|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Od Kmiecika to i Walery Łobanowski był żwawszy.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Edek Lorens.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Edward Lorens, Albin Mikulski albo Jan Żurek..ewentualnie Bobo Kaczmarek
A serio, to odpuśćcie troche Kubie. Kiedy tu przyszedł grać za darmo, uratował klub wkładając swoją kasę i jednocześnie siłą samego swojego autorytetu i wizerunku dał nam wiarygodność w najtrudniejszym czasie gdy nie ufał nam nikt...wówczas ludzie byli gotowi stawiać Kubie pomnik i widzieli go na równi z Reymanem. A teraz co..taki pomnik obrzucilibysmy gównem i pomidorami, bo facet uczy sie nowej roli i popełnia błędy ? Do tego nikt z nas tutaj nie wie, co tam się na prawdę wydarzyło. Nie bylismy na treningach, nie bylismy w szatni, nie bylismy przy rozmowach w 4 oczy. Nikomu nie siedzimy w głowie. Wiemy tylko to co nam poda ktoś w ramach przeciekow spontanicznych i kontrolowanych. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Nie trzeba nawet zbytnio inteligentnym żeby zauważyć że tak jak poprzednio w duecie Kmiecik - Sobol, tak teraz Kmiecik - Jop to ten drugi będzie wykonywał cała czarna robotę, wraz z ustaleniem taktyki i wyborem składu.
Kmiecik jest dla sztuki i z szacunku do swoich dokonań. To czy jest żwawy czy nie, nie ma tu najmniejszego znaczenia. Konferencje go nie lubią i od zawsze się kiepsko prezentował, nawet w czasach gdy był pełnoprawnym pierwszym trenerem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Oprawić w ramkę i powiesić. ![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Orest Lenczyk na bank
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Tak jednak nie zrobił, postanowił wrócić do kraju, ratować Wisłę, użerać się, stresować i grać za 500 zł. Abstrahuję już od tego, że pożycza klubowi swoje pieniądze. Niektórzy widzę mają krótką pamięć i zapominają szybko, ale to taka mentalność naszego narodu. Dziękujcie losowi, że 16 lat temu w 2005 roku ktoś Kubie dał szanse w tym klubie i chłopak jest wierny Wiśle i nie da jej zrobić krzywdy. To jest gość, za którym każdy powinien iść w ogień. Mnie duma rozpiera, że mogę mieć koszulkę Wisły Kraków z jego nazwiskiem. Klasa, wiarygodność, rzetelność, chęć pomocy innym - tutaj również wielka zasługa jego babci bo chyba każdy wie jaka tragedia spotkała go w życiu.
Ostatnio edytowane przez lucas8 : 15.05.2021 o godz. 10:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Tez nie rozumiem tego ostrego najeżdżania. Wybrnęliśmy naprawdę z ciężkich sytuacji.
Mamy małe środki finansowe to i szału nie ma. Ale powoli powoli liczę na to, że będzie lepiej. Gdyby Wisła nie była rodziną, to by już jej nie było w takiej formie w jakiej jest. Lepiej jest w innych klubach gdzie Legendy dostają kopa w tyłek, na mecze przychodziła garstka kibiców a i tak piłkarze kopali się po czole? Ja uważam, że jesteśmy co najmniej Level wyżej. A że jest ciężko to trudno przetrwamy i to. |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Andrzej Strejlau, Jacek Gmoch lub Antoni Piechniczek.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobijania ciąg dalszy.
Nie można trochę więcej optymizmu? |
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
jak szalec to szalec Ojrzynski lub Probierz hehehe
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie za stary, doświadczony, żeby nie miał demencji, żeby słuchał Kuby, żeby słuchał piłkarzy, żeby się nie awanturował i nie miał męczących treningów. No to tylko Urban. Ma tak samo wyjebane jak nasi piłkarze. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tego nie wie nikt. Każdy gdyba, domyśla się. Jak sportowiec nie ma motoryki odpowiedniej, nie zrobisz z niego demona. Taka prawda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
TYLKO Łazarek! Ktokolwiek by nie przyszedł, to i tak będzie dramat i drżenie o utrzymanie, ale z Wojtkiem przynajmniej byłoby wesoło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Do wiślackiego DNA bardziej nawiązywałby trener Marek Motyka. Do sztabu Andrzej Iwan.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Janas! On się nie wpierdala.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
tylko Henryk Kasperczak
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Ktoś widział te umowy pożyczki? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dlaczego ja ?
czyli jednak w tym temacie ? jakbyś się cofnął pamięcią wstecz , to wiele było głosów naonczas na forum , że w profesjonalnej piłce już i tak był spalony Framat jak widzisz wyzej tez ma watpliwosci , a ty wierzysz jak Drozd w Hyballe ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
To przypomnę. Juz wczesniej jakieś 2 lata Kuba miał problem z podpisywaniem nowych kontraktów. Po licznych kontuzjach i rekonwalescencjach praktycznie nikt go juz nie chciał kontraktować w wiodących ligach Europy.. Amerykańce moze lubią przepłacać, ale nie biorą potencjalnych inwalidów tylko pełnosprawnych emerytów. Przypomnę też, że Kuba NIE PODAROWAŁ ale ZAINWESTOWAŁ (pożyczka to inwestycja z pewnym ryzykiem - jak sie biznes odbije, to można wycofać wkład, jak sie nie odbije, to jednak strata - z giełdą jest podobnie). I SKONCZCIE Z TYM PIER....NIEM, ŻE KTOŚ CIĄGLE OBRZUCA KUBĘ GÓWNEM. Zawsze i wszedzie będę podkreślał, że mam wielki szacun dla Kuby za to kim był, kim jest i co zrobił i osiągnął na boisku i w życiu. Ale ma też za paznokciami swoje wielkie ego. A może jest zbyt asertywny tylko Kuba jednak to nie święty obrazek i jak robi jakąś padakę, to trzeba mu to uzmysłowić. Jeśli chodzi o Hyballe, to generalnie nie byłem za jego zwolnieniem przez zawodników i "Legendy". Ale konflikt z TRIO przesądza sprawę i nic mi do tego. Nie mam wiedzy, ani decyzji. I wiedzy nie ma NIKT z postronnych !! Bo gównoprzecieki od kopaczy i pismaków są nic nie warte. Kibice są sterowani niczym motłoch przez TVP. Pytanie tylko, kto steruje Ale to, co odpier...lił Kuba po bramce z Lechem, to zwykła piaskownica, która nie przystoi komuś, kto chce być "na poziomie". Tak może zrobić kopacz, ale nie piłkarz i współwłasciciel. Dlatego uważam, że Kuba powinnien sobie dać spokój z szatnią i zacząć dyrygować z gabinetu. Ale to przecież tylko moja opinia, a Kuba zrobi, jak sam uważa ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie można , ale to taka figura retoryczna
coś jak fakt autentyczny krótko pisząc użyte rozmyślnie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Istnieje taka możliwość? Żeby nie było: szanuję bardzo Kubę, ale pamiętam jak wszyscy szanowaliśmy poprzednich właścicieli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Wszyscy byle nie Sobol... no chyba ze będziecie chcieli oglądać caly sezon grę z kontry, długie piłki i bazowanie na stałych fragmentach gry co u niego jest najważniejsze.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|