|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Może dlatego że jest koniec sezonu i pod dupami się zarządowi nie pali?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Szczerze? Brzęczek na dzień dzisiejszy wydaje się być najrozsądniejszą opcją, dopóki Błaszczykowski gra w piłkę, raczej nie będzie wdawał się w pyskówki, czy nie będzie robił fochów wujkowi w razie czego. Już abstrahując od czysto rodzinnych układów to Brzęczek ma warsztat, żeby coś z tą Wisłą zwojować, bo nie oszukujmy się z kadrą wywalczył to co miał wywalczyć i przegrał z kim miał przegrać. Innymi słowy nie dał ciała. Z równie słabym Płockiem też radził sobie przyzwoicie. Jestem za tym, żeby został trenerem.
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 24.05.2021 o godz. 10:20.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Zgadzam się. Transfery muszą robić. Odeszło póki co 8 zawodników. Odejdzie kolejnych 4. Może 2 sprzedamy i wychodzi że będziemy mieć 14 wakatów.
Przyszło póki co 4 z czego dwóch młodzieżowców. Nawet jak przed przyjęciem dyrektora podpiszemy kolejnych 2 zawodników to spokojnie do końca okna ma co robić. Drużyna jest tak przetrzebiona, że to jest zdecydowanie anormalną sytuacja (choć u nas ostatnio standardowa). Ruchy w okienku planuje się na długo przed otwarciem okna i jeśli Płatek (lub ktokolwiek inny) przyjdzie teraz to i tak będzie musiał sporo bazować na pracy wykonanej już przez klub. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jesteśmy w dupie, na cuda nie ma co liczyć. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
OMG, do czego to doszło, że Brzęczek jest szczytem marzeń. Będzie towarzystwo wzajemnej adoracji.
Najgorsza opcja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
btw Po owocach ich poznacie... ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Chyba bedzie wygladało to tak
-Wujek my poszukamy ,jakaś Słowacja czy Czechy moze ktos sie da namówic,a jak nie to poratujesz ,co? -Ok
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 24.05.2021 o godz. 15:51.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A do kiedy Jerzy B bierze pieniądze z PZPN? Wcześniej chyba z nikim nie podpisze..
![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kto by nie został, będzie hejt. Taki mamy klimat...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Edit: Godlewski twierdził, że był okres wypowiedzenia do końca czerwca. https://www.sport.pl/pilka/7,65039,2...straklasy.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To zapewne tlumaczy zwłokę w wyborze trenera. Czyli czekają do czerwca i witamy Panie Brzęczek na Reymonta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
No spoko, ale wracają z urlopów 16 czerwca, czyli jeszcze przez dwa tygodnie trenowałby Kmiecik.
Ciekawe, co z tego będzie. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
a to problem żeby na licencji Kmiecika trenował przez dwa tygodnie? Nie takie rzeczy sie robiło
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Zatrudnienie Brzęczka jako trenera świadczyłoby o tym, że nie liczy się Wisła tylko rodzina.
Nieważne, jakie byłyby przesłanki. Nawet gdyby o Brzęczka zabijałyby się Manchestery i inne Juventusy. Ważne jak to wygląda z zewnątrz. Nie wierzę, że trio zdecyduje się na taki strzał w kolano. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
A ja nie jestem do końca pewien, czy przy wyborze trenera właściciele powinni się sugerować tym jak sytuacja zostanie odebrana, co będą gadać media itd. Rodzina rodziną, ale zatrudniając na tak ważne stanowisko osobę zaufaną, czy nie może to wpłynąć pozytywnie na klub? Może. Właściciele będą pewni, że trener będzie w 100% chciał dobrze dla klubu, bo przecież będzie chciał dobrze dla Kuby, który jest współwłaścicielem. Inna kwestia co kto sądzi o Brzęczku jako trenerze. Dla mnie, Boniek wybierając go do kadry zrobił błąd przede wszystkim brzęczkowi, bo on nie był na to gotowy. W Płocku zrobił dobry wynik, przejawiał charyzmę, a w kadrze gdzieś to uleciało. Praca w klubie to też inna para kaloszy. Ale co jeśli potencjalnie Brzęczek zrobiłby dobry wynik u nas, drużyna grałaby fajną piłkę? Starałby się dla Kuby, a co za tym idzie w 100% działałby na dobro Wisły. Oczywiście, że jeśli ogłosiliby Brzeczka, to media dosłownie zjadłyby właścicieli z Kubą na czele. Ale czy to powinno być priorytetowe przy skreślaniu jego kandydatury? Powiedzmy po 3 miesiącach wszystko by ucichło, a hipotetycznie dobre wyniki już całkiem by zamknęły mediom usta.
Żeby nie było osobiście jestem za inną opcją, jeśli jest temat Adriana Guli to jestem za. Jeśli jakiegoś innego obiecującego obcokrajowca? Ok. Ale jesli np ma przyjść Urban? Wolę Brzęzcka. Reasumując nie chće Brzęczka skreślać tylko dlatego, że Trio zostanie zjedzone przez opinię publiczną. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Jeżeli Brzeczek nie potrafił wykorzystać umiejętności zawodników na poziomie reprezentacyjnym do grania w piłkę, to z poziomem który zastanie u nas tym bardziej gry w piłkę nie będzie. Tylko przeszkadzanie i czyhanie na błędy przeciwnika. Typowa PMS, ZERO KREATYWNOŚCI. Może to i pozwoli "zdobywać punkty" ale ekscytować się taką grą będzie ciężko, czyli po staremu... Szara ligowa rzeczywistość.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lepszy taki "żaden trener" od krzykacza niemieckiego. Jestem o to spokojny.
btw Praca w kadrze a w klubie to jednak spora różnica. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Pewnie, że lepszy, zwłaszcza dla takich co nie lubią się przemęczać, a kopanie się po czole tłumaczą poziomem budżetu, a nie lenistwem, olewactwem i brakiem ambicji.
Taki z ciebie typ kibica, nie dziwię się że jesteś spokojny... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Taki z ciebie kibic że chcesz dla Wisły 13 miejsce w sezonie. Bo co? Na lepsze nie ma szans? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Ooo tego tu jeszcze chyba nie było. Żeby ludzie na Brzęczka czekali...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Oczywiście, że praca w kadrze i klubie to dwie różne rzeczy.
W kadrze selekcjoner (należy zwrócić uwagę na to słowo) wybiera sobie najlepszych zawodników i nie ma większego wpływu na ich przygotowanie fizyczne (czyli nie może tego spier****ć). Selekcjoner ma za zadanie ustalić najlepszy możliwy skład (z optymalnym do posiadanego materiału ludzkiego ustawieniem) i w ciągu trwających zgrupowań pracować nad podstawami gry zespołowej. Teraz należy zadać sobie pytanie: czy Brzęczek wywiązał się z tego zadania? (Ja osobiście nie mogłem patrzeć na naszą grę w niektórych spotkaniach) W klubie doszłoby do tego przygotowanie fizyczne + więcej czasu na szlifowanie gry. Średnio 1,5 punkta na mecz w Wiśle Płock nie zapowiada tutaj jakiejś spektakularnej metamorfozy stylu gry, stawiałbym na grę zbliżoną do poprzedników, a wyniki będą zależeć od tego, czy dostanie kogoś do ataku, kto potrafi cokolwiek wykreować bądź po prostu strzelić gola. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Temat założony 14 maja, a już od kilku dni ludzie zaczynają pisać, że w sumie ten Brzęczek to nie będzie taki zły wybór
![]() No cóż, czasem lepiej milczeć, niż głupio pisać. ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
DeadOrAlive
Tak, bo my jesteśmy hegemonami ligi i stać nas na piłkarzy i trenerów z najwyższej półki ![]() Te ostatnie zdanie w Twoim poście pasuje do Ciebie idealnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Przyjdzie jakiś stary Polski dziad typu Zieliński/Urban albo kolejny wynalazek co Wisła będzie jego 1 albo 2 klubem w zawodowej karierze trenera albo 3 wariant - solidny trener ale mający coś nie tak z głową. My tylko takich zatrudnimy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Kariery reprezentacyjnej nie liczmy, bo to kwestia kaprysu Bońka.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 26.05.2021 o godz. 14:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
W poruszonej kwestii rodziny...
Ja tylko mam nadzieję że Brzęczek nie zostanie dyrektorem sportowym. Jeśli tak to życzę powodzenia temu kto zasiądzie na ławce. A co do Jerzego jako naszego 1 trenera to może niech już będzie on. I tak zwolnieniem PH zadeklarowaliśmy, że nie interesuje nas europa tylko swojskie bagienko, więc na ekstrakupę powinien starczyć. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|