The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.05.2021, 20:53
brzmi to sensownie
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 17.05.2021, 21:00
Zapewne jest szykowany jako następca Plewki, co by sugerowało, że Wisła będzie za rok szukać na Plewkę kupca. Trudno mi sobie wyobrazić by to był układ na dłużej niż rok, bo żaden z nich nie będzie chciał grzać ławy.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.05.2021, 21:23
Ktokolwiek by nie przyszedł, nie będzie się godził wiecznie na rolę rezerwowego.

Inna sprawa że kontuzje/kartki/wahania formy są zawsze

3 równorzędnych graczy (Plewka, Zukov, Marokańczyk) to wcale nie jest kłopot bogactwa, patrząc że w tej rundzie mieliśmy jednoczenie kontuzjowanego Plewke, Bashe i Kuveljicia. 3 z 5 środkowych w kadrze.

Na ten moment absolutne priorytety transferowe to:
Napastnik
Ofensywny pomocnik/rozgrywający
Lewy obrońca

Kto więcej? To już zależy od tego co dalej Buchalikiem, Beqirajem czy Chuca. W interesie klubu jest aby w/w trójka nie obciążała budżetu.
Twardy reset to twardy reset.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.05.2021 o godz. 21:27.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 19.05.2021, 09:52
Nie wiem czy była tutaj ta informacja, jeżeli tak, to sorry za powielanie tematu, ale podobno mocno interesujemy się niejakim Marko Dabro z Bijelo Brdo. Jeżeli nic Wam nie mówi nazwa klubu, to raczej nic dziwnego, bo to druga liga Chorwacka. Dabro walnął 27 bramek w 30 meczach, w tym pięć (!) w spotkaniu z Medjimurje.

Bardzo ostrożnie podchodziłbym do tego transferu. Medved też wykręcał niezłe liczby na Słowenii.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 19.05.2021, 10:54
Zwłaszcza, że Chorwaci często długo aklimatyzowali się w naszej lidze (Arsenić, Kolar, Brlek, Halilović).
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.05.2021, 12:36
Ale w sumie ostatecznie każdy z wymienionych się zaaklimatyzował i część poszła za pieniądze
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.05.2021, 12:44
Dabro to też nie jest całkowicie anonimowy zawodnik. Swego czasu spory talent zatrzymany przez jakieś problemy ze zdrowiem. Wciąż całkiem młody - 23 lata. Chętnie bym go u nas widział, ale trochę ciężko mi uwierzyć, żeby nie miał lepszych opcji
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 19.05.2021, 13:08
piotek
No właśnie pytanie - jak takie Kolary, Halilovice czy Arsenice trafiali do nas? Też nie mieli lepszych ofert?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Qadou
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 19.05.2021, 13:14
Skoro ma taki w miarę młody wiek i nastukał 27 bramek w 2 lidze to podejrzane że nikt go tam z 1 nie chce, cos z nim jednak nie tak
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2021, 17:49
Ogryzek napisał(a):
No właśnie pytanie - jak takie Kolary, Halilovice czy Arsenice trafiali do nas? Też nie mieli lepszych ofert?"

Trafili do nas ok. 4 lat temu (Brlek 5) i ktoś tu wtedy pisał na forum, że w serbskich i chorwackich ligach się mało zarabia (w sensie wtedy, nie wiem jak jest teraz) i dlatego Polska jest dla nich atrakcyjnym kierunkiem, bo tu 2 x więcej mogą dostać.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 19.05.2021, 21:38
R33 napisał(a):Wyświetl post
Trafili do nas ok. 4 lat temu (Brlek 5) i ktoś tu wtedy pisał na forum, że w serbskich i chorwackich ligach się mało zarabia (w sensie wtedy, nie wiem jak jest teraz) i dlatego Polska jest dla nich atrakcyjnym kierunkiem, bo tu 2 x więcej mogą dostać.
Cos w tym jest - jesteśmy 30 ligą w Europie, ale wedle sum zaprawa telewizyjne jesteśmy na bodaj 10 miejscu. Prawdopodobnie jedynie Dinamo płaci dobre pieniądze (Hajduk, kiedy do nas przychodził Carillo, był w sporym kryzysie finansowym). Być może też Rijeka i Osijek zaczęły, bo pojawili się tam chyba jacyś inwestorzy. Warto też pamiętać, że my wtedy wydawaliśmy (a raczej obiecywaliśmy) pieniądze, których nie mieliśmy.

Kolar przychodząc do nas, był nieco młodszy od Dabry, ale też nie czarował statystykami - w sezonie, w którym do nas trafił zaliczył asystę w 6 spotkaniach. Sezon wcześniej bramka lub asysta na mniej więcej 5-6 spotkań. No szału nie było. I podobnie było chyba w przypadku pozostałych. Wydaje mi się, że każdy z nich miał łatkę trochę niespełnionego talentu i że żaden z nich nie przychodził do nas jako wyróżniający się bezpośrednio przed transferem zawodnik (może Arsenić?). Tutaj mamy gwiazdę ligi (chociaż fakt, że drugiej i w tym upatruję naszej szansy). Savić w końcu też do nas przyszedl pomimo innych ofert. Z Saviciem to się dość długo ciągnęło, więc może po prostu przelicytował w negocjacjach z innymi i z opcji nr 3 lub 4 staliśmy się pierwszą - ale to zupełna dywagacja z mojej strony

Ja się po prostu wolę nie nakręcać, bo w zimie były plotki o Viškoviciu i Taiwo, a przyszedl Medved bardzo miłe się zaskoczę, jeśli finalnie on do nas trafi
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.05.2021, 22:51
Był już u nas jeden król strzelców i to nie drugiego strzebla rozgrywek tylko z najwyższego poziomu. Nijaki Hristov..... Okazało się u nas że to straszny ogor

Ja bym tam odpuścił tego Chorwata, no chyba że za drobne...
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.05.2021, 23:24
wiertar napisał(a):Wyświetl post
Był już u nas jeden król strzelców i to nie drugiego strzebla rozgrywek tylko z najwyższego poziomu. Nijaki Hristov..... Okazało się u nas że to straszny ogor

Ja bym tam odpuścił tego Chorwata, no chyba że za drobne...
Czyli z Chorwacji nie, bo Hristov nie wypalił wieki temu. Kierując się tą logiką powinniśmy sprowadzać zawodników z Wysp Owczych, Papui Nowe Gwinei i Haiti, bo tylko stamtąd nie było jeszcze porażek transferowych...
Mnie nie martwi narodowość tylko fachowość ludzi oceniających każdego z piłkarzy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2021, 23:39
A co ma wspólnego z Chorwacją Hristov który ani nie był Chorwatem ani nie grał w owym kraju na żadnym szczeblu rozgrywek?

PS: Iliev też był królem strzelców w sezonie poprzedzającym przyjście do nas jak już tak wspominamy, a z kolei z Haiti byli Guerrier i potem w sumie Sarki zmienił obywatelstwo (czy byli transferami na plus czy na minus to już pewnie każdy ma swoje zdanie ).
Ostatnio edytowane przez R33 : 19.05.2021 o godz. 23:45.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.05.2021, 09:01
Z mojej strony to tylko taka przestroga żeby się nie jarać z bardzo bo to król strzelców....

2 liga chorwacka jest ponoć słabsza od naszej 1ligi.

Z tego co pisano w grę w wchodzi dość duży kontrakt jak na nas więc ostrożnie podchodzić bym do tematu "brać go bo król strzelców"
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 20.05.2021, 09:41
wiertar napisał(a):Wyświetl post
Z mojej strony to tylko taka przestroga żeby się nie jarać z bardzo bo to król strzelców....

2 liga chorwacka jest ponoć słabsza od naszej 1ligi.
Już był w Ekstraklasie król strzelców II ligi , nawet nie chorwackiej a holenderskiej - Voskamp i była wielka klapa. Podobnie jak Biezen u parchów , może nie król strzelców ale jeden z najskuteczniejszych napastników II ligi holenderskiej i też cudów u nas nie zrobił.

Nie oglądałem nigdy II ligi chorwackiej i II holenderskiej ale w ciemno zakładam , że holenderska jest jednak mocniejsza.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.05.2021, 09:53
Był też w ekstraklasie król strzelców z polskiej I ligi i dał sobie radę. W Bayernie teraz gra.

Nie ma reguły!
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Stary 20.05.2021, 10:01
czaro napisał(a):Wyświetl post
Był też w ekstraklasie król strzelców z polskiej I ligi i dał sobie radę. W Bayernie teraz gra.

Nie ma reguły!
Był też w ekstraklasie król strzelców II i I ligi a potem ekstraklasy a teraz węgiel rozwozi

Oczywiście , że nie ma reguły dlatego trzeba uważać zanim zapłaci się większe pieniądze zawodnikowi z II poziomu rozgrywkowego niezależnie którego kraju.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 20.05.2021, 10:02
panowie odkryliscie właśnie po co są skauci i dyr. sportowy.

Ten król strzelców 1szej ligi chyba popsuł karierę pewnego dyrektora o imieniu Mirosław.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Stary 20.05.2021, 10:36
pan_premier napisał(a):Wyświetl post

Ten król strzelców 1szej ligi chyba popsuł karierę pewnego dyrektora o imieniu Mirosław.
Dlatego mam nadzieje , że jeżeli zdecydują się na zakontraktowanie króla strzelców II ligi chorwackiej to wiedzą o nim więcej niż youtube pokazuje
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.05.2021, 10:52
pan_premier napisał(a):Wyświetl post

Tyle, że u nas na rynku dyrektorzy to w większości takie "Mirosławy"
Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 20.05.2021, 11:04
wczoraj na weszlo padł pomysł z Rafałem Wisłockim. Podobno ma dobre oko do piłkarzy. Jest coś.na rzeczy czy tylko tak sobie ktoś.palnął?
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 20.05.2021, 11:09
Hermond napisał(a):Wyświetl post
wczoraj na weszlo padł pomysł z Rafałem Wisłockim. Podobno ma dobre oko do piłkarzy. Jest coś.na rzeczy czy tylko tak sobie ktoś.palnął?
Nie będę udawał, że coś wiem. Ale on chyba pół roku temu zaczął pracę w Sandecji. Mówił też o chęci powrotu do trenowania, więc mógłby po prostu nie być zainteresowany
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.05.2021, 11:13
Tak sobie ktoś palnął.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.05.2021, 11:17
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że u nas na rynku dyrektorzy to w większości takie "Mirosławy"
Mirosław to prawie jak Zdzisław
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Stary 20.05.2021, 12:07
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Mirosław to prawie jak Zdzisław
Niezatapialny Zdzisław. Taki Rafał Boguski pionu sportowego.
Nie wiem jakie były zasługi Zdziśka ale jednak może on powiedzieć , że to za jego kadencji Wisła była najmocniejsza w XXI w. Taki Bednarz może pochwalić się Marcelo , Stan Meliksonem, Kiko/Junco Carlitosem. Obecnie niestety nasza rada transferowa nie może się wieloma rzeczami pochwalić. Chociaż wysłane Fatosa na pół roku poza Kraków to jakiś mały sukces jest
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.05.2021, 12:15
Jak widać, jeśli są pieniądze, to i Zdzisław na dyrektorze ogarnie
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 20.05.2021, 12:38
ciastek88 napisał(a):Wyświetl post
Chociaż wysłane Fatosa na pół roku poza Kraków to jakiś mały sukces jest
mały tak. Jeszcze jeśli dadza rade z Chucą, to będziemy szli w dobrym kierunku
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.05.2021, 12:42
Udało nam się pozbyć naprawdę wielu słabych zawodników zanim pokończyły im się kontrakty. Pod względem utylizacji nigdy chyba tak dobrze nie było.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 20.05.2021, 13:06
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Jak widać, jeśli są pieniądze, to i Zdzisław na dyrektorze ogarnie
Zdzisław wyprowadzał kasę razem z Mandziarą i doprowadzili do wyrzucenia Mielcarskiego

- Największym błędem Grzegorza Mielcarskiego była bez mała roczna obrona Zdzisława Kapki. Nieraz uchronił go przed wyrzuceniem z klubu. Pan Kapka mu się teraz odpłaca w swoim stylu - tłumaczy jeden ze znawców wiślackiej tematyki.
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów