|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Buksa jeszcze pogra mecze w CLJ. Moze sie przydac w walce o MP
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Również jestem za tym aby tę całą zgraję zawodników odchodzących zastąpić.3 konkretnymi zawodnikami którzy podniosą nasz poziom od razu. ![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie no Chucka strzelil cos czasem. Kuvelic powodowal straty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
no to co, Panowie , rozwinął się ten Lewy tak jak Brożek , czy może chociaż jak Boguski ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Lub takie:
A Lewandowski owszem może być dobry ale myślę że to piłkarz klasy Micańskiego itp. Więc zamieni stryjek(Lech) siekierkę na kijek. Lewandowski dla Lecha w następnym sezonie nie będzie wzmocnieniem. Ale myślę że za 2-3 lata ten chłopak będzie strzelał dużo goli i napewno ok 1mln Euro będzie wart. W Lechu moim zdaniem skończy jak Micański czy Pitry. Wystarczy że nie będzie strzelał goli od zaraz. 2 banki za lewandowskiego to troche sporo a nie daje gwarancji ze ten chlopak sie u nas sprawdzi. O Matusiaku gazety pisaly(na zyczenie maago) ze supergwiazda ze musi za granicebo to super polski talent i tez wiemy jak sie to skonczylo. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ale przecież sam Lewandwski wolał Lecha bo tam miał większe szanse na grę niż w Wiśle przy Brożku (grała wówczas jednym napastnikiem).
Mnie nie dziwią takie komentarze nawet dziś, bo na żywo Lewandowski nie sprawiał wrażenia MEGA utalentowanego gościa. Zresztą jak obserwujemy jego podeście do zawodu, to widać, że gość przede wszystkim swoją pracowitością i mentalnością doszedł tam gdzie jest. Oczywiście talent również musiał mieć, tego nie neguję. Ale jak pamiętam debiut Brożka to naprawdę wydawało się, że jest to talent czystej wody...był takie efekt WOW jak się patrzyło nawet na to jak się poruszał. I w momencie gdy miał przyjść Lewy to Brożek miał silną pozycję w lidze. Zresztą to też świadczy o Lewandowskim dobrze, że prawidłowo wybrał wówczas klub. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Radaković i Kone byli średniakami, ale pierwszy miał wysoki kontrakt, drugi to taki Klemenz. Na stoperze mamy Frydrycha, Mehremicia, Urygę, Sadloka i młodych. Nie ma sensu utrzymywać więcej, skoro mamy pilniejsze potrzeby. Boguski - gdyby został, to tylko jako zmiennik. Nie pasowała mu ta rola za Hybali, chciał grać. Sens sportowy podpisywania z nim jest zresztą wątpliwy. Wypychanie kadry średnimi i słabymi zawodnikami jest bez sensu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.05.2021 o godz. 09:22.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
No właśnie, mamy Sadloka... znowu będzie męczył bułe na LO... Powodował straty i niebezpieczne kontraataki... Myślałem, że się z nim pożegnamy i zatrudnimy porządnego LO, ale to tylko takie moje mrzonki.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Faktem jest że Sadlok to jedyny LO jakiego mamy. Ściągnięcie drugiego to priorytet.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wachowiak za spore jak na Wisłę pieniądze.
Mehremic pokazywał się nieźle na lewej obronie. Nie sądzę, żeby ta pozycja była priorytetowa ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
To już nie ma tematu Sadloka w Rakowie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mehremić na LO wyglądał gorzej niż Sadlok, coś jak kiedyś Klemenz na prawej... Jest stoperem. Równie dobrze można napisać że w ataku jest Beciraj, dostał przecież wysoki jak na nasz klub kontrakt. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Temat upadł. Podobno poszło o to, że Papszun nie chciał zagwarantować Maćkowi pierwszeństwa do wykonywania SFG.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Biorąc pod uwagę, że nawet Urydze zdarzyło się występować na LO, to mimo wszystko nie sądzę, żeby akurat ta pozycja była priorytetem. Jeszcze słówko nt. Wachowiaka. Tak naprawdę nie wiemy na co go stać, Hyballa szybciutko go odpalił. Zaczekajmy na efekt przygotowań do nowego sezonu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
IMHO LO to priorytet, bo jasne, możemy wystawić tam nawet Buchalika ale nie dziwmy się potem że cała gra rywala idzie tamtą stroną a nasza ofensywa jest po lewej martwa. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Statystyki nie powalają. Gdyby nie ostatni sezon, byłby dramat jak na napastnika. Beciraj miał dużo lepsze statystyki, a nie sprawdził się.
Kliment w Brondby był tylko tłem dla Wilczka. Do Ekstraklasy trafia wielu Czechów, Słowaków, ale rzadko który sprawdza się. Chociażby Mares w Zagłębiu. Ale może w końcu zadziałać prawo serii i po wielu dramatycznych transferach (Kone, Hall, Radaković, Mawutor, Medved, Beciraj, Chuca, Silva, Kumah, Mehremić, Kuveljić, Tupta, itp.) i po wielu przeciętnych (Savić, Yeboah, Żukow, Forbes, Frydrych) ktoś wreszcie wypali w dłuższym wymiarze czasowym. Średnia z ostatniego okienka wynosi 1/10. Nikt nie powinien mieć wątpliwości, że pięciokąt Kone, Hall, Medved, Radaković i Mawutor nie zasłużył nawet na 2.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 03.06.2021 o godz. 15:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakby statystyki powalały, to by nie przyszedł do Wisły. To chyba oczywiste.
Na papierze wygląda OK, a czy się sprawdzi - czas pokaże. Nie sądzę że to że jest z naszego kręgu kulturowego był minusem ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
I tutaj przykłady podciągnięte pod swoją tezę. Pekhard, Jirsak, Mynar, Sedlaczek, Vacek Demjan (król strzelców), Guldan, Stano, Jan Mucha, Ondrej Duda, Jeż, Gergel, Robert Pich, Frydrych Faktycznie, Słowacy i Czesi się w esa rzadko kiedy się sprawdzają |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Do narzekających: wydrukować, oprawić w ramkę, powiesić na łóżeczkiem i codziennie czytać rano i wieczorem aż wejdzie do głowy:
"Jesteśmy obecnie PRZECIĘTNYM klubem w MEGA SŁABEJ lidze. Nikt choćby W MIARĘ DOBRY nie przyjdzie do nas bo kasą też nie śmierdzimy. RYZYKUJEMY. Wyszukujemy takich, którzy JESZCZE MOGĄ odpalić, czyli takich właśnie po kontuzjach, próbujących wrócić do wysokiej formy i to SIĘ NIE ZMIENI w najbliższym czasie. Prawdopodobieństwo sukcesu to pewnie około 10%.". |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków