|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
nie nazwałym go zastępczym , raczej probierzem (hehe) właśnie profesjonalizmu "tria"
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Proszę bez takich "naiwnych" tekstów z cyklu: "jesteśmy brzydką panną na wydaniu i nikt nas nie chce". Jest inaczej, jak mamy kasę, to możemy mieć mnóstwo takich "Hyballi" z Zachodu. Tam im nie poszło, życie ich zweryfikowało jako za słabych na tamtejsze ligi; ALBO jeszcze nie nadszedł ich czas, ale z czegoś żyć muszą. Tak ze tak. ![]() btw Może jedna ktoś w tej II bundeslidze go chce i odejdzie. Wtedy będzie kasa na innego "wirtuoza" z Zachodu, albo rodzimego chowu z którym nasze Trio się dogada. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A może tej dyskusji by nie było, gdyby nieomylny prezes Bonialdo nie postanowił nagle zmienić trenera reprezentacji i przez to jest problem z Hyballą.
Nagle zaczął przeszkadzać, że ciężkie treningi, że to, że tamto. Miał być trenerem na stałe, a okazuje się, że tymczasowym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
Korzystasz też z tego że wiesz, że większość mlodych piłkarzy z czasów Stolarczyka nie gra w ekstraklasie. Ale... To samo może wyciągnąć ci za jakieś kilka miesięcy ktoś inny jeśli odpukać Gruszkowski czy Starzyński zgasną. Co więcej, pomijasz fakt że za czasów Stolarczyka nie było obowiązku grania młodzieżowcem. Teraz jest. Co znaczy że Plewkę i Grabowskiego "spalono"? Może potrzebowali ogrania w 1 lidze. Plewka nie miał miejsca koło Bashy, Kuby, Peszki i Savicevica przy braku wymogu gry mlodziezowcem. Grał potem za późnego Skowronka i grał bardzo dobrze. Grabowski jakby został możliwe że hasalby w pierwszej 11. Gra w bruk becie, solidnej ekipie I ligi z szansami na awans (chyba nie oglądam). Z Balickim też trochę chwyt poniżej pasa, może nie był to geniusz, ale gość zwyczajnie miał pecha i moim zdaniem jego dyskwalifikacja, która być może zakończyła jego przygodę z pilką, była niewspółmierna do jego winy.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 06.05.2021 o godz. 15:59.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze taka ciekawa uwaga, Stolarczyk potrafił odbudować czy nawet zbudować Kolara czy Ondraska. Hyballa nie odbudował czy zbudował ani Medveda, ani Beqiraja, ani Forbesa. Tak pod rozwagę.
Zabawnie to teraz wygląda ale w tym meczu w którym ograł Legię 4-0 w naszym napadzie grał Drzazga a w napadzie elki grał...Carlitos.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 06.05.2021 o godz. 16:06.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
Frydrych też za późnego Skowronka miał zjazd formy, a teraz jest bardzo solidny. Napastników raczej nie mamy, żeby ich odbudowywać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Beqiraj teraz nawet zaczął coś strzelać. A jak jesteśmy przy Forbsie, to co by nie pisać w pierwszej połowie sezonu bramki strzelał i był oceniany jako najlepszy transfer może poza Frydrychem, który też miał swoich krytyków. Dopiero w końcówce sezonu się zaciął i teraz wszyscy nagle sobie przypomnieli że to przecież "szrot". Ale jakoś te siedem goli strzelił. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wywiad z Silva
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...wi,nId,5216710 " Od meczu z Podbeskidziem nie znalazłem się nawet w składzie meczowym. Od tamtej pory strzeliliśmy raptem dwie bramki w pięciu meczach, więc rzeczywiście teoretycznie można byłoby zmienić coś w grze ofensywnej" Odstawil Silve a zostawil Medveda. No "miszcz"
Ostatnio edytowane przez bódyń : 07.05.2021 o godz. 09:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Akurat to że skreślony zawodnik narzeka na trenera jest w miarę normalne i dość często spotykane,gorzej że niektórzy z tych co mają zostać też miłością do Hyballi nie pałają
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Podoba mi sie, co powiedzial Papszun: " Nie obchodzi mnie, czy im sie podobaja moje metody treningowe. Oni maja zap....." Takze, ten..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ale Papszun nie miał grającego właściciela w szatni.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
no wywiad złoto, jeszcze na interii - klasycznie rozpoczęło się przygotowywanie gruntu pod zwolnienie, ehh człowiek juz traci nadzieje ze bedzie normalnie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie będzie. Za dużo chorych układów wokół klubu.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Medved gra na innej pozycji. Nie jest udanym transferem, ale przynajmniej teoretycznie oczekuje się od niego innych rzeczy. I tak się składa, po historii z Buksą, jest jedynym zmiennikiem dla naszego "łowcy bramek". Co do Silvy. Nie wykorzystał swojej szansy w Wiśle, nie tylko za czasów Hyballi. Fajnie, że odchodzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Facet grał u trzech trenerów i zapisał się trzema golami i dwiema asystami w dwa sezony... No i jeszcze jedno. Medved został tylko wypożyczony żeby być ewentualnym zmiennikiem dla FBF. Po sezonie i tak odejdzie. A ckliwych tekstów o wielkich tradycjach Wisły to nawet nie będę komentował. ![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Jean Carlos zawsze na boisku miał minę, jakby miał się zaraz popłakać, ale nie spodziewałem się, że pójdzie wypłakać się do Interii. Żałosne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o mnie to bardziej martwił mnie artykuł, w którym napisano, że zawodnikom nie podobają się ciężkie treningi co 3 dni.... bo to oznacza, że dotychczas nasi kopacze tak nie trenowali... To z kolei wyjaśnia dlaczego polskie kluby nie potrafią grać co trzy dni... bo nie uwierzę, że lekkie treningi były tylko w Wiśle Kraków...
A co do artykułu z Silvą... cóż pokazuje tylko, że nasz magik trener nie jest bogiem w zakresie relacji z ludźmi choć miał mieć odpowiednie przygotowanie psychologiczne, w tym aspekcie... Osobiście patrząc na naszą grę ofensywną wstawiałbym Silve do składu... zawsze to jakaś zmiana... bo nasi ofensywni zawodnicy to jakiś kabaret... oczywiście Silva jest równie beznadziejny... ale szaleństwem jest myśleć ze Yeboah nagle nauczy się dośrodkowywać czy strzelać bramki... z drugiej strony gdyby grał Silva zamiast Starzyńskiego, który również nie ma liczb... to eksperci forumowi także wylali by wiadro pomyj na trenera, coś w stylu jak może stawia na starego Brazylijczyka, któremu kończy się kontrakt zamiast na młodego Polaka... Tak czy inaczej jakoś bardziej popieram Hyballe niż zatrudnianie kolejnego nowego zbawcę trenerskiego... Niech chociaż raz za marne wyniki i grę odpowiedzą piłkarze!!!
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 07.05.2021 o godz. 10:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dajcie spokój kto będzie płakał za Carlosem ? Spójrzcie na jego instagrama to sami się przekonacie jaka to ....eczka...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Ja nie jestem w 100% pewien, że wywalenie Hyballi to dobra decyzja, tak samo jak nie jestem pewien, że pozostawienie go w drużynie i dalsze kręcenie afer ma sens.
Nie mam takiej wiedzy co się dzieje od środka- dlatego dziwią mnie użytkownicy trzymający bezgranicznie jedną ze stron, tak samo jak niegdyś forumowicze markus i kot - uja wiedzieli co się dzieje od środka, a wiecznie mitologizowali i bajki opowiadali. Wiem jedno - UFAM Kubie w perspektywie DŁUGOTERMINOWEJ, wbrew temu co większość OCZEKUJE, czyli na tu i teraz bez pieniędzy bez sponsora. Oby plotki o kolejnym sponsorze nie były tylko bajkami, a kolejnym krokiem do przodu i odbicia się z zadłużenia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
JCS to szrot. Lepszy niż większość sprowadzonego przez trio, ale tylko odrobinę.
Statystyki go obnażają. Nie tyle nie jest Messim, on w ofensywie nawet nie jest Sadlokiem. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
https://www.zdf.de/nachrichten/sport...nline-100.html
Cytat:
Powód: P.S.
Ostatnio edytowane przez Adasss : 07.05.2021 o godz. 11:03.
![]()
Współwłaściciel, współsponsor
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja bardzo sceptycznie podchodzę do słów JCS. Był wywiad z Makiem, co do którego nie ma wątpliwości, że Wisłę w serduchu ma. I on powiedział, że decyzja Hyballi go zabolała, ale doceniał fakt, że trener powiedział mu to wprost, bez owijania w bawełnę i dziwnych gierek.
![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
A przeciez Silva nie narzeka ze sa ciezkie treningi. Narzeka, ze nie gra. Hyballi zabraklo juz zawodnikow do wywalenia. Tych co ma juz nie wywali aby udowodnic swoja racje: mozna si eutrzymac nei strzelajac bramek.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Może ugryzł się w język i nie chciał robić większego kwasu wokół klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A to w lutym był już jakiś kwas? Dejże spokój...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|