The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.05.2021, 15:31
dziki napisał(a):Wyświetl post
JA bym postąpił podobnie, mając swoje doświadczenie w swojej branży.
(wzrusza_ramionami) a ja bym postąpił inaczej, co już wyartykułowałem.

Zresztą, z mediów dochodzą coraz to nowe przecieki, jakoby trio samo było świadome, że popełniło błąd w tym zakresie, więc ta obrona podjętych decyzji to tak trochę na siłę.

Poziom sportowy był, jest i będzie głównym motorem naszej sytuacji ekonomicznej, a jego ignorowanie jest fundamentalnym błędem. Krótkoterminowo można łatać dziury finansowe, nie oszukujmy się, ofiarnością kibiców i sponsorów, ale kiedyś trzeba im dać coś w zamian. Choćby nadzieję, że wszystko idzie w dobrym kierunku.

I tutaj wcale nie chodzi o wybór, czy zapłacić rachunki za stadion, czy za nowy transfer. Chodzi o to, czy zainwestować w pion sportowy, dzięki któremu zminimalizuje się ryzyko tego, że te transfery, za które i tak się zapłaci, będą pieniędzmi wyrzuconymi w błoto. Chodzi o to, aby wydawać mądrze to, co i tak się wyda na kadrę, a nie na rachunki.

BTW - prowadzenie klubu sportowego nie jest i nigdy nie będzie normalnym prowadzeniem biznesu. Ale to temat na inną dyskusję.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.05.2021, 15:38
https://transfery.info/aktualnosci/w...ariuszu/148617
Borek rzekl :"Ja słyszałem o takim scenariuszu, że może Jerzy Brzęczek zostanie dyrektorem sportowym, a Radosław Sobolewski trenerem -"

Brzeczek moze i by sie nadaj na dyrektora sportowego. Ale czemu Sobol? Wywali go z Plocka aby Plock nei spadl. A my bysmy go zatrudnili?
Mam nadzieje, ze to wszystko plotka
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 10.05.2021, 15:39
Płock Sobola usunął po tym, jak ten sam zapowiedział, że po sezonie odchodzi.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.05.2021, 15:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Brosz by musiał chyba na głowę upaść żeby tu przyjść, zwłazcza że jego taktyka bazuje na wybieganych zawodnikach. Bardziej spodziewam się Bartoszka. Też na B.
Tak. Ale lepszy Brosz niż Sobolewski.

Trzeba było brać Magierę zamiast Niemca.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.05.2021, 15:58
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Płock Sobola usunął po tym, jak ten sam zapowiedział, że po sezonie odchodzi.
Tam, to chyba był wyścig o to, czy będzie zwolnienie czy odejście.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 10.05.2021, 17:33
dziki napisał(a):Wyświetl post
Zbiorczo do Ciebie i MaLk'a - w teorii tak, w praktyce naszej sytuacji sprzed dwóch nie (subiektywna ocena).

Njapierw MaLk - jak najbardziej zgadzam się, że w zdrowej sytuacji, to drużyna jest niejako spoiwem całości. Ale realistycznie rzecz biorąc, dwa lata temu Wisła była w sytuacji, w której było nie tak dawno kilka klubów europejskich, chociażby Borussia i Fiorentina. Cudem udało nam się uniknąć spadku o kilka lig, co w realiach naszej ligi mogłoby się skończyć katastrofą. Przez pierwszy rok realistycznie można było tylko zaciskać pas i restrukturyzować. Nie zrobiłbyś tego wtedy i skończyłoby się to upadkiem przez bankructwo. Kropka. Czyli całe lato 2019 to zabawa w Excela. Stolarczyka ścina seria porażek, wchodzi Skowronek i zamysł na to, żeby w lato 2020 posprzątać też zespół. Teoria upada, gdy się okazuje, że połowę sezonu z głowy przez Covid, trio ma nieustabilizowaną pozycję prawną, wokół klubu dalej jest mnóstwo bagna i sport musi (podkreslam to) zejść na dalszy plan. Postaw się na miejscu trójki wówczas: perspektywa pandemii i strat, nieuregulowana pozycja prawna, syf z każdej szafy, zjebane kontrakty z miastem, umowy z dziwnymi podmiotami, które trzeba ogarniać. Mnóstwo długów bieżących i długofalowych. No i Skowronek, który jakoś tam sobie radzi i jeszcze na wiosnę.daje nadzieje, że jakoś się uda przebimbać ligę bez większych strat do kolejnego lata. Reorganizacja zespołu odłożona na moment, w którym realnie można usiąść do Excela i przeznaczyć na to kasę. I wydaje się, że to będzie właśnie zbliżające się lato. Można wyczyścić większość kadry i przejść do inwestycji w sport. Pandemia się kończy, finansowo najpewniej stoimy już na nogach, więc wydaje się to dobrym momentem.

I tak naprawdę jesteśmy już.tutaj. Bo Hyballa to reakcja na ścięcie głowy Skowronka, w powtórzonych do Stolarczyka okolicznościach. Zamysł był taki (najpewniej), że on ma stać za reorganizacją kadry i jej wytrenowaniem. Nie wyszło. Trudno mieć o to pretensję, bo alternatywy były wątpliwej jakości (z Polaków potencjalnie Skorża? zagraniczni w tym budżecie to taki sam strzał w ciemno jak Hyballa, więc albo wypali albo nie).

Dlatego nie uważam, żeby ścinanie zadłużenia do tej pory - kosztem inwestycji w drużynę - było błędem.
Kolego , masz zasadniczo racje , ale rwanie szat nie odbywa się (przynajmniej pisze o sobie) z powodu "nie udania sie opcji z hyballą" , a z klasy z jaką to się odbyło.

Co rzutuje na sposób postrzegania włascicieli.

Jeśli ta opcja "nie wyszła" , to mogli go po prostu zwolnić , a tymbardziej jeśli prawdą są doniesienia medialne ,że spółka jest zabezpieczona w umowie tak aby się to odbyło niskokosztowo.

A jednak mieliśmy żenującą szopkę.

Dla mnie opcje są 2

- wbrew zaufaniu jakim ich darzysz trio to dyletanci
- JK i TJ zatrudnili (i trzymali) PH wbrew "braciom B." i stąd tak żenujace kroki jak np wczorajsza cieszynka robią się jednak racjonalne , niestety nie wróży to dobrze właścicielskiemu układowi
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 10.05.2021, 17:33
czaro napisał(a):Wyświetl post
Za co Jadczak tak nie lubi trio? W ostatnich dniach na tt ponosi go i to mocno, nawet jeśli raz na kilka postów ma rację. Dziś nawet Midze dowalił: https://twitter.com/SzJadczak/status...25753960652801

Rozumiem, że strategią budowania pozycji w wielu zawodach jest dziś budowanie zasięgów, a te najłatwiej budować, wywołując kontrowersje. Często pisze się rzeczy kontrowersyjne, chociaż nie wierzy się w nie. Ale wygląda to dziwnie.
Ale przecież Jadczak miał na myśli Karcza i jego artykuł w Gazecie Krakowskiej, a nie Migę.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.05.2021, 17:45
Jadczak od początku rządów trio zarzucał klubowi nepotyzm. Pamietam że wspominał o tym m.in. W Hejt Parku na KS.
Oczywiście nikt wtedy nie brał jego słów na poważnie, bo pracował wtedy w TVN (co doprowadziło do samozaorania).
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 10.05.2021, 17:48
Przecież od dawna wiadomo, że tzw. pseudodziennikarze krakowscy ściśle współpracowali z Sarapatą, chodzili na jej smyczy, grali jak ona z ekipą zagrali (chociażby te bajki o Stechercie). W Krakowie nie było i nie ma ani jednego dziennikarza życzącego dobrze Wiśle. Oni dalej mają swoje zadania do wykonania, co pokazuje atak Białońskiego z ostatnich dni (można wierzyć, że dokonał tego sam z siebie, ale chyba tylko naiwny tak sądzi lub osoba, która ma interes w bronieniu obecnej sytuacji, która jest coraz gorsza). Do krakowskich pseudodziennikarzy nie można mieć żadnego zaufania. Brali udział w licznych imprezach, bo mieli za co się bawić, bo przecież do dnia dzisiejszego nikt nie ustalił, gdzie była kasa za kilka transferów, itp.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 10.05.2021 o godz. 17:50.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 10.05.2021, 17:58
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie opcje są 2

- wbrew zaufaniu jakim ich darzysz trio to dyletanci
- JK i TJ zatrudnili (i trzymali) PH wbrew "braciom B." i stąd tak żenujace kroki jak np wczorajsza cieszynka robią się jednak racjonalne , niestety nie wróży to dobrze właścicielskiemu układowi
Jest też trzecia opcja - trio to wcale nie dyletanci, ale postanowili najpierw uporządkować sprawy finansowe i strukturalne, a kwestie sportowe poszły na zdecydowany drugi plan, bo myśleli, że "jakoś to będzie", a Wisła i tak się jakoś utrzyma, więc jakikolwiek pion sportowy był w tej układance - w ich mniemaniu - zbędny. I w sumie de facto mieli rację, ale naprawdę mało brakowało, a lekko by się przeliczyli.

W ich mniemaniu Hyballa miał być trenerem, który utrzyma Wisłę w E-klasie, przy minimalnym nakładzie finansowym, zmuszając piłkarzy do gryzienia trawy i zapie*dalania 90 minut, bo te czynniki często u nas wystarczą.

Po prostu najwyraźniej nie spodziewali się, ile gówna napiętrzy się przez różne konflikty.

Ja bym tego nie nazywał dyletanctwem, tylko może brakiem balansu w ustalaniu priorytetów, bo na teraz wygląda to na: finanse >>>>>>>>> cała reszta. I w sumie do pewnego stopnia jest to całkiem zrozumiałe. Dyletantami będą dopiero wtedy, jeżeli nie wyciągną z tego żadnych wniosków.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 10.05.2021, 18:09
ale ja odnosze wrażenie że nie przeczytales mojego posta , a tylko jego koncowke , przez to co piszesz jest bezzasadne
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 10.05.2021, 19:26
Nie będę walił w trio jak w bęben, bo wolę Wisłę z trio niż w IV lidze oraz jestem im wdzięczny za to, że tę Wisłę uratowali i utrzymują na powierzchni.

Ale też patrzę na ich zarządzanie klubem krytycznie.

Nie podoba mi się też ich podejście do ludzi (Obidziński i wiele innych), sposób komunikacji (nawet nie chodzi o tę mityczną transparentność, bo tę można realizować w ramach ładu korporacyjnego, ale tę małostkową kampanię i pyskówkę o najstarszy klub, przekrzykiwanie się z ludźmi na tt itd.) i in.

Aalcman napisał(a):Wyświetl post
Tam, to chyba był wyścig o to, czy będzie zwolnienie czy odejście.
Też miałem takie wrażenie.

Revolver napisał(a):Wyświetl post
Ale przecież Jadczak miał na myśli Karcza i jego artykuł w Gazecie Krakowskiej, a nie Migę.
Tak, masz rację! Pomyliły mi się teksty, które zresztą oba czytałem. Sorry, Miga.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 10.05.2021, 19:44
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
ale ja odnosze wrażenie że nie przeczytales mojego posta , a tylko jego koncowke , przez to co piszesz jest bezzasadne
I tak i nie. Jeżeli oceniasz zasadność postów tylko pod względem tego, czy dokładnie odnoszą się do Twoich - to może rzeczywiście nie do końca. Natomiast bardziej chodziło mi o wyrażenie mojej generalnej opinii.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 10.05.2021, 19:45
Nie będę walił w trio jak w bęben, bo wolę Wisłę z trio niż w IV lidze oraz jestem im wdzięczny za to, że tę Wisłę uratowali i utrzymują na powierzchni.

Ale też patrzę na ich zarządzanie klubem krytycznie.

Nie podoba mi się też ich podejście do ludzi (Obidziński i wiele innych), sposób komunikacji (nawet nie chodzi o tę mityczną transparentność, bo tę można realizować w ramach ładu korporacyjnego, ale tę małostkową kampanię i pyskówkę o najstarszy klub, przekrzykiwanie się z ludźmi na tt itd.) i in.
Dla połowy tego forum myślących w sposób zerojedynkowy jakakolwiek krytyka trio jest równoznaczna z tym, że ktoś chce się ich pozbyć. I choćby podać 100 rzeczowych argumentów to od takich klakierów jedyne co w ostateczności możesz usłyszeć to: „wyłóż 3 mln i sobie poprowadź klub po swojemu!!”
Jednocześnie panuje tutaj kult pewnych jednostek, których pod żadnym pozorem nie można krytykować. Zjawisko to jest zbliżone do tego co działo się są czasów TS (od razu zaznaczam, że chodzi mi o nastroje kibicowskie, bo zaraz mi jakiś geniusz zacznie wmawiać, że porównuje trio do duetu Sarapata-Dukat). I tak się bujamy już 2,5 roku.
Dodatkowo panuje tutaj atmosfera gnojenia ludzi spoza środowiska trio. Dla przykładu:
- Stolarczykowi nadano ksywkę 07 zgłoś się
- Skowronka nazywano parodystą/wuefistą
- Obidzińskiego wyśmiewano po „aferze” z Buk$ą nazywając żeglarzem
- Hyballe aktualnie nazwywa się świrem i wariatem

Jednocześnie nikt nie zauważa, że wszystkie te osoby działały na zlecenie nieskazitelnego tria. No ale jak wiadomo ich nie można skrytykować mimo że:

- wuefista został zatrudniony przez nich. Dodatkowo został mu przedłużony kontrakt (też przez nich)
- Obidziński działający w określonych ramach nie dogadał się ze Skowronkiem i Buksą za co został zgnojony. Interwencja Kuby polegająca na wejściu jednemu i drugiemu w dupe (poprzez finansowe aspekty). Doprowadziła do tego że na jesień Skowronka już w klubie nie było, a Buksa po prostu zrobił klub w chuja.
- teraz nie wiem w jakim celu prowadzi się jakąś gównowojenke z Hyballą, wypominając mu wybuchowy charakter (mimo że przed jego zatrudnieniem nie była to żadna tajemnica). Na dodatek mając jak się okazuje w kontakcie prostą klauzule, która pozwala na rozwiązanie umowy, wykonuje się i wypisuje jakieś gesty (cieszynka Blaszczykowskiego, wpisy Królewskiego) zamiast po prostu owego trenera wy.......ić z klubu.

Ale spoko nie martwcie się. Już niedługo nowy sezon. Przyjdzie nowy trener, dojdzie kilku nowych piłkarzy, zacznie się gadka o górnej ósemce, aż przyjdzie pierwszy kryzys (mentalny, fizyczny w zależności od tego co akurat jaśnie piłkarze ustalą) i będzie można gnoić następną osobę
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.05.2021, 20:19
Tak. Ale lepszy Brosz niż Sobolewski.

Trzeba było brać Magierę zamiast Niemca.
Brosz to jeden z lepszych krajowych trenerów od lat, ale musiałby mieć niepokolei w głowie żeby iść do Wisły. Nie po to tyle lat budował swoją pozycję żeby tutaj w pół roku zrobili z niego wariata, wuefistę i chu wie co jeszcze.
Czy Magiera paliłby się żeby do nas przyjść. Może przed tym co odjebali z Hyballą, teraz tylko kamikadze może tutaj przyjść.
Combo Brzęczek + Sobolewski brzmi jak idealne połączenie "Rodziny na swoim" i "Respect the legends". Niektórzy byliby zachwyceni...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.05.2021 o godz. 20:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 10.05.2021, 20:47
Zarówno Wujek jak i Sobolewski to nie trenerzy na budowanie drużyny zarówno warsztatem ani osobowością do tego nie pasują.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 10.05.2021, 21:02
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Brosz to jeden z lepszych krajowych trenerów od lat, ale musiałby mieć niepokolei w głowie żeby iść do Wisły. Nie po to tyle lat budował swoją pozycję żeby tutaj w pół roku zrobili z niego wariata, wuefistę i chu wie co jeszcze.
Czy Magiera paliłby się żeby do nas przyjść. Może przed tym co odjebali z Hyballą, teraz tylko kamikadze może tutaj przyjść.
Combo Brzęczek + Sobolewski brzmi jak idealne połączenie "Rodziny na swoim" i "Respect the legends". Niektórzy byliby zachwyceni...
Też miałem takie myśli, że chociaż Magiera jest (?) spokojny i kompromisowy, to nie na tyle, aby trio mu w pełni zaufało, co by rozumiał i w zw. z tym mógłby nie chcieć przyjść. A teraz to chyba oczywiste.

Combo Brzęczek + Sobol/Jop brzmi przede wszystkim realnie. A to już coś, biorąc pod uwagę, że nie mamy pieniędzy, mamy wymagania z kosmosu, toksyczną atmosferę w klubie i kadrę na obronę przed spadkiem.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 10.05.2021, 21:25
jeśli mamy sie trzymać klucza "rodzinnego" (wiślackiego, nie błaszczykowskich) to idealny byłby Dariusz Marzec , no ale on sobie Kubie na łeb napewno wejść nie da , więc raczej bez szans
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.05.2021, 21:32
Też miałem takie myśli, że chociaż Magiera jest (?) spokojny i kompromisowy, to nie na tyle, aby trio mu w pełni zaufało, co by rozumiał i w zw. z tym mógłby nie chcieć przyjść. A teraz to chyba oczywiste.

Combo Brzęczek + Sobol/Jop brzmi przede wszystkim realnie. A to już coś, biorąc pod uwagę, że nie mamy pieniędzy, mamy wymagania z kosmosu, toksyczną atmosferę w klubie i kadrę na obronę przed spadkiem.
Wg mnie dupa a nie realnie - czy myslicie ze Sobol bedzie chcial byc znow asystentem ?
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 10.05.2021, 21:33

Brzmi strasznie.. trener bez osiągnięć plus 50-letni facet, który nigdy wcześniej nie był dyrektorem sportowym. Oczywiście to może się udać.. do zdobycia np. 12 miejsca nie potrzeba wiele, ale nie zapowiada się dobrze. Mam nadzieję, że ktoś w klubie się wysili i wpadnie na lepiej rokujący pomysł.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 10.05.2021, 21:33
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie dupa a nie realnie - czy myslicie ze Sobol bedzie chcial byc znow asystentem ?
Brzeczek dyrektorem. Sobol trenerem.
Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 10.05.2021, 21:36
też by mi Marzec pasował. Kuba nie jest taki zły. Hyballa grał Medvedem czy innymi parodystami a on to cierpliwie znosił wiedząc, że grając o kulach byłby lepszy niż większość naszego składu. Niektórzy odbierają Kubie prawo do cieszenia się.po zdobytej bramce.
Ciekawe ile wytrzymałby każdy z Was takiego traktowania przez bądź co bądź podwładnego. Trzymanie Kuby na ławce nie miało żadnego uzasadnienia. Czysta złośliwość i krótkowzroczność trenera.
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.05.2021, 21:37
Sobol nie pasuje do tego zestawienia. Lepszy wariant to. Kuba piłkarz/właściciel. Brzęczek dyrektor sportowy. Dawid trener/prezes .
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 10.05.2021, 21:41
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Sobol nie pasuje do tego zestawienia. Lepszy wariant to. Kuba piłkarz/właściciel. Brzęczek dyrektor sportowy. Dawid trener/prezes .
I Domagalik na rzecznika prasowego
Odpowiedz cytując
ital
Member

Od: 05.2013

Stary 10.05.2021, 21:46
Jagul napisał(a):Wyświetl post
to tak na papierze a w realu Brzęczek trenerem -Sobolewski trenerem - Błaszczykowski trenerem (grającym)-Kmiecik trenerem " legendą"
i pewnie kilku trenerów więcej. Ciekawe który poleci po kilku nieciekawych kolejkach? obstawiam że najpierw ci od przygotowania fizycznego, bramkarzy lub nawet z CLJ
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 10.05.2021, 22:31
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Brzmi strasznie..
I takie będzie.

Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Tak, ale chodziło o takie combo:
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Może Moskal poleci z Zagłębia, to będzie wolny.
Ostatnio edytowane przez czaro : 10.05.2021 o godz. 22:33.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.05.2021, 23:16

Zadziwiająca jest rozbieżność opinii . Większość kibiców Legii, których znam uważa, że to zero bez charyzmy. Trener bez właściwości.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.05.2021, 23:18
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Brzmi strasznie.. trener bez osiągnięć plus 50-letni facet, który nigdy wcześniej nie był dyrektorem sportowym. Oczywiście to może się udać.. do zdobycia np. 12 miejsca nie potrzeba wiele, ale nie zapowiada się dobrze. Mam nadzieję, że ktoś w klubie się wysili i wpadnie na lepiej rokujący pomysł.
Już lepiej niech nie wpadają na oryginalne pomysły. Aktualnie jesteśmy biednym klubikiem bez struktur, za to z kibicami którzy mają pojebane oczekiwania. Jeżeli ten duet wygląda jak żywcem wzięty z Wisły Płock to nie jest to przypadkowe - taki jest nasz poziom.
Żaden trener z polskiego topu tu nie przyjdzie, z zagranicznymi jest ryzyko że nie pozwolą Kubie układać składu i nie będą szanować legend (jak Carillo czy Hybala), albo będą zwyczajnie słabi.
Musi to być ktoś kto pozwoli sobie wejść na głowę piłkarzom i właścicielom, a przy okazji nas utrzymać.

Najważniejsze że Kmiecik będzie na ławce.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.05.2021 o godz. 23:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 11.05.2021, 00:10
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Zadziwiająca jest rozbieżność opinii . Większość kibiców Legii, których znam uważa, że to zero bez charyzmy. Trener bez właściwości.
To pewnie mają rację, kibice Legii na trenerach Legii znają się raczej lepiej Ale w takim razie idealnie pasowałby do wskazań wolfy'ego powyżej xd

Ja go kojarzę z jakiegoś wywiadu dłuższego, gdzie opowiadał, czym się zajmował, jak go z Legii pogonili i tam sprawiał wrażenie osoby bardzo świadomej. Nie kłótliwej/pyskatej, ale świadomej, która nie będzie się wpychać i rozpychać.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 11.05.2021, 00:22
Czyli będzie zatrudniony figurant w postaci Radosława Sobolewskiego, bo nikt nie powinien mieć wątpliwości, że to nie on, a wujek będzie pełnić rolę faktycznego trenera.

Po zatrudnieniu Dawida i braku reakcji, po nominacji Sousy to była tylko kwestia czasu.

Od kilku miesięcy o tym pisałem, więc nie jest to dla mnie żadne zaskoczenie.

Zatrudnienie wujka może oznaczać początek końca Wisły w Ekstraklasie i to się odbędzie ku poparciu ,,elyt", które jak wiadomo są od lat głównym problemem Wisły.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów