|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jakby Hyballa zagrał z bielskiem w taki sposób jak ustawił się na Legię to miałby 8 sparingów ekstra na wprowadzanie swojej autorskiej wizji gry.8 sparingów gdzie mógłby przesiewać odsiewać dokręcać i orać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
To jest kompromitacja totalna. Oni nie szukają trenera tylko figuranta. Trenerem będzie Kuba Błaszczykowski, a klub szuka pajaca który będzie się podpisywał pod decyzjami personalnymi Kuby.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jeśli to miał być wczorajszy C+ to nic jasno nie powiedzieli.
"Szuka się ponoć trenera" z taką miną jakby chciał, a nie mógł powiedzieć. Osobiście odniosłem wrażenie, że w C+ zakładają, że Hyballa zostanie.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 04.05.2021 o godz. 12:45.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Mateusz Miga w Radiu Kraków zapytany czy jego zdaniem Hyballa pozostanie na kolejny sezon stwierdził, że nie zostanie. I, że podobno Wisła szuka nowego trenera, Hyballa nie ma ciśnienia na pozostanie w Wiśle, ma ofertę z 2. Bundesligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jeśli rzeczywiście ma ofertę z Niemiec, to przynajmniej nie mielibyśmy go na utrzymaniu.
Natomiast co do tego, co nastąpi po jego odejściu, czyli przyjście Brzęczka/Sobolewskiego czy innego wynalazku z rodzimej karuzeli trenerskiej... aż strach myśleć, co będzie. Bez solidnych wzmocnień (napastnik, rozgrywający, boczni obrońcy to absolutne minimum) moim zdaniem jesteśmy głównym kandydatem do spadku na dzień dzisiejszy. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jesteśmy drużyną na miejsca 10-14, nie wyżej. I zagrożenie spadku będzie na pewno jak się nic w klubie nie zmieni. Nie wiem kogo zatrudnia po Hyballi, ale przynajmniej będą mieli więcej niż 3 dni na decyzje. Liczę natomiast za dzien-dwa dni po meczu z Piastem będziemy wszystko wiedzieć czarno na białym. Nie po to jest tak długa przerwa między sezonami, by ją zmarnować. Nawet jak się nie dogadają z Hyballa, to wypada się chociaż pożegnać po dżentelmeńsku. Kto za niego? Brałbym Brosza, jak się nie dogada z Jagiellonia. |
|
|
|
Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Cytat:
U nas to niczego nie można być pewnym.Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zwolnienie Hyballi będzie głupotą w cystej postaci.
Jestem ciekawy po jakim czasie nasi eksperci dziennikarscy, kibicowscy, zawodnicy oraz właściciele uznali by takiego Jose Mourinho za nieudacznika? Przetrwałby dłużej niż Stolarczyk, Skowronek czy Hyballa? Jeśli nasz zawodnik/właściciel chce ustalać skład (o ile to prawda, a nie wysssana z palca plotka) to może niech zostanie też trenerem? heheNiby ten sezon miał być nudny... a jest kabaret... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na dziś to nie mamy napastnika więc pytanie co z tym Wisła zrobi. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
||
Drużyna nie jest taka słaba jak w przegranym meczu w Bielsku, ani też tak dobra jak w wygranym meczu z liderem Pogonią Szczecin.
Sam bym z chęcią zobaczył jak będzie wyglądał zespół z Hyballa w kolejnym sezonie, ale jak tak się nie stanie to trudno. Jestem daleki od wylewania pomyj na zarząd, bo zwyczajnie w świecie sytuacja nie jest 0 jedynkowa jak się wszystkim wydaje |
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Tak na chłodno - jak się dogada, to ok, niech zostaje, no ale sportowo to on się na razie nie broni. Nawet utrzymania bym mu nie zapisał, bo to w zasadzie splot okoliczności.
Początek świetny ale tak od przerwy na kadrę, to coraz gorzej. To nie te czasy gdzie Forbes miał 5 sytuacji i wykorzystał jedną, tylko on nie a żadnej sytuacji. Środek, boki, atak - to praktycznie u nas nie istnieje. Wiadomo jaki mamy skład ale jednak potrafił on kreować sytuacje. Od kilku miesięcy tego nie ma. Trza zobaczyć jeszcze te 2 mecze, gdzie zagramy na luzie, ale nie wygląda to dobrze. Ja za Hyballą bardziej jestem , bo boje się kto tu może przyjść za niego. Niestety. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
To byłby najlepszy wybór ale znając życie skończy się jakimś byłym piłkarzem Wisły co trenerem jest eufemistycznie mówiąc słabym. Takich sporo na rynku..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
Oczywiście tak też można grać (w końcu się staramy), jak Legia w czasach Czerczesowa. Odbierać wysoko piłkę i podawać ją do zajebistego Nikolicia. I tu się nasuwa problem. Mamy Forbesa. No i z Plewką, Żukowem i Saviciem możemy zapomnieć o ataku pozycyjnym, co zresztą widać.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 04.05.2021 o godz. 16:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Termalica miała 7 punktów przewagi po 22 kolejkach. A właściciele klubu mogli już odrobić lekcję z poprzedniego razu. W tym sezonie obstawiano, że Wisła obtłucze wszystkich beniaminków. Wygraliśmy 50%. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mamy nadzór finansowy a niektórzy chcą zmiany trenera.Kto bogatemu zabroni. A co do Brosza może warto prześledzić jak ostatnio punktuje Górnik.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Średnia wieku ich obrony we wczorajszym meczu z Cracovią oscylowała w okolicach 21 lat
Może tutaj należy szukać przyczyny (Pro Junior).![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
W dalszym ciągu rozwala mnie ten hyballizm. Fakty są, że facet punktuje bardzo słabo, gra wygląda tragicznie i z każdym meczem coraz gorzej wyglądamy w ataku. Skład mamy spokojnie na środek tabeli i niejeden trener by taki wynik z tą drużyną osiągnął, a idealny i szczęśliwy dla nas trener by nas wprowadził np do pucharów, dzięki czemu możnaby za jednym pociągnięciem zarobic na pucharach i wypromowac pilkarzy na odsprzedaż, więc śmieszne gadanie typu co by nam dał wynik ponad jest wlasnie tylko tym - smiesznym gadaniem
Moze i Hyballa wie jak powinien grac idealny zespol, ale ja mam wrazenie, ze facet ma problem z doprowadzeniem druzyny na ten pułap. Wcale nie jest powiedziane, że w przyszłym sezonie byłoby lepiej. Mogło by byc gorzej. Patrzac na jego konfliktowy charakter (tak, umiejętnosci interpersonalne to tez umiejętności) roznie może z tym być. Kuba w nie jednym klubie profesjonalnym grał, nawet w Borussii u Kloppa ( ktory de facto jest wielkim przyjacielem dla swoich piłkarzy), wiec jesli uznał, że Piotruś przegina pałę swoim jestectwem to ja mu ufam bardziej niż jakiemuś Niemcowi. Są lepsi trenerzy dla nas na rynku niż mr 1,2 pkt w meczu. Moim zdaniem jesli to koniec tej przygody to nie ma po kim plakac. A jesli dostanie szanse w nastepnej rundzie to trzymam kciuki zeby tego nie spierdzielił tak jak obecnej rundy.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.05.2021 o godz. 19:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Przestałem czytać przy "skład mamy spokojnie na środek tabeli".
Widzę dwa wytłumaczenia: 1) Nie oglądasz meczy od trzech lat 2) Widzisz Sadloka robiącego pajacyki w polu karnym, Buligę wślizg we własnym polu karnym w 93 minucie meczu z Legią, Forbesa strzelającego wprost w bramkarza, Szotę z Lisem odwalających kabaret z Zagłębiem, Yeboaha kiwającego się aż straci piłkę albo strzeli obok bramki, Savicia robiącego "coś" i myślisz: "zajebiści piłkarze. Nie rozumiem dlaczego nie grają w środku tabeli? To pewnie przez trenera. Trzeciego z rzędu. Co za pech.". To ja Ci wyjaśnię co myśli reszta, bo sam jak napisałeś - nie rozumiesz. Reszta myśli: "Mamy chujowych piłkarzy którzy zwalniają trzeciego trenera. Szkoda kasy na czwartego żeby sprawdzić czy może on wyciśnie z tych ofiar więcej.". Nie chodzi o to że Hybala jest cudotwórcą, tylko żeby przestać szukać cudotwórcy a zacząć piłkarzy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.05.2021 o godz. 19:26.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Co tam środek tabeli my mamy skład na puchary.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Inny trener ...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, nie mamy składu na środek tabeli. Oczywiście Warta moze walczyc o puchary a my tylko o miejsce 10-14, bo Hyballa wspaniałym trenerem jest.
To jest dokladnie druzyna na srodek tabeli. Ktos dla nas idealny mając farta mógłby zrobic wynik ponad stan, a ktoś dla nas fatalny nas spuścić z ligi. To, że jestesmy tu gdzie jestesmy to jest wypadkowa pracy trenera i pilkarzy. Wy chyba piłkę od wczoraj śledzicie, skoro nie widzicie przypadkow drużyn, ktore w 1 sezonie bronią się przed spadkiem, by w następnym walczyć o podium przy dobrym poukladaniu ich przez trenera, ktory akurat trafil na pasujący mu materiał ludzki. Przykładów są dziesiątki, nawet nie chce mi się ich przytaczać. Próba wysmiania sensu moich słów przez własny pesymizm i fatalizm połączony z piotrouwielbieniem - kompletnie nieudana i żenująca ![]()
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.05.2021 o godz. 19:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda mi czasu który straciłem na napisanie tego posta. Jesteś za głupi żeby go ogarnąć (czyli punkt drugi).
Za rok Liga Mistrzów! Skoro Warta może o puchary, a my jesteśmy Wisła Kraków, to logiczne że kaczka jest zrobiona z drewna!
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.05.2021 o godz. 19:31.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jak na eklape, to środek tabeli z tymi grajkami można wykręcić z placem w d... Problem jest taki, że na piłkarzy patrzy się przez pryzmat wyników, jakie osiągają. Czyli skoro jesteśmy w ogonie tabeli, to mamy widocznie taki skład na takie miejsce. W Piaście pewnie też tak mówili przed Fornalikiem. No i przyszedł Waldek King, i nie od razu co prawda, ale z przeciętniaka ustrugał mistrza Polski. Takim gadaniem, że zawodnicy nadają się do walki o utrzymanie ściągamy presję z grajków, bo skoro nie mają umiejętności na nic więcej, to już samo zostanie w lidze staje się sukcesem. W drużynie zawsze najwięcej należy od trenera, dlatego nieprzypadkowo to on zwykle traci pracę jako pierwszy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Jeżeli jednemu z drugim przeszkadza, że ktoś ich opi...dala w szatni albo na treningu i to jest przyczyna sabotowania gry to cały ten burdel trzeba rozpieprzyć na cztery wiatry. Tak, trzeba Hyballę zwolnić bo jest chamem i jest konfliktowy. Na jego miejsce niech przyjdzie szczęśliwy trener który wprowadzi nas do pucharów z 12 miejsca po 12 kolejkach. A co do Kuby, jeżeli zamiast interesem klubu będzie się kierował swoim ego, to szkoda marnować czas. Bo jeżeli fajni są tylko tacy którzy będą mu wchodzić w dupę to gratulacje... Sprawa jest prosta, albo stawiamy na oczyszczenie i budowanie od zera na europejskich zasadach, albo głaskamy się po fiutach i pogrążamy w bylejakości jak przez ostatnie lata. Tylko ze o ile do tej pory przeważała opinia że Trio idzie w dobrą stronę, to po wywaleniu trenera, ledwo zatrudnionego, za to że krzyczy w szatni wielu w tym mnie zaczyna się rodzić pytanie, czy leci z nami pilot? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skład na środek tabeli mamy wtedy, kiedy naszym gwiazdeczkom się chce (początki Stolarczyka, Skowronka i Hyballi). Jak im się nie chce, to nasze miejsce w tabeli pikuje w dół.
Gdyby Hyballa był trenerem z super warsztatem i doświadczeniem, to umówmy się, nie trenowałby w Polsce. Ma swoje za paznokciami, ale powiedz mi @s1mone w czym lepszy będzie Sobolewski czy Ojrzyński, którzy tu przyjdą w jego miejsce? Nauczą podawać Savića? Oduczą Burligę debilnych fauli, za które non stop łapie kartki? Albo może zrobią coś z chłopcem-radarowcem Sadlokiem, który ostatnio przeważnie pozoruje grę? Na dokładkę może dostarczą receptę na zachowanie Yeboaha, który przypomina mi trochę jeźdźca bez głowy Damiana Gorawskiego... ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"W ramach nadzoru finansowego, klub Wisła Kraków został zobowiązany do terminowego realizowania zawartych ugód/porozumień bez możliwości ich dalszego odraczania. " ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak Kuba pierwszy grał na zwolnienie trenera i nie widzi sabotażu będąc cały czas w szatni. Skończ już z tymi teoriami spiskowymi dziejów.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I profit. A z profitu spłacamy długi. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kuba nie grał na zwolnienie trenera ale gdyby nie kontuzje, w tym Plewki, to pewnie byśmy mieli 10+
Ale jak ktoś pi...sze o pucharach to nieźle odleciał. Byliśmy jakiś czas 5-6 punktów od pucharów. ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|