|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
"Dobry trener zawodników odbudowuje, a co robi Hyballa to każdy widzi." - dokładnie tak - doskonale widzimy jak Hyballa odbudował Kone, który rok nie grał w piłkę. Tylko kluczowe jest, że piłkarz musi chcieć! Ina kwestia, że prawdziwe efekty podniesienia dyspozycji fizycznej i wskoczenia na wyższy poziom to u wielu zawodników dostrzeżemy dopiero w kolejnej rundzie - bo w większości przypadków jest to proces złożony i długi. Jest jeszcze kolejna kwestia - odbudować można, ale do jakiego poziomu? Zawodnik sam w sobie musi mieć pewną jakość i można ją przywrócić, a fizycznie nawet wskoczyć poziom wyżej. Ale co jeśli dany zawodnik X od 2 czy 3 sezonów prezentuje bardzo słaby poziom? Wyżej dupy nie podskoczysz. A jak do tego nie chce robić treningów wg wytycznych trenera? To choćby Klop, Murinho czy Guardiola próbował, to za chiny go nie odbudują.
Ostatnio edytowane przez pawlozm : 06.05.2021 o godz. 07:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
I jakoś tak się składa, że na niektórych pozycjach to młodzieżowcy, którym ufa bardziej niż starym? Za Starzyńskiego mógłby wchodzić Kuba. Nie jest zbyt dobry? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Koniec tematu. Nie widzę pola do dyskusji. Inaczej jeśli brałby 15 zamiast 20 na mecz, a 10 zostawiał w domu. Ale on zwyczajnie wg swojego klucza wybiera najlepszą 20. Za to pole do popisu widzę tutaj: https://sportowefakty.wp.pl/amp/pilk...bny-scenariusz "Jak mówiła nam jedna z osób będących blisko klubu, nie chodzi nawet o to, że treningi w Wiśle są ciężkie, tylko o to, że Hyballa w ogóle nie odpuszcza. Nawet w przerwie na kadrę narodową zajęcia miały być forsowne. " xD hahaha. Nie chodzi, że treningi cięzkie, ale że Hyballa nie odpuszcza ;D hahaha czyli jest ciężko. I ma być ciężko, gwiazdeczkom skończyło się eldorado i się żalą do mediów. "jedna z osób będąca blisko klubu" "Wydaje się, że niektórzy po prostu tych obciążeń nie wytrzymują. - To nie są piłkarze za X milionów euro, gotowi, żeby zasuwać na maksa co trzy dni. Taka jest prawda - słyszymy od osoby dobrze zorientowanej w temacie." A to jest jeszcze lepsze ;D hahaha Biedni muszą co 3 dni zasuwać na maxa!! KUR*A. Niech to powiedzą facetom co fizycznie zasuwają 6 dni w tygodniu na maxa za 3000 zł To tylko pokazuje jak w Ekstraklasie piłkarze zostali zagłaskani !! Nie wytrzymują intensywności Inna sprawa, że ten artykuł powinien zakończyć się na tym, że problem jest na linii Kuba-Hyballa i po prostu w kwestii dogadywania się, charakterów itd. Niepotrzebnie nawet autor wszedł w temat treningów i intensywności. Bo mimo wszystko, jak wszyscy wiemy, nie to jest głównym problemem, a konfliktowy charakter trenera. Mam nadzieję, że Kuba i Hyballa dogadają się. Najowocniejsze związki to te, które przetrwają czas próby i zwyciężą wszystkie początkowe tarcia i problemy Później już mogą przenosić góry ![]()
Ostatnio edytowane przez pawlozm : 06.05.2021 o godz. 08:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Piotr Koźmiński @UEFAComPiotrK: z tego co slysze Medved nie byl pomyslem Hyballi, Mawutor niby z tej samej agencji, ale nie slyszalem, zeby trener go bardzo chciał.
Czyli Hyballa sprowadził tylko Kone.Resztę nasz Dział Sportowy. https://twitter.com/UEFAComPiotrK/st...95117886218241 Ciekawe ze takie informacje dostajemy od dziennikarza spoza Krakowa. Gdzie są tutejsi dziennikarze?.
Ostatnio edytowane przez leszekm : 06.05.2021 o godz. 08:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Co do Polskich realiów - wypowiada się Pan Papszun. Sama prawda
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Koźmiński to chyba najbardziej w porządku z tych twitterowych dziennikarzy. Stara się puszczać sprawdzone info i wydaje się być normalnym gościem. A krakowscy? Chyba Karcz i Wójtowicz jako tako dają radę. Miga? Białoński? No bez jaj. Za dużo układów i znajomości ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
A co to ma wspólnego z sytuacją u nas, z naszym "wewnętrznym" konfliktem?
Przecież wiadomo że nie chodzi o ciężkie treningi Hyballi i piłkarzy, a jego "charakter" i "relacje" z naszym Trio. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Więc mimo, że główny powód całego sporu to charakter Hyballi i jego konflikt z Kubą, to jednak intensywne treningi nie przechodzą bez echa i "osoby blisko klubu jednak dziennikarzom coś szeptają ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nasze problemy to ciężki charakter trenera. Ok. Ale to nie jedyne nasze problemy. Bo kolejnym ( a w mojej opinii pierwszym) problemem jest posiadanie kiepski, leniwych piłkarzy.
Koźmiński ich ośmieszył na MAXA. Nie narzekają na ciężkie treningi, ale żeby trenować w przerwie na kadrę na dużej intensywności xD |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
A konflikt z Kuba zaczal sie od kilku zdan reprymendy na treningu, kiedy Kuba odpuszczal zajecia...
Wiec wracamy do tematu treningow i wypowiedz Papszuna jest jak najbardziej adekwatna do sytuacji. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wymień proszę tych leniwych piłkarzy? Chyba wszyscy tacy JUŻ powędrowali na trybuny. (Sadlok czy Bury to jego ulubieni piłkarze, więc na pewno nie leniwi - to dla Drozda który szuka w Sadloku powodu "zwolnienia" Hyballi) Nie przez PIŁKARZY jesli, wyleci to wyleci Hyballa. Proszę nie lać "wody" " ![]() Mnie też się podobały słowa Papszuna, ale NIKT nie narzeka na warsztat Hyballi czy na ciężkie treningi. Więc po co ten cytat? Dla - bez urazy - idiotów? Tak, nie podoba mi się konflikt Hyballa - Trio. Ale to ten konflikt jest głównym problemem, nie ci "mityczni" leniwi piłkarze. btw Jak wiadomo nie jest fanem "brodacza" ale wg mnie zostanie On na następny sezon. Tak że proszę bez płaczy co poniektórych ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A wg mnie ten konflikt TRIO-Hyballa w dużej mierze może brać się z charakteru trenera ale też w niemałej części z dziwnego układu Kuba piłkarz i właściciel oraz z wyżej cytowanych przez Koźmińskiego NARZEKAŃ PIŁKARZY NA INTENSYWNOŚĆ. btw Ja z kolei wcale jakimś wielkim fanem hyballi nie jestem. jednak od 10 lat czekałem na trenera, który wprowadzi dużo wyższą intensywność i konkretne zasady dla piłkarzy - to jak na złość są problemy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
btw O niekoniecznie dobrej sytuacji gdzie Kuba jest piłkarzem w szatni i jednocześnie właścicielem pisałem jak był zwalniany Skowronek. No ale Skowronek to "parodysta" więc podobno nie miało to znaczenia. Teraz ma. A niestety miało wtedy i ma teraz. A że Hyballa nie jest dyplomatom... no to klops gotowy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pawlozm
Nie dyskutuj z trollem. Jemu sie wlaczy syndrom "skowronkowy". Wtedy nie dostrzegal oczywistych problemow, teraz podobnie. Probuje wmowic ze nikt nie narzeka na treningi kiedy pol szatni narzeka |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak tak, dyskusja z tobą jak ze zwykłym trollem = argumentacji "0" a tylko pomówienia i hejt. btw Gdzie obsrańcu zniknąłeś z forum jak Hyballa notował swoją serię porazek? Wychwalać swojego guru jak IDZIE pierwszy. Po porażkach ogon pod siebie i spierdalać w krzoki. Idze idze trollu paproku ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Wystarczy to zdanie z linkowanego artykułu odnośnie przerwy na reprezentację:
Cytat:
Wniosek z tego jest następujący. W przypadku Wisły wręcz nie opłacało się zabiegać o granie w reprezentacji, bo dla zawodników był to zawsze czas równoznaczny z poluzowaniem obciążeń treningowych w klubie albo wręcz w pełni wolnym czasem. Z czym do ludzi?! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Już nawet nie wspomnę ile bramek w tym czasie strzeliła Warta, PBB czy Stał. Wstyd to mało powiedziane. Tu aż się prosi o jakieś zmiany/korekt, a wrzucanie do szafy Silvy czy Kuby mówi samo za siebie. Nie zdziwię się jak z Lechem i Piastem też nic nie strzelimy i seria dobije do 9 spotkań bez gola z akcji.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 06.05.2021 o godz. 10:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Otóż to. Ja rozumiem, że Hyballa może być konfliktowy, że nadepnął na odcisk Kubie i że są jakieś syfy w szatni. Ale jeśli po raz kolejny rozchodzi się.o intensywność treningów, to ja bym tu stanął po stronie dociskania pasa piłkarzom.
Od tylu lat słyszymy jakie to są mityczne różnice między PMS i zachodem. I tyleż lat polskie kluby odbijają.się od europejskich pucharów jak dziecko z fajkiem od woźnego w szkole. Jeśli problemem jest charakter Hyballi to przy zmianie trenera wciąż stawiałbym na zamordystę zachodniego, bo bez tego nigdy nie przeskoczymy tego 'problemu'. A najlepiej by było, gdyby się jednak dogadali i Hyballa został jeszcze na jeden sezon. Mam wrażenie, że po tym drugim sezonie mielibyśmy core drużyny w dobrej formie fizycznej, z młodymi gotowymi do gry w średniakach lig europejskich i całkiem niezłym przygotowaniem taktycznym całego zespołu. I wtedy Peter może sobie znikać do kolejnej pracy, a my możemy szukać kogoś, kto z tego będzie mógł budować drużynę na lata. Możecie zapytać po co zostawiać Hyballę - bo mam wrażenie, że on się w półśrodki bawić nie będzie i przewalcuje ten skład w te i wewte. No ale cóż, zobaczymy jak wyjdzie. ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Chciałem się mylić, chciałem, żeby mnie trochę obrażano na tym forum za moje czarnowidztwo, ale od początku pisałem, że Hyballa to nie jest dobry wybór dla tego klubu. Nie trzeba korzystać z żadnych narzędzi do analizy, artificial intelligence, modeli matematycznych opartych na statystyce itd.
Tu po prostu materiał jest zły. Powtarzamy dokładnie to samo, co za Petrescu ( spójrzcie, komu znowu nie podoba się ciężki trening i sposób trenowania). Nastroje są takie, że większość już jest pogodzona z odejściem Hyballi. Jeśli szrot nie jest w stanie za 40/50/60k miesięcznie biegać na pełnych obrotach przez dwie godziny dziennie, to niech wypie*dalają do pracy fizycznej na budowie, po 12h przy noszeniu w wiaderkach zaprawy na drugie/trzecie piętro. W każdej pracy, w każdym zawodzie pracownik jest regularnie rozliczany ze swoich obowiązków, czy to za pomocą rozmów z przełożonym, czy wskaźników KPI. Tutaj? Tutaj głaszczmy ich dalej po jajach, w końcu dwa lata temu mogliśmy nie istnieć. Tylko to bylo dwa lata temu, a dzisiaj jest dzisiaj. 10 lat temu podnosiliśmy ostatnie mistrzostwo i co ? I dzisiaj nic po tym nie zostało. Czas żyć tym, co tu i teraz, nie tym, co było lub mogło być. Przykro sie na to patrzy z boku, tak po ludzku przykro. ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Naprawdę uważacie, że Blaszczykowski pogoniłby z powodu intensywnych treningów szkoleniowca? Gość, który całą piłkarską karierę spędził w Niemczech?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Jakiś troll pierdnął że Kuba odpuścił na treningu i ty to bierzesz na poważnie.Weż się jeszcze podpisz pod tym... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
Trio jest tak zakochane w Wiśle, że aż ślepe na błędy. Własne. Bo jeśli trener to mimo wszystko psychol to kto go ściągnął. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jest zgoda, gdyby nie było trener nie podpisałby kontraktu. Tak, to oni go sprowadzili i odpowiadają za to.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja sobie wyobrazam sytuacje, w ktorej Kuba odpuszcza jakies cwiczenia z uwagi na stan zdrowia, Hyballa niespecjalnie sie zastanawiajac ryczy na niego, idzie riposta i mamy konflikt.
Hyballa nie moze odpuscic, bo jak jednemu odpusci to czemu nie reszcie? I jak nie postawi na swoim to w kazdej kolejnej sytuacji kryzysowej z jakimkolwiek innym zawodnikiem bedzie mu to "wypominane". Za to Kuba ma swoje racje, czuje sie bossem i chce traktowania jakie przystoi bossowi. I jeden i drugi ma racje. Hyballa chowa lepszych zawodnikow niz tych grajacych do szafy, bo nie chce "zepsuc" tych, ktorzy zostana na nastepny sezon. Wyniki teraz maja drugorzedne znaczenie, bo idzie o zbudowanie szatni na przyszlosc. Tak jak to widze. A ty ogorku czy tam ogryzko, pojmij, ze niektorzy pracuja, a jak maja nielimitowany czas pracy to raz pracuja 1 h dziennie a raz 19. Ostatnio pracuje tylko 19 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlatego dla towjego dobra zawodowego życzę ci samych przegranych "brodacza"
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 06.05.2021 o godz. 10:33.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Dalej nie wierzę w sabotaż i mnie irytuję, kiedy to bezmyślnie powtarzacie, dalej uważam, że trener popełnił błędy, nie dostosowując metod do materiału (jednocześnie nie rezygnując z docelowej intensywności itd.), ale dużo bardziej mam nadzieję, że w Wiśle zostanie.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|