|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Jakubowi Meresińskiemu? Bo to jemu Cupiał przekazał pałeczkę w wiślackiej sztafecie. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
-obsadzanie stanowisk rodziną -poczatkowo dziwne konflikty z Wisłockim i TSem, brak odgadania się -problem z Buksą zrzucany na Obidzieńskiego -rozstanie z Obidzińskim -mimo to jeszcze większy problem z Buksą -Jaro szaleją na tweeterze, Kuba, który kopie dołki pod trenerem i dziwne zachowanie gdzie nikt z trio jakoś się do błedów większych nie umie przyznać, jest za to zrzucanie odpowiedzialności na innych i zrzucanie winy z siebie -trzech trenerów, trzy razy zakończenie współpracy słabe, tzn dwa razy słabo sportowo, a ostatni raz słabo sportowo i cyrk medialny, słabo wizerunkowo -dalej brak konkretnej kadry, tzn słaby poziom sportowy i nie mówię, że mamy mieć jedenastkę Messich ale brak trzonu zespołu i co okienko ogromna reorganizacja drużyny, co ni jak nie pomaga w budowaniu zespołu, nawet nie na dłuższa metę, po prostu na 1-2 sezony. A z plusów? No nie wiem, po prostu reanimowanie tego trupa, walka o wyjście z zapaści finansowej i mozolna praca, nawet ściaganie szrotu za szrot z nadzieją na lepsze jutro to też walka o ten klub. Tylko, że kurde jakoś więcej plusów nie widzę. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Do listy nie powodzeń dodałbym jeszcze nieumiejętne przedłużenie kontraktu z Grabowskim i przegrana sprawa z RASIAKIEM.... W efekcie za darmo straciliśmy zawodnika na lewą obronę, przez wielu uznawanych za jednego z lepszych w tej chwili w I lidze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Błaszczu jest głównym właścicielem tego klubu więc może sobie zatrudniać kogo chce, co nie znaczy że to dobre rozwiązanie, tyle że to zupełnie inna historia. Jest jak jest, zostało porobione sporo błędów, ale nadal jesteśmy w grze. Inaczej ten klub zostałby zaorany na długie lata a tak, finansowo jest bezpiecznie. Wiadomo że istnieje problem 'sportowy', natomiast nie jest to rzecz nie do przeskoczenia. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ja bym się tego klanu Błaszczykowskich tak mocno nie trzymał. Kuba ma swoje zasługi. Natomiast zarządzanie klubem to nie jechanie na nazwisku. W Rakowie im nie wyszło wszedł Świerczewski i zaczął się marsz w górę. Hitem jest fakt iż brat Kuby jest prezesem zarządu a facet nie ma żadnych kompetencji jak deja vu z czasów słusznie minionych.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Dopóki w klubie będą długi, dopóty nie będzie normalnie. Dalej trwa reanimowane trupa, a nie normalne zarządzanie klubem rodem z FM, gdzie masz wpływy/wydatki i robisz ruchy takie jak reszta rynku. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.05.2021 o godz. 18:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Cytat:
Bo jakoś za cholerę nie mogę sobie odszukać w pamięci walki o przejecie klubu ... Rozumiem, że obecnie też mamy kolejkę chętnych do przejęcia? Powód: znaczik cytatu
Ostatnio edytowane przez tomytom : 30.05.2021 o godz. 18:19.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Ale przecież nikt nie neguje tego co zrobiło trio 2 lata temu. Natomiast nie można nie zauważać błędów popełnianych przez właścicieli. Gdy za czasów słusznie minionych wychodziły dziwne historie o ówczesnym zarządzie to tez wiele osób argumentowało: "Jak smiecie ich krytykować, przecież to oni uratowali Wisłę w 2016". I nie. Nie porównuje Trio do WSH sp.z o.o., natomiast stwierdzam że uratowanie klubu od niechybnej śmierci, a późniejsze nim zarządzanie to inna sprawa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Nie mam nic do tego aby brat Kuby byl prezesem - mi bardziej chodzi o pion sportowy - o szopke z trenerami, brak 'kadry zarzadzajacej' itp, wszystko jakby na lapu capu
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 30.05.2021 o godz. 19:32.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Tacy wtedy trzymali się od Wisły z daleka. Bo audytu nie można zrobić, bo długi za duże, bo nie wiadomo kto ma akcje Więc teraz wszyscy mądrzy, że trio popełnia błędy. Przecież to było pewne że tak będzie, gdy dopiero uczą się zarządzać klubem piłkarskim, nie mając dodatkowo ani wsparcia miasta, ani góry pieniędzy. Ani doświadczenia. Mieli za to długi, które odstraszały nie tylko wielu piłkarzy, ale i doświadczonych menagerow. Zdziwienie że zaliczyli masę wtop, to jak zdziwienie że po nocy przychodzi dzień. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ale nikt przecież nie zabrania krytykować naszych obecnych włodarzy. Ale kulturalnie, bez obrażania i bez jakiś pojebanych porównań.
2 sezony za nami i z nimi. Uważam że mimo wszystko, klub jest w dobrych rękach a tu widzę jechanie po Błaszczu. Nóż się w kieszeni otwiera. Spokojnie, to nie są debile i to nie są ludzie którzy chcą nas wydymać. Od początku było mówione że potrzeba z 5 lat by wyjść realnie na prostą. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
rozumiem ze czas mianl i teraz kazdy sra na TRIO- na Kube itp .....macie dobra pamiec tylko krotka ......... Ci ludzie moga teraz zrobic z tym klubem co chca bo to ONI go odratowami - nie wy - nie te smieszne sociosy wychwalane w mediach .... wcale nie zgadzam sie z ich wyborami ale .....moga Oni z tym trupem ktorego reanimowlai robic co chca - bo gdyby nie oni - to byscie twardziele klawiaturowi nie mieli sensu zycia .....czas pokaze wszystko -ale jak czytam jechanie po ludziach ktorzy urartowali ten klub to az mi sie plakac chce ...zaraz jakis serek albo inna szyneczka napisze ze to nie byli jedyni ratownicy klubu .....z wami sie nie da noramlnie- tu juz nie chodzi o zaufanie- ale o wdziecznosc - odreastaurowali trupa- niech se z tym trupem robia co chca - bo gdyby nie ONI to od 2 lat pewnie to forum by juz nie istnialo...mawet jak WUJA bedzie trenerem tgo co
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 30.05.2021 o godz. 22:12.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
To my kibice i nasze pieniądze uratowaliśmy ten klub. Pomogli także ludzie, którzy z naszym klubem nie mieli nic wspólnego. Gdyby każdy tak pomagał bezinteresownie jak te "śmieszne sociosy" to byłoby wspaniale.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Ale przeciw Hyballi najmocniej grał Błaszczykowski, który wg Ciebie może robić z klubem, co mu się podoba. No i chyba jednak nie mogą robić wszystkiego ![]() ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
21 czerwca 2021 r. o godzinie 10.00 będziecie mieli (o ile oczywiście jesteście tak wiernymi kibicami, że kupiliście akcje klubu) okazję do tego, żeby wylać wszelkie żale w zakresie zarządzania klubem na walnym zgromadzeniu spółki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Fantastycznie, mam nawet parę akcji.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
gizmowisla napisał(a):
PS: Widzę, że oprócz Wisły TRIO uratowało również nasze forum. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
Dajcie chłopu spokój.Niedziela wieczór trochę za dużo wypił i akurat miał telefon lub laptopa pod ręką.Komu się nigdy nie przytrafiło niechaj pierwszy rzuci kamień ...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dyrektor podpisany. Czas na kolejne kroki.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Rzecz w tym, że - oczywiście - trio zaryzykowało swój czas i swoją kasę, żeby ratować Wisłę. Dozgonna wdzięczność za to im się należy. Ale, ale... to nie jest też tak, że tylko oni zainwestowali swoją kasę, a reszta biernie się przyglądała. Swoją kasę zainwestowało też kilka (kilkanaście?) tysięcy ludzi. Na dwóch emisji akcji zebrano z rynku ok. 7 milionów złotych, czyli sumę porównywalną z tym, co włożyło trio, może nawet więcej (nota bene - bezzwrotnie, a nie w ramach pożyczek). To nie jest tylko zabawka czy własność trio bądź samego Kuby, to nie jest tak, że mogą robić co chcą nie licząc się z pozostałymi akcjonariuszami. Oni ze swoich decyzji mają moralny i prawny obowiązek tłumaczyć się przed tymi ludźmi. Chłopaki ciągle mają u mnie kredyt zaufania (choć krytykuję pewne ich decyzje), ale nie można zapominać o tym, że ten klub nie jest własnością wyłącznie trio. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Co do nowego dyrektora - nie wierzyłem, że Pasieczny do nas przyjdzie. Według mnie spora nadzieja na dobrą, długoterminową politykę sportową. Oby tylko nikt się tu nie spodziewał pucharów w najbliższym sezonie i dał facetowi na spokojnie czas to wszystko ogarnąć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Pasieczny wypali lub nie, we will say what time will tell. Niezależnie od tego jego zatrudnienie to jest bardzo dobry ruch, zapewne optymalny na dziś. Dobra robota zarządzających klubem!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nie chcę siać defetyzmu... Czas pokaże... Ale przypomnę, że Hyballa też jawił się jako super opcja. Co wyszlo wszyscy sami widzą. Jak na nasze obecne położenie, to cv ma super. Az mi się wierzyć nie chce, że TRIO udało się ściągnąć takiego gościa. Póki co szacun...
Mam nadzieję, że facet szybko ogarnie rodzimy rynek, bo jednak przyszłość naszą widzę w młodych Polakach, a nie najemnikach obcych. Chocby dlatego, że tu jest chocby mała szansa na trafieniu rodzynka. Natomiast tereny Bałkanów, Hiszpanii itp. są juz tak spenetrowane, jak 50-cio letnia "dworcówa" co za zupę ciągnie, a za sznycla nawet bez protezy. A póki co jestem pełen entuzjazmu.. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak kolega wyżej napisał, z Polski za grubą kasę sprzedawani są głównie młodzi, lub ograni już Polacy. Mam nadzieję, że Pasieczny będzie sprowadzał do nas głównie Polaków, choćby z niższych lig, a nie dziadów z zagranicy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wywiad z Pasiecznym z 8 maja br
https://weszlo.com/2021/05/07/tomasz-pasieczny-wywiad "Ale głównie rozmawiamy o tym, jak wyglądałby pion sportowy zarządzany przez niego" Zobaczymy czy mowil prawde ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Pracował w Polsce w dwóch klubach. W jednym jako skaut w drugim dyrektor. Słyszał ktoś o zawodnikach których on wynalazł dla Legii czy Cracovii? Może chociaż o takich do Arsenalu
![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|