|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nie mam ochoty wdawać się w polemikę z poszczególnymi userami.
Zatrudnienie Hyballi to było ryzyko. Wiadomo, że warsztat był, wiedza szkoleniowca była, ale z boków przychodziły informacje, że toksyczny, że ciężki we współpracy. Ryzyko się nie opłaciło. Hyballa zraził do siebie szatnię i nie miał odpowiednich wyników, najgorsza średnia wśród chyba wszystkich trenerów od czasów TF włącznie. Spróbowaliśmy, nie udało się. Czas na zmianę. Rozwala mnie ten wysyp krytyki odnośnie właścicieli czy piłkarzy i zagłaskiwanie trenera, który poniósł u nas sromotną porażkę. Do tych którzy gadają ciągle o płaczących gwiazdkach i normalnych treningach. No nie były to normalne treningi zachodnie. Hyballa ma podobną filozofię do Magatha. Tamten też zajeżdżał piłkarzy i zostawiał tych, którzy dawali radę. Ale powiedzcie mi ile tych mistrzostw i topowych klubów prowadził Magath? Ano właśnie.... Bo te topowe to prowadzą jednak trenerzy, którzy potrafią się dogadać ze swoimi piłkarzami, dobrać do nich taktykę i obciążenia tak, aby wyciągnąć co najlepsze z posiadanych piłkarzy. Hyballa tego nie potrafił. Sport to jest sport, raz idzie lepiej, raz gorzej. Gdzieś coś wypali, a w innym miejscu już nie. Taka kolej rzeczy. Mamy budżet na miejsce w środku stawki, więc do niej aspirujemy. Obecne miejsce to porażka, ale umówmy się tylko nieznacznie odbiega od miejsca wg budżetu (o parę pozycji). Możliwe, że następny trener coś u nas zbuduje - czy się będzie nazywał Peter, Jurek czy inny Helmud i niezależnie kogo to będzie wujek czy kuzyn, czy będzie znany z doświadczeniem czy anonim ledwo wyjęty z któreś szatni. Sport jest całkowicie nieprzewidywalny i tak ostra krytyka w stronę tercetu naszych ratowników jest kretyńska. Odnośnie wróżenia z fusów w sporcie i oceniania kto się nadaje na nowego szkoleniowca, a kto nie - anegdotka. Swojego czasu pewien dziennikarz zapytał Tajnera o Małysza, dlaczego Adam zaczął słabo skakać i już nie kasuje wszystkich jak leci. Trener na to : ja chciałbym najpierw się dowiedzieć jak to się stało, że on w ogóle zaczął skakać tak daleko. KUBA JARO TOMASZ ! 1906% poparcia Nie czytajcie tych pierdół, róbcie swoje! Przyjdzie odpowiedni trener i wyniki to nagle na forum wśród chorągiewek staniecie się profesjonalistami w każdym calu )))
Ostatnio edytowane przez s1mone : 14.05.2021 o godz. 16:33.
|
|
|

|
||||||
|
|