stanowisko: działacz czyli niezatapialny Kapka.

Uważaj bo się doczekasz
No były też takie ananasy jak Jarosz czy Antkowiak
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 01.06.2021, 22:35
Jarosz i Antkowiak takimi stricte dyrektorami sportowymi nie byli. Do dyrektorów sportowych można zaliczyć Nawałkę bo przez chwilę nim był.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 02.06.2021, 06:19
Płatek w Zabrzu też stricte dyrektorem nie jest
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów