|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
A będzie jajeczko czy nie ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Ale sadzone. Ze szczypiorkiem.
Ja nie sądzę że wygramy. A jak wygramy i to w dobrym stylu, to raczej znaczy, że nie potrzebujemy trenera. Kopacze sami sobie wybiorą, w jakich meczach mają wygrać i ile razy, aby się utrzymać. A jak im się zachce, to może i o górną ósemkę powalczymy, kto wie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja chcę Silvę i Chukę w pierwszym składzie, przez 90 minut plus to co doliczy sędzia.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]() ![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Co by nie mówić po wywaleniu trenera paradoksalnie jest szansa że drużyna coś ugra. Niemal na pewno zagrają Chuca i Silva. Ciekawe czy zagrają Kone i Medved. Obstawiam że raczej nie.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jeśli coś ugrają, malo tego, jeśli przegrają ale pokaża ambicję i walkę, to tylko podpisza na siebie wyrok... W sensie u normalnych ludzi straca resztki szacunku...
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Member
Od: 11.2019
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Paradoksalnie wszystko zależy od tego, który trening był ostatnim w wykonaniu Niemca. Jeśli było wystarczająco dużo czasu na odpoczynek to mogą odpalić tylko i wyłącznie z tego powodu, że wróci świeżość.
Jeśli wygrają mecz i przez to stracą resztki szacunku u normalnych ludzi, to ja nie mam ochoty mieć do czynienia z takimi normalnymi ludźmi ))) Z resztą napisałbym, że dzisiejsza normalność jest śmieszna, gdyby nie była taka straszna. Wystarczy włączyć wiadomości.Całkowite odwrócenie pojęć i wartości wkrada się również na forum. Znak czasów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, wróci im świezość, chyba jak jaja umyją. Oni jebnęli focha na Stolarczyka, Skowronka i Hyballe. trzech trenerów pod rządy wyjebali i tyle. Teraz skończy się pajacerka i zaczną grać. A poźniej tylko czekać co dalej. Doczekaliśmy czasów gdzie w Wielkiej Wiśle byle kopacz, bez dorobku, bez super kariery stroi foszki i się obraża na trenera i .... wie co. Zamiast zapierdalac i być wdzięcznym, że może grać w Wiśle, zamiast się rozwijać i grać lepiej, za lepsza kasę, w lepszych klubach to stroją fochy i narzekają nad swoim losem i zyciem.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie masz pojęcia o czym piszesz.
Jedyny kto jebnal focha to Hyballa na pół drużyny która gdyby miał rezerwy to by pewnie tam przeniósł. Co do meczu, nie zdziwię się jak zagra w 1 składzie Silva, Kuba może nawet Boguski a wynik będzie na naszą korzyść. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mam nadzieję że Kuba wejdzie od początku meczu i zagra cały mecz. Jeszcze Boguś i Carlos niech pokażą że są dobrzy nie tylko w wywiadach.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Remis to jest nasz max i to jeszcze jak będą jeździć na dupach, ja obstawiam występ Bashy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież Basha po operacji
![]()
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 15.05.2021 o godz. 10:30.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie spodziewam się nic po tym meczu. W sumie mam wywalone jak nasi piłkarze ostatnio.
Jedyne co bym chciał usłyszeć na ich wejście na murawę z naszego sektora to: " walczyć, biegać i się starać...", żeby nie mieli kibiców aż za takich idiotów, którzy uwierzą, że ten cały syf to tylko wina Hyballi. A tak realnie to pewnie będzie: "jesteś legendą ........ (Błaszczykowski, Kmiecik, Boguski, Buksa czy kto tam jeszcze) i klepanie po pleckach. Bo my zawsze te niedorajdy głaskamy i dlatego nas jebią co któryś mecz. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
bedzie gdzies transmisja ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Tak, Kuba wyjdzie w pierwszym składzie. Przed przerwą zejdzie z kontuzją, straci cały okres przygotowawczy ana jesień będzie marudzenie że zły trener go pomija.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Według tej strony: http://ekstraklasa.org/rozgrywki/ter.../ekstraklasa-4 i tej: https://sport.tvp.pl/program-tv?date=2021-05-16 mecz będzie na TVP Sport
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
I Canal+ New
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Cytat:
No tak, bo każdy sportowiec lubi i chce przegrywać ![]() Kolejna teoria spiskowa dziejów nie mająca jakiegokolwiek poparcia w faktach. Nikt nie lubi przegrywać i nikt specjalnie meczy nie przegrywa. Nikt się nie podkłada, bo strzelił focha. Zła atmosfera w klubie ma wpływ na grę drużyny. Psychika ludzka tak działa, że jak ktoś łapie doła i zaczyna myśleć, że jest do niczego (podświadomie) to raczej nie zagra dobrze. Jestem skłonny uwierzyć, że dany zawodnik jest po prostu miękka faja i jak drużynie nie idzie to on nie pociągnie gry. Są też tacy co świetnie grają na treningach, a w meczu im nie wychodzi. Ktoś może mieć kłopoty rodzinne w domu, ktoś finansowe. Komuś zmarł ktoś bliski. Ktoś gra na tabletkach przeciwbólowych bo go ciągnie, albo zagryza zęby i gra i się nie przyznaje. Inny jest typowym szybkościowcem a dowalono mu trening lekkoatletyczno - wytrzymałościowy i zatracił lekkość i szybkość i mu nic nie wychodzi. Jeszcze inny od jakiegoś czasu chce coś udowodnić na siłę i mu nie wychodzi bo za bardzo się stara i spina. Mógłbym tak jeszcze dłużej. Jest wiele czynników, które decydują o wynikach drużyny. Trener jest w samym środku tego wszystkiego i ma bardzo duży wpływ na drużynę. Nie tylko warsztatowo, ale przede wszystkim mentalnie. Może pomóc, może nie pomóc, może też zaszkodzić. Dlatego tak ciężko przewidzieć jaki trener, gdzie da sobie dobrze radę. Nikt nie przegrywa, bo sabotuje grę i chce być przegrywem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
![]()
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku -JM---- nieświadomie, albo odruchowo.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Aleś się ładnie odkrył "mazowiecki warszawioku"
Chłopie kto w Krakowie powie Tworki w takiej sytuacji? Tylko jakaś "przybłęda" która jeszcze nie "wrosła" w miasto i ludzi. btw Pomijam kwestie tego co napisła si1mone ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Akurat w naszym klubie jest długa tradycja w tym względzie, mam przypomnieć? Niestety wygląda na to że nowi właściciele nie zamierzają w tym względzie nic zmieniać... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Moze w ZDFie zaanalizuje mecz Wisly i czemu wystawial przez runde Medveda |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Kiedyś pięknie sie mówiło o formie druzyny złej pogodzie, polski klub odpada z kw. LM czy LE bo pogoda była zła, albo jeszcze nie zaczeli/dobrze nie weszli w sezon i kurde no pokonali ich ci Gruzini, Azerowie czy inne Litwiny. Teraz często króluje taka wymówka o złym przygotowaniu fizycznym, przetrenowane bidulki, zajechane, kurde zawsze ktoś im krzywde zrobi - aktualna gadka u nas od kilku lat, szczególnie teraz za Hyballi. I to słodkie .......enie "no jak teraz ich przetrenował Skowronek, to jak przyjndzie kolejny trener to wtedy własnie będzie widac efekty tych treningów, odzyskają świezość więc to wszystko to w ogóle tak na prawdę będzie zasługa Skowronka, że oni zaczną dobrze grać za pół roku" albo "uuuu oni chyba sa niedotrenowani, zobaczymy co będzie dalej, bo jak przyjdzie nowy trener to się okaże, bo on powie jak było i po wynikach będzie widac czy są dotrenowani czy za mało ćwiczyli" No i ten najwazniejszy punkt w Wiśle Kraków od kilku lat. Szyny były złe, pociąg był zły i się ....a wykoleił czyli trener był zły, wszystko było złe i się ....a wszyscy załamaliśmy tym faktem zamiast zapierdalać. Jest to stado nygusów bez ambicji, strojących fochy i tyle. Jak się nie ma w CV wpisanej Borussi Dortmund, Wisły Kraków z lat 2005-2013 itp itd to by wypadało wziąć zamknać mordę i po prostu zapierdalać, słuchac się już nawet "ekspertów" na forach, bo coś jednak jest nie tak, ze chłopom w życiu nie wyszło i się kopią po czole w obecnej, niestety słabiutkiej Wiśle, a co pół roku odpierdalają cyrk zwany kryzysem. Tylko tyle i az tyle, po prostu, nie masz argumentów w nogach to nie cwaniakuj i się słuchaj kazdego trenera, staraj się i nie filozofuj. To powinna być główna myśl naszych kopaczy. No i forumowiczów też, bo jak czytam o tym że wszystko jest złe, tylko ci kopacze sa ofiarami to aż mnie krew zalewa. Szacunek i podziekowania za to, że grają w naszym klubie ale niestety widzę, że w Wisle Kraków stworzył się taki uklad adoracyjno-pasożytniczy. Jedni chcą się tylko lizać po jajach, żeby bron boże nikt nigdy złego słowa na nich nie powiedział, inni przychodza żeby po prostu zarobić 5 czy 50 tysięcy zł bo robota fajna a presja żadna, przecież zawsze można zgonić na trenera, klopoty finansowe i ogólnie słabsza jakosć drużyny na przestrzeni ostatnich lat. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zmiany gry nagle nie będzie bo nie chodzi tu o to, że grali przeciw trenerowi. Gdyby tak było to można się łudzić, że nagle będzie petarda.
Oni są masakrycznie dalej zajechani i do tego Hyballa im zafundował armageddon w tym tygodniu na odchodne i nawet jak będa chcieli to na ciężkich nogach nie da się grać idealnie. Na pewno zobaczymy maksymalną ilość młodych, którzy się liczą w PJS A wynik to już sprawa drugorzędna, nawet w topowym składzie bez kontuzji mielibysmy ciężko z Piastem grającym u siebie i walczącym o puchary.Liczę na walkę ile wlezie i może mega optymistycznie - fartowny remis. Oby tylko nie pojazd po nas 0-3 do pierwszej połowy i strach o kompromitacje jak na ległej.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 15.05.2021 o godz. 18:24.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|